Über Caccia

Über Chic Beauty. Tammikuussa joku oli löytänyt nettikaupan, joka myi uutta laattamerkkiä. Tosi hienoja laattoja, miinuksena vain korkeahkot ($15) postikulut Suomeen. ”Kerätään kimppa” keksi joku ehdottaa ja arvaahan sen, miten helppo on houkutella mukaan kymmenkunta leimailusta innostunutta kynsihörhöä. Minäkin muiden mukana tilasin ykkössetin ($24,99) koska molempia en raaskinut ja ykkönen oli minusta kivempi.

Kimppa kasattiin ja tilauksen operointi jäi Pauliinan harteille. Elettiin tammikuun loppua.

Kuluu viikko, yrityksestä tulee sähköposti jossa pahoitellaan, että laatat ovat kysynnän vuoksi päässeet loppumaan mutta lisää on tulossa. Niin laattoja kuin odotustakin.
17.2. laattatilaus on saapunut Suomeen ja lepää tullin hellässä huomassa. Ei auta kuin kaivella kymmentä kuvetta ja maksaa tilauksesta alvit (á 5,60€). Viikon kuluttua Pauliina noutaa lähipostistaan hartaasti odotetun paketin joka näyttää siltä, kuin joku olisi ajanut sen yli esim. katujyrällä ja sitten riipinyt kappaleet kasaan, pyöräyttänyt ympärille kuminauhan ja vihellellen poistunut paikalta.

laattatilaus_1

Pakkaamisestakin tekisi mieli sanoa pari valittua sanaa ja sanonkin: tässä on 10 laattasettiä, arvo 250 dollaria. Olisiko ollut liikaa vaadittu kääräistä vaikka jokainen setti kerrokseen kuplamuovia ja lopulta koko kasan ympärille esim. tuota voimapaperia? Nyt pakkaaja on löytänyt viime tipassa voimapaperin ja tunkenut sen laatikkoon jossa se ei suojaa laattoja, ainoastaan estää niitä heilumasta holtittomasti laatikossa.

Käynnistyy vimmattu reklamaatioviestittely rapakon taa. Myyjä on haluton korvaamaan laattoja, siitä huolimatta, että yksikään laattasetti kymmenestä ei ole ehjä. Kaikissa on lommoja, naarmuja, vääntymiä ym, myös niissä jotka ovat kolmen laatan pakkauksessa keskellä tai alla.

laattatilaus_2

Maaliskuun alkupuolella myyjä viimein lupaa lähettää korvaavat laattasetit hyvityksenä. Paketti saapuu kuun puolivälin jälkeen päätyäkseen jälleen tulliin. Ihmekös tuo, kun tässäkin paketissa on päällä todellinen arvo. En nyt halua vaikuttaa rikolliselta veronkiertäjältä, mutta kaikkihan tietävät, että useimmat myyjät merkitsevät paketin päälle huomattavasti oikeaa arvoa pienemmän summan. Tällä kertaa sentään tullista suostutaan selvittelyruljanssin jälkeen luovuttamaan paketti ilman veroja, koska kyseessä on jo kerran tullatun ja vialliseksi todetun tavaran hyvitys.

laattatilaus_3

Aprillipäivän (” :D ”) iltana saan fb:n kautta viestin Pauliinalta. Postissa on saapunut paketti joka näyttää tutun yliajetulta ja toki sisällöstä osa on samalla tavoin viallisia kuin ensimmäisessäkin lähetyksessä. Emme jaksa enää valittaa, olkoot.

Kuluu viikko ja saan omat kappaleeni käsiini. Viisi laattaa, joissa kaksi vammaista ja kolme, joita pystynee käyttämään. Kulmissa on hieman vääntymiä ja jossain kuviossa vähän sanomista.
OLYMPUS DIGITAL CAMERANämä alla olevat kaksi laattaa ovat ensimmäisestä tilauksesta. Toisen poikki kulkee syvät naarmut, toisessa on ainakin yhdessä kuviossa reikä. Toki osa kuvioista on käyttökelpoisia mutta esim. nuo naarmuttuneet vain osittain.
Testasin muutamia kuvioita paperille ja laatat leimaavat ihan hyvin, vaikka kaiverrusjälki ei ole niin tasalaatuista kuin tutumpien merkkien laatoissa. Joissakin Pauliinalla olleissa laatoissa oli puuttunut osa kuviosta ym. eli kyllä merkillä on vielä matkaa jos se aikoo kilpailla leimauslaattojen kuninkuudesta tulevaisuudessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vertasin keskenään kahta samanlaista laattaa, ja niissä on samankin kuvion kaiverrussyvyyksissä eroja. Ihme kyllä, sain molemmista leimat nousemaan vaikka toinen kuvio oli paljon syvempi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mitähän viisasta tässä osaisi lopuksi sanoa? Suosittelenko kyseistä kauppaa? Kyllä en. Toisaalta, olen kuullut, että yksittäin settinsä tilanneilla kaikki on sujunut moitteettomasti. En ymmärrä, miksi meidän porukalla kävi näin luokattoman huono tuuri kaksi kertaa.

Kuun lopussa ilmestyy UC:lta uusia laattasettejä. Onneksi en ole nähnyt niistä kuvia, niin ei tarvitse tässä vaiheessa ainakaan pohtia hankkimista. Kaikkineen setille tuli hintaa 32,60€ sis. Suomen postit. Melko kallista, sanoisin. Sain hieman paikattua taloudellista menetystä kaupattuani jo eteenpäin nuo viallisemmat laattapoloiset.

Tästä blogimerkinnästä tuli melkoinen valitusvirsi mutta en oikein keksi hyvää sanottavaa koska kaikki vaan meni pieleen tässä keississä. Kuviot on kyllä tosi kivoja ja laatat varmasti tulevat käyttöön sikälimikäli toimivat nätisti mutta olkoon tämä postaus tarpeellinen muistutus siitä, että kaikki ei ole kul…hopeaa mikä internetissä kiiltää:)

 

32 thoughts on “Über Caccia

 1. Tätä keissiä sivusilmällä fb:ssä seurasinkin, ja aika jäätävää laattasettiä kyllä. Jotenkin järjellä ajattelisi, että se $250 paketti olisi vielä paljon paremmin pakattu kuin yksittäinen laattasetti.

  Ite oon vähän arka tilaamaan tuntemattomammista verkkokaupoista juuri tämän takia, palaisi takuulla hihat tuollaisessa taistelussa. Omat reklamaatiokokemukset on ainakin toistaiseksi onneksi vähäiset, ainoa huonompi kokemus on se Pissa-Pure mistä siitäkin lopulta eBay hyvitti täyden summan parissa tunnissa casen avaamisen jälkeen.

  1. Ilmeisesti pakkausmateriaalin määrä on vakio riippumatta, tilaako yhden setin vai kymmenen:P
   Täytyy jatkossa kyllä harkita vähän kauemmin näiden uusien kauppojen kohdalla ja odotella muiden kokemuksia. Jotenkin vaan karkasi mopo kun laatat näytti kivoilta ja niitä oli muutamassa tunnetussa blogissa jo testattu ja hyviksi havaittu.

   Ebayn kautta on siinä mielessä turvallista ostaa, että siinä on aina mahdollisuus avata case ja saada sitä kautta rahat takaisin:)

 2. Mäkin olen seurannut tätä sivusta jonkin verran ja en kyllä itse tule tämän perusteella tilaamaan ko. puljusta yhtään mitään. Harmi, sillä laatat on kyllä tosi kauniita! :)

  1. Laatat on tosi kauniita kyllä ja mukana on ”uusia kuvioita” joita ei löydy munkaan isosta laattavalikoimasta. 25.4. tulee uudet laatat myyntiin mutta kehotan kyllä harkitsemaan toisenkin kerran jos tuolta aikoo tilata.

 3. Jotenkin mun tekisi niin mieli koittaa onneani, koska nuo laattojen kuviot on niin kauniita! Toisaalta, vaikka paketti saapuisikin ehjänä perille, niin eipä se juuri lohduta jos leimat ei kuitenkaan nouse nätisti.
  Ehkä pitää maltaa odottaa tovinen, josko laatu paranisi.

  1. Testailin laattoja illalla paperille ja kuviot kyllä nousi ihan nätisti eri lakoilla ja stampereilla laatalta. Kynsille en ole vielä kokeillut mutta enköhän ehtine viikonlopun aikana testaamaan. Tutkailin ankarasti nettiä josko jollain muullakin olisi ollut ongelmia mutta en ainakaan löytänyt, eikä laattojen epätasaista laatuakaan moitittu missään. Toisaalta ihmiset on aika puusilmiä välillä ja jos on vaan yksi setti, niin eipä sitä eroa pääse niin selvästi näkemäänkään. Laitoin facebookiin vielä yhden kuvan jossa vertasin kahta samaa laattaa keskenään.

 4. Mielenkiinnolla odottelen omieni saapumista, varmaan niiden pitäis tänään odottaa kun pääsen kotiin.. Olihan tuo aikamoinen soppa, eikä kannusta ainakaan uusia tilaamaan. Toivon siis todella, että ne uudet on jotain ihan rumia :D

 5. No huhhuh mikä farssi! Luulisi tanopäisimmänkin firman tajuavan, että jos ensimmäisen lähetyksen paketoinnissa joku meni pieleen niin kannattaa ehkä olla huolellisempi seuraavan paketin kanssa. Aikas raivostuttavaa touhua tuollainen. Onneksi yleensä ameriikan ja muut ulkomaan tilaukset menee ihan sujuvasti mutta joskus sitten näköjään voi törmätä tällaiseen tuplatöpeksimiseen. Kiitos että jaoit tämän kokemuksen vaikka se varmasti tosi ikävä kokemus olikin. Ei muuta kuin puskaradio laulamaan aina tällaisissa tapauksissa!

  1. No se oli vaan selittänyt jotain että ei pakkaa ite vaan joku toinen (firma) tekee sen >:( Mutta kai nekin nyt puhetta ymmärtää….
   Mullakin on takana kymmeniä ja kymmeniä hyvin menneitä tilauksia mutta tämä jäi kyllä kaivelemaan pitkäksi aikaa ja sen takia halusin postatakin tästä. Ja onpahan varoitukseksi muille.

 6. Tää oli kyllä yhtä pelleilyä koko tilaus! -__-
  Onneksi sitten kuitenkin loppu hyvin kaikki (semi)hyvin :D

  Voi ei, toivottavasti ne uudet laattasetit on jotain ihan järkyttävän rumia…

 7. Aika uskomaton tarina kyllä. Munkin järkeen kävisi, että nimenomaan noin iso tilaus olisi pakattu ekstrahyvin, varsinkin sen ekan epäonnistumisen jälkeen. Tuskin tulee sieltä tilattua, jos postitkin on isot kerran. Toivottavasti kuitenkin nuo laatat edes osittain toimivat kaiken jälkeen!

  1. Varmaan ihan hyvä et postit on isot niin sieltä ei tule niin helpolla tilattua kenenkään. En ainakaan voi omasta puolestani suositella tämän jälkeen.

 8. Kuohutti niin jo aiemmin lukemani Pauliinan selostus asiasta että nyt tuli enää laimea turhautuneisuus pintaan, mutta caccia mitä caccia – eipä tarvine mennä selailemaan ko. putiikin tarjontaa…

 9. Siis argh! Miten voikaan olla noin aivotoiminnatonta toimintaa?! Tätä hommaa seurasin facebookissa vähän sivusta, mutta en tiennyt että noin jumalattoman kamalaksi fiaskoksi meni vielä hyvitystenkin kohdalla! Hyh hyh, onneksi postasit tästä niin tietää mitä karttaa :D

  1. Kerran sattunut moka on vielä ihan ymmärrettävä jos se paikataan asianmukaisesti eli jos tässäkin myyjä olisi pahoitellut, lähettänyt ehjät laatat ja pakannut ne kunnolla niin homma olisi ihan fine. Nyt Pauliina joutui suunnilleen käsi raamatulla vannottamaan että ihan oikeasti ollaan saatu risoja laattoja vaikka näkeehän sen kuvista sokeakin kepillään. Tosi ikävä maku jäi kyllä tästä:/

 10. Moi. Tää on vanha juttu mut hei..pakko myöntää,minä olen se joka löysi nämä ihanat laatat ja ehdotin kimppatilausta hihii. Soriii .. mut jatkot on vissii tilausten suhteen sujunut hyvin? ?
  Terv. Elina.

   1. Muistatko..se oli vaan vähän aika sitten kun koko merkki oli ihan tuntematon.
    Se hetki kun me laatat löyty..mutta nyt kaikki tietää ne ☺
    Veikkaan että heille tuli suosio yllätyksenä ☺

    1. Vuosi sitten tähän aikaan kukaan ei tiennyt näistä mitään. Vielä kun postitushommat saisi toimimaan niin en valittaisi yhtään, merkki on tosi kiinnostava ja mieleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *