Vesimarmoroinnin Via Dolorosa

Yön yli nukuttuani pohdin ankarasti, julkaisenko aiemmin kirjoittamani postauksen vai kirjoitanko uuden, korrektimman. Päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon, sillä toinen olisi kuulunut jotakuinkin näin:
”vesimarmointia pitkästä aikaa, oli vähän hankalaa mutta tuli tosi kivat kynnet hymiöhymiö”. 

Tämä nyt julkaisemani versio sisältää runsaasti turhautumista ja raivoa mutta on kaunistelematon totuus tapahtumista.


Ikinä enää en vesimarmoroi. Jos kuulette suustani sanat ”ai että, pitäiskin ihan pitkästä aikaa vesimarmoroida” niin annan täyden vapauden heittää minua sopivaksi katsomallanne esineellä sopivaksi katsomaanne paikkaan. Esim. tiiliskivi ja pää on hyvät.

Kun on lähes puolitoista tuntia suorittanut toista kättä, kello on puoli kaksi yöllä ja nostaa viidettä (5) kertaa vedestä lakkoja, jotka tykkäävät tehdä kaikkea muuta kuin levitä kauniiksi kuvioksi veteen, alkaa olla lievästi ilmaistuna raivotautinen olo. Lakkoja, jotka jäivät kalvoksi veden pinnalle, tarttuivat hammastikkuun jolla koetin tehdä kuvioita ja ihan ylipäätään olivat liittoutuneet minua vastaan.

Jos kysytte vinkkejä vesimarmorointiin, annan teille yhden: älkää vesimarmoroiko.

Katsokaa huolella näitä kuvia, ne ovat mahdollisesti viimeiset täällä näkemänne vesimarmoroinnit. Seuraavat 50 postausta tulevat koostumaan yksivärisistä lakkauksista ja water decaleista.

Kynsinauhat ja sormien iho on aika kurjassa kunnossa operaation jäljiltä:P

OPI Natural Nail -aluslakka (unohtui kuvasta)
Essie Blanc
MO Lilac Dream
Sally Hansen Whirlwind White
MO Boogie Nights
Inm OTD-pikakuivattaja
Essence Better Than Gel Nails -päällyslakka

Making of -kuvat suoraan tapahtumapaikalta tuhojen laajuuden havainnollistamiseksi.

Pohjalla on pari kerrosta Essie Blancia ja marmoroinnissa käytin Sally Hansenin Whirlwind Whitea sekä Models Ownin Lilac Dreamia. Glitterlakka on Models Own Boogie Nights, jota olen ehkäpä käyttänyt kerran. Nyt sen sai kaapia ulos pullosta, kaatamalla ei alustalle tullut mitään. Lakka oli saavuttanut lähes kiinteän olomuodon.
Halusin töpötellä lakan sienellä ja sivellin joka tapauksessa harottaa käyttökelvottomana kaikkiin ilmansuuntiin mutta näköjään nämä Mirrorballit myös paksuuntuvat aikaa myöten. Enkä tajua tuota Sallyakaan, joka on aina toiminut kuin junan vessa.
Kai se on sitten se kuun asento, joka vaikutti.

Elämäni hirvein päivä?
Ei. 
Kyllä se edelleen on se, kun oli vähällä unohtaa punkkuleilin taksiin.
Olimme Bf:n kanssa olleet viettämässä iltaa ja sieltä aamuyön tunteina saapuessamme Bf jäi maksamaan taksia minun hoippuessa ulos autosta jalkakäytävälle. Olimme jo suunnistamassa kohti hänen kotioveaan kun tajusin, että jotain puuttuu. Voi vihtori, siinä jäi useampikin lyönti väliin ja muutamalta muultakin rauhallisen pientaloalueen asukkaalta. 
Sen lauantaiaamun herätyksestä puhutaan yhä.

Vakavasti puhuen, ihan tykkään kyllä näistä kynsistä.
Olipas vaan semmoinen koitos, että ihan heti en uudestaan rupea:)

72 thoughts on “Vesimarmoroinnin Via Dolorosa

  1. On se kyllä melekosta sottaamista, ainakin silloin kun joku vastustaa. Kiitos Sara, kyllä mäkin tykkään nyt kun hommaan on saanut vähän etäisyyttä:D

 1. Itse joskus testannut tätä, mutten ilmeisesti saa sitä vettä oikeen lämpöseksi, joten oon totaalisesti luovuttanut. :D Nämä on kyllä todella kauniit marmoroinnit. Tulee mieleen Kalajoen karkkipajan tikkarit, jotka joskus lapsena olivat suursuosikkeja. :D

 2. Voi kuule kuinka monta kertaa saisin itse ottaa uusiksi, jos haluisin samanlaiset kuin sulla :D En varmaan jaksaisi siihen tulokseen asti…Ne yhdet ja ainoat jotka tein, niin tein kaikki paitsi yhteen ekalla ja sen yhdenkin uusiminen alusta lähtien ärsytti :D
  Ihana siis miten sulla riittää pitkäjänteisyyttä :) Noi on taas niiiiiiin kauniit! Ei ton täydellisempiä voi olla.

  1. En tajua, miten jaksoin itekään:D Oli kyllä urakka:DD Silloin yöllä ajattelin, et ei nää oo ees yhtään kivat mutta nyt kun asioihin on saanut yöunien verran etäisyyttä, olen ihan tyytyväinen. Mutta silti saa jonkin verran virrata vettä vantaassa, ennen kuin alan uudelleen hommaan:)

 3. Kyllä tää nyt vie uskon iteltäkin kyseiseen hommaan, sillä sä oot mun vesimarmorointi-idoli ja jos se ei sulla onnistu niin en sitten tiiä että kellä! Nojuu, kyllä mä oikeesti uskon että sä vielä vesimarmoroit joskus, kunhan unohdat tän ikävän kokemuksen:) Sitten oot taas toivonpilkahduksena kaikille meille marmoroinnin kanssa taisteleville. Just muuten aamulla mietin mikä tästä keväästä puuttui vielä ja sieltähän se tuli; Sissin vesimarmoroinnit!:)

  1. Määäenkäsitä, kun oon aiemminkin tän osannut ja nyt olin jo lähellä heitellä kaikki välineet seinään:DD Luulin, että se on niin kuin pyörällä ajaminen, että kyllä sen osaa vaikkei ole vähän aikaan tehnyt. Mutta ei.

   Ehkä mä toivun tästä joskus vuoteen 2025 mennessä:)

  1. Kiitos Sannu <3
   Mä ajattelin niitä just eilen kun kaupan kassalla silmäilin telineessä olevia hammaslankapakkauksia. Oli nimittäin itselläkin mielessä ostaa lankain ihan sitä varten ja kokeilla mutta mutta…jos se on kovin hankalaa, pitää odottaa hetki ja toipua ensin näistä:D Ne oli kyllä niin hienot! Sun postausta odotellessa:)

 4. Kyllä se vaan silti kannatti, mun mielestä nuo on ihan kaiken turhautumisen arvoiset, todella kauniit! <3 Glitteritkin on niin ihanasti tuossa! Mutta, siinäpä tuli muistettua taas, miksen itsekään vesimarmoroi ;D

  1. Nyt mä voin jos silmäillä näitä ihan tyytyväisenä, yön kauhunhetket ovat kuin pahaa unta:DD Kannattaa odotella suotuisaa kuunkiertoa ainakin, ennen kuin kokeilet:)

 5. Todella kauniit ovat :) Joskus ei vain suju! Mulla yleensä syypää on joku väärä lakka, jos ei meinaa onnistua. Kuun asento se on silloin, kun jo aiemmin hyväksi havaitut lakat eivät enää suostukaan yhteistyöhön. Älä luovuta :D

 6. Ou nou… Itselläkin on tämä kiva keväinen idea käväissyt pariin otteeseen mielessä, että pitäiskö sitä marmoroida… Taidan siirtää vielä parilla viikolla ja varata sitten sopivan marmoroinninvauhdittaja-punaviinin avuksi ;)

  Ihan superkauniit sun kynnet kyllä on! (ja mä olen niin vakuuttunut, että sun kynnet olisivat kauniit vaikka sivelisit ne sinapilla, kadekadekade tuota sun kynsien muotoa ja kasvunopeutta, räyh :D)

  1. Ainakin homma on huomattavasti siedettävämpää jos on varustautunut huolella;)
   Sinappia en nyt kuitenkaan taida kokeilla mutta kiitän kivasta kommentista:D

 7. Koitin joskus vesimarmorointia parinakin päivänä, eikä se onnistunut millään! Kun laitoin kynnen sinne veteen niin se koko homma levisi ja kynnen päälle jäi epämääräisen värinen pläntti… Pisti kyllä kiukuttamaan :D mutta nää sun on tosi kauniit!

 8. Tässä se nähdään, että vaikeuksien kautta voittoon. Kynnet on kyllä tosi kauniit. Minullakin on jonkin aikaa pyörinyt mielessä kokeilla taas pitkästä aikaa vesimarmorointia. Lukuisista yrityksistä vain yksi on onnistunut jollain tavalla… Olin jo päättänyt, että Vapuksi voisi tehdä marmorikynnet, mutta ehkä odotan vielä, jos kerran kuu ja tähdet on pahassa asennossa.

 9. Haha, ei voinut muuta kuin nauraa. :D Tiedän niin tunteen kun ottaa aivoon kun ei onnistu. Itse harvoin hermostun, mutta se, että kynnet ei onnistu niin on yksi hyvä syy alkaa raivoamaan. Kauniithan noista tuli, vaikka tapella saikin. Itselläkin käynyt mielessä kokeilla pitkästä aikaa marmorointia, taidanpa suosiolla siirtää sitä vielä tovin. Ties vaikka tämä on tarttuvaa! :D

 10. Haha, mä rakastan vesimarmorointia vaikka alussa olin tosi huono siinä! Musta kyllä tuntuu, että eniten onnistumiseen vaikuttaa se, et mitä lakkoja käyttää. Toiset toimii ku unelma, toiset ei. Voidaan vesimarmoroida ens kerral kun nähdään! ;D Nätit kynnet, kyllä kannatti! ;D

  1. Tuo Sally Hansenin lakka on aina toiminut tosi hyvin, sen takiakin mulla on niin petetty olo:D Voi olla, että se on vähän paksuuntunut mutta laitoin siihen tilkan ohentajaa eikä se sittenkään totellut!

 11. En vielä ole uskaltautunut kokeilemaan.. ei oo ollut niin paljon aikaa että jaksaisi;D
  Ja tässä taas yksi syy positiiviselle ja negatiiviselle puolelle.
  Positiiviset ensin, eli lopputulos on kaunis, sievä ja yksinkertainen jopa(vaikka sitä se ei todella ole ollut tekovaiheessa:D) ja negatiivisena neuvo jonka itsekkin sanoit että älä vesimarmoroi= haastavaa, vaikeahkoa, sottaavaa, aikaa vievää…

 12. Nuo kynnet ovat kyllä minusta toooosi ihanat ja siistit. Kannattaa teipata sormet kynnen ympäriltä ennen kuin alkaa marmoroida, jos ei halua putsata lakkaa niin paljoa sormista ;)

  1. Juu, teippasin kyllä:) Senkin takia mulla on nahka niin ruvella kun olen allerginen laastareille ja käytän haavateippiä suojaukseen.

 13. Hahaha loistava postaus, jaan sun tuskan vesimarmoroinnista, kerran oon koittanu ja siitä on jo useampi vuosi, ja tämä postaus muistuttaa nimenomaan miksen ole siihen hommaan taas ryhtynyt. Lopputulos on kyllä kieltämättä kovin kaunis!

 14. Mä oon varmaan pimee, mutta tykkään marmoroinnista :D Se vaatii hermoja, myönnän, mutta musta se on silti lähes poikkeuksetta kivaa puuhaa :)

  Näistä sun kynsistä voit olla tosi, tosi iloinen, koska nää on upeat! Todella ihanan väriset! =)

 15. Jotenki helpottavaa lukea, et muillakin vaikeuksia vesimarmoroinnissa.. :D Mulla on aina hirveet taistelut et saan ees jonkinlaiset tehtyä..

  Mut nää sun marmoroinnit on vaan niin upeita joka kerta!! :))

  1. Yleensä oon kyllä päässyt helpommalla:P Mutta et ole taatusti ainoa, jolla on hankaluuksia…lakkavalinnooissa se suurin ongelma taitaa ollla kuten Papu tuolla kirjoittikin.

 16. mahtava postaus :DD Mä en ole koskaan edes harkinnut kokeilevani vesimarmorointia, ja tämä postaus todistaa päätökseni oikeaksi.

  Mutta silti, nää on aivan mahdottoman kauniit <3

 17. Heheh, ihana postaus. Mä NIIIIIN ymmärrän sen raivon, mikä nousee kun kynsilakat jää vaan veden pinnalle pörrää tai tarttuu tikkuun tms. Paristi kokeillu, molemmilla kerroilla loppu ärräpäihin ja kamojen roskiin viskelyyn koko touhu. :P Nämä sun kynnet on ihanat. <3

 18. Voi ihana Sissi :D <3 Mäkun luulin, ettei sun vesimarmoroinnit voi epäonnistua! Kaikki on näköjään mahdollista, voi pahus.. Voin niiiin kuvitella sun turhautumisen ja talon raikaavan ”FFFUUUUUUUUUUUUUUUUU” :D Ite oon kokeillut vesimarmorointia kerran, ja alku oli siinäkin todella ärsyttävää. Mikään lakka ei halunnut tehdä yhteistyötä. Saa nähdä milloin uskallan kokeilla uudestaan. Sun seuraava kerta ei taida olla ihan lähiaikoina :D

 19. Jotenkin pelkistä kuvista on kamalan vaikea uskoa että noiden ihanuuksien aikaansaamiseksi piti käydä tuollainen yhden naisen sota :D Mutta aika hyvin sait ainakin mut pelästytettyä, en varmaan ikinä kokeile vesimarmorointia :D

  1. No eipä se ennestäänkään missään mun to do-listalla ollut, että no harm done :D Ennemmin taidan kokeilla vaikka sitä water spottedia, vaikka ei sekään ihan kamalasti houkuttele..

  2. Se ei muakaan ole vielä houkutellut tarpeeksi, en ole tohtinut kokeilla. En oikein tykkää laikkukynsistä, olen tällainen säntillisempien kuvioiden ystävä:)

 20. On kyllä upeat kynnet! Mä en sais todellakaan mitään noin upeaa aikaseksi oon kerran vesimarmoroinu ja meillä oli kaaos kotona :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *