Turvetta kasvoille ja hiiltä hampaille

Tänään Black Fridayn hengessä tutkaillaan paria mustanpuhuvaa tuotetta.
Sosarin puhdistava Sacred Forest Peat Mask tuli marraskuun LivBoxista, ja olen ehtinyt käyttää naamiota pariin otteeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Turvenaamio tasapainottaa ihon talineritystä, joko lisäämällä tai vähentämällä sitä ihon tarpeiden mukaisesti. Naamio auttaa hidastamaan ihon ikääntymistä sekä syväpuhdistaa ja kosteuttaa ihoa. Lisäksi se poistaa tehokkaasti ihosta epäpuhtaudet, jättäen ihon pehmeäksi ja tasaiseksi. Turve sopii viikoittaiseen käyttöön ja sitä voidaan käyttää kasvoilla, päänahalla ja vartalolla, terveen ja tasapainoisen ihon ylläpitämiseksi.
INCI: Peat, Rosa Damascena floral water

img_7938
Lyhyttäkin lyhyempi inci kertoo, että ollaan todellakin perustuotteen äärellä. Mitä tahansa turvetta ei voida käyttää kosmetiikassa mm. ilmansaasteiden vuoksi ja niinpä Sosarin käyttämä turve nostetaan Virosta, jossa ilmasto on puhdas ja turve sisältää runsaasti bioaktiivisia ainesosia.

Turvenaamio on hyvin tumman ruskeaa ja mulle tuli siitä ensimmäisenä mieleen mämmi:D Miltei tuoksuton, geelimäinen massa levittyy kasvoille helpoiten silikonisella spaattelilla ja sitä kannattaa laittaa reilu kerros. Naamion tulisi pysyä koko 5-10min vaikutusajan kosteana ja päälle voi levittää kostutetun kasvopaperin tai suihkutella kasvoja vedellä kissankurmotuspullosta, kuten itse tein. Tässä tapauksessa suosittelen pysyttelemään kylpyhuoneessa, vaikka naamio ei helposti lähdekään valumaan kasvoilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Naamion poistaminen on myös varsin sottaista puuhaa, ja siitäkin syytä tämä toimii parhaiten ennen suihkua tai saunaa. Myös mietoihin löylyihin voi mennä ja saunan lämmössä naamio ei myöskään kuivu yhtä herkästi. Huuhdellessa kannattaa pyöritellä kevyesti sormia kasvoilla, jolloin saa tehostettua kuorivaa vaikutusta.

Turvenaamio sopii kaikille ihotyypeille mutta käyttöä ei suositella esim. raskaana oleville tai syöpäsairaille.
Mulle ei ole tullut minkäänlaista reaktiota kasvoille naamion jälkeen, mutta ohimenevä ihon punoitus on ihan normaalia. Iho näyttää tasaisemmalta, heleämmältä ja tuntuu ihanan pehmeältä. Ohjeen mukaisesti olen käyttänyt naamiota kerran viikossa.

Toinen tuote, jonka haluan nostaa framille on Black & White Luonnollinen hampaidenvalkaisija.

Ihmisillä on luonnostaan eri värinen hammasluu, ja valitettavasti kuulun siihen joukkoon kansalaisia, joilla ei ole filmitähtien säkenöivää hammasrivistöä. Hampaat ovat mulle myös ikuinen harmin- ja häpeänaihe, sillä yläetuhampaista toinen osoittaa länteen ja toinen itään ja oikeanpuoleista on myös paikkailtu kulmasta, koska erehdyin menemään lapsena liian lähelle lehmää. Jos olisi varaa, en epäröisi hetkeäkään mennä oikomishoitoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaiken lisäksi mulla on sellaiset makutottumukset, että tykkään kahvista, teestä ja punaviinistä ja kaikki nämä värjäävät hampaita. Erilaiset valkaisevat hammastahnat ovat tulleet vuosien saatossa tutuiksi, vaikka tiedän, että niitä tulisi käyttää vain satunnaisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASyksyllä I Love Me-messujen aikaan lanseerattu hampaidenvalkaisija tietenkin herätti mielenkiintoni. Kotikäyttöön myydään jossain ostosteeveessä vaikka mitä, mutta niiden turvallisuus lienee hyvinkin kyseenalainen. Black & White sisältää vain aktiivihiiltä, joka kuulostaa vaarattomalta, sillä hiiltähän käytetään ensiapuna esim. myrkytystapauksissa.

Black & White hampaidenvalkaisija on kookospähkinän kuoresta valmistettua 100% aktiivihiiltä, valmistusprosessissa ei käytetä kemikaaleja. Aktiivihiili imee itseensä jopa tuhatkertaisesti oman massansa verran haitallisia aineita, myrkkyjä, kemikaaleja ja likaa. Esimerkiksi tee, kahvi, tupakointi ja punaviini värjäävät hampaita tummemmiksi ja aktiivihiili poistaakin tehokkaasti värjäymät hampaiden pinnalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Homma toimii niin, että hampaat pestään ensin normaalisti hammastahnalla ja sen jälkeen kostea harja dipataan jauheeseen ja harjataan kevyesti suuta kiinni pitäen muutaman minuutin ajan. 15g rasiasta pitäisi tulla 90 käyttökertaa ja tuotetta voi käyttää päivittäin.
Purkki kannattaa avata varovasti ja jättää suojapaperi paikalleen, itsehän poistin sen kuvaamista varten kokonaan ja se jossain määrin hankaloittaa käyttöä.

Puuha on hieman vaivalloista ja sotkuista ja kannattaa suorittaa illalla, koska hampaiden väleihin jää väkisinkin mustaa, jonka voi aamulla sitten harjata pois. Tuntuu vähän koomiselta valkaista hampaita pikimustalla aineella, mutta tämähän kyllä toimii. Filmitähtilegoja tuotteella ei saa, koska se ei valkaise itse hammasluuta, mutta poistaa noita ikäviä pinttyneitä värjäytymiä tehokkaammin kuin valkaisevat hammastahnat.

Normaalihinnalla B&W kustantaa 21€, mutta tänään Black Fridayn tarjouksena ainoastaan 10€ NHS-verkkokaupassa sekä Ruohonjuuren myymälöissä.


Kursivoidut tekstit NHS-verkkokaupan sivuilta
Tuotteet saatu blogin kautta

16 thoughts on “Turvetta kasvoille ja hiiltä hampaille

 1. Jos turvenaamio hidastaa ikääntymisen merkkejä, se on ihan mua varten:) Ikääntymisen merkkien ilmaantumisen hidastaminen tai suorastaan estäminen, on mun missio tällä hetkellä. Tappelen niitä merkkejä vastaan niin maan perusteellisesti;)

  1. Aika lailla samat aatokset, koska vuosi vuodelta selvemmin alkaa peilistä näkyä että paluuta ei ole. Kaikki konstit täytyy ottaa käyttöön:)

  1. Mikähän mahtaa olla seuraava ns. juttu? Savinaamiot tulivat oikein rytinällä markettisarjoihinkin mutta siellä ei ole vielä turvetta näkynyt. On kyllä jännää tämä kosmetiikkatuotteiden kehittyminen, tai turpeen tapauksessa paluu menneisyyteen, sitä on käytetty jo kauan ihonhoidossa:)

 2. Olipa kiva lukea vähän erikoisemmista tuotteista! Mua kiinnostais tosi paljon hampaita valkaisevat jutut, mut vähän mietityttää mitä noi tekee kiilteelle. Jos ois kovasti ylimääräistä rahaa niin menisin kyllä samantien hampaiden valkaisuun, niin paljon ärsyttää omat keltaiset hampaat -.-

  1. Mä menisin myös! Näiden turvallisuudesta tuntuu löytyvän puolesta ja vastaan-mielipiteitä yhtä monta kuin on kirjoittajiakin, mä kallistun sille kannalle, että maltillisesti käytettynä lienevät turvallisia:)

 3. Hiilijauhe on tosiaan hiiltä. Aktivoitua 100% hiiltä voi ostaa eBaystä pilkkahintaan ja huomattavasti isommissa satseissa. Loppu vaikka kasvonaamioihin tms. Maksoin tuotteesta 10€ v ähän kuin vahingossa (pitkä tarina) ja harmittaa että ostin. Luulin sen sisältävän muutakin. Aktivoitua hiiltä olisi ollut kotona.

  1. Enpäs muuten tiennyt, että eBayssa myydään hiilijauhetta:o Markkinoilla on ainakin toinen tuote, jota myydään vastaavassa pikkupurkissa ja siinä ilmeisesti on muitakin ainesosia mukana ja mitä luin aiheesta, ymmärsin, että se olisi hammaskiilteen kannalta riskialttiimpi käyttää. Mutta koska en tiedä asiasta tarkemmin tai ole tuotetta kokeillut, niin en uskalla tämän enempää aiheeseen ottaa kantaa.

 4. eBaystä tosiaan saa luomuna hiiltä, voi valita haluaako kookoksesta vai bambusta. Warpaintin sisällysluettelo on ”INCI: Activated Coconut Shell Charcoal (aktiivihiili kookoksen kuoresta); Calcium Bentonite Clay (bentoniittisavi); Organic Sweet Orange Peel (appelsiinin kuori*); Organic Peppermint (piparminttu*); Organic Lemon Myrtle (sitruunamyrtti*).
  *Luomu” eli ei ole hampaille vahingollisia aineita, kuten soodaa. Savi ehkä myös imee epäpuhtauksia ja siten on raikastavia ainesosia. Teen itse luonnonkosmetiikkaa, ja on tullut tutustuttua aineisiin ja hankittua kaikenlaisia ainesosia.

  1. Oiskohan se savi sitten tuo, millä peloteltiin parissa lukemassani jutussa. Mä olen yhä enemmän myös siirtynyt luonnonkosmetiikan käyttöön, mutta sen verran laiska ja mukavuudenhaluinen, että menen valmiilla tuotteilla. Toki jotain kuorintoja ja semmoisia olen tehnyt itsekin joskus. Ai niin ja käsivoidetta myös:)

 5. Ei se välttämättä laiskuutta ole. Ihmisillä on vaan eri kiinnostuksen kohteita ja itse tykkään tehdä etenkin saippuaa, mutta myös voiteita. Se on harrastus sinänsä.

 6. Niin on ja siihen jää koukkuun. Olen nyt yrittänyt pidätellä itseäni, kun varastot pursuavat ja sukulaisetkin on pidetty saippuoissa :D Ei ole vielä tänä talvena kädet kuivanut ja uskon että sen on aiheuttanut itse tehdyt saippuat, joissa on ylirasvoittuvuus ja glyseriini tallella, mitä kaupan saippuoissa ei ole.

  1. Mun pitäisi varmasti kiinnittää enemmän huomiota käyttämiini käsisaippuoihin. Lupaan ottaa asian tarkastelun alle, josko sillä keinoin saisi kuivumista hillittyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *