Työ- ja meikkipöydän facelift

Mä hankin itselleni valmistujaislahjaksi uuden työpöydän ja vähän muutakin ja halusin esitellä uudistetun työ/meikkipisteeni teille nyt, kun kaikki on vielä hienosti järjestyksessä:)

Sähkösäädettävä pöytä oli pitkäaikainen haave, sillä mun vanha pöytä oli liian korkea ja sain ihan hetkessä niskat jumiin sen äärellä työskennellessäni. Siksi bloginkin postaukset ovat pääosin syntyneet keittiön ruokapöydän ääressä läppärillä, joskin kuvat siirrän ja käsittelen pöytäkoneella isomman näytön vuoksi.

Uusi pöytä on Hiipakan Ergo, joka oli Kruunukalusteessa hyvässä tarjouksessa ja tuli kotiin toimitettuna 1,5 viikossa tilaushetkestä. Värivaihtoehtoja oli useampia sekä jaloille että pöydän kansilevylle, mutta valitsin kuitenkin neutraalin ja ajattoman valkoisen molempiin. Tein aika perusteellisen vertailun eri sähköpöytien välillä ja päädyin tähän runsaan säätövaran ja myös kotimaisuuden vuoksi. Useimmat pöydät sai alimmillaan 71 sentin korkeudelle ja itse halusin mahdollisuuden säätää pöytää alemmas. Ergossa säätövaraa on välillä 62-127 cm, joten pitemmältäkin ihmiseltä onnistuu myös työskentely seisten. Pöydän kannen koko on 70×140 cm.

Digitaalinäyttö on kiva lisä ja pöydässä on neljä muistipaikkaa useimmin käytetyille korkeuksille. Rungossa on kaksi moottoria ja ne toimivat jouhevasti ja hiljaisesti. Tutkin myös eri pöytien nostokykyä, koska päälle tulee paljon tavaraa ja silläkin on merkitystä. Aika monessa se oli 80-100 kg, kun Ergossa se on 120 kg. Pöydän jalkaosilla on viiden vuoden takuu.

Halusin ehdottomasti pöytälevyn suojaksi jotain, sillä mä lakkaan tässä myös kynsiä. Korkkinen iso kirjoitusalusta on Granitista ja se on miellyttävän pehmeä ja lämmin käsien alla kirjoittaessa. En tiedä, miten korkki kestäisi asetonia, joten lakkoja poistaessa käytän päällä vielä silikonista lakkausmattoa.

Halusin samalla uusia myös työtuolin, sillä edellinen, Jyskistä ostettu kesti käytännössä puoli vuotta ja muuttui sen jälkeen ärsyttävästi natisevaksi ja huojuvaksi. Myönnän, että ulkonäkö painoi vaakakupissa aika paljon, sillä iso osa työtuoleista on rumia ja kookkaita. Eli tingin hieman ergonomiasta ja ostin Ikeasta Fjällberget-tuolin, koska tää oli mun mielestä niin nätti <3 Toki tuolissa on myös ihan hyvä istua, mutta eihän tässä ole esim. selkänojan säätöä. Mä en oikeastaan sitä koe kovin tarpeelliseksi, koska en istu tässä koko päivää. Mulla on vaihtoehtoisena istuimena myös perinteinen satulatuoli.

Ostin tuolin vaalean päällisen suojaksi vielä Jyskistä erillisen istuintyynyn, lähinnä kissojen takia.

Mun vanhassa työpöydässä oli pöydän kannen alla säilytystilaa ja oikeastaan lähes kaikki näistä meikeistä sijaitsi aiemmin siellä. Nyt piti keksiä uusi ratkaisu, sillä haluan, että päivittäisessä käytössä olevat tuotteet ovat helposti saatavilla. Siispä Mujiin, jossa on paljon erilaisia akryylisäilytysjärjestelmiä. Mulla on tässä pinottuna kolme erillistä säilytyslaatikkoa, jotka saa liu’uttamalla liitettyä toisiinsa kiinni. Hankin nää ensin ja myöhemmin tein vielä toisen reissun ja ostin vasemmanpuoleisen kolmen laatikon systeemin. Sen voi laittaa myös vaakatasoon, mutta vähän tyhmää on, ettei se ole suoraan yhteensopiva muiden laatikostojen kanssa. Niillä on puolen sentin leveyserokin. Tietenkin ne voi pinota päällekkäin, mutta laatikoissa ei ole mitään kiinnityssysteemiä toisiinsa.

Yhtä kaikki, mä tykkään näiden ilmavuudesta ja siitä, että näen helposti, mitä missäkin laatikossa on.

Kaikki mun meikkisiveltimet olivat aikaisemmin purkeissa pöydällä pölyä keräämässä. Nyt harvemmin käytettävät ovat kahdessa laatikossa ja ylimpään laitoin muutaman ColourPopin meikkipaletin. Laatikoston päällä on vielä lisää paletteja, eli ne, joihin tällä hetkellä tartun useimmiten, sekä Make The Maken korostuspaletti.

Jätin vielä yhden sivellinpurkin esille ja tässä ovat ne kaikkein eniten käyttämäni, siis lähes päivittäisessä käytössä olevat siveltimet. Mähän en ole lopettanut meikkaamista koronan takia, vaikka aika moni onkin sitä vähentänyt. Jos vietän koko päivän kotona poistumatta mihinkään tai olematta näköyhteydessä kehenkään, niin sitten en kyllä viitsi meikata, mutta muuten kyllä haluan edelleen meikata entiseen tapaan.

Laatikoston päällä on muutamia tuotteita, jotka eivät mahtuneet laatikoiden sisälle. Laura Mercierin irtopuuteri ja silmänaluspuuteri, puuterivippa, ripsentaivuttimet, pieni Nyxin luomiväripaletti sekä Bobbi Brownin Vitamin Enriched Face Base ja Lumenen meikkivoide, jotka olivat liian korkeitakin laatikoihin.
Ylimmässä vetolaatikossa on poskipunia ja yksi aurinkopuuteri. Olen ihastunut voidemaisiin poskipuniin, mutta toisinaan käytän edelleen myös puuterisia. Etenkin Cult Beautyn joulukalenterista tulleet Natasha Denona ja Hourglass ovat olleet viime aikoina käytössä.

Seuraavassa laatikossa ovat meikkivoiteet, huulirasvat ja -kuorinnat, meikkikynien teroittimet, Smashboxin Primer Oil ja pienessä metallirasiassa kaikenlaista sälää kuten hiuspinnejä ja spaatteleita.

Meikinpohjustustuotteiden suurena ystävänä olen pyhittänyt niille koko kolmannen laatikon.

Neljännestä laatikosta löytyvät ripsivärit, kulmageelit, peiteaineet ja kiillonpoistoliinat.

Huulipunat ja -kiillot vievät koko viidennen laatikon.

Alimmaisessa laatikossa on kulmakyniä, luomivärinpohjustajat, voidemaiset luomivärit ja rajauskynät. Kulmatusseja on muutama, mutta ne säilytän pystyasennossa sivellinpurkissa.

Sitten mulla on tällainen Ikean säilytyssysteemi, jossa majailevat meikinkiinnityssuihkeet, muut kasvosuihkeet, pinsetit, meikinpoistoliinat ja isoimmat paletit takana pystyssä.

Ikean telineen vieressä on pieni tarjotin, josta löytyvät lyhytvartiset siveltimet, vanupuikot ja muutama kynsilakka, joilla olen lakannut tai aion lakata seuraavaksi. Jännää, että ihminen tarvitsee kolmea eri sorttia vanupuikkoja:D Myös nämä purkit ovat Mujista.

Lisäksi multa löytyy tällainen kiva bambukantinen laatikko kasvopapereille. Laatikko on halpatuotehelvetti Tigersista, mutta onhan tää nyt paljon kivempi pitää esillä kuin pahvilaatikko.

Valaisimia mulla on kaksi, päivänvalolampulla ja suurennuslasilla varustettu työpistevalaisin, joka ei näköjään mahtunut kuviin ja toinen pienempi kohdevalo, jota tarvin sekä meikatessa että etenkin kynsiä lakatessani. Suurennuslasia muuten tarvii tässä iässä esimerkiksi kynsilakkojen nimien tarkistamiseen, samoin monet kosmetiikkatuotteiden tuoteselosteet ja sävynimet ovat niin pienellä, että mä en vaan enää näe niitä:D
Haaveilin vähän sellaisista Peilistoren meikkivaloista, koska olishan ne nyt aika päheet, mutta en kyllä enää saa semmoisia mahtumaan mihinkään. Toki mulla on vieressä kuvausvalot ja erillinen rengasvalokin löytyy, jos valoa ei muuten ole tarpeeksi. Kuvausvalot toimivat hyvin esim. videoneuvotteluissa, koska tausta himmenee silloin miltei pimeäksi eikä mahdollinen takana oleva sotku näy.

Täytyy sanoa, että olen tosi tyytyväinen hankintoihini ja olenkin tänään naputtanut useamman postauksen ihan vaan työskentelyn sujuvuuden ilosta. Mun työpiste sijaitsee olohuoneessa, joten on kiva, että se on myös esteettisesti omaa silmää miellyttävä.

Oletteko te tehneet kotiin hankintoja tai remppoja viime aikoina?

10 thoughts on “Työ- ja meikkipöydän facelift

 1. Kivan näköistä, Pipsa varmastikin tykkäisi. Edelleen ihmettelen miten tuo Peikonlehti on hengissä :D mulla on yläkerrassa lakkailupöytä ja Peikonlehti, muutenhan ei mikään säily hengissä ja kaikki kynät tai vähänkin pyöriteltävä lähtee pöydiltä. Päivittäiset meikit on vessassa, en uskalla pitää esim. keittiön pöydällä koska koira työpäivät sisällä. Ei voi ikinä tietää mikä viiraus iskee :D teillä on kyllä tosi nättiä ja esteettistä, meillä ei ole koska nämä huonekalut ei ole mun valintoja, mutta yläkerrassa saan mellastaa omien huonekalujen kanssa ja siellä on yritetty edes jotain :)

  1. Vappu ei ole ikinä ollut kiinnostunut kasvien pureskelusta. Kassua kiinnosti pentuna huonekasvit, mutta järjestelmällisellä kieltämisellä se jätti ne rauhaan -mikä on kyllä kiva, koska tykkään etenkin peikonlehdestä. Ehkä lopulta mun hortonimitaidot on suurempi uhka peikonlehdelle kuin Kassu:D
   Pöydältä kyllä lähtee irrallaan pyörivät kynät ja siveltimet, mutta olen opetellut laittamaan ne aina käytön jälkeen purkkiin, jossa saavat olla rauhassa. Appelsiinipuutikut sen sijaan kaivetaan esiin vaikka mistä:D

 2. Kiva postaus tämä! :) Tosi nätti kokonaisuus, miellyttää ainakin mun silmää kovasti myös :) Mulla on myös pöydällä akryylisia säilytyslaatikoita (palaset), koska kaikki meikit ei vaan mahdu enää vetolaatikkoon.. Tästä sain kyllä idean, että jos niihin laittaisikin vain ne eniten käytetyimmät tuotteet. Tosin mun akryylilaatikot tuppaa vähän vinkumaan avatessa, että ehkei sittenkään niin paras idea :’D Haluisin myös jotain tuotteita kivemmin esiin meikkipöydällä, mutta toinen pieni nelijalkainen on semmonen terroristi, että kaikki liikkuva pöydiltä saa kyytiä, joten toistaiseksi lähes kaikki on jemmoissa jossakin laatikoissa :’D Mutta toi Ikean korijuttu on tosi kiva! Sitten taas joskus kun voisi vähän liikkua vapaammin tai tulee enemmänkin asiaa Ikeaan, niin täytyy koettaa vastaavaa katsoa :)

  Leppoisaa sunnuntaita :)

  1. Mä mietin kans niitä Palaset-lokeroita, mutta päädyin kuitenkin Mujiin. Mun on myös pakko laittaa aina kaikki paikalleen, sillä muuten ne saa Kassun toimesta kyytiä. Jostain syystä kaikki pitkulaiset jutut kuten kynät ja siveltimet on erityisesti Kassun suosiossa. Mehupilli on ihan paras:D
   Mietin, mahtaakohan kaikki akryylijutut alkaa kitistä jossain vaiheessa. Ja voiskohan niihin laittaa jotain silikonisuihketta tai öljyä? Ootko kokeillut?

   1. Miehelle puhuin tästä äsken, ja se keksi, että voisin laittaa kirkasta teippiä niihin kiskoihin, mitkä kitisee. Nyt ne sitten kahisee ja suhisee vaan niinkun muutkin laatikot :’D Eli ihan toimiva vinkki tuokin. Varmaan myös joku silikonituote voisi toimia, mutta eka pitäisi testata johonkin huomaamattomaan kohtaam varmaan, ja toisaalta myös, että suttaako se sitten muuten :o

 3. Tuoli on ihana, mäkin olisin ton takia valmis tinkimään jostain. Ja tosiaan ei kukaan meikkaa esim. kahdeksaa tuntia, niin ei se niin justiinsa ole. ;)

  En oo tehnyt hankintoja tai remppoja, mutta olisi palava halu vaihtaa maisemaa hieman vielä etelämmäksi ei kuitenkaan pk-seudulle, mutta radanvartta alaspäin. Ensin pitäisi laittaa kämppä myyntiin, joka on iso operaatio, että pääsisi unelmissa eteenpäin. :D Katotaan saadaanko aikaiseksi, jotenkin kyllästyttää tämä ympäristö ja paskat naapurit, joista ei vaan tunnu pääsevän eroon. :(

  1. Nuo on kyllä isoja päätöksiä ja koska naapureita ei voi valita, niin helpointa taitaa olla muuttaa. Jotenkin pitäisi päästä ensin selvyyteen mahdollisista tulevista naapureista. Ympäristönvaihdos kyllä piristää etenkin, jos on vähän tyytymätön nykyiseen. Tsemppiä siihen, jos päätätte urakkaan ryhtyä:)

 4. Ihana kokonaisuus!! Mulla puuttuu nyt kaikki yhtenäisyys säilytyshommista, pöydän päällä on erinäisiä lootia ja laatikoita mutta kokonaisuus ei aivan toimi. Noi Mujin lootat vaikuttaa kyllä ihan tosi hyviltä! Niitä täytyy hommata kunhan tiedän miten ja minne seuraavan työpisteen sitten organisoin…

  1. Mujit ovat osoittautuneet myös käytössä toimiviksi, ainoa miinus ehkä siitä, että pleksissä näkyy jokainen sormenjälki ja meikatessa on aina jotain möhnää näpeissä. Tykkään kuitenkin noiden ilmavuudesta, joku umpinainen järjestelmä olisi paljon hallitsevampi möhkäle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *