YA naturae – uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja

Yliopiston Apteekki lanseerasi tällä viikolla uuden Suomessa suunnitellun ja valmistetun luonnonkosmetiikkasarjan, YA naturaen. Sarja on sertifioitu Ecocert organic-standardin mukaan.

Esittelen lyhyesti muutamia tuotteita ja tarkempiin käyttökokemuksiin palaan sitten myöhemmin.

IMG_6665
Suunnitteluprosessi lähti liikkeelle tarpeesta. Kiinnostus luonnonkosmetiikkaa ja apteekkikosmetiikkaa kohtaan on jatkuvassa kasvussa ja sertifioituja, kotimaisia kosmetiikkatuotteita ei juurikaan ole markkinoilla. Apteekilla on myös vahva osaaminen ja kokemus kasvien hoitavista vaikutuksista sekä voiteiden valmistuksesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tuotteet valmistetaan Helsingissä, Pitäjänmäessä. Valikoimaan kuuluu kahdeksan ihon- ja vartalonhoitoon tarkoitettua tuotetta, jotka sisältävät kotimaisia raaka-aineita kuten koivunmahlaa sekä mustaherukan- ja puolukan siemenöljyä. Mehiläisvahaa sisältävää yövoidetta ja myöhemmin valikoimiin tulevaa huulirasvaa lukuunottamatta kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja pakkaukset ovat kierrätyskelpoista muovia.
Tuoksuja tuotteissa on käytetty vähän tai ei ollenkaan ja hinnaltaan sarja sopii jokaiselle kukkarolle, sillä kaikkien tuotteiden hinnat jäävät alle 13 euron.

IMG_6666

Pakkausten ulkoasu on miellyttävän konsteilematon. Etikettien kauniit piirrokset on suunnitellut suomalainen kuvittaja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Puhdistusvaahto on hajusteeton ja sisältää mustaherukan- ja ruusunmarjaöljyä, ruiskukkauutetta ja koivunmahlaa. Se sopii kaikille ihotyypeille. 120ml pullon hinta on 10,90€.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Puhdistusvaahdon tapaan kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille sopiva ja sisältää samat luonnon tehoaineet. Kasvovesi on alkoholiton ja hajusteeton. 150ml pullossa on kätevä ja hygieeninen keinukorkki ja pullon hinta on 9,80€.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Seka- ja normaalille iholle sopiva päivävoide on pakattu hygieeniseen 50ml pumppupulloon, jonka jämäkkä mekanismi mahdollistaa osittaisen pumppauksen, eli koko pumppauksellista ei tarvitse käyttää.
Voide sisältää ruusunmarja-, mustaherukansiemen- ja puolukansiemenöljyjä sekä kaurauutetta ja koivunmahlaa. Mukana on miedosti hajusteita: iiristä, puuvillaa, vadelmaa ja tähtianista. Päivävoiteen hinta on 11,20€.

Esittelemieni tuotteiden lisäksi valikoimaan kuuluvat vedenkestävän silmämeikin poistoaine (100ml/6,90), silmänympärysvoide (15ml/10,40), yövoide (50ml/12,40), vartalovoide (200ml/8,90), sekä kesäkuun lopussa saapuva huulivoide (15ml/6,40).

Koska säilöntäaineita on hyvin rajallisesti käytettävissä, tuotteiden säilyvyysaika on 3kk avaamisesta.

YA naturae-sarjaa myyvät Yliopiston Apteekit, verkkokauppa ya.fi sekä kauppakeskus Jumbon hyvinvoinnin erikoisliike Ego.

Miltä vaikuttaa? Mielestäni todella tervetullut (kirjoitin ensin tarvetullut, miksei niinkin:)) tuotesarja budjettiluokkaan ja lähden testailemaan näitä suurella mielenkiinnolla.


Tuotteet lehdistönäytteitä

18 thoughts on “YA naturae – uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja

    1. Mä olen käyttänyt nyt kasvovettä ja puhdistusvaahtoa, ja etenkin kasvovedestä tykkään kovin. Ihanaa, että tulee uusia, edullisia vaihtoehtoja:)

  1. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, todella kiva, että tällainen uusi edullinen sarja on tullut, mutta ulkoasu on niin väsyttävän tylsä, että itsellä varmaan jäis jo ihan sen takia käyttämättä, vaikka sisus olisi kultaa. :(

    1. Ymmärrän, että selektiivisen puolen ihonhoitotuotteiden ylellisiin pakkauksiin verrattuna nämä saattavat vaikuttaa arkisilta. Mulla on niin, että jos pakkaus on kaunis, se on plussaa, mutta hinnan ja laadun suhde on se, joka ratkaisee, tietenkin tärkeimpänä sopivuus omalle iholle. Mutta on hienoa, että kaikille löytyy vaihtoehtoja:)

    1. Olen nyt muutaman kerran käyttänyt kasvovettä ja puhdistusvaahtoa, ja tykkäsin kasvovedestä kovasti. Hyvin irtosi viimeiset meikin rippeet ja aamuisin ei muuta tarvikaan puhdistukseen. Putsarivaahdot on mulle vähän hankalia, mutta sen verran utelias olen, että poistun mukavuusalueeltani tätä testatakseni:)

    1. Mäkin aion ainakin sy-voiteen vielä hankkia jollain apteekkireissulla. En raaski maksaa siitä kymmeniä euroja, joten innolla testaan näitä edullisia vaihtoehtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *