Yllätyslakkoja ja tuoteturvallisuusmietteitä

Postilaatikkooni kopsahti yllättäen ja pyytämättä lähetys Born Pretty Storesta. Paketista paljastui koko joukko leimauslakkoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En oikein tiedä, mitä ajattelisin näistä varsinkin nyt, kun eräs nimeltä mainitsematon indielakkamerkki on kohauttanut kynsimaailmaa käyttämällä ilmeisesti jotakin kiinalaista lakkapohjaa, joka on aiheuttanut vakaviakin allergisia reaktioita käyttäjille. Uskaltaako näitä käyttää ollenkaan? Kuten kuvasta näkyy, tuoteseloste ei oikein avaudu kieltä osaamattomalle.

Lakoissa on mukana myös haju. Sellainen….automaalin ja minkä lie tinnerin sekoitus joka saa kulmakarvat kiharalle pullon suulta nuuskaistessa.

Joukossa oli myös valkoinen leimauslakka….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

….jota ehdin testata parillekin tikulle ja ihmettelin, että onpa paskaa jälkeä ennen kuin tulin katsoneeksi etikettiä vähän tarkemmin:D

Enimmäkseen lakoissa on varsin hyvä pigmentti. Päädyin kokeilemaan niitä kiekolle sekä mustan että valkoisen lakan päälle. Osassa pulloja oli numerot ja etiketit, osassa ei, joten sävyjen linkittäminen olisi ihan lottoamista, niinpä en tee sitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kultainen leimauslakka näytti tosi kivalta ja peittävältä mustan päällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vaaleansininen on tosi nätti ja peitti mukavasti mustankin päällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sininen on myös suosikkini. Se erottui livenä paremmin kuin kuvassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ja sitten tämä matkalla vuotanut ja osittain kuivahtanut marjapuuronpunainen. Tarvisin juuri tämän väristä leimauslakkaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ihan hyviä tuloksia jos ei välitetä sitä, että kämpässä piti tuuletta lakkaussession jälkeen.
Tosiasia on, että leimauslakan alle tulee aina jokin lakka ja leimaus ei peitä koko kynttä, mutta en silti oikein tiedä, miten näihin pitäisi suhtautua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä hetkellä leimauslakat ovat tarjouksessa $3,99 normaalihinnan ollessa $7,99.
Sävyvalikoima on suuri ja lakoissa on hyvä pigmentti. Em. syistä johtuen haluaisin kovasti pitää näistä mutta tuoteturvallisuus mietityttää enkä haluaisi ottaa tarpeettomia terveysriskejä.

Jos samaan pulloon olisi mahdollista pakata sekä erinomainen leimauspigmentti että edes 3-free -koostumus, niin eiköhän sellaisia lakkoja olisi saatavilla laajemminkin ja myös tunnetuilla merkeillä vai mitä?

Mitä siellä ruutujen takana ajatellaan kiinakosmetiikasta ylipäätään?

Lakat saatu, postaus ei sisällä mainoslinkkejä. 

22 thoughts on “Yllätyslakkoja ja tuoteturvallisuusmietteitä

 1. Voi ei tuo peel offin testaus leimaukseen :)
  Mulla taas leimauslakoissa jotka sain, oli tuo peel off tape tarra.
  En oo koskaan mitään lakkoja kiinasta tilannut mutta näitä leimauslakkoja ajattelin uskaltaa käyttää aina silloin kun haluan. Määrä on niin pieni kynnelle yhdellä kertaa.

 2. Minä en juurikaan luota sellaisen maan kosmetiikkaan tai elintarvikkeisiin, jossa lapsia kuolee sen takia, että maidon sekaan on päässyt myrkyllistä muoviainesta. Jättäisin nuo lakatkin jo ihan kärynsä perusteella syrjään. Kiinalainen laadunvalvonta ei kuulu luottamusta herättäviin sanayhdistelmiin.

  1. Olen kyllä sun kanssa samoilla linjoilla. Lisäksi mietin eläinkoepuolta, koitin googletella aiheesta mutta en löytänyt ihan tarkkaa faktatietoa, miten siellä tällä hetkellä toimitaan. Painostuksen alla Kiina on luopunut ainakin osasta eläinkokeita mutta en kuitenkaan haluaisi _tietoisesti_ hankkia eläimillä testattuja tuotteita. Ja tosiaan laadunvalvonta noin muutenkin…

 3. Mietin ihan samaa itse, kun valitsin juurikin sinisen näistä leimalakoista testiin. En kyllä aio hankkia varmaankaan enempää, vaikka lakka leimasinkin erittäin hyvin. Kyllä musta on tärkeää, että se inci on jollain ymmärrettävällä kielellä, vaikkakaan en mä kauhean tarkka niiden lukemisen kanssa olekaan…

  1. En mäkään ole mikään kauhean tarkka mutta se mitä jäin miettimään on MdU:n lakkojen haju. En ole koskaan niitä haistanut mutta jos ne haisee vielä pahemmalle kuin nämä niin huhhuh, mahtaa olla melkoinen käry:D

 4. Mulla olisi varmasti samat fiilikset kuin sulla, jos olisin saanut vastaavan paketin. Mä en ole uskaltanut pyytää testiin noita, niissä kun ei ole mitään takeita mitä ne sisältävät. Mutta kuten sanoit, se leima tulee aina lakkakerroksen päälle ja sitä on vähän. Veikkaisin, että itsellä jäisivät kuitenkin käyttämättä. :)

  1. Tavallaan vähän harmittaa, koska nämä tosiaan leimaa kivasti ja sävyjähän löytyy vaikka kuinka. Miksei joku tunnettu ja hyväksi havaittu merkki voisi tehdä kunnollisia leimauslakkoja? On niitä nyt tietenkin jotain mutta mustan päällä peittävyys punnitaan ja pigmenttisetkään lakat ei välttämättä siihen pysty.

 5. Juupajuu! Vähän meinasin jo innostua tuosta sinisestä mutta ei. Mulla on kolme Mentalityn leimauslakkaa pöydällä muistuttamassa tästä kyseisestä kiinailmiöstä. Jos nää tyypit ei edes saa liimattua oikeita lappuja (ollako peel off vai ollako leimauslakka, kuten Heidillä) pulloihinsa niin miten ihmeessä niillä olis edes hajua siitä mitä pullot sisältävät. Monta kertaa olen miettinyt, että eikös noita Mentalityn leimauslakkoja nyt voisi kuitenkin käyttää, kun ne on vaan leimauslakkoja. Mutta ei, ei kannata riskeerata omaa terveyttä.

  1. En mäkään uskaltaisi Mentalitya käyttää. Se oli merkkinä mun mielestä jotenkin epäkiinnostava onneksi aina, joten niitä en koskaan hankkinut vaikka jonkin tason indiefriikki olenkin. Tosi harmi, että hyvät leimauslakat on edelleen aika kiven alla etenkin muiden kuin mustan ja valkoisen osalta. Mä haluaisin jonkun kompaktin setin, josta löytyy kaikki tarvittavat värit yhdeltä merkiltä.

 6. Itse suhtaudun varauksella Kiinasta tulleeseen kosmetiikkaan ja lakkoihin. Mulla on pari BP:n lakkaa, eikä niissä ollut tuoteselostetta, mitä aina kaipaisin. Lisäksi pulloissa luki ”holo”, vaikka olivat multichromeja, mikä on vähän hassua. Olen myös siinä uskossa, että Kiinassa testataan paljon kosmetiikkaa eläimillä, joten senkin vuoksi vältän nykyään sen hankkimista. En tosin ole kunnolla perehtynyt Kiinan eläinkokeisiin, joten saatan olla väärässä. Itse kuitenkin ajattelin varmuuden vuoksi välttää näitä BP:n lakkoja.

  1. Kyllä, Kiina on tosiaan ainakin ollut maa, joka vaatii eläintestaukset kaikesta kosmetiikasta. Ainoa hyvä puoli siinä on, että jos kiinalaisessa nettikaupassa myydään jotain tunnettua kosmetiikkamerkkiä, sen tietää varmuudella väärennetyksi koska moni tunnettu valmistaja ei toimi lainkaan Kiinan markkinoila em. syystä. En ole neuroottisen tarkka eläinkokeilla testaamattomuudesta, mutta en ainakaan tietentahtoen halua tukea tällaista toimintaa ja eläinkokeettomuus on kyllä aina plussaa kun vertailen kaupan hyllyillä tuotteita.

 7. Mulla jäis varmaan käyttämättä, koska saatavilla on myös huolella tehtyjä ja standardien mukaisia leimauslakkoja. Olkoonkin että leimauslakka tulee värilakan päälle, mutta menee sitä aina ihollekin suoraan , hengitysteistä puhumattakaan. En ole mikään pilkunviilaaja näissä jutuissa mutta kiinan markkinoilta tuleva kosmetiikka ei houkuttele pätkääkään.

  1. Joo siis näissä on tää haju kyllä ihan käsittämätön. Mun nenän värekarvat on varmaan pitkälti tuhoutuneet kaiken asetonilla ja muilla aineilla pelaamisen kanssa mutta voin vaan kuvitella, miltä nää haisee jonkun tavallisen ihmisen nenään.

  1. Ollaan kyllä ihailtavan yksimielisiä:) Ehkä case Mentality opetti ainakin sen, että kaikki on mahdollista ja jatkossa varmaan jokainen miettii, mitä uskaltaa kynsilleen sutia.

  1. Ihan viisas päätös varmasti. Mä en myöskään olisi näitä valinnut itse jos sitä olisi joku kysynyt, mutta päätin postata aiheesta kun mulla nyt sattuman kautta oli lakat käsissä:)

 8. Oon samaa mieltä ku kaikki muutkin eli enpäs taida minäkään näitä hommata! Just kyllä pariinkin blogiin kommentoin haluavani näitä hyvän peittävyyden takia :D, mutta ei kyllä kannata terveydellä leikkiä.

 9. Mä en kyllä itse näitä käyttäisi eli samaa mieltä muiden kanssa. Mentalityn lakat meni kanssa samantien hävitykseen, kun kuulin niistä ensimmäisen kerran. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *