Tutustumassa ekokampaamo Hiusgalleriaan

Astuessani sisään Hiusgallerian ovesta huomaan sen saman tien: silmille ei hyökkää permanttiaineen löyhähdys tai ammoniakkihuurut. Liiketila on kaunis, avara eikä tuoksusta arvaisi, että ollaan kampaamon tiloissa.
Ekokampaamo tarjoaa tuoksuttoman vaihtoehdon niin hajusteherkille kuin luonnollisempia vaihtoehtoja hakeville asiakkaille.

Minut ottaa vastaan aurinkoinen Minna Pernu, joka on työskennellyt jo useiden vuosien ajan ekokampaajana.
Olemme sopineet, että tänään minulle tehdään hiuspohjan mikrokamera-analyysi ja hiusten kasvivärjäys.


Mulla on pitkä ja värikäs hiushistoria.
Olen värjännyt hiuksiani n. 13-vuotiaasta saakka eli yli 30 vuoden ajan. Hiuksiani on vaalennettu, permanentattu (tuhoisinkin seurauksin) ja pikimustaa sekä pastellivärejä lukuunottamatta olen käynyt läpi miltei kaikki mahdolliset värisävyt. Olen värjännyt hiuksia niin kotona kuin kampaamossakin, on ollut raitaa ja yksiväristä, pitkää ja lyhyttä hiusmallia.
Erilaiset punaisen sävyt ovat eniten minua ja niissä olen viihtynyt parhaiten.
Käyntiäni edeltävänä iltana jynssäsin hiukseni kahteen kertaan syväpuhdistavalla shampoolla, koska arvelin, ettei kasviväri tule peittämään räikeämpää latvoihin kerrostunutta punaisen sävyä.
Ainoa aikaisempi kosketukseni luonnollisempaan hiusväriin on kotikäyttöön tarkoitettu hennajauhe, muutoin olen käyttänyt kemiallisia värejä. Hennahommistakin on aikaa varmasti 20 vuotta.

Minna ohjaa minut kampaamotiloissa olevaan erilliseen hoitohuoneeseen, jossa pääsen kurkistamaan hiuspohjaani jopa kiusallisen läheltä. Mikrokamera tarjoaa erikoisia maisemia 200-kertaisella suurennoksella ja kuvauksen aikana Minna kertoo hiuksen ja hiuspohjan rakenteesta sekä niiden mahdollisista ongelmista kattavasti.
Käy ilmi, että hiuspohjani on muutoin hyvässä kunnossa, mutta hiustupet ovat hieman tukossa ja kaipaavat syväpuhdistusta.

Kuvaus on tarvittaessa nopeakin toimenpide, jota voidaan hyödyntää vaikka olisi vain etsimässä oikeita hiustenhoitotuotteita. Liikkeessä on mahdollista tarkistaa hiuspohjan kunto ja sen perusteella kampaaja osaa suositella kunkin hiuksiin sopivat tuotteet. Etenkin, jos kärsii esim. hilseestä, hiusten nopeasta rasvoittumisesta jne, tulee varmasti halvemmaksi hankkia ammattilaisen valitsemat täsmätuotteet kuin itse kokeilla pullokaupalla erilaisia valmisteita.

Erityisen hyödyllistä mikrokamerakuvaus on ongelmatilanteissa, jolloin hiuspohjaa voidaan kuvaustuloksen perusteella hoitaa erilaisin tavoin. Kuvaukseen varataan tällöin puolisen tuntia aikaa.


Tiesittekö, että hiuspohjakin hyötyy savesta, joka on kuluneen talven aikana noussut etenkin kasvojen ihonhoidossa pinnalle? Mulle kasvoille levitettävät savi- ja turvenaamiot ovat tuttuja, mutta en tiennyt, että savea käytetään hiustenkin hoidossa.

Minna sekoittaa savinaamion, joka levitetään hiusten tyveen ja päänahkaan samalla tavoin kuin oltaisiin värjäämässä juurikasvua.


Mulla oli mukanani kamera, mutta sen operoiminen käsittelyjen aikana osoittautui mahdottomaksi, joten in action-kuvat olen ottanut puhelimella.


Eipä ole blogissa ennen nähty näin yksityiskohtaisia hiuskuvia:)
Ylempänä hiustuppi ennen savinaamiota ja alempana sen jälkeen. Sen kuuluisi olla tuollainen avoin, mutta talirauhasista nouseva tali ja erilaiset muotoiluainejäämät saattava tukkia sitä josta voi periaatteessa seurata esim. hiustenlähtöä. Pitää tietenkin muistaa, että ikäkin vaikuttaa hiusten määrään ja sen olen itsekin huomannut. Mulla oli varmasti tuplamäärä hiuksia parikymppisenä vs. tilanteeseen nyt.

Savi ei tunnu päässä juuri miltään; se ei kutita tai kirvele kuivuessaan. Syliin rapisee hieman kuivunutta savea aivan kuin kasvonaamioidenkin kanssa.
Vaikutusajan jälkeen hiukset pestään shampoolla, mutta hoitoainetta ei lisätä, jolloin hius jää auki ja on valmiina ottamaan värin vastaan.
Naamion jälkeen hiuspohja tuntuu selkeästi puhtaammalta ja jotenkin…hengittävältä. Tosi vaikea kuvailla, mutta tuntuma on aivan erilainen kuin tavallisen shampoopesun jälkeen.


Siirrymme värjäysvaiheeseen. Radicon Color Me Organic-kasvivärejä on mahdollista hankkia myös kotikäyttöön, mutta liikkeessä tehtävä värikäsittely on paljon muutakin kuin purkista sekoitettu seos. Väriin voidaan lisätä melkeinpä mitä vain ja liikkeen takahuoneessa on vaikuttava määrä erilaisia purkkeja täynnä kuivattuja yrttejä ja mausteita.Valitsimme mulle sävyksi Strawberry Blonden. Valmiiden värikarttojen lisäksi liikkeessä on ihan oikeista hiussuortuvista tehtyjä mallikirjoja, joista näkee alkuperäisen hiusvärin ja miltä se näyttää jollakin tietyllä sävyllä värjättynä. Hieno ja asiakasta palveleva idea, koska loppujen lopuksi valmistajan värikartat ovat vain suuntaa antavia.


Minna sekoittaa värimassaan ainakin kahvia, teetä ja jos oikein muistan, kattilassa oleva neste oli raparperihaudetta.


Valmis väriseos näyttää tältä ja tuoksuu voimaasti yrteiltä.


Minna levittää värin hiuksiini ja sen päälle laitetaan ihan tavallinen biojätepussi, jonka päälle tulee vielä vihreä hiuspyyhe. Näytän hiipassa puutarhatontulta. Vaikutusaika on pitempi kuin kemiallisissa väreissä, mutta tunti kuluu todella nopeasti Minnan kertoessa taustoistaan, liikkeen historiasta ja myynnissä olevista tuotesarjoista.

Kasviväri ei tunnu hiuspohjassa miltään ja tunnen sisälläni pienen piston muistellessani kaikkia niitä kertoja, jolloin olen kurittanut päänahkaani kestoväreillä, jotka kirvelevät tai vähintään kihelmöivat.


Hiusgalleriassa tarjolla oleva tuotesortimentti on runsas ja mulle entuudestaan tuttuja merkkejä ovat vain EkoPharma ja Aubrey Organics. Hyllyiltä löytyy laidasta laitaan merkkejä kuten Less is More, O-Way, Chi, Zenz ja Nyce. Osa on täysin luonnollisia, osassa on jonkin verran tai enemmän synteettisiä ainesosia.
Hiuspohjan kuvaus kulkee käsi kädessä myytävien tuotteiden kanssa ja liikkeessä ei veloiteta erikseen nopeasta vilkaisusta mikrokameralla tuoteoston yhteydessä.


Kun vaikutusaika on kulunut, menemme jälleen pesupaikalle ja väriaine pestään pois hiuksista. Kasviväri eroaa kemiallisista myös siten, että lopullinen värjäystulos saattaa olla nähtävissä hiuksista vasta viiden päivän kuluttua. Nyt värin annettiin vaikuttaa tunti, mutta olisi täysin turvallista antaa sen vaikuttaa pitempäänkin tai värjätä parin päivän kuluttua uudelleen.

Mä tietenkin tarkastelin väriä joka päivä mutta en huomannut omalla kohdallani sellaista muutosta, jonka olisi voinut kuvassa havaita.
Vaikka mulla oli alla latvaosasta lukuisia kertoja kestovärjätty ja n. 3cm:n matkalta tyvestä sävyvaahdolla ja suoraväreillä sävytetty hius, on lopputulos yllättävän tasainen. Kasviväri ei myöskään värjää ihoa.


Color Me Organic-kasviväri pysyy hiuksissa 2-4 viikkoa riippuen mm. pesuvälistä, hiusten kunnosta ja aikaisemmista käsittelyistä. Olisi hyvä pidättäytyä hiusten pesusta mahdollisimman pitkään käsittelyn jälkeen, itsehän tietysti joka päivä pesemään tottuneena maltoin odottaa kokonaiset kaksi päivää. Värjäyksen jälkeen hiukset tuntuvat hyväkuntoisilta.

Hiuksia ei käynnillä juurikaan leikattu, ainoastaan siistittiin, koska mä yritän edelleen kasvattaa hieman pitempää tukkaa -vaikka suoraan sanottuna projekti tuntuu aika uuvuttavalta.

Merkittävin jälkeenpäin havaitsemani seikka on muotoilutuotteiden käyttö. Ne käyttäytyivät kasvivärjätyssä hiuksessa eri tavalla kuin mihin olin tottunut, joten annostelua piti pienentää reippaasti, muuten hiukset tuntuivat nopeasti likaisilta.

Sain värin ylläpitoon pr-toimistolta kotikäyttöön tarkoitetun Strawberry Blonde-pakkauksen, jossa on värijauhe, suojamyssy, käsineet ja jopa sivellin värin levittämiseen. Yksi paketti riittää pitkien hiusten värjäämiseen ja jauhemaisessa värissä on sekin hyvä puoli, että sitä voi sekoittaa aina tarvitsemansa määrän. Peukku sille!Hiusgalleriassa viettämäni reilu kolmetuntinen oli aivan superkiinnostava ja silmiä avaava.
Paitsi että sain hiuksiini kauniin punaisen värisävyn, opin todella paljon hiuksista ja pääsin kurkistamaan ihan erilaiseen maailmaan, josta en tiennyt aiemmin mitään.
Ekokampaamo ei todellakaan ole mikään ituhippien juttu, vaan suosittelen siihen tutustumista kaikille, jotka ovat koskaan miettineet, mitä jatkuva kestoväreillä värjääminen merkitsee paitsi oman kehon myös ympäristön kannalta.

Yhä useampi herkistyy vahvoille kemikaaleille, mutta sen ei tarvitse merkitä esim. hiusten värjäyksestä luopumista. On tietysti mahdollista saada allergiaoireita myös kasviväreistä, joten erityisen herkkien kannattaa tehdä allergiatesti ennen värjäystä.

Hiusgalleria sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä osoitteessa Snellmanninkatu 19-21. Käytössä on myös kätevä nettiajanvaraus.


Postaus on toteutettu yhteistyössä Sugar Helsingin ja Hiusgallerian kanssa. En saa kirjoittamisesta palkkaa, mutta palvelu on saatu ilmaiseksi. Mielipiteet ja havainnot ovat luonnollisesti omiani.
Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista kertyvä komissio käytetään blogin palvelinkuluihin. 

26 thoughts on “Tutustumassa ekokampaamo Hiusgalleriaan

 1. Kiitos postauksesta! Ekokampaajat kiinnostavat paljon. Siirryin itsekin vihdoin pois kesto-/hapeteväreistä (vai millä nimellä niitä nyt kutsuttaisikaan), kun löysin tarpeeksi tietoa hennaväreistä. Luulin pitkään, että mustan tukan saaminen kasviväreillä olisi mahdotonta. Mutta eipäs olekaan! On ihanaa, kun hiuksia värjätessä ei ota hengitykseen tai kirvele silmiä/hiuspohjaa, ja että viemäriin menee vähemmän ympäristöä rasittavia asioita. Toki kasviväreillä leikkimisessä menee kauemmin (mustan saamiseksi pitää tehdä ensin hennavärjäys ja sen jälkeen indigolla, eli menee noin 4h yhteensä) ja mädän nurmikon vieno löyhkä kestää muutaman päivän, mutta ehdottomasti voittaa kovat kemikaalit. Kaunis leiskuva punainen saatiin hiuksiisi!

  1. Ihana luonnehdinta tuo ”märän nurmikon vieno löyhkä”:D
   Varmasti hiuksia ja hiuspohjaa säästävä värjäysmeneltemä sinullakin, vaikka aikaa kuluu aika reippaasti. Toisaalta, voihan siinä samalla puuhata jotain muuta kun suojaa hiukset niin, ettei ne sottaa paikkoja:)

 2. Olipa kiinnostava postaus! Itsekkin olen suunnitellut siirtyväni kasviväreillä värjäykseen, ja varasinkin jo perjantaille ajan. Saapa nähdä millainenn lopputulos on?! Olen kans värjännyt lähes 30 vuotta kemiallisilla väreillä. Mullakin on pohjalla kuparin punainen väri, et ehkä lopputulos ei ole ihan mahdoton… tää on iso askel kohti tuntematonta :D

  1. Toivottavasti saan jotain kautta kuulla, miten sulla meni. Jos vaan suinkin viitsit, niin olisi tosi kiva, jos kävisit vaikka tähän kommenttiin kertomassa kokemuksia:)

   1. No niin… nyt on testattu hennavärjäys ja oon ihan myyty :D Miksen mä ole aijemmin tähän ryhtynyt?! Väri on upea, ja niin paljon luonnollisempi kuin kemiallisilla väreillä ikinä toteutettuna. Oma hiuksen punapigmentti varmasti vaikutaa siihen, että juurikasvustakin saatiin niin punainen. Toki jännitys momenttina tässä on se, että miten väri pysyy latvassa, kun se on niin puhki värjätty. Oli mahtavaa miten kampaaja kannusti mua kokeilemaan värjäystä omatoimisestikkin, ja antoi vinkkejä siihen miten saan väriin oranssisuutta kotikonstein. Sekoittamalla sen ”puuron” kamomillateehen ja lisäämällä hennan sekaan kurkumaa. Nyt mun täytyy saada ystäväni houkuteltua lähteen tähän prosessiin mukaan, et hän rupeaa mun hovikampaajaksi :)

    1. Tossa mun kotikäyttöön tarkoitetussa pakkauksessa lukikin, että väri saattaa vaatia useamman värjäyskerran lopullisen tuloksen aikaansaamiseksi, joten ei muuta kuin kaveria puhuttamaan, niin on helppo laittaa uusi väri. Pitkää hiusta ei kyllä mitenkään saa omin konstein värjättyä, mullakin meni tunti kun laitoin tota tytön tukkaa eilen:o Tosin vaivannäkö kannatti, tuli tasainen ja hyvä lopputulos:)
     Tytöllä on reilusti punaista pigmenttiä omasta takaa, mikä varmasti edesauttaa.

     Mutta onpa kiva kuulla, että olet tyytyväinen hennavärjäykseen! :)

 3. Kivan oloinen paikka. Me tehtiin parturi-kampaamo kouluaikana jo 90-luvulla asiakkaille joilla oli päänahassa varsinkin hilseongelmaa, tosi paljon hoitoja savella ja turpeella, poistivat muuten hetkessä myös hilseen, mutta hellävaraisesti. Monet sellaisetkin sietivät hyvin, joilla muuten oli niin herkkä päänahka, ettei oikein uskaltanut mitään laittaa. Tosi kiva, että nämä jutut ovat takaisin, tosin tuskin ne mihinkään ovat tässä välissä kadonneetkaan. :)

  1. Ahaa, eli kyseessä ei ole mikään uusi juttu – tai siis savea ja turvetta on käytetty varmaan tuhansia vuosia, mutta en ollenkaan tiennyt, että näitä on käytetty ns. meidän aikanakin:)

 4. Olipas tää mielenkiintoista luettavaa! :)

  Oon yrittänyt nyt olla värjäämättä hiuksia. Oli aika hämmentävää vetäistä sivut lyhyeksi ja huomata hiusten kasvaessa, että mikäs se oma sävy onkaan! Ja se on vieläpä ihan kiva! Pääliosassa on hieman vaaleampia raitoja, ja olen miettinyt, etten värjäisi enää hiuksiani. Tällainen vaihtoehto tosin olisi aika kivaa päästä kokeilemaan :)
  Kivaa viikkoa!

  1. Me puhuttiin tuolla tästä oma väri-asiasta Minnan kanssa aika paljonkin. Hänellä oli oma hiusväri ja tosi kaunis väri olikin. Mä olen kuvitellut, että oma väri on ihan kauhea, mutta tottakai se kontrasti on tosi suuri kun katsoo juurikasvua ja värjättyä hiusta. Jos sen antais kasvaa, niin luultavasti ei näyttäisi enää ollenkaan pahalta:) Ja eroonhan siitä pääse tosi helposti jos haluaa:)
   Mukavaa viikkoa sullekin <3

 5. Olipa mielenkiintoinen ja hyvä postaus – erityisesti näin kampaajan näkökulmasta! :) Ihanan paljon kuvia, tykkäsin varsinkin siitä :)

 6. Todella mielenkiintoinen postaus ja upea lopputulos, tuo väri on WOW! Mä olen aina silloin tällöin tehnyt hiuspohjaan turve- ja savihoitoja, niissä on aina vähän vaan se, että ne vaativat sen oman ajan ja tosi usein huomaan peseväni hiuksiani siihen aikaan, kun pitäisi jo olla nukkumassa. Eli silloin ei ainakaan voi alkaa kikkailla turpeen kanssa :D

  1. Mulla heräsi myös tämän kokemuksen myötä kiinnostus kokeilla savinaamiota kotona. Onko sulla jotkut tietyt tuotteet, joita käytät tai osaisitko suositella mulle jotain valmistetta? Sunnuntait on yleensä niitä päiviä, kun lakkaan kynnet ja teen muutenkin kaikenlaisia kasvonaamioita ym, niin siinähän ne samalla menisi hiuksetkin:)

   1. Mä olen savena käyttänyt ihan näitä perussavijauheita, esim. Flow kosmetiikan jauheet on pop! Niissä on aina vähän se, että saa sopivan koostumuksen sotkettua :D Ja sitten se, miten sen saa hiuspohjaan..tästä syystä olen ehkä tykännyt enemmän turpeesta, olen ostanut ihan erikseen sellaista hiusturvetta. Sen saa jotenkin helpommin työstettyä hiuspohjaan! Ja mun niksi on se, että levittää sitä savea tai turvetta pää alaspäin, jolloin hiukset eivät ole niin ”tiellä”. Ihan siis kämmenellä vaan sitä sinne levitän, en osaa millään siveltimellä tai levittimellä kikkailla ^_^ Savessa on sitten se etu, että se huuhtoutuu paremmin pois kuin turve, joka kyllä jumahtaa tosi helposti esim. korvien taa, niskaan..ja esim. jos päätä rapsuttaa turvepesun jälkeisenä päivänä, huomaa turvetta lähtevän. Ja se kyllä sotkee aika huolellisesti kylppärin :D Suosittelen myös jotain kosteuttavaa hoitoainetta, ainakin sen turpeen kanssa ^_^

    1. Kiitos vastauksesta ja hyvistä vinkeistä! Mun täytyy kans saada kotikäyttöön näitä aineita:) Mulla on sen verran lyhyempi tukka, että kuvittelisin selviäväni suht helpolla levittämisestä ja poispesusta, pitempien hiusten kanssa on varmasti hankalampaa. Tai katotaan nyt kun tässä uhoan, että miten helppoa se sit käytännössä on:D

  1. Kiitos Kata! Mä tässä koitan selvitellä, mistä saisin helpoiten savea kotikäyttöön ja aion kokeilla tätä myös omatoimisesti:)

 7. Luin itse kanssa tiedotteen tästä uudesta hiusväristä ja mua edelleen hämmentää kasvi-ja ekovärit. En oo päässyt niihin yhtään sisälle ja periaatteessa tälläinenkin väri jota haluan pitää, olisi suhteellisen helppo niillä kuulema toteuttaa (vähän saman tyyppinen kuin sun väri). Jotenkin meen silti tätä ’helppoa kautta’ ja vielä ainakin hetken kuritan hiusta sekä hiuspohjaa normaaleilla kestoväreillä, niin paljon toki kampaamokäynneillä ammattilaisen käsittelyssä kun voin. Mielellään päästäisin oman värin, mutta se on jotenkin supertylsä maantienharmaa enkä ole siihen vielä valmis! :D

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  1. Punaiset on tosiaan ainakin mun käsittääkseni niitä helpoimpia ja sävykartoissakin punaisen eri sävyt on vahvasti edustettuina.
   Kun oliskin nätti oma väri, niin mielelläänhän sen antaisi kasvaa tai korkeintaan vaan sävyttäisi vähän, mutta ikävä kyllä mäkin sulaudun seinään omalla värilläni, joten jatkan värjäämistä edelleen:)

 8. Olipa kiva juttu, kiitos siitä!

  Mä siirryin kasviväreihin (ja no, myös osittain värjäämättömyyteen laiskuuttani :D) tuossa kolmisen vuotta sitten, kun mun päänahka alkoi oireilla synteettisistä väreistä ihan huolella ja ekat allergiaihottumat ilmaantuivat. Olihan siinä, myönnettävä on, aikamoinen tottuminen entiselle tulitukalle, että hiusten kasvaessa ulos synteettisistä sävyistä ei ihan niin leiskuvan punaista sävyä kasviväreillä aikaan sinne juureen saanut. Ajan myötä tähän toki on tottunut ja nykyään en ees muista ajatella asiaa :D Kampaamossa toki on mahdollista saada aikaan parempia värituloksia kuin kotivärjäten, jota itse harrastan silloin kun satunnaisesti viitsin.

  Kuontalon kunto sen sijaan on mielessä päivittäin hiuksia asetellessa kuriin. Se on meinaan ihan eksponentiaalisesti parempi kuin ennen. Tukka on tuuheampi ja kaiken kaikkiaan hyvinvoivampi. Ja mainitsemasi muotoilutuotteiden vähyys vrt. synteettisillä värjättyyn, tämän olen huomannut niin paikkansa pitäväksi! Ei todellakaan tarvitse rakennetta tukkaan juuri tehdä, sitä on vaikka hiuslaatu mullakin on kohtalaisen lasimainen.

  Kiitos myös pointista ”ei pelkästään ituhipeille” :D! Lisäisin myös että kasviväreistä kiinnostuakseen ei tarvii olla peloissaan kemikaaleista, kuten monet ajattelee ekotuotteita käyttävien olevan. Itse aloin näihin hommiin aikanaan yliherkistymisen sanelemasta pakosta, ja kemikaaleja ajattelen lähinnä ympäristökuormituksen kannalta.

  1. Hei kiitos kun kerroit kokemuksista näinkin pitkältä ajalta. Sulla on mun mielestä todella kaunis sävy hiuksissa:) Ajoittain haaveilen myös hieman luonnollisemmasta ja vähän enemmän rusehtavasta väristä kuin mitä tää nyt mulla on, mutta siihen pääseminen tuntuu jotenkin vaikealta ja niinpä menen tällä samalla punaisella.

   Erilaiset yliherkkyydet ja allergiat lisääntyvät koko ajan huimasti ja helposti käy niin, että jos allergisoituu jollekin yhdelle ainesosalle, se sulkee pois todella suuren joukon erilaisia tuotteita ja incit on syytä tavata tarkkaan kun on jotain ostamassa. Esim. akrylaattiallergia olisi aika ikävä seuralainen. En kuunaan ottaisi esim. ripsipidennyksiä, vaikka ne onkin nätit. En halua silmien lähelle liimaa enkä muutenkaan osaisi olla niiden kanssa.

   1. Kun mainitsit tuon vähän luonnollisemman enemmän ruskehtavan värin, niin juttelin mun kampaajan kanssa tästä, ja hän sanoi että hennaa käytettäessä kun se kerrostuu hiukseen se pakkaa muuttumaan hivenen ruskeammaksi ajan kanssa. (Siis ainakin mun omasta luonnollisesta väristä puhuttaessa. Tää on varmaan omasta hiusten väristä pitkälti kiinni.) Itse kun haluan säilyttää oranssisuuden, niin hän sanoi että voidaan tehdä savivaalennuksella sitten raitoja hiuksiin ja sitten värjätä näillä kamomilla, kurkuma ja mitähän niitä muita oli jipoilla, niin saadaan hiuksista elävämmät ja sitä oranssisuutta sekaan. Joten jos jatkat hennaamista, niin kyllä se siitä itsestäänkin muuttuu varmaan ruskeammaksi, ja voihan sitä sitten kun pääset kemiallisesta väristä eroon (mikä sulla lyhythiuksisena tapahtuu vielä suht nopeesti) värjätä hennaamallaki ruskeampaan suuntaan :)

    1. Kiitos näistä vinkeistä! Mä värjäsin eilen tyttären pitkät hiukset ja tuli tosi kiva sävy, mutta mun tukkaan ei paketista enää riittänyt värijauhetta, kun lapsella riittää hiusta vaikka naapurinkin tarpeiksi:D Nyt mulla ei ole kotona mitään väriä joten jotain hankintoja täytyy tehdä ja vielä vähän mietin, että mille linjalle tässä oikein lähtisi.

Comments are closed.