Voiko luonnonkosmetiikkadeodorantti toimia oikeasti?

Vaikka suosin pitkälti luonnonkosmetiikkaa, on muutamia tuotteita, jotka yleensä on pakko hankkia synteettisinä, eli mm. ripsivärit ja deodorantit. Näistä tosiasioista lähdin siis varsin skeptisenä testaamaan saamaani virolaisen luonnonkosmetiikkamerkki Signe Seebidin uutuustuotetta, Puhdas-kristallideodoranttia.


Inci on lyhyt ja ytimekäs: tuotteessa on vettä ja kalialunaa. Kristallideodorantti on antibakteerinen ja supistaa ihohuokosia mutta antaa ihon hengittää. Se ei sisällä synteettisiä hajusteita eikä väri- tai säilöntäaineita, kuivuu nopeasti eikä tahri vaatteita.


Mulle on iän, kenties hormonimuutosten, painonnousun ym. mukana tullut hikoilua ihan ongelmaksi asti. Niinpä olen päätynyt komboon tehokas apteekin yödödö + päiväksi jokin antiperspirantti. Hienhaju on pysynyt melko hyvin kurissa mutta mulla on jatkuvasti kainalot märkinä, mikä on äärimmäisen epämiellyttävää.

Epäluuloisena aloitin testailut kotipäivänä ja etenin pikkuhiljaa vaativampiin ”haasteisiin” ja uskallan nyt sanoa, että tässä on kyseessä erinomainen tuote, joka pitää kainalot ennen kaikkea kuivina ja lähes tuoksuttomina pitkänkin päivän jälkeen. Nenä pitää oikeasti viedä miltei kiinni ihoon huomatakseen aavistus tunkkaisuutta. Eli joo, ihan heittämällä parasta mitä olen kokeillut ja se testattujen rivi on pitkä. Yödödöstä en ole uskaltanut vielä luopua mutta luultavasti kokeilen sitäkin jossakin vaiheessa. Kainaloiden iho ei tosiaankaan tykkää pitemmän päälle vahvoista antiperspiranteista ja olisi ihanaa selviytyä iho- ja luontoystävällisemmälläkin tuotteella.

Uskoisin, että normihikoilija pärjää deodorantin kanssa mainiosti, koska se on todettu toimivaksi ns. ääriolosuhteissakin;)


Mun versio on tuoksuton, mutta tätä on saatavilla myös ruusun- ja laventelintuoksuisena sekä miesten versiona esim. Bona Valeren nettikaupasta. Deodorantin hinta on 15€. Sissi approves!


Tuote saatu pr-näytteenä

22 thoughts on “Voiko luonnonkosmetiikkadeodorantti toimia oikeasti?

 1. Kiitos tästä, menee testaukseen! :) Samoja ongelmia kuvailit kun mulla plus että antiperspirantit tuntuvat myös kuivattavan ihoa :/

 2. Mulla kyllä toimii soodaton Smicdts ja We love the planet. Luin tän just matkalla Tallinnan laivalle
  Jos ehditään tiettyyn kauppakeskukseen, ehkä voisi ostaa testiin. Luin incin muutama päivä sitten ja ei vakuuttanut joten kiva kuulla kokemus. No, luonnonnonkosmetiikassa dödöt on rakettitiedettä-mikä sopii yhdelle, ei käy toiselle.

  1. Schmidt’siä onkin näkynyt paljon somessa ja mun tekisi mieli sitäkin kokeilla nyt tästä kokemuksesta rohkaistuneena:)

 3. Mielenkiintoista! Mulle luonnonkosmetiikan deo on ollut pitkään murheenkyyri mutta Schmidt’s ja Ohm Collection pelittävät ainakin toistaiseksi. :)

  1. Näistä mäkin olen lukenut positiivisia mainintoja mutta en ole itse vielä kokeillut kumpaakaan. Kiinnostaa kyllä tämän oman kokemuksen rohkaisemana:)

 4. Mä olen kans tästä tykännyt ja ainahan se ällistyttää kun incissä on vain kahta ainesosaa! Vielä en oo lämpiminä ja aktiivisina päivinä uskaltanut tähän luottaa, näemmä mun mieli on suurin este tässä :D

  1. On ollut kyllä erittäin positiivinen ja jopa ällistyttävä kokemus, koska suhtauduin varovaisen epäilevästi tähän alkujaan:)

 5. Tätä aion uskaltautua kokeilemaan! Mä haluaisin tykätä ekodödöistä, mutta ne soodaversiot saavat kainalot ärtymään tosi pahasti ja soodattomat eivät pidä tuoksuja pois :(

 6. Kiva että tää toimii sulla! :) Mulla on kanssa tosi paha hikoilu ja mulla tämä+yöantiperspirantti ei toimi, en ole itseasiassa vielä löytänyt mitään mikä toimisi vaikka kaikki apteekkiantiperspirantit on koluttu läpi.

  1. Runsas hikoilu on kyllä äärimmäisen ikävä ja kiusallinen vaiva. Joskus ihan googlettelin neuvoja ja ilmeisesti lääkäriltä voisi vielä löytyä jotain apuja. Sekin on hankalaa, jos kainalot kastuu vaikka hienhajun saisi pidettyä kurissa. Toivottavasti löydät vielä toimivan yhdistelmän.

 7. Ehkä uskaltautuisi vielä tätä kokeilemaan. Weledan dödöjä olen kokeillut, mutta ne oli pelkkä vitsi. Ben&Anna soodadödö sai molempiin kainaloihin parin viikon aikana niin pahat allergiset ihottumat ja näppylät, että joutui pari päivää olemaan ilman dödöä kokonaan. Itse käytän kans yöksi apteekin tehodödöjä ja päiväksi normiantiperspirantti. Haluaisin löytää jonkun vähän ihoystävällisemmän niin ehkä tästä olisi siihen! :D

  1. Olen myös lukenut soodayliherkkyydestä luonnonkosmetiikan deodoranttien yhteydessä. Mullakin on pari Weledan dödöä korkaamattomina, mutta luultavasti ne eivät toimisi kuitenkaan. Lyhyt inci on kyllä joissakin tapauksissa vain hyvä asia ja aivan erityisen ihmeissäni olen tämän kohdalla siitä, että kainalot pysyvät kuivina. On kyllä hieno juttu, eikä tosiaan mitään ihoärsytystä ole tullut:)

 8. Täytyy varmaan testata! Mulla on kans ongelmana kainoiden märkyys. Tähän mennessä mikään mun kokeilema antiperspirantti ei oo ollu yksinään tarpeeks tehokas :/ täytyy käyttää muutaman päivän välein apteekin absolut torria ja sen lisäksi sit parhaimmaksi toteamaani Acon antiperspiranttia

  1. Tämä on ollut kyllä oikein positiivinen yllätys. Olen myös testannut oikeastaan kaikki apteekin tarjoamat vaihtoehdot ja osa on toiminut jonkun aikaa vain lakatakseen sitten toimimasta:(

 9. Tää kuulostaa todella lupaavalta! Mulla on ollut ihan sama ongelma luonnonkosmetiikan dödöjen kanssa, etten ole vielä löytänyt sellaista, joka pitäisi kainalot raikkaana ja kuivana koko päivän. Vaikka muuten suosin luonnonkosmetiikkaa, ripsarit ja deot nappaan ihan normikosmetiikan hyllyiltä. Mutta tämän aion todellakin testata! Kiitos vinkistä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *