Sunnuntailiite: pieni leimasinvertailu

Minulle on kertynyt aikamoinen kasa erilaisia stampereita joista päätin julkaista pienen vertailun. Tässä ei tokikaan ole edes puolia kaikista omistamistani, mutta mukana ovat eniten käyttämäni ja muutama uusinta uutta leimausrintamalla edustava ”mukimallinen” leimasin.

Kaikkien leimasinten materiaalina on silikoni ja ne kannattaa puhdistaa asetonin sijasta teipillä. Itselläni on ihan tavallinen teippiharjarulla johon putsaan ylimääräiset lakkasotkut leimojen välissä. Asetoni haurastuttaa materiaalia ja teipillä puhdistaessa leimasin kestää pitempään. Sitäpaitsi se on ihan älyttömän kätevää, kokeilkaa itse, ellette usko:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuvassa vasemmalta lukien

CesarsShopin pinkki tahmea jumboleimasin
MoYou London tahmea stamper
CesarsShopin valkoinen jumboleimasin
Messy Mansionin suorakaidestamperi

Messy Mansionin stamperi on tosi vanha, tilasin sen silloin kun suorakaideleimasimet vasta tekivät tuloaan. Stamperi on ollut kovassa käytössä ja alkaa hapertua reunoista, niinpä tilasin uuden samanlaisen mutta se ei ollutkaan yhtä pehmeä:(

Kaikki leimat on Pueen Lace Blossom-laatasta ja leimauslakkana käytin Dashican mustaa -joka on sivumennen sanoen paras musta leimauslakka.

[line]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
CesarsShopin pinkki jumboleimasin, joka on todella tahmea. Tämän voisi liimata vaikka otsaansa:) Stamperin tyynyn halkaisija on n. 37mm


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
MoYou London vaalea leimasin. Tästä erottuu myös valkoinen leimauslakka. Tyynyn halkaisija on n. 36mm. Materiaali vaikuttaa huokoiselta ja on jo reunoista hieman kulunut vaikka en oikeastaan ole edes käyttänyt tätä. Yhtä tahmea kuin Cesarsin pinkki löllö vaikka materiaali on erilaista.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
CesarsShopin valkoinen jumboleimasin. Tyynyn halkaisija n. 38mm, materiaali on jäykempää eikä niin tahmeaa kuin pinkissä leimasimessa.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Messy Mansionin suorakaidestamper, jonka otin mukaan vertailuun oikeastaan havainnollistaakseni pyöreän jumboleimasimen ja tämän eroja. Isolla leimasimella on helpompi saada kuvio ehjänä jatkumaan kynnen reunoille asti. Kohdistaminen on ainakin minusta helpompaa tällä mutta tyynyn koko rajoittaa. Tämän tyynyn mitat ovat 21x16mm

[line]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vertailusta puuttuu esim. tämän tyyppisten leimasinten äiti, Creative Shopin leimasin. Omani on Emmalla lainassa vertailua varten, itsehän en saanut sillä yhtään leimaa nousemaan ilman tajutonta määrää reikiä. Laitoin valmistajalle palautetta ja sain uuden tyynyn, joka ei toiminut sen kummemmin.

Näillä kaikilla nyt mukana olleilla leimasimilla syntyy varsin hyvää jälkeä ja erot ovat pieniä.Jos olisin testannut erilaisia lakkoja ja laattoja, olisin saattanut saada näkyviin eroja leimasinten välillä. Kaikissa kuppimallisissa stampereissa on minua ärsyttävä ominaisuus joka on niiden liukas pinta. DIY-naisena ratkaisin ongelman tällä tavoin:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostin kahdella eurolla Clas Ohlsonilta silikoninauhaa, joka on tarkoitettu vaateripustimiin estämään vaatteiden putoamista lattialle. Hyvin toimii!
Jotkut ovat päällystäneet kuppeja esim. tekstuurilakalla, mutta itse en usko etteikö siitä ajan myötä irtoaisi lakkahitulaa sormiin ja kynsiin joten sitä en lähtenyt edes kokeilemaan.

(Toim. huom. olen neurootikkona laittanut esim. auton oven sisäkahvaan tarttumapuolelle liukuestettä, ettei se kirpoaisi niin helposti otteesta ja veisi kynsiä mukanaan)

Nauhanpätkiä piti vähän lyhentää mutta nyt leimasin pysyy kädessä eikä lentele. Olen joskus onnistunut leimaamaan mm. paitaani kun stamperi on karannut käsistä leimailun tiimellyksessä joten kaikki on mahdollista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tilasin muuten Dashicalta leimasimen, johon pitäisi mahtua myös tällainen isompi leimasintyyny, mutta se ei ole vielä saapunut. Mielenkiinnolla odotan ja palaan siihen myöhemmin.

Jos nyt jotenkin vertailua summaisi, niin ehkäpä hiuksenhienosti kärkisijoille ylsivät Cesarsin pinkki jumboleimasin ja MoYoun tahmea löllö. Niiden jälki on reiättömintä ja tasaisinta mutta kuten kynsihommissa yleensäkin, kaikki vaikuttaa kaikkeen. En usko, että kukaan pärjää vain yhdellä stamperilla vaan on oltava erilaisia eri laatoille, lakoille ja kuvioille. Kynsistä puhumattakaan, sillä kaarevat kynnet vaativat pehmeämpää stamperia ja pituuskin tulee ottaa huomioon. Omansa löytää oikeastaan vain kokeilemalla.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille:)

12 thoughts on “Sunnuntailiite: pieni leimasinvertailu

 1. Nyt on kyllä pakko hankkia noita likuesteitä :). Auton kahvat ja leimasimet varokoon! Mulla muuten on tuo Cesarsin pinkki ihan perussilikonia. Ei se ole yhtään tahmea! Onkohan näitä pinkkejä erilaisia? Itse käytän oikeastaan ainoastaan MYL:n suorakaidelöllöä juurikin kohdistamisen takia. Ja se on tarpeeksi pehmeä, ettei tarvitse painaa kuviota ihan pilalle kynnen pintaan. Tuo Cesarsin pinkki on Creativen tavoin liian kova suoraan kynnelle painettavaksi vaikka kuinka pyöräyttäisi. Mutta leimadeksuihin ne on hyviä. Kai mä joudun nöyrtymään ja tilaamaan vielä tän MYL:n tahmean testiin jossain vaiheessa :).

  1. Pinkkejä on kahta erilaista, tai on ainakin ollut. Olisikohan niin, että ei-tahmeaa ei enää saa kuin valkoisena mutta sitä oli kahdessa värissä.
   Mulla ei taas toiminut MYL:n suorakaidelöllö:D Tai sain ihan hulluna reikiä sen kanssa aikaan. On tää kyllä melkoista puuhastelua:D

 2. Tilasin pari viikkoa sitten tuon MoYou:n tahmean leimasimen, ja oon ihan täpinöissäni tuosta! Ei vois leimaaminen enää helpommin sujua :D Ketutti vaan kun oisin halunnut sen ”kirkkaalla” tyynyllä kun tuleehan valkoisella aika paljon leimattua, mutta ne oli loppuneet niin jouduin valkoseen tyytyyn. Mutta kyllä tuollakin onnistuu valkoisella leimaus, ku vähän kyyläilee että miten päin se kuvio siinä tyynyssä on.. :)

  1. Mäkin kyylään aina valoa vasten että miten päin se leima onkaan tyynyssä ja kyllä se toimii kun en kuitenkaan käytä oikeastaan ikinä kuvioita, joita tarvisi kovin tarkkaan kohdistaa (koska en vaan osaa:D)

 3. Noi liukuesteet on ehkä paras ajatus koskaan! Miten ei oo itelle tullu mieleenkään. :D Tarvii hommata! Oon tykänny noista Cesarsin löllöistä kyl hurjasti.

 4. Oon ihan ällistynyt tuosta liukuesteasiasta, OMG :D Väliaikatietona voin kertoa, että en minäkään ole toistaiseksi onnistunut Creative Shopin kanssa. Leimasinvertailu on tekeillä ja mun piti tehdä se viikonloppuna, mutta elämä tapahtui…

 5. Itsehän en taas vissiin vaan osaa. Saan vanhalla MoYou Londonin suorakaideleimasimella(taisi olla niitä ihan ensimmäisiä) kuviot nousemaan ihan täydellisesti ilman reikiä, mutta kaikkien näiden pyöreiden kanssa leimoissa on reikiä enemmän ja vähemmän ja nekös ärsyttää. Creative Shopin leimasin oli itselläkin lopulta aika susi, vaikka pari kertaa oon sillä saanut leimat nousemaan ihan täydellisesti. Niillä muilla yhdeksällä kerralla kymmenestä se sit ei toimikaan. Enkä tuolla MYL:n tahmeallakaan saa mitään järkevää oikein aikaiseksi :/

  1. Ei se osaamisesta ole kiinni, tai mä en ainakaan usko koska jos niin on, niin mäkään en osaa:D Kuitenkin kaikki mahdolliset temput kokeilin esim. tuon CS:n kanssa, tuloksetta. Tuntui, että vaikka päällään seisoisi niin se ei vaan toimi. Siihen kun yhdistää vielä jonkun temppuilevan laatan niin hermoromahdus on valmis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *