Uusi höntsäilynurkkani

Lupasin esitellä teille päivittyneen höntsäilynurkkauksen aka possupisteen, virallisemmin työpisteeni eli tilan, jossa meikkailen, lakkailen ja kuvaan blogikuvat.
Edellinen postaus aiheesta on tammikuulta, jolloin kärsin ahtaudesta ja se on nyttemmin helpottanut. Ihan itsestään lisää tilaa ei siunaantunut, vaan siihen vaadittiin muutto uuteen asuntoon. En mä tiedä, voiko tällainen tarve edellä suunniteltu tila olla koskaan kauhean tyylikäs, mutta nyt mulla on ainakin enemmän tilaa ja valoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Meillä on uudessa kodissa niin iso avokeittiö-olohuone, että siitä sai helposti erotettua possupisteelle reilun kokoisen alueen. Mulla on myös sermi, jolla saan tarpeen vaatiessa rajattua tilan selkeämmin olohuoneesta erottuvaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ihan täysin valmis työpiste ei vielä ole. Lattialle pitää saada jokin kiva, ohut matto jonka yli voi rullailla työtuolilla, mutta en ole jaksanut perehtyä asiaan ja rahatkin on ihan finito. Uusia hankintoja tein kahden leveän Alex-lipaston ja kuvauspöydän verran. Toinen lipasto löytyi nettikirpparilta ja toisen ostin uutena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Työpöytä on vanha tuttu. En luovu tästä ikinä, sillä pöytälevyn pinta on jotain käsittämätöntä, asetoninkestävää materiaalia. Sitä ei tarvi varoa lainkaan, pyyhin sen aina lakkailuhetken päätteeksi kynsilakanpoistoaineella tai raa’alla asetonilla. Näppäimistötaso on myös tosi kätevä, näin koko pöytätila jää käyttöön.

Kapea ja leveä Alex vaihtoivat puolia, koska halusin seinän viereen paikan, jossa voin ottaa vaaleaa taustaa vasten kuvia päivänvalossa.
Käytännössähän tuohon tietysti kertyy koko ajan jotain tavaraa, mutta ainakin teoriassa mulla on paikka sitä varten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuvauspöytä on sijoitettu siten, että voin halutessani kääntää osan valaisimista myös ”luonnovalo-osastolle”.

Ikean Tertialit eivät todellakaan ole kaikkein tyylikkäimpiä valintoja kotiin, mutta niiden hankintaa puoltavat edullinen hinta, saatavuus ja se, että niihin menee kohtuuhintainen, isokantainen päivänvalolamppu.
Mulla on nyt yhteensä neljä Tertialia, sekä yksi valaisinliikkeestä hankittu suurennuslasin sisältävä työvalaisin. Joskus naurattaa tää avaruusasemaa muistuttava valaisinhässäkkä:) Työpöydällä on vielä kaksi pienempää kohdevalaisinta, nekin Ikean halpiksia.

Kolme 6500 Kelvinin päivänvalolamppua riittävät juuri ja juuri tuomaan tarpeellisen määrän valoa mun kuvaustarpeisiin. Olen ostanut (Megaman Liliput Plus 15W 6500K) polttimot Prismasta ehkä 1,5v sitten mutta jo silloin mulle sanottiin, että ne ovat sieltä poistumassa. Toivon niille pitkää ikää, sillä uusien hankinta taitaa olla taas työn takana. Kuvauspisteen valaisimet saa kaikki yhdestä kauko-ohjaimen painikkeesta päälle.

Katossa on pisteen yläpuolella vielä viiden led-spotin valaisin, joka toimii hyvänä yleisvalona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Itse kuvauspöytä on Ikean halpis, jossa hankintaa ohjailevina tekijöinä olivat hinnan lisäksi koko ja pöydän piti olla valkoinen. Jos Alex-lipastoihin olisi saanut kiinnitettyä lamput, olisin ehkä käyttänyt niitä. Pöydällä on itse rakentamani taustahärveli ja kuvia voi ottaa tarvittaessa myös ilman sitä. Taustan kanssa saa kuvattua vain aika pienikokoisia asioita.

Btw, Murmis on maalannut tuon seinän ja me tietenkin vitsailtiin, että se täytyy nyt maalata kunnolla koska se näkyy jokaisessa blogikuvassa:D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pöydän vieressä oleva arkku kätkee sisuksiinsa kaikenlaista kuvausrekvisiittaa. Joku muu systeemi olisi ehkä toimivampi, en vaan toistaiseksi tiedä mikä se olisi.

Sitten tirkistellään laatikoihin, joissa osa tavaroista hakee vielä paikkojaan.
Kapeassa Alexissa ovat alus- ja päällyslakat kuten ennenkin, toisessa laatikossa on viiloja ja muuta tarviketta sekä vihko, johon kirjoitan aina mitä lakkoja/laattoja jne olen käyttänyt.
Kolmannessa laatikossa ovat kamerat ja niiden tarvikkeet, kissojen takia en uskalla säilyttää mitään arvokasta pöydillä. Neljäs laatikko on vähän huonolla täytöllä ja alimmassa on rakennekynsitarvikkeita ja kynnen paikkausvälineet ym.

tyopiste_pieni_alex
Pöydän oikealla puolelta löytyvät ylimmästä laatikosta vanulaput ja -puikot, koristelutarvikkeita, leimauslaatat sekä kolmesta laatikosta meikkejä.
Olen pyrkinyt täyttämään laatikot mahdollisimman väljästi, sillä noistahan ei saa takaa helposti otettua mitään ulos.

tyopiste_iso_alex_1
Vasemmanpuoleinen kahdesta Alexista sisältää tuoksuja, kahdessa laatikossa sekalaista tavaraa ja kolme laatikollista kynsilakkoja.
Lakat vaativat korkeammat laatikot, siksi ne on vähän hassusti sijoitettu. Tässä lipastossa ovat punaiset, siniset ja vihreät sekä glitter- ja tekstuurilakat. Emma on nämä hienosti järkkäillyt:)

tyopiste_iso_alex_2

Oikeanpuoleisessa Alexissa ylinnä sijaitsevat tikut. Toinen laatikko on -voitteko kuvitella- TYHJÄ. Eiköhän se täyty jossain vaiheessa:)
Kolmannessa on geelilakkoja, neljännessä leimauslakat ja stamperit jne, joka on vähän hankalaa, nää pitäisi saada lähemmäs pöytää. Viidennessä laatikossa ovat lilat lakat ja alimmassa mustat, valkoiset ja ruskeat-nudet.

tyopiste_iso_alex_3
Musta on kivaa, että laatikot on ilmavasti täytetty. Kokemus on osoittanut, että sitä kamaa kuitenkin kertyy ja jos valmiiksi on kovin naftisti tilaa, se alkaa jossain vaiheessa muodostua oikeasti ongelmaksi.

Tykkään tästä valoisuudesta ja avaruudesta. Ikkuna on about etelään, eli siihen paistaa aamupäivällä aurinko ja se on kosmetiikan säilymisen kannalta hyvä juttu. Jos aurinko paistaisi päivän kuumimpina tunteina suoraan sisälle, olisin järjestellyt asiat toisin tai hankkinut ikkunaan pimennysverhon tai kaihtimet.

Johdot pitäisi saada vielä piilotettua ja tosiaan se matto on ostoslistalla, muuten tää olis sitten tässä ainakin toistaiseksi. Tulipas pitkästi juttua, vaikka kokosin kuvatkin kollaaseiksi tajuttuani, etten voi ympätä postaukseen melkein kolmeakymmentä kuvaa:D

Ps. IsaDora-arvonta on päättynyt ja onnetar suosi nimimerkkiä Kaisu. Voittajalle on laitettu sähköpostia. Onnittelut vielä!

24 thoughts on “Uusi höntsäilynurkkani

 1. No nyt on tilaa ja valoa totta tosiaan, ihanaa :3 Mun tekisi niin mieli päästä penkomaan noita sun lipastoja kyllä, aarteita täynnä varmasti! :D

  1. Saattaa siellä jotain olla vaikka en varsinaisesti keräilekään lakkoja…tuntuu kertyvän keräämättäkin:) Just äsken hypistelin pulloja ihan vaan huvikseni, ja huomasin taas tosi monta kivaa lakkaa joilla pitäisi lakata pian.

   1. Ja siis nuo meikitkin, muutamia tosi ihania pakkauksia/merkkejä bongasin heti :3 Ihana tehdä omista kokoelmista mieluisia löytöjä :)

 2. On kyllä ihan todella hienosti maalatut seinät! Oikein täytyy erikseen asiaa kommentoida! :D mä oon kyllä kade tuosta sun hienosta kuvauspisteestä, täytyy ehkä kehitellä jotain vastaavaa. Nyt oon lähinnä luovuttanut asian suhteen kun mm. kalteva katto on HIEMAN haasteellinen tässä asiassa…..

  1. Mulla ratkesi ihan itsestään kaikki valkotasapaino-ongelmatkin kameran kanssa ihan vaan valon lisääntymisen myötä. Sulla on kyllä kieltämättä vähän haastellinen paikka kuvauspömpelille mutta onhan se muuten tosi ihana <3

 3. Kröhöm, eikö ketään ole keksinyt esim. rokotusta jolla saisi itelleen tuollaista järjestelmällisyyttä? Pliiis? Kiva postaus <3, samoja valaisimia täälläkin ja myös tollanen suurennuslasilla oleva.

  1. Taitaa nää Tertialit sojotella aika monen muukin kotona:D Mä muuten melkein tarttisin tuon suurennuslasillisen työpöydälle kun en näe lakkojen nimiä monitehoista huolimatta. Mitenkähän sitä pärjää 10v kuluttua?
   Tunnustan tässä, että mulla ei suinkaan ulotu tämä järjestelmällisyys esim. omaan vaatekaappiin tai keittiön kaappeihin. Tai onhan ne nyt vielä hetken oorningissa kun ollaan just muutettu mutta ei enää puolen vuoden päästä…

 4. Toi sun höntsäilynurkkauksen nimitys pitäis kyllä olla Pro-nurkkaus. Sen verran kunnioitusta herättävä lakka- ja tarvikemäärä plus ammattimainen järjestelmällisyys. Upeelta näyttää!

 5. Onpa kiva nurkkaus! Mulla on kaikki sikinsokin ja se harmittaa. Kuvauspaikka on vaatehuoneessa ja lamput aseteltu niin ettei saa liikahtaa! En ole löytänyt vielä täydellistä paikkaa missä kaikki lamput saisi hyvin. Eikä mulla ole mitään lakkauspöytääkään :) miten jos lamput liikahtaa, miten saat ne oikeaan valoisuuteen?

  1. Mulla oli kans aiemmin lakkauspaikka (sentään oli se) ja kuvauspaikka erikseen ja vaikka välimatkaa ei kauheasti ollut, edestakaisin ramppaaminen jotenkin ärsytti. Saisko sinne vaatehuoneeseen rakennettua ladycaven jos vaan valtaisit sen kokonaan kynsikäyttöön?
   Näitä lamppuja voi ihan surutta käännellä miten päin vaan:)

   1. Kyllä sinne saa. Helmerit siellä jo on ja mulla on ollut tarkoitus raahata sinne yksi pöytä..ehkä minä nyt innostun :) on se sen verran iso että siellä mahtuu tekemään ja olemaan. Ja sen pitää olla eläinvapaa paikka, kissa lightboxissa..ei kiitos! Harmittaa kun en tajunnut aikoinaan ostaa noita Ikean lamppuja. Mulla on pieniä pöytälamppuja ja ne ei kestä siirtelyä, valo hajaantuu sitten. Mutta mukava puuhastella ja rakentaa omia nurkkauksia, miehellä on sitten autotallinsa :D

    1. Silloin kun olin vielä naimisissa, niin lasten isällä oli vaatehuoneessa oma mancave:) Se oli ihan toimiva ratkaisu, siinä oli kaksi oveakin niin ei happi loppunut. Jos miehellä on autotalli, niin kyllä sulle kuuluu vaatehuone, näin se menee.

 6. Ihana nurkkaus sulla! Mulla on muuten Ikeasta ostettu 5000 kelvinin päivänvalolamppu, mutta kyllä melkein pitäisi olla toinenkin. Mun kuvaustausta on kyllä kiinni vaan teipillä seinässä ;) Sä olet näköjään niin kätevä käsistäsi, että voisit oikein hyvin tehdä sellaisia DIY kynsibloggaajan oheislaite -postauksia. Muistaakseni sä esittelit tän jossain postauksessa kuitenkin?

  1. Mä taisin laittaa tästä jonkun kuvan facebookiin, mutta häkkyrä ei kyllä kestä kovin yksityiskohtaista tarkastelua. Paukutin sen kasaan jämärimoista niittipyssyllä ja ajattelin, että teen joskus paremman mutta sitä päivää ei tullut eikä mulla ole enää pajaa:/ Jos sulla on isokantainen valaisin niin mulla voisi olla yksi joutilas 6500K polttimo siihen:)

 7. Tosi kivan näkönen ja hirmu tilava! Mul on sellanen tosi pieni työpöytä ikeasta ja aika usein tila loppuukin kesken. Varsinki ku tykkään läppäriltä katsoa netflixiä samalla kun lakkaan kynsiä niin sekin vie melkein puolet pöydästä :D

  1. Taitaa olla aika monella samat oheispuuhat, mäkin katon aina jotain hömppää samalla. Sen takia tykkään et toi pöytäkone on tuossa eikä vie kauheasti tilaa -plus sen päälle ei voi kaatua mitään:P

 8. Oih, täältä suunnatonta ihailua ja onnittelut uuden työpisteesi johdosta! Erityisesti järjestelmällisyytesi – respect.

  1. Harmi, ettei tänne saa vertailukuvaa pöydästä kun en oo kahteen päivään ehtinyt siivota sitä:D Kaikki meikit on iloisesti sekaisin mutta sellaistahan elämä oikeasti on:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *