The Body Shop Self Love Uprising

Tuotteet saatu ilmaisnäytteinä (pr-sample)
Postaus sisältää tähdellä (*) merkittyjä mainoslinkkejä

” Itserakkaus on enemmän kuin vain olonsa hyväksi tunteminen. Se tarkoittaa itsensä hyväksyntää. Että hyväksyt itsesi juuri sellaisena kuin olet ja annat itsellesi luvan kasvaa sellaiseksi kuin oikeasti olet. Itserakkaus alkaa sinusta itsestäsi, mutta se ei pysähdy siihen.”

Spa Of The World African Ximenia Body Scrub

The Body Shop kampanjoi tänä vuonna itsensä rakastamisen puolesta lanseeraamalla itserakkaus-kapinan, jolla se muistuttaa meitä rakastamaan ja arvostamaan itseämme. Tämä koskettaa varmasti kaikkia, mutta etenkin meillä naisilla on kautta historian ollut tapana vähätellä ja aliarvostaa itseämme ja kokea vahvoja riittämättömyyden tunteita. Tunnistan itsessäni kaikki nämä piirteet. Koemme epävarmuutta ulkonäön suhteen, työelämässä, vanhemmuudessa ja ihmissuhteissa vain muutaman asian mainitakseni. Some on lisännyt etenkin nuorten epävarmuutta, mutta tiedostan itsekin, että se saa kaikkien muiden elämän näyttäytymään täydellisenä ja omani tuntumaan siihen verrattuna vaatimattomalta.  Samalla tietenkin ymmärrän, että siellä näkyy vain se, mitä halutaan näyttää eikä se ole koko totuus.

Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask & Shea Butter Richly Replenishing Shampoo

”Kauan ennen kuin sosiaalista mediaa oli olemassa, psykologit kirjoittivat, että yksi isoimmista esteistä hyvinvoinnillemme on tekijä nimeltä sosiaalinen vertailu. Ei ole siis yllätys, että tutkimukset kertovat nyt, että mitä enemmän käytämme aikaa sosiaalisessa mediassa, sitä huonomman itsetunnon omaamme.”

Yksi kampanjan tarjoamista vinkeistä onkin sosiaalisen median sulkeminen tai käytön rajoittaminen. Nostan reippaasti käden pystyyn sen merkiksi, että tämä voisi tehdä itselleni hyvää. Mulla on ollut jo ainakin parin vuoden ajan puhelin äänettömällä, sillä tärkeimmät ilmoitukset ja puhelut tulevat älykelloon. Jo ennen tätä olen poistanut käytöstä kaikkien sovellusten notifikaatiot, koska huomasin häiriintyväni puhelimen jatkuvasta piippailusta.  Toki puhelin on mulla lähes aina käden ulottuvilla, mutta se ei aivan samalla tavalla hallitse tai määräile mua ilmoittamalla jatkuvasti olemassaolostaan. Iltaisin luen kirjaa ennen nukahtamista puhelimen selaamisen sijasta ja olen tosi iloinen löydettyäni lukemisen uudelleen.

Spa Of The World Japanese Camellia Cream

Toinen itseäni puhutellut vinkki on rajojen asettaminen.

”Rajojen asettaminen on itserakkauden teko. Se voi tarkoittaa, että sanot ei asioihin, joihin luulet pitävän sanoa kyllä. Tai että pidät elämässäsi vain sellaisia ihmisiä, jotka saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi. Se että sanot ei ihmisille, tilanteille tai asioille, ei tarkoita, että olet hankala tai oikukas. Se on itsellesi omistautumista. Miltä näyttää terve raja? Milloin on ok sanoa ei ja milloin se tarkoittaa, että suljet itsesi ulkopuolelle?”

Oikeasti en ole vieläkään oppinut tätä. Kiltin tytön syndroomasta on vaikea pyristellä ulos. Pelkään, että jos kieltäydyn, ihmiset eivät pidä minusta tai jopa suuttuvat. Näin olen vuosien varrella ajautunut tekemään paljon sellaista, mistä olisin halunnut kieltäytyä, mutta suustani on silti tullut ulos myöntävä vastaus. Olen polttanut itseni loppuun työssä, koska olen suostunut loputtomasti tekemään työtehtäviä, jotka eivät oikeastaan kuuluisi mulle tai jotka eivät näy palkkauksessa, vaikuta etenemismahdollisuuksiin saati arvostukseen. Ihmissuhteissa olen kadottanut itseni toisen odotusten tai vaatimusten alle, koska olen pelännyt vaikkapa jätetyksi tulemista.

Spa Of The World Adriatic Peony Body Wash

”Hyväksyntä on syntymäoikeus. Sinä synnyit olemaan sinä eikä sinun pidä koskaan pyydellä sitä anteeksi, koska olet upea sellaisena kuin olet. Koska olet aina itsesi kanssa, on parempi, että nautit omasta seurastasi.”

Mä olen maalta kotoisin ja kasvanut ympäristössä, jossa poikia on pidetty tyttöjä suuremmassa arvossa. Pojat kasvavat miehiksi, jatkavat tilanpitoa ja tyttöjen ja naisten tehtävä on lähinnä laittaa ruokaa, pyykätä ja tehdä miesten elämä mahdollisimman vaivattomaksi. Näin 30 vuotta kaupungissa asuneen näkökulmasta tää tuntuu aivan kivikautiselta ajattelulta, mutta koin jo lapsena jääneeni veljeni varjoon. Se ei tietenkään ole hänen vikansa, vaan vanhempiemme ja isovanhempiemme, jotka vaalivat näitä pölyttyneitä perinteitä. Toivottavasti nykyään asiat ovat toisin.

Tämä kaikki kuitenkin vaikuttaa muhun edelleen tänä päivänäkin. Tasa-arvoon on kaikkialla vielä matkaa.

Mediterranean Almond Milk with Oats Instant Soothing Mask & Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask

Ikuiset ulkonäköpaineet ovat tuttuja varmasti kaikille. Ikääntyminen ei todellakaan ole helpottanut näitä omalla kohdallani ja hieman kadehtien luen juttuja upeista viisikymppisistä, jotka kertovat elävänsä nyt elämänsä parasta aikaa ja myös näyttävät siltä. Suren ikääntymisen mukanaan tuomia ryppyjä, juonteita, veltostumista, painonnousua, hiusten ohenemista, vaihdevuosioireita ja ylipäätään sitä, että kaikki tuntuu valuvan alaspäin. Tähänkin auttaisi se, että lakkaisi vertaamasta itseään muihin ja eläisi oman näköistä elämää kiitollisena niistä asioista, jotka ovat hyvin.

Ehkä eniten itseäni herättänyt ajatus on kuitenkin se, että tiedostan suurimman osan elämästäni olevan takanapäin. Pelkään vanhenemista, sen mukanaan tuomia mahdollisia sairauksia, yksinäisyyttä ja sitä, että aika yksinkertaisesti loppuu. Entä jos en ehdi tekemään kaikkia niitä asioita, jotka vielä haluaisin tehdä? Tämä on tullut nyt koronaeristyksen myötä entistä kipeämmin esiin, kun ei ole edes mahdollista tehdä mitään. Päivät soljuvat ohi toistensa kopioina. Etäännyn ystävistäni ja yhteisistä kokemuksista. Se on surullista ja pelottavaa. Yritän sinnikkäästi taistella näitä synkkiä ajatuksia vastaan joka päivä tekemällä kaikkea sellaista mieluisaa, mikä on mahdollista kaventuneessa arjessa. Pienistä asioista saa yllättävän paljon iloa irti.

”Me ihmiset olemme sosiaalisia eläimiä. Ei olekaan mikään yllätys, kun tutkimukset osoittavat, että yksi tärkeä ero erittäin onnellisten ja vähemmän onnellisten ihmisten välillä on hyvien ystävien omistaminen.”

Mediterranean Almond Milk with Oats Instant Soothing Mask & Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask

”Anteliaisuuden tekojen on osoitettu kasvattavan positiivisesti itsetuntemustamme ja elämänlaatua. Tutkimukset kertovat, että kun olemme ystävällisiä muille, se tekee meistä onnellisempia, koska se vapauttaa kehossamme endorfiineja.”

Sain nämä ihanat kuvissa näkyvät tuotteet osana kampanjaa lahjaksi The Body Shopilta. Anteliaisuus ei tarkoita kuitenkaan pelkästään materiaa, vaan pienetkin asiat ja teot voivat olla merkityksellisiä. Yritän itse aina olla avuksi ystävilleni ja joskus siihen riittää ihan vain toisen kuunteleminen. Mulle saa soittaa vaikka keskellä yötä, jos siltä tuntuu. Olen auttanut muutoissa, remonteissa ja talkoissa. Olen ollut mukana yhdistystoiminnassa, mikä tarkoittaa lukemattomia tunteja työtä palkatta yhdistyksen toiminnan edistämiseksi. Itselleni ylimääräinen kosmetiikka päätyy hyväntekeväisyyteen tai ilahduttamaan ystäviäni. Antamisen ilosta tulee itselleni hyvä olo.

Almond Nail & Cuticle Manicure Oil, Almond Hand & Nail Manicure Cream sekä Almond Milk & Honey Calming & Protecting Hand Cream

Kampanja on tuikitärkeä muistutus siitä, että meidän tulisi olla armollisempia itseämme kohtaan, unohtaa turha itsekriittisyys, nauttia pienistä asioista ja lakata vertaamasta itseämme muihin, sillä koskaan emme tiedä toisesta kaikkea. Yritän itsekin katsoa itseäni lempeämmin seuraavan kerran, kun kävelen peilin eteen sen sijaan, että näkisin kaikki ne piirteet, jotka koen virheinä ja epätäydellisinä.

”Kun opit rakastamaan itseäsi, on se elämänmittaisen seikkailun alku”
(Oscar Wilde)

Kaikki tuotteet löytyvät The Body Shopin *verkkokaupasta sekä myymälöistä.

 


Lainaukset The Body Shop
Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista kertynyt komissio käytetään blogin palvelinkulujen kattamiseen. 

2 thoughts on “The Body Shop Self Love Uprising

  1. Olipa tosi herkkä postaus, joka kosketti mua kovastikin <3 Hienosti kirjoitit ajatuksia tuotteiden ja kampanjan tiimoilta. Jotenkin tuntuu, että nykyään on kaksi ihmeellistä vääristymää vallalla; minäminä-asenne ja sitten taas myös toisaalta juuri tämä itsestä välittämättömyys ja vähättely. Pitäisi osata löytää jotain siltä väliltä, mutta milloinka se keskitien kulkeminen kenellekään helppoa olisi. Jaksamista tähän kummalliseen maailman aikaan <3

    1. Kiitos kun luit ja kiitos kauniista sanoistasi <3 Toivottavasti päästäisiin pian takaisin normaaliin aikaan ja voisi tavata ihmisiä ja tehdä kivoja juttuja. Juuri eilen puhuin ystävän kanssa, että nyt elämä tuntuu menevän vain ohi ja hukkaan, kun kaikki yhteiset kokemukset jäävät väliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *