Tilaus Zoevalta ja ajatuksia mustasta perjantaista

Tilasin Zoevalta meikkisiveltimiä, sillä muutamat suosikkisutini olivat kuluneet siihen kuntoon, että ne kaipasivat päivitystä. Tilaus tuli Saksasta todella rivakasti viidessä päivässä ja olisin saanut paketin kotiovelle asti, jos olisin ollut kotona. Se ei harmittanut ollenkaan yhtä paljon kuin kaksi yhteensä yli 30kg yhteensä painoista Zooplussan pakettia, jotka jouduin myös noutamaan postista…

Fiksuna olisin tietenkin voinut odottaa loppuviikolla starttaavia black friday-tarjouksia, mutta palaan siihen hetken kuluttua. Valkkasin koriin kuusi sivellintä, joista kaksi on vanhoja tuttuja ja neljä sellaista, joita en ole aiemmin käyttänyt.

My all time favorites-silmämeikkisiveltimet eli 230 luxe pencil ja 231 luxe petit crease. Miltei päivittäisessä käytössä siveltimet ovat kestäneet yli 1,5 vuotta ja toki ovat edelleen käyttökelpoiset, mutta etenkin 231 on menettänyt hieman muotoaan eikä sillä saa enää yhtä skarppia jälkeä. Kumpikin on ollut kovassa käytössä enkä ole mitenkään erityisen hellävarainen myöskään jokaviikkoisissa pesupuuhissani.

223 petit eye blender on hieman samantyylinen kuin 230, mutta pyöreämpi ja vähän pulleampi. 225 luxe eye blenderiä kaavailin korvaamaan monta vuotta vanhaa Coastal Scentsin BR250-häivytyssivellintä, joka on kieltämättä palvellut erinomaisesti huokeasta hinnasta huolimatta.

Kasvomeikkisiveltimiä tilasin kaksi. Vasemmanpuoleinen 102 silk finish toimii poskipunan levityksessä ja pienempää 110 face shapea kaavailin highlighterin levitykseen. Sivellin on napakampi kuin ajattelin, ja nappasi koeajotilanteessa korostustuotetta yllättävän paljon aiheuttaen akuutin häivytystarpeen. Olen aiemmin käyttänyt RT:n setting brushia, joka on todella lötkö tähän verrattuna ja uusien otteiden opettelu vaatii näköjään vähän aikaa. Tai sitten sivellin päätyy muuhun käyttöön.


Mua hieman häiritsi, että sivellinten varret olivat vähän eri sävyiset. Olen aiemmin tilannut vain kokonaisen setin Zoevalta, ja silloin kaikki sudit olivat varsiltaan samanväriset. Eipä tuo tietenkään käyttöön vaikuta ja asiaa tuskin huomaa normaalissa käytössä, mutta se pisti silmään kun siveltimet olivat vierekkäin kuvaustilanteessa.

No sitten mennään aiheeseen black friday. Mähän en suinkaan välttynyt ostoksilta, joskaan niillä ei ollut varsinaisesti mitään tekemistä kyseisen kulutushysteriapäivän kanssa, vaan valtaosa oli tarpeellisia ja etukäteen suunniteltuja, hankinta-ajankohta vain sattui samalle päivälle, kun mulla oli mahdollisuus päästä arkena päivällä Ikeaan ym. mööpelikauppoihin. Tulossa on uusi sohva ja kissoille saapui uusi raapimispuu, tarkoituksena on siis tarjota vaihtoehtoja sohvan raapimiselle;) Ikeasta ostin lakanasetin, suihkuverhot, päiväpeiton, pientä sisustuskrääsää ja tietenkin myös pakolliset tuikut ja kiintiöviherkasvin. Jäin kaipaamaan vielä olohuoneen mattoa, mutta koska en ollut vielä siinä vaiheessa tehnyt päätöstä sohvan suhteen, mattoasia jäi ilmaan.

Black friday-hysteria alkoi hyvissä ajoin ja sähköpostiin putoili tarjouskirjeitä maanantaista alkaen ja kun perjantai koitti, olin niin täynnä ostaostaosta-mantraa, että mua lähestulkoon kuvotti koko aihe. En ostanut lainkaan kosmetiikkaa, enkä edes käynyt tarjouksia tykittävissä verkkokaupoissa. Tottakai mussakin on vähän hamsterin vikaa ja kosmetiikan suurkuluttajana tykkään tarjouksista ja alekampanjoista, mutta tänä vuonna homma tuntui siirtyneen jollekin aivan uudelle levelille ja aiheutti itsessäni päinvastaisen reaktion. Lisäksi vaakakupissa painoivat viime kuussa tehdyt joulukalenterihankinnat ja messuostokset, joihin sain käytettyä aika älyttömiä summia rahaa. Ja ollakseni täysin rehellinen: en tällä hetkellä tarvitse yhtikäs mitään. Ilmassa on lievää ähkyä ja sitäpaitsi kohta pääsee aukomaan kalenteriluukkuja, joista tulee taas lisää kosmetiikkaa.

Olen mielestäni ollut aina suhteellisen maltillinen kuluttaja ja pyrkinyt miettimään hankintojani tarkasti. En oikein pidä viime kuukausien suuntauksesta itsessäni ja ympärilläni, eikä tämä tarkoita sitä, että muuttaisin jonnekin savimajaan elämään askeettisesti tai että en ostaisi ikinä mitään, vaan sitä, että ehkä voisi olla hyvä pysähtyä ja miettiä kaksi kertaa, tarvitsenko tätä todella. Mussa on jonkin verran myös lohtushoppailijan vikaa ja olen herkästi sortunut ostamaan jotakin kuvitellen sen parantavan oloani. Ja kyllähän se toimiikin joskus. Jos päivä on sysipaska, pieni hemmottelu voi pelastaa paljon.
Nyt kuitenkin olen tilanteessa, jossa mulla tuntuu olevan aivan liikaa esimerkiksi juuri kosmetiikkaa, sillä en mitenkään ehdi tai pysty käyttämään kaikkea. Onneksi hyvän voi myös laittaa kiertämään ja ilahduttaa läheisiä tai jotakin tuntematonta.

Millaisia ajatuksia black friday teissä herättää? Lähtikö ostomopo käsistä?

22 thoughts on “Tilaus Zoevalta ja ajatuksia mustasta perjantaista

 1. Olen samoilla linjoilla Black Fridaystä, tosin ostin jotain, mutta ihan maltillisesti. Deletoin 90 % kaikista Mustan perjantain osta-osta-osta -tarjouksista sähköpostissa suoralta kädeltä, koska niitä tuli aivan järkyttävän paljon ja jatkuvalla syötöllä monta päivää. Black Friday tarjoustykitys on mennyt ihan överiksi, ja sitten vielä on keksitty Cyber Monday, huh;
  Upeita siveltimiä Zoevalta, vaikkakin muakin ihmetyttää varsien värierot. Outoa.

  1. Kyllä liika on liikaa ja aiheuttaa todellakin helposti hylkimisreaktion. Noh, olihan tuo ostamani sohvakin hyvässä alessa, mutta huonekaluliikkeissä on ympäri vuoden ”kaikki -40%” ym. alennuksia, eli mitenkään ainutlaatuisesta tilaisuudesta ei ollut kysymys. Tulevilla (ja menneillä:D) veronpalautuksilla oli enemmän osuutta asiaan:)

 2. No mullahan kävi ihan sama juttu black fridayn kanssa. Olin oikeasti odottanut sitä koko kuukauden ja kaavaillut päässäni kaikenlaista, mitä voisin ostaa, mutta viikonloppuna tuli tunne, etten kyllä tosiaan tarvitse mitään. Se ostoshysteria vaan jotenkin ällötti. Miehelle tilattiin pelituoli, mutta se nyt oli joka tapauksessa edessä ja kun ei edes löydetty hyvästä tuolista mitään tarjouksia, se lähti normihinnalla matkaan. Muuta ei sitten tullutkaan ostettua, ja hyvä vaan niin! :D

  1. Ihailtavaa suoraselkäisyyttä pidättäytyä vain ennakkoon suunnitelluissa hankinnoissa:) Tosin mun on pakko kysyä, että mikä ihme on pelituoli?

 3. Eip tullut ostettua mitään, koska en tarvitse tällä hetkellä mitään. Mua huvittaa black fridayssa se, että kukaan ei oo naukumassa että se on amerikkalaista hapatusta. Mutta kun puhe kääntyy esim. ystävänpäivään, se on sitten ihan kamala krääsäntyrkytyspäivä ja sitä amerikkailaisten markkinamiesten keksimää typeryyttä. Ööö, no mikäs black friday sitten on? :D

  1. Hyvä pointti! Mähän olen perinteisesti pitänyt ystävänpäivää juurikin amerikkalaisena hapatuksena ja soisin mieluummin, että ystäviä muistettaisiin päivästä riippumatta eikä ladattaisi kaikkea yhteen päivään.
   Eipä kyllä mitenkään kaupoilla näkynyt, että meillä on muka jokin taantuma menossa…

 4. Eipä tullut ostettua mitään .
  Samaa mieltä että tänä vuonna sitä jotenkin tuutattiin niin joka paikassa että meni jo yli. Tarjouksiakin oli juurikin koko viikolle …
  Mäkin tilasin Elevenin kaltsun ja olen järkeistänyt että sen sisältö tulee riittämään mulle ”hetkeksi” jo olemassaolevan kosmetiikan lisäksi eli en myöskään tarvii mitään.

  1. Mietin marraskuun ostospostausta kirjoittaessani, että joulukuussa tulee sen verran rompetta noista kalentereista, että ei varmaan tarvi ainakaan itselle ostaa mitään kosmetiikkaa. Jos joku keksisi vaikka ympäri vuoden pyörivän maanantaikalenterin, mä tilaisin sen oitis. Olisi hienoa aloittaa viikko aina pienellä yllätyksellä:D

 5. Käytin tarjouksia kyllä hyödykseni. Sellaisessahan tuo on hyvä, jos on tarkoitus ostaa esim. sohva ja sen saa nyt esim. 40 % halvemmalla niin kyllähän se kannattaa nyt ostaa eikä ens viikolla.
  Ihan ostamisen takia en ostanut mitään.

  1. Totta puhut, mäkin säästin sievoisen summan sohvahankinnassani. Monella vaan käy niin, että se hypetys tavallaan vie mukanaan ja tulee haalittua yhtä sun toista kun saa halvalla. Viis siitä, onko oikeasti tarpeellista tai edes sinne päin.

 6. Mä ostin alesta vaan Bette boxin, joka maksoi kympin. Mutta muuten en juuri nettikauppoja vilkaissut, koska tarvetta ei ole tai sitten mua ei vaan sytytä -20 % alet, vaan se pitäisi olla joku -40% että mulla herää kiinnostus :)

  1. Muakaan ei mitkään -15% alet saa kiinnostumaan, mutta nyt marraskuussa ostin kyllä pari ei-niin-tarpeellista juttua koska aleprosentti oli sen -40%. Se tuntuukin jo jossain:)

 7. Mä en ostanut myöskään yhtään kosmetiikkaa ja itselläkin on tullut jonkinlainen ähky, enkä halua ostaa kaikkea kivaa, vaan ainoastaan tarpeeseen. LF-boksi on kuitenkin sellainen turhake, mutta koen senkin tarpeelliseksi, sillä sieltä on tullut niin monta hyvää tuotetta vastaan, joihin en olisi muuten törmännyt. Sen verran mopo karkasi käsistä, että ostin kameraan uuden putken, jota olen kesästä asti halunnut. Olisin ostanut sen joka tapauksessa veronpalautuksista, mutta sain sen nyt 120 euroa halvemmalla, joten mun mielestä se kannatti ostaakin. :)

  1. Mäkään en usko luopuvani LF:n boksista vaan uusin tilaukseni kun nykyinen jakso päättyy. Se on kuitenkin niin pieni raha kuukaudessa ja sieltä tulee oikeasti kiinnostavia juttuja. Plus yllätysmomentti, joka on aika jees:) Kameran objektiivi on ehdottomasti järkiostos! Kävin myös tutkailemassa, löytyisikö mulle uutta Olympuksen runkoa, mutta tarjolla oli vain kittipaketteja. En halunnut maksaa objektiivista, jota en tarvi, ja sitäpaitsi nykyinen runko on vielä ihan käyttökelpoinen. Katsotaan sitten vuoden kuluttua:)

 8. Aika samalla linjalla täällä. On oikeasti välillä hyvä pohtia miksi ostaa. Ja tapahtuma tosiaan meni överisuhteisiin.
  Jäi shoppailut suht pieniksi. Kynsipuolelta enemmän, muuten vaan teetin Black friday-alella pöytäkalenterit omista kuvista sukulaisille joululahjaksi. Nekin tulee Ruotsista kun kotimainen haarakonttori oli lopetettu :(
  Kivoja luomivärejä oli ostoskorissa mutta jätin suosiolla virtuaaliostokseksi. Siinä vasta oikeasti säästää.

  1. Mun tulee kans tehtyä noita virtuaaliostosreissuja, eli lastaan ostoskoriin kaikkea, mietin asiaa hetken ja sitten suljen sivun. Halpaa:))

 9. Täällä myös rupes ärsyttämään jatkuvat mainokset kyseisestä päivästä/viikonlopusta/viikosta. Sen verran hyödynsin tarjouksia perjantaina että tein työporukan kosmetilauksen kun sen sai -20% alennuksella ja sit koirulille iso kasa tarvittavia tuotteita joista sain kans alennusta. Ikeassa oli myös pakko käydä ostamassa jotain et sai mustan kassin mukaan. :-D

  1. Mäkin sain mustan kassin:D Olin varma, että ne on loppu siinä vaiheessa kun päästään kassalle, mutta onneksi ei. Tommonen kampanja on kyllä kiva!

  1. Lahjojen ostajaa alekampanjat kieltämättä palvelevat hyvin, ja vedenpitävät kengät ovat ihan hemmetin tarpeellinen ostos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *