Sunnuntailiite: TOP 10 atm

Belegwen julkaisi heinäkuussa tämänhetkiset TOP10-lakkansa ja haaste on kiertänyt monissa blogeissa. Koska minulla ei oikein ollut kivaa aihekokonaisuutta esiteltäväksi Sunnuntailiitteessä, päätin käyttää palstatilan oman top kymppini listaukseen.

Valintani eivät ole mitenkään perusteellisia tai pitkään harkittuja. Istuin hetkisen avoiten Alexin laatikoiden äärellä, selasin koneelta kuluneen kesän lakkauksia ja napsin pöydälle kymmenen pulloa, jotka ansaitsevat erityismaininnan. Oikeasti oli tosi vaikea saada määrä puristettua kymmeneen mutta…here we go!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lakat ovat sattumanvaraisessa järjestyksessä koska oli jo riittävän vaikea valita vain kymmentä.

Lisäksi testaamattomien viuhkassa on todella mielenkiintoisia lakkoja odottamassa ja jos olisin ehtinyt lakata niillä, sieltä olisi todennäköisesti joku yltänyt listalle. Lakkahankintoja on tullut tehtyä jonkin verrankin ja joukossa pyörii myös syystä tai toisesta edelleen käyttämättömiä pitkän ajan takaa. Yritän pitää viuhkoissa jonkinlaista järjestystä niin, että taaimmaisena ovat vanhimmat ja edessä uusimmat tulokkaat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
[line]

Ikuistin samaan kuvaan Essien kesäkokoelman ainoat hankintani; Pret-a-Surferin ja Salt Water Happyn, sillä ne esiintyivätkin samassa lakkauksessa. Aivan erityisesti pidin Salt Water Happysta, haalistuneen denimin sävy on mahdottoman nätti ja kummankin lakan laatu erinomainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
[line]

Listalle päätyi kokonaiset neljä kappaletta Essien lakkoja. Vaan minkäs teet, kun kokoelmat ovat olleet toinen toistaan kiinnostavampia. Garden Variety oli kevätkokoelman rakkautta pullossa ja se on nähty kahteen otteeseen kynsillä: tuplaleimauksen pohjana ja mustikkalakkauksessa. Lisäksi olen käyttänyt sitä kerran tai jopa kaksi vähän heikommin peittävän lakan aluslakkana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
[line]

Neljäs valintani Essieltä on kesän neonkokoelman Make Some Noise. Siitä ei valitettavasti löydy lakkausta mutta sentään swatch-kuva kokoelman esittelyn joukossa. Koska Make Some Noisessa on erinomainen peittävyys, olen käyttänyt sitä myös erään lakkauksen pohjana, jota en vielä ole julkaissut blogissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
[line]

Siinäpä oli Essiet. Aika hyvin, että 40% lakoista on yhdeltä merkiltä:)

Seuraavat 30% niin ikään koostuu saman merkin lakoista. Picture Polish, indierakkauteni. Jouduin istumaan käsieni päällä etten olisi valinnut mukaan muitakin PP-suosikkejani mutta kolme niitä nyt väkisin tuli mukaan.

Ensimmäisenä kovan onnen Cyan, josta postasin ihan hiljattain ja osana toipumisprosessia halusin sen listalle.
Edellisen kerran Cyan vilahti täällä LakoDomin kaverina joulukuussa. Niin hieno lakka!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
[line]

Tosi pitkään ja hartaasti odotetusta Parisista löytyi jutun juurta kokonaiseen postaukseen. Kuvassa siis reborn-versio ja tämän ja vanhemman Parisin eroja perkasin täällä. Omistan yhä myös vanhemman version ja ajattelin itsekkäästi pitää molemmat. Onko paha?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
[line]

Uusimpia PP-perheeni jäseni on Autumn. Oranssin-terrakottan sävyt ovat kovasti pinnalla tulevan syksyn muodissa ja sävy miellyttää omaakin värisilmää. Tämän enempää valintaa ei kai tarvi perustella myöskään toisen samansävyisen lakan kohdalla. Swatch-kuva Autumnista löytyy esittelypostauksesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
[line]

Autumnista päästiin sujuvasti OPIn Venice-kokoelman It’s A Piazza Cakeen. Hankin kokoelmasta kuusi lakkaa ja tämä on niistä eittämättä mielenkiintoisin sävy. Se on päässyt jo kynsillekin mutta postaan sen myöhemmin, minulle ei jää blogimatskua jos esittelen kaikki odottavat lakkaukset tässä:)
Erinomainen laatu, peittävyys kahdella kerroksella ja raikas, uusi sävy, ah. Tarvitaanko vielä lisää ylisanoja? Jos et omista tätä, hanki tämä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
[line]

Ujutin vähän puoliväkisin joukkoon myös pari kimallepommia. Näiden käyttö on itselläni vasta opettelun alla mutta aina kun saan jotain tällaista kynsilleni, tykkään tosi paljon. Myös FUN Lacquerin Pay Dayta olen käyttänyt ihan äskettäin ja kuvat odottavat luonnoksissa. Minun Pay Dayni on holoversio mutta syystä, jota en osaa perustella, haluaisin myös sen holottoman.

Pay Dayta voi kurkata täältä osana skittletteä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[line]

Aika tuntemattoman Indiemerkin, Lacquistryn Amazeballz on niin ikään nähty vain aksenttikynnellä mutta heti kun kesä alkoi, eli nyt elokuussa, kuorrutin varpaankynteni tällä ja ai jai, kyllä kelpasi sandaaleissa vilautella. Toisin kuin esim. FUNit, tämä peittää yksistään kahdella kerroksella ja on koostumuksesta huolimatta aika iisi poistettava.

Valmistajalla on punainen versio lakasta ja arvatkaapa, kuka tahtoisi sen itselleen? Vaikka joululahjaksi *vink*

OLYMPUS DIGITAL CAMERA[line]

Paljon on vettä virrannut Vantaassa siitä kun harrastuksen neljä vuotta sitten aloitin tosissani. Jos joku olisi silloin kiikuttanut eteeni nämä lakat ja sanonut, että siinä ovat kesän 2015 lempparini, olisin tuskin uskonut. Listalla ei ole yhtään lilaa, roosaa eikä berryä jotka olivat suosikkisävyjäni aikana ennen blogia. Missään tapauksessa en olisi sutinut kynsilleni mitään sinistä turkoosista puhumattakaan.

Oliko joukossa teidän suosikkejanne?

22 thoughts on “Sunnuntailiite: TOP 10 atm

 1. Eiiih, Piazza Cake on päässyt sun top10:iin! Mä oon heilutellut sitä nyt puntarissa suuntaan jos toiseenkin ja tämä kallistaa sitä nyt kyllä taas vähän lisää puoltamaan hankintaa. Rakastan myös tuota Autumnia ihan hulluna, vaikka en oo vielä omallani kynsiä lakannut. ?

  1. Se on ihan sun värinen joten anna mennä vaan! Ei pitäisi olla dupejakaan kovin helposti, sen verran erilainen sävy on kyseessä. Ja jos tykkäät Autumnista, tykkäät kyllä Piazza Cakestakin:)

 2. Siis Pay Daystä on ehdottomasti omistettava molemmat versiot! Eihän niillä ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Molemmat on yhtä ihania ja NIIIIN erilaisia :). Mä en ole oikein päässyt sisään näihin Essien cremelakkoihin. Siis onhan ne nättejä kuin sika pienenä, mutta niin on muillakin merkeillä. Essien glass fleckit taas saa mun jalat hyytelöksi! Autumn on kyllä ehdottomasti omistamisen arvoinen lakka ja nyt mua vähän himoittaisi toi OPI:kin. Se on niin kauniin syksyinen :).

  1. Puntaroin pitkään holollisen ja holottoman version välillä mutta kallistuin hololliseen, koska mulla oli jo Cirquen Mirror Mirror. Sen glitterit ovat päästäneet väriä ja sävy taitaa olla nyt enemmän kultainen kuin hopeinen, joten siitäkin syystä holollinen Pay Day on alkanut kiinnostaa. Essien cremet on sellaisia lakkaharrastuksen kivijalkoija; luotettavia, kauniita, ajattomia, monikäyttöisiä, siitä syystä niitä on noinkin monta listalla:) Ja tuo Piazza Cake kannattaa ehdottomasti hankkia!

 3. Oranssit eivät ole vielä ainakaan mun sydäntä valloittaneet, vaikka muiden kynsillä ne nättejä onkin. Mutta mä tulenkin aina jälkijunassa kaikessa, joten varmaan sitten keväällä herään oransseihin. :D Hyvä lista!

  1. Tuttua, mullekin on käynyt monien juttujen kanssa niin, että tulen vähän viiveellä mukaan. Nyt olen kerrankin ns. ajoissa:D

 4. Cyan ois kyllä varmaan munkin listallani, on se vaan niin upea. ♥ Tuota Piazza Cakea olen harkinnut, mutta pelkään, ettei se sitten sovikaan mulle, kun se on niin oranssi – ja sama juttu Autumnin kanssa. Ne miellyttää silmää pullossa ihan älyttömästi, mutta miellyttäiskö enää kynsillä..? :-/

  1. Tässä on kyllä aika jännä kattaus jopa omaa lakkamakuani ajatellen mutta sen suhteen katsomus avartuu vuosi vuodelta. Ehkä ensi kesänä täällä nähdään jo OPIn Baroque…But Still Shopping! :D

 5. Aika hyvännäköinen joukkio! Essie on jotenkin itselle sellainen merkki, että jostain syystä mielummin yritän etsiä vastaavat sävyt joltain muulta merkiltä. Jotenkin en osaa niitä hankkia tai käyttää jo omistamiani. Pitäis varmaankin opetella, onhan nuokin nyt tosi kivan sävyisiä.

  Viimeinen kappale sai hymyilemään – lilat yms. oli kyllä niin sua jossain vaiheessa :D Mutta niin on tainnut omakin maku muuttua vuosien saatossa..

  1. Luulen, että kaikille tapahtuu tuota mauan muuttumista ja jalostumista. Toki edelleen ihastun kauniisiin liloihinkin, esimerkkinä vaikkapa PP Eerie mutta eniten tykytyksiä aiheuttavat juuri uudenlaiset sävyt. Parasta on, jos voi käyttää sekä vanhoja rakkauksia että nuuskutella välillä uusia tuulia:)

 6. Kuolausta aiheuttava lista! Mä en varmaan ikinä sais tällaista aikaiseksi ku en osaa valita! Onneks mulla on näistä lakoista melkein kaikki :D

  Mä kyllä epäilen ettet tarvi Pay Daysta molempia versioita. Kummassakin on holoa ihan hulluna, toisessa vaan on isompia holohippuja. Ei ne VOI olla kovin erilaisia :D

  1. Mäkään en oikein usko, että ne on kovin erilaisia mutta kuvittelen MENETTÄVÄNI jotain jos mulla ei ole molempia. En osaa perustella:D

  1. Onneksi ne ei ole loppuelämän valintoja ja yllättävän helposti sit kuitenkin sai napsittua suosikin kun hetken mietti:) Tosin 10 on aika tiukka, 15 olisi ollut helpompi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *