Vanhin voitehista

Tänään haluan puhua vedestä ja siihen liittyvästä omasta eräänlaisesta juomisongelmastani.

Olemme etuoikeutetussa asemassa, sillä meillä tulee hanasta maailman puhtainta juomavettä. Mulle ja varmasti monelle muullekin veden juominen on silti ihan todella, todella vaikeaa ja janontunne toimii siitä kiusallisena muistuttajana.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositus veden juomiselle on 1-1,5 litraa päivässä, mikä on mielestäni vähän, mutta aikaisemmin en ole yltänyt edes tuohon määrään. Liikkuessa tai muuten hikoillessa, kesähelteillä ym tulee tietenkin juoda enemmän ja aineenvaihdunnan vikkelämmän toiminnan kannalta yleensä suositellaankin 2-3 vesilitran juomista. Henkilökohtaisesti olisin tosi iloinen, jos pääsisin edes tuohon kahteen litraan. Veden juomisessakin täytyy pitää kohtuus mielessä, eli liiallinen kittaaminen voi viedä äärimmillään sairaalaan.

Koska mulla pitää aina olla asioissa joku triggeri, etsin taas uusia keinoja motivoidakseni itseäni juomisessa. Kotona se sujuu sentään auttavasti, koska mulla on kaksi 0,5l vetoista lasista, kannellista mukia ja niistä nyt vaan on kivempi juoda kuin tavallisesta juomalasista ja lisäksi määrää on helpompi seurata. Usein sujautan sekaan myös sitrushedelmiä, mintunlehtiä ym. lisämaustetta ja -väriä. Mutta entäs sitten kaikkialla muualla? Ja kesäkin tulossa, toivottavasti ainakin.


Piti saada uusi juomapullo.

Ravasin about kaikki Helsingin keskustan kaupat läpi etsiessäni jotain kivaa ja fiksun näköistä pulloa, tuloksetta. Siitäpä sitten nettiin ja googlettelun tuloksena päädyin myequa-sivulle.
Harmillisesti moni kiva pullomalli oli loppu mutta tietenkään en voinut odottaa yhtään ja tilasin sitten nämä kaksi pulloa.

Isompi Monstera-pullo on lasia, mutta yllättävän kevyt kuitenkin. Pullon vetoisuus on 5,5dl ja korkkiin olisi halutessaan saanut muutaman euron lisämaksusta yksilöidyn painatuksen, mutta menin nyt tällä blankolla koska EN KEKSINYT mitään kivaa siihen ja esim. oma nimi olisi ollut tosi blaah.

Pienempi Plain Black-pullo on BPA-vapaata muovia ja sitä on saatavana kahdessa koossa. Mä otin pienemmän eli 4dl vetävän ajatuksena, että sen saa tungettua vähän pienempäänkin käsilaukkuun. Se on myös kätevä pestävä, sillä molemmat korkit saa irti ja sisälle menee ihan tavallinen astianpesuharja.


Toimitus maksoi 8€ ja putelit saapuivat lähtömaastaan Sloveniasta omalle kotiovelle ihan supervikkelästi. Tilasin tiistaina, toimitus torstaina. Wau.

Pienenä bonuksena yritys lahjoittaa 10% tuotosta ympäristönsuojelun hyväksi, joten Equa-pullo on paitsi kaunis, myös pikkuisen ympäristöystävällisempi valinta.

Mites teillä toimii vesihuolto? Muistatteko juoda?

14 thoughts on “Vanhin voitehista

 1. Mä en juo maitoa, mehuja enkä oikein limsojakaan, pääasiassa vain vettä, joten olen yleensä pystynyt juomaan vettä tarpeeksi. Mulle usein tarjotaan juhlissakin esim. mehua ja sitten katsotaan oudosti kun haluaisin lasin vettä. :D

  1. Mäkään en juo maitoa, mehua enkä limua. Vissyä tai kuplavettä joskus mutta vesi on kyllä se suosikki. Jostain syystä mulle tarjotaan juhlissa yleensä ekana viiniä:D

 2. Mä olen tosi surkea juomaan yhtään mitään, mutta harvemmin on kyllä janon tunnettakaan, en tiedä miksi. Pahimmillaan saatan juoda vain yhden lasin vettä vuorokaudessa, jolloin olo saattaa tuntua kuivuneelta, mutta jo puolen litran määrällä olo on ns. normaali, eli pissa on vaaleaa, olo on hyvä, iho pehmeä jne. En tiedä, miksi se juominen on niin hankalaa. Syöminen kyllä onnistuu, vaikkei olisikaan nälän tunnetta! :D Pojasta olen vähän huolissani, sillä hyvä jos juo puoli desiä päivässä, vaikka on koko ajan liikkeessä. Kai me ollaan jotain sukua kamelille! :D

  Laitoin kerran jääkaapin oveen sellaisen ”kalenterin”, jossa tavoitteena oli juoda 8 lasia/vrk, mutta eihän siitä mitään tullut. Sellaiseen kuuteen lasiin pääsin, mikä on mulle tosiaan jo paljon, mutten voi sanoa, että olisin huomannut mitään hyötyä/erilaista olotilassa, joten kokeilu jäi siihen pariin viikkoon.

  1. Ehkä sä saat tarvittavan nestemäärän ruoasta, tai sitten olette tosiaan sukua kameleille:D Kaikki mitä kerroit viittaa siihen, että elimistön nestetasapaino on kunnossa ja hyvä niin:)

 3. Mua aina kummastuttaa nää vedenjuontitavoitteet. Itse luotan elimistön omaan nesteensäätelyjärjestelmään eli juon kun on jano. Ns. ”väkisin” juon vettä enemmän vain helteillä, jolloin nestehukka saattaa iskeä nopeastikin. Muuten en nää järkeä veden kittaamisessa, ellei tosiaan ihosta ja pissasta nää että juo liian vähän. Lisäksi nautittuja nesteitä saa myös kaikesta ruoasta ja itsestään selvästi myös muista juomista. Näin ollen tuossa mainitsemassasi suosituksessa on järkeä. Tuntuu, että veden juominen on tällä hetkellä enemmänkin terveystrendi, kuin että siihen välttämättä tarvitsisi kiinnittää tarpeen vuoksi ylimääräistä huomiota. Näin terveydenhoitoalan ammattilaisena mulla löytyy vahvat mielipiteet monen alaan liittyvään asiaan, älä nyt ota tätä kommenttia pahalla. :D

  1. On totta, että veden juomisesta on meuhkattu etenkin kaikenlaisten dieettien ja elämäntapamuutosten yhteydessä ja kaikki sellainen on kovin trendikästä. Täällä saa kyllä ihan vapaasti kertoa mielipiteensä ja olla eri mieltä, eli en tosiaankaan ota kommentteja pahalla:)
   Mulla on ollut viimeisen vuoden ajan ongelmana nesteen kertyminen nilkkoihin ja olen huomannut, että juomisella ja magnesiumin lisäämisellä se on vähentynyt. Mä varmasti join liian vähän ja edelleen joudun muistuttamaan itseäni siitä, nytkin tätä kirjoittaessa tajusin, että on jano. En varmaan opi koskaan mutta yritän:)

 4. Ihmiskeho on itseasiassa aika huono viestimään nesteen tarpeesta. Janon tunne tulee vasta siinä vaiheessa, kun nesteelle on hurja tarve, eli tavallaan jo ’liian myöhään’. Veden tasainen juominen vaikuttaa niin moneen asiaan, että en pitäisi suosituksia yksinomaan terveystrendinä. Sanotaanko näin että kyllä esim. duunipaikkojen vessoissa on helppo HAISTAA että ihmiset ei juo tarpeeksi :D

  Mä en saa juotua tarpeeksi ja tasaisesti, helposti menee kahvin litkimiseksi ja sen kun vielä yhdistää työhön jossa puhun koko ajan niin hohhoi. Innostuin nyt kyllä tästä pulloasiasta koska hitsi nää on kauniita ja edullisia!

  1. Kahvi on kyllä petollista kamaa ja mä olen huomannut, että mitä enemmän juon kahvia sitä huonompi olo mulla on monella tapaa. Toisaalta ilman ei pysy hereillä, ettääh…. :D
   Mä myös kuvittelen, että jos joisi enemmän, se täyttäisi vatsaa eikä tulisi syötyä niin paljon. En sit tiiä onko se oikeasti niin enkä kyllä muista juoda sitä tuopillista ennen ruokailua, joten samapa kai tuo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *