Tuoksunko liikaa?

Mietin otsikon kysymystä odotellessani vuoroani terveyskeskuksen aulassa: mistä tietää, tuoksuuko liikaa?
Monissa julkisissa tiloissa, etenkin terveydenhuollon palvelupisteissä, on seinällä kyltti ”tulethan tuoksutta”, koska etenkin voimakkaat hajusteet saattavat aiheuttaa herkemmille ihmisille päänsärkyä ja huonovointisuutta.

Ohitseni junassa kulki tyttö, jonka pitkistä, auki olevista hiuksista kantautui nenääni voimakas, joskin mielestäni hyvä muotoilutuotteiden tuoksu. Kampaajalta tullessa tämän huomaa itsekin, kun hiuksiin on laitettu eri tuotteita kuin itse normaalisti käytän. Tätä kirjoittaessani mulla on hiuksissa Moroccanoilin tuotteita joiden tuoksusta tykkään todella paljon. Tiedän kuitenkin, että joidenkin mielestä se on liian voimakas ja olen kuullut sitä kuvailtavan jopa mummomaiseksi.


Aina kun ottaa käyttöön uusia kosmetiikkatuotteita, niiden tuoksu on aistittavissa hetken aikaa. Sitten nenä tottuu. Moni alkaa tässä tilanteessa käyttää määrällisesti enemmän esimerkiksi parfyymia, koska ei enää itse haista sitä samalla tavalla. Siksikin on hyvä vaihtaa välillä toiseen parfyymiin tai ainakin pidättäytyä samassa määrässä suihkauksia.

Käytän päivittäin huomattavaa määrää erilaisia kosmetiikkatuotteita. Milleköhän minä tuoksun jonkun toisen mielestä? Ajatteleeko joku junassa, että olipa tuolla naisella hyväntuoksuiset hiukset? Tätä mun tukkaa tosin ei juuri heilautella mihinkään:)
Tai vastaavasti, meneekö jonkun herkemmän nenä tukkoon mun seurassa? Entä jos siitä tuntuu samalta kuin musta jonkun sellaisen kanssa, joka on kaatanut päälleen puoli pulloa Chanel vitosta. Vahvat, hyvin mausteiset tuoksut tukkivat minunkin nenäni.


Parfyymien ja muiden kosmetiikkatuotteiden lisäksi tulevat muut mukana kulkevat tuoksut, kuten pyykinpesuaineet ja vaikkapa valkosipuli, jota mieluusti lisään ruokaan. Sitäkään ei haista itse mutta toinen sen kyllä huomaa.

Olisipa kiva päästä nuuhkimaan itseään jotenkin ulkopuolisena. Oletteko koskaan miettineet omaa kosmetiikan käyttöänne tältä kantilta?

42 thoughts on “Tuoksunko liikaa?

 1. Itse asiassa just eilen kun suihkautin vakkari hajuvettä, mietin et mahtaaks tää tuoksua mulla kun en oikein ite sitä enää haista. Olen kuitenkin pitänyt suihkausten määrän samana sillä sellanen liialla hajuilla läträäminen on kauheeta. Vähiten kuitenkin pidän pesuaineitten tuoksusta ja käytänkin pääsääntöisesti tuoksuttomia pyykinpesuaineita. En halua tuoksua miltään Arielilta! Mieluummin vaikka valkosipulille :)

  1. Ha, mietin tänään aamulla ihan samaa oman lempparituoksuni kanssa, tosin oon flunssainen ja en oikein haista mitään kunnolla. Laitoin kuitenkin normimäärän ja luotin siihen, että se on riitettävä.
   Pyykinpesuaineissa tuoksut tuntuu jakavan mielipiteitä ja aina, jos ostan jonkun vaatteen kirpparilta, mun on pakko pestä se siitäkin syystä, että se haisee omaan nenään ”väärälle” :) Tykkään kyllä semmoisesta raikkaasta puhtaan pyykin tuoksusta jossa saa olla jotain mietoa huuhteluainettakin.

 2. Yritän aina ajatella muita, vaikka olenkin hajuviesien suurkuluttaja.
  Jos menen lääkäriin (onneksi vain harvoin), kuljen julkisella kulkuvälineellä tms, missä joutuu olemaan lähellä ihmisiä enemmän kuin hetken aikaa – en laita hajustetta. Otan sen käsilaukkuun mukaan ja lisään perillä.
  Taas jos menen esim. kauppakierrokselle laitan hajuvettä – viivynhän jonkun muun vaikutuspiirissä vain hetken aikaa.
  Itsellä on erittäin hyvä hajuaisti ja herkkä nenä, voin pahoin hetkessä, jos nenään tulee epämiellyttäviä hajuja. Näitä eivät ole hajuvedet, vaan muut ällötykset.

  1. Olet tosi huomaavainen muita kohtaan:)
   Voisin myös kirjoittaa ihan oman postauksensa kaikista muista kuin kosmetiikkatuoksuällötyksistä…tyyliin ruuhkabussi sadesäällä, bussin lämppäri täysillä ja likaiset vaatteet sekoitettuna hikeen ja pesemättömiin hiuksiin. Burb.

   1. Äläs muuta sano. Karmeinta on, että jossain viereen istuu pahan hajuinen ihminen (hajuvesi ei itseäni tosiaan haittaa, kun en ole allerginen), mutta ne kaikki muut hajut! En viitsi eritellä, erite, noh yök. Tulee paha olo jo ajattelemisestakin. :D

 3. Oon miettinyt!! Joskus mulla oli kausi, että nuuhkin itseäni, että en kai mä vaan haise hielle. Nyt olen päässyt tästä yli, mutta etenkin hajuveden osalta olisi niin jännä tietää, miltä tuoksun toisten nenään! Täytyy varmaan pyytää jotain hyvää kaveria haistelemaan :D

  1. Mä nuuhkin kyllä joskus kainaloitani:D Hienhajuakin on mun mielestä erilaista, semmoinen tuore hiki ei ole kovin paha jos on aamulla pessyt kainalot ja unohtanut dödön….mutta inhaa se on silti. JA se kosteus on melkein pahempi kuin mahdollinen tuoksahdus. Yöh.

 4. Hyvä kirjoitus. Tuoksuyliherkkyys alkaa olla melkoisen yleistä. Homeethan altistavat sille ja muutamassa homeisessa sairaalassa työskennelleen olen saanut ensimmäisiä lieviä oireita. En kestä ollenkaan synteettisiä tuoksuja, mutta eteerisistä öljyistä nautin. Se on tyypillistä tuoksuherkkien oirekuvassa, ettei kestä synteettisiä hajuja. Hienoa että edellinenkin kommentoija huomioi muita.

  1. Mulla on kans tätä homekokemusta edellisestä asunnosta, siellä ei taatusti ollut sisäilma ihan kondiksessa. Haistan sen vieläkin kun mulla oli jotain vanhoja verhoja ym joita en pessyt muuton yhteydessä ja nyt jos kaivan ne kaapista, nenään tuulahtaa semmoinen tunkkainen haju.

 5. Mä haluaisin ainakin itse tuoksua puhtaalle, karkille ja hattaralle :D Yritän huomioida muita kanssaeläjiä välttämällä liiallista hajuveden tupsuttelua, mutta kaikkea muuta tuoksua ymppään kyllä itseeni niin paljon, että herkimmät varmasti joutuvat kärvistelemään, vaikkei kukaan olekaan mulle asiasta koskaan maininnut o.O Lisäksi tupakointi tuo oman ödöörinsä, josta en ole niin iloinen itsekään :/

  1. Mullekaan ei ole koskaan kukaan huomauttanut liiasta tuoksumisesta, tai ehkä ovat vaan hienotunteisia:D
   Silloin kun poltin, niin mua häiritsi itseäni ihan tosi paljon tupakan haju vaatteissa ja hengityksessä enkä mielelläni esim. bussissa istunut kenenkään viereen. Se oli yksi liikkeellepaneva voima lopettamiseen:)

   1. Luulen ja toivon, että mullekin tulee olemaan kimmoke savuttomuuteen vaiheessa ”mahdollisimman pian tulevaisuudessa” :) Savuke nimittäin jää haisemaan todella voimakkaana polttajan ympärille, enkä tajua, miten jotkut jo muka lopettaneet henkilöt voivat tupakoida salaa puolisoiltaan jne. :D

    1. Mulla on tästäkin kokemusta kun aikanaan tietenkin tehtyäni raskaustestin tumppasin saman tien ja oletin, että se koskee myös isää. Ex oli samaa mieltä mutta se alkoikin sit polttaa salaa ja luuli vissiin, etten haista mitään:D Kummasti se lähti aina iltaisin tosi mielellään ulkoiluttamaan koiria ym ja meni varmaan jonnekin mettään ison kiven taakse tupakalle:DD

 6. Mä en juuri käytä hajuvesiä, joten haistan heti, jos joku on laittanut liikaa tuoksuja. Esimerkiksi hississä haisee joskus halpa miesten tuoksu, ja voin vain kuvitella kuinka tukalaa olisi istua vaikka leffassa näin tuoksuvan ihmisen vieressä. En ole tuoksuherkkä enkä saa hengenahdistusta, mutta kohtuullisuus olisi aina hyvä muistaa hajuvesien kanssa :)

  1. Ah, leffateatterit ja muut suljetut tilat, joissa voi olla satoja ihmisiä! Niissä on sentään aika hyvin panostettu ilmanvaihtoon ja usein jopa niin, että sieltä saa tuliaisiksi niska-hartiajumin. Valitsen silti mieluummin sen kuin tukehtumiskuoleman:D

 7. Olen miettinyt, siksi meillä esim. pyykki pestään hajuttomasti (en tykkää, että vaatteet haisee mömmöille), kroppavoiteita käytän nykyään enää lähinnä tuoksuttomia apteekin kamoja, ihan testailuja lukuunottamatta. No hiuksissa mulla on hyvin harvoin mitään muotoilutuotteita, paitsi hiuslakkaa. Mutta joo mietin, olisi tosi kiva päästä todellakin haistelemaan itseä ulkopuolisen nenällä. ^_^

  1. Tuossa on sekin hyvä puoli, että kun valitsee jonkun ihanan tuoksun, se pääsee kunnolla oikeuksiinsa kun ei ole muuta hajukakofoniaa häiritsemässä. Sullakin ihania tuoksuja varmasti riittää :)

   1. Juuri näin ajattelen, musta tuoksu ei pääse oikeuksiinsa, jos vaatteissa on huuhteluaineen tuoksu, hiuksissa hiustuotteiden ja vielä kropassa joltain eriltä tuoksuvaa voidetta, se on kaaos. Ihmettele kyllä tuolla taloyhtiön pyykkituvalla sitä, että miten hirveästi ihmiset oikein lutraa sitä huuhteluainetta vaatteisiinsa? Monesti kun pyykit ovat kuivamassa siellä, niin vieressä on ollut voimakkaasti huuhteluaineelta tuoksuvia pyykkejä niin se haju on siirtynyt niistä meidänkin vaatteisiin. Silloin sitä oikeasti on liikaa. Varmaan joku tuoksuille herkkä ei voi tuon takia yleisissä tiloissa kuivatella pyykkiään ollenkaan. :/

    1. Meidän rapussa on pesutupa ja kuivaushuone ja sieltä tulee välillä kyllä semmoiset ödöörit nenään ettei tosikaan. Varmasti rajoittaa herkällä jo ihan oleskelua niissä tiloissa eikä tee mieli laittaa pyykkejä yhtä aikaa tai edes haisulin vuoron jälkeen kuivumaan. Mä laitan ihan pikkuisen huuhteluainetta pyykin joukkoon, vaikka se ei olisi ihan välttämätöntä, koska kuitenkin suurin osa menee kuivausrumpuun ja ne pehmenee siellä. Tosin rumpu myös tuntuu vievän suuren osan siitä tuoksusta, koska jos mulla on vierekkäin kuivausrummussa ollut ja suoraan koneesta kuivumaan nostettu vaate, niin mäkin haistan eron vaikka oisin käyttänyt samoja pesuaineita pitkään.

 8. Itse en käytä nykyään hajuvesiä yhtään, mutta osa hiuksiin laitettavista aineista tuoksuu, mutta ei liian voimakkaasti. Tuoksuherkkänä kierrän yleensä tuoksuhyllyt ja kynttiläosastot kaukaa, mutta pidän silti itselle sopivista tuoksuista, kunhan käyttö on kohtuullista. Miesten tuoksut ovat osa sellaisia, että melkein lähden kävelemään perään, kun joku hyväntuoksuinen kävelee vastaan. :D

  1. Tosiaan, Ikean kynttiläosasto on veret seisauttava kokemus! Mä käyn sieltä aina vaan ostamassa tuikkuja, joka tapahtuu niin, että syöksyn nenästä kiinni pitäen oikealle hyllylle ja mahdollisimman pian pois:D
   Miesten tuoksuissa on mun mielestä pienempi riskikin övereihin, tai ainakin tosi harvoin kohtaa miestä, joka olis lotrannut ylettömästi jotain nenän tukkivaa ylleen. Ylilyöntejä tapahtuu enemmän naisilla, jotka kyl varmaan käyttääkin enemmän tuoksuja.

 9. Olen miettinyt. Käytän hajusteettomia pesuaineita pyykinpesussa (enkä halua muutenkaan, että puhdas pyykki tuoksuu miltään muulta kuin ”puhtaalta”. Käytän pääsääntöisesti tuoksutonta dödöä ja kosteusvoiteita kroppaan ja tuoksutonta saippuaa ja suihkusaippuaa. Joten kaikki tuoksuvat, kivat suihkujutut jää käyttämättä. En ole itse tuoksuille herkistynyt, mutta koska käytän hajuvettä joka päivä, niin en halua mitään tuoksujen sekamelskaa tai ainakin yritän minimoida sitä. Ja jätän hajuveden pois, jos menen esim. hammaslääkäriin, koska lääkäri ja hoitaja joutuvat työskentelemään lähellä potilasta.

  Olisi kyllä hauskaa tietää, miltä tuoksuu muiden nenään. Varmaan ihan erilaiselta, mikä mielikuva on itsellä.

  1. Säkin olet tosi huomaavainen tuoksuja:)
   Itsekin valitsen mahdollisimman miedontuoksuisen dödön, ettei se sotkisi liikaa varsinaista parfyymia. Opin tämän jo ihan penskana jostain SinäMinä-lehdestä ja siitä asti olen sitä noudattanut:D

 10. Monesti. Käytän hajuvettä aina saman määrän huolimatta siitä, haistanko sitä itse vai en. Sekä äitini että sisareni olivat aikoinaan käveleviä kemiallisen sodankäynnin ilmentymiä käyttämiensä hajusteiden määrän suhteen, ja siksi tai siitä huolimatta kumpikaan ei enää pysty käyttämään hajustettuja tuotteita. Käyn kahdesti kuukaudessa terveyskeskuksessa, ja saan aina huonon omantunnon kun muista odotustilassa istuessani, että laitoin aamulla automaattisesti parfyymia. Jos joku saakin minun vuokseni astmakohtauksen…

  1. Mulla on toi sama, eli kotoa lähtö tapahtuu niin automaattiohjauksella, että laitan aina parfyymin ja sitten huomaan siellä terkkarin aulassa sen lapun. Kuljetan kuitenkin aina mukana pientä tuoksupulloa, joten ihan hyvin voisin laittaa tuoksun vasta sieltä lähdettyäni mutta sitä on niin tapojensa orja. Toivottavasti kukaan ei ole saanut tosiaan sitä astmakohtausta:P

 11. Olen sairaalassa töissä ja siellä en tietenkään käytä hajuvettä. Töissä on tottunut että siellä kukaan ei tuoksu erityisesti niin huomaa kyllä heti jos potilaalla tai toisella työntekijällä on hajuvettä. Joskus pukuhuonekäytävällä lemuaa niin, että meinaa taju lähteä, yleensä se on joko miesten tuoksu tai sitten joku ihan hirveä mummohajuvesi josta kyllä haistaa, että juuri äsken on suihkautettu ja paljon. Se on minusta jo aika epäkunnioittavaa toisia kohtaan. Hajuvesi vaan ei sovi yhtään siihen ympäristöön. Hajustettuja shampoita, hoitoaineita, suihkusaippuoita ja vaatteiden pesuaineita kyllä käytän, mutta aika miedon tuoksuisia, enkä usko että lemuan kovasti muiden neniin ja töissä on erikseen työvaatteet. Joitakin voimakkaammin tuoksuvia tuotteita en laita töihin, kuten joitakin kuivashampoita tai deodorantteja. Vapaalla käytän kyllä itsekin hajuvettä, mutta migreeniin taipuvaisena en kovin voimakkaita tuoksuja vaan jotain Clean-tyyppisiä, en mitään kunnon gourmandeja EdP:itä. Tykkään tuoksua yleisesti vain sellaiselle puhtaalle ja hyvälle, en vain hajuvedelle. Töissä kyllä pelkään välillä että haisen hielle mutta ehkä mielummin sekin kuin joku kunnon parfyymipilvi. Hyvä postaus! :)

  1. Tuoksuissa on eroja ja mäkin tykkään eniten juuri Clean-tyyppisistä vesituoksuista. Kun en ole astmaatikko tai erityisen allerginenkaan, niin en tiedä onko kevyt tuoksu herkkänenäiselle mukavampi kuin jokin mausteinen ja raskas, vai alkaako ylipäätään jokin tuoksukemikaaleissa ahdistamaan. Sairaala on todellakin paikka, jonne ei kuulu ainakaan ne voimakkaimmat hajusteet missään muodossa käytettynä.

 12. Mulla puhkes nyt syksyllä astma ja on kyllä joutunu miettiin tuoksuja. Mulla menee nykyään henki ahtaalle niin herkästi tuoksuista. Esim. käsirasvoja pystyn tällä hetkellä käyttään ainoastaan tuoksuttomia. Vieressä oleva ei saa käyttään mitään hajuvesiä, ku henki menee ahtaalle saman tien. Tupakanhaju, pakokaasut jne on karseita. Oudosti silti samoja shampoita ja hoitoaineta pystyn käyttään edelleen. :O Kynsiä en oo uskaltanu lakata, ehkä sitte ku saa astman tasapainoon. Lakat ja poistoaineet haisee niin karseille, että mulla jo ennen astman puhkeamista meni ne joskus henkeen.

  1. Totta, lakat ja poistoaineet ei ole niitä kaikkein miedoimmasta päästä olevia. Ainakin kannattaa aloittaa kokeilut mahdollisimman myrkyttömistä lakoista ja skipata suosiolla kaikki Kiina-kama, jota tosin ei pitäisi muutenkaan käyttää jos multa kysytään:P

 13. Mä olen itse vuosien saatossa ilmeisestikin vähän herkistynyt voimakkaille tuoksuille, mutta silti kyllä yhden suihkauksen hajuvettä, kuivashampoon ja hiuslakan kestän itselläni yllä yhtä aikaa. Mulle taas huuhteluaineet on sellainen haju, mistä nenä alkaa vuotaa ja menee tukkoon ja ihan lenkilläkin ollessa saatan ohi menevien ihmisten vaatteista haistaa huuhteluaineen (tai sen muutaman ylimääräisen suihkauksen sitä hajuvettä…) ja alkaa pärskimään, mikä on sinällään outoa, kun kuitenkin pystyn muuten hajusteita käyttämään. Tosin kaikista hirvein hajukombo on tupakanhaju, jota on yritetty peittää muutamalla suihkauksella yleensä vieläpä jotain överimakeaa hajuvettä, ja luulen, että aika moni voi tähän samaistua :D Mulla myös tulee ihan ihottumaa ja kuivia läikkiä kroppaan, jos käytän omissa tekstiileissä huuhteluainetta tai voimakkaasti hajustettua pesuainetta, joten käytän siis pyykinpesuaineena hajustamattomia vaihtoehtoja ja huuhteluainetta en edes koe tarvitsevani.
  Mutta kyllähän tuota välillä tulee toki mietittyä, että ottaako jollain herkemmällä henkilöllä mun käyttämät tuotteet nenään ja koitankin aina lääkäriin mennessä mennä mahdollisimman hajusteetta.

  1. Mun on kaupassa pakko haistella läpi kaikki kotiin kantamani pesuaineet, koska esim. se perinteisin sininen Comfort saa aikaan juuri tuollaisen silmien vuotamisen ja pärskimisen kuin kuvasit:) En oikeastaan edes tiedä, miksi käytän koko huuhteluainetta, koska mulla on kuitenkin kuivausrumpu, joka tekee vaatteet pehmeiksi ja melkein kaiken pyöräytän siellä. En tosiaankaan haluaisi, että jollekin tulee mun käyttämistä tuoksuista oireita tai edes jotain negatiivisia ajatuksia.

 14. Kiva kun olet kirjoittanut tästäkin näkökulmasta.
  Äitini on tuoksu herkkä astmaatikko joten olen itse oppinut lapsuudestani asti olemaan, en nyt tuoksuton, mutta mahdollisimman ”yksinkertainen”. Hajuvettä käytän todella maltilla enkä lisäile sitä päivän mittaan, suosin paljon nopeasti hälveneviä body mistejä esim kauppareissulla, deodorantin on oltava mahdollisimman tuoksuton ja jos käytän esim. voimakkaammin tuoksuvaa vartalovoidetta, niin en lisää tuoksuja siihen päälle. Myöskän autossa ei ole mitään ilmanraikastimia, sillä en voi tietää koska äitini on seuraavan kerran kyydissä, enkä halua lastenikaan niitä haistelevan.
  Äidin luona kyläillessäni jätän kaikki pois, tietty pesuaineiden hajut jää, sillä en kuitenkaan ole ihastunut tuoksuttomia käyttämään.
  Myös lääkäriin ym. mennessä jätän hajusteet käyttämättä, sillä ei ole kaunista katsottavaa, kun toinen haukkoo henkeä vieressä.
  Tietty tämä minismi ajattelu/tapa on johtanut siihen, että itsellänikin tulee nopeasti pää kipeäksi tuoksuista vaikken niitä itse välttelekkään.

  1. Autojen ilmanraikastimet! Kuinka saatoin unohtaa ne. NE pitäisi kieltää jollain asetuksella, vaikka ne taitaa olla lähinnä nuorison ja ehkä tietyn ihmistyypin suosiossa, joihin en kuulu eikä mun tuttavapiirikään. Ovat kyllä todella turhia.
   Huomasin tässä männäviikolla, että joku oli vähän hajustanut työpaikan vessassa: siellä oli pöntössä kaksi raikastinta ja seinillä NELJÄ pyöreää ilmanraikastinta.
   Onneksi on muitakin vessoja. Joku raja nyt sentään. Pahemmalta haisee nämä ”raikastimet” kuin nopeasti haihtuvat eritetuoksut:D

 15. Itse en juurikaan käytä hajuvettä. Silloin tällöin kun muistan niin laitan. Tosiaan kun ei se enää laiton jälkeen omaan nenään tuoksu niin ei oo tullu käytöstä tapa, vaikka jotenkin kummalliesti muutamia tuoksuputeleita on kotiin majoittunut. Eniten minua siis mietityttääkin hajuveden käytössä se, että miksi ihmiset käyttävät hajuvesiä? Tiedät, että sinulla on sitä, muttet haista sitä.. En oikein ymmärrä mikä järki siinä hommassa sitten on. Herkkien kanssaeläjien kannalta siis olisi varmaankin autuaalista, kun hajuvesien käyttö vaan loppuisi. Tiedän yhden ihmisen, jonka opiskelut ovat venyneet hervottoman pitkäksi, koska kun hän menee luennolle ja siellä sattuu olemaan joku hajusteen käyttäjä, joutuu hän poistumaan paikalta. Että toisaalta, missä niitä hajusteita sitten olis soveliasta käyttää? Missä vain voi vastaan tulla herkkä ihminen. Paras paikka hajusteiden tuoksuttelulle siis lienee oma koti. Itseäni muiden hajusteet eivät kuitenkaan häiritse, hyviä tuoksuja tuoksuttelee mielellään, varsinkin miesten ;)

  1. Mä mietin tätä kysymystä ihan ajan kanssa kun itse oli lähdössä iltaa viettämään ja tietenkin suihkaisin tuoksua ylleni, kuten toisaalta teen aina kotoa poistuessani. Toisaalta laitan kyllä joskus kotonakin jotakin tuoksua, jos mulla on ”tuoksuikävä” tai tekee mieli fiilistellä etenkin jotain tosi raikasta tuoksua.
   Itse koen niin, että kun meikkaan, puen, laitan hiukset ja lähden kotoa, niin tuoksu tavallaan viimeistelee kokonaisuuden ja olo on alaston ilman sitä. Kohtuus ehkä onkin se avainsana ja tietenkin tilanteet ja muut ihmiset tulisi ottaa huomioon. Tuoksutaan maltillisesti, mutta ei tukita kenenkään nenää:)

 16. Mä käytän joka ikinen päivä hajuvettä, jos lähden kotoa jonnekkin ja aina vähän mietityttää et mahtaako se tuoksu oikeasti tuoksua millekkään. Tiedän, että nenä tottuu ja sen takia vaihtelen hajuvesiä ja _aina_ suihkautan max. 2 kertaa. Joskus vahingossa menee enemmän, mut sit ite jo tukehdun siihen ja täytyy pestä se pois. Yleenä laitan vain yhden suihkauksen. Juuri sen takia, ettei käy niin et joku tukehtuu mun takia kun on liikaa tuoksua :D.
  Näin joskus kun kaveri laittoi hajuvettä ja tiedä sen laittavan paljon, joten ihan huvikseen laskin monta suihkausta laitto. Siis oikeesti suihkautti kahdeksan (!!!) kertaa sitä tuoksua itseensä :DDD

  1. Kahdeksan on kyllä aika paljon:D Mä teen yleensä niin, että suihkautan ilmaan pilven ja sitten pyörähdän siinä, tai heiluttelen käsiä tuoksupilvessä, jolloin se asettuu iholle semmoiseksi kevyeksi hunnuksi.

 17. Hei, yksi tuoksuista kärsivä täällä! Osuin tätä lukemaan ja tekee mieleni kommentoida.
  Ensinnäkin, ihana että on ihmisiä ketkä huomioivat meidät tuoksuvammaiset, vaikkei ne itselle niin oireita aiheuttaisivatkaan. Muuta: Jos se olisikin vain sitä, että menisi nenä tukkoon, mutta kun saa tuoksuista huonon olon ja/tai pään kipeäksi, ja se yleensä jatkuu loppupäivän. Yleensä nukkumisen jälkeen on poistunut. Miehet: Itse kärsin usein juuri miesten tuoksuista, ne ovat yleensä lähtökohtaisesti vahvempia, ja näitä yliannostelijoita on miehissä oman kokemukseni perusteella huomattavasti enemmän, naisista iso osa tuntuu jo tajunneen kuinka luotaantyöntävää liiallinen käyttö on. Ikean kynttiläosasto – hauska kuulla että on muitakin kenelle se on ihan horroria.
  Itse olen (ainakin toistaiseksi) mielestäni melko lievästi yliherkkä, silti meinaa vähän väliä olla huono olo ja pääkipu näiden juttujen takia. Toisin kuin ystäväni, kenellä alkaa hengitys salpautua tuoksualtistuksesta.
  Kiitos jokaiselle kuka jättää tuoksun kokonaan laittamatta esim. leffaan, teatteriin, konserttiin tai muuhun tapahtumaan jossa istutaan vierekkäin, junaan, lentokoneeseen tai muuhun kulkuvälineeseen mennessä!

 18. Kiitos kun luit ja kommentoit, tästä aiheesta on hyvä keskustella! Viikko sitten istuin leffateatterissa vähän iäkkäämmän naisen vieressä, joka oli kaatanut päälleen ns. puoli pulloa jotakin voimakasta parfyymia ja se kieltämättä vaikutti tosi paljon elokuvaelämykseen, yritin hengitellä pois päin ja toivoin, ettei rouva olisi liikkunut kovin paljon, sillä aina liikahtaessaan hän pölläytti tuoksupilven ilmoille. Olisi kyllä mukavaa huomioida muut, jos menee tilaisuuksiin, joissa istutaan lähekkäin.
  Monet miesten tuoksut ovat tosiaan aika voimakkaita. Onneksi oma poikaystävä jakaa rakkauden kepeisiin ja vesimäisiin tuoksuihin, joista itsekin pidän, eikä läträä tuoksuja muutenkaan tolkuttomia määriä. Itse taas vaihtelen käyttämiäni tuoksuja usein, ettei nenä turtuisi ja tulisi sen vuoksi lisättyä tuoksun määrää.

  Tsemppiä yliherkkyyden kanssa tuoksujen sekamelskassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *