Sunnuntailiite: pelottava perukki ja muut helmet

Muistatteko vielä edellisen kirpputorikäyntini helmet? Mä kävin taas samaisella itsepalvelukirppisellä enkä kertakaikkiaan voi lakata ihmettelemästä, miksi sinne pitää raahata roskiskamaa myyntiin. Enkä tarkoita pelkästään kosmetiikkaa vaan likaisia, reikäisiä, nuppaantuneita vaatteita, naarmuisia lautasia tai hengenvaarallisia sähkölaitteita. Pöytä ei ole ilmainen ja onhan tavaroiden hinnoittelemisessa ja esillelaitossakin oma hommansa. Musta tuntuu, että oikeasti kiinnostavat tavarat myydään fb:n kirpputoriryhmien kautta ja jämät kuskataan itsepalvelukirppisille. Huoh.

No mutta kaikenlaista taas bongailin, katsotaanpa.

kirpputori_huhti16_1
”Pinkit silmämeikit 0.50€”

Tässä ei ollut mitään tunnistettavaa merkkiä tai muuta, joten kyse lienee alunperin jostain Tarjoustalon luomiväripaletista. Yöh.

IMG_6194
Tästä mä lähes liikutuin. Muistan pullon varhaisilta teinivuosiltani, eli kyseessä on melkein antiikkiesine 80-luvulta;) Pullossa oli jotain sisällä mutta en avannut sitä tarkempaa aistinvaraista tutkiskelua varten.
Aarre olisi lähtenyt mukaan 0.50 eurolla.

kirpputori_huhti16_3
Samalla myyjällä oli vaatebrändi Naf Nafin pullonpohjat 0.50€ hinnalla. Nam nam.

kirpputori_huhti16_2
Pupa on tuttu merkki, mutta en tajua mikä tää on.

IMG_6196
Aahaa, kyseessä on KARKKIMEIKIT, kaupan päälle huuliherpes. Siis oikeasti, tällainen pskainen ja epämääräinen asia kuuluu ROSKIKSEEN. Plz.

kirpputori_huhti16_4
No sitten on ihonhoitoa. Näyttää ihan ookoolta, mutta eihän tämä pakkauksen ulkoasusta päätellen ihan eilen ole avattu. ”Kerran kokeiltu. Uusi”. Hei, tuote ei ole uusi jos sitä on kerran kokeiltu, avattu ja käytetty. Uusi = avaamaton, sinetöity pakkaus. Ja kympin! Terve.

kirpputori_huhti16_5

kirpputori_huhti16_6
Tästä piti oikein tihrustaa, että onko siellä pullossa vielä jotain. Pohjalla on pikkuinen tilkka ja hintaa 3,20€, kyseessä on sentään merkkituoksu.

kirpputori_huhti16_7
Lopuksi tämä löytö, joka oikein säikäytti hyllyjen välissä. Kun tajusin, ettei se ole elävä, alkoi naurattaa. Sehän on tietenkin ”PERUKKI 17,50€”. Aika kallis, mutta ehkä tällä on sen verran viihdearvoa.
Kun olin kierrellyt hyllyjä vähän kauempana ja palasin samoja jälkiä takaisin, pari teini-ikäistä kloppia oli naureskelemassa toisen pojan päässä olevalle peruukille. Takuuvarma vapun hauskuuttaja.

Edelliseen postaukseen tuli kommentti, jossa puollettiin käytetyn kosmetiikan ostamista ja myymistä kirpputoreilla. Jos rahat on tiukalla, varaa kosmetiikkaan ei todellakaan ole ja kyllä mä sen ymmärrän. Onkin ihan ok myydä siistejä ja vähän käytettyjä tai hiljattain avattuja tuotteita, mutta kaikki vanhentunut, epämääräinen ja likainen kuuluu roskikseen. Meikeissäkin on nykyään saatavilla hyvälaatuisia uusia tuotteita pienellä rahalla, esimerkkinä nyt vaikka Essence.

Joku euron ripsiväri muuttuu aika kalliiksi, jos/kun siitä saa silmätulehduksen ja tiedossa on lääkärireissu antibiootteineen, harmista nyt puhumattakaan. Pahimmillaan joutuu heittämään pois kaikki tulehtuneeseen silmään kosketuksissa olleet tuotteet ja silloin tekisi kyllä mieli kysyä, että kannattiko?

Kierrätys ja kirpparit on hyvä juttu mutta roskan paikka on roskiksessa. Letkeää sunnuntaita ja äitienpäivää:)

33 thoughts on “Sunnuntailiite: pelottava perukki ja muut helmet

 1. Onhan se tämmöstä.. :) Joskus huvitan ja kauhistutan itseäni etsimällä noista tuotteista niitä eräkoodeja ja kokeilemalla Check Cosmeticista, löytyykö.

   1. Tämäntyyppisiä voi olla muitakin, mutta tämä on mulla tiedossa ja käytän silloin tällöin eli http://checkcosmetic.net/

    En ole katsonut löytyykö siihen sovellusta, mutta mobiilioptimoitu versio mulla on puhelimessa ja siinä on näköjään nimenä Cosmetic calculator. Pitkä lista eri merkkejä joiden tuotantoeriä voi hakea sillä sellaisella usein sekä kirjaimia että numeroita sisältävällä koodilla, jonka pitäis löytyä kaikista tuotteista. Lumenessa se löytyy usein tuubien toisesta päästä ’saumasta’, mutta tätä merkkiä sovelluksessa ei ole. En ole tutkinut tämän taustoja, mutta parin tarkistuksen perusteella on osuneet oikeaan, meinaan jossain tuotteessa on ollut sekä koodi että ’best före’, mitä ei kyllä enää paljon näe. Kertokoon joku lisää jos on kokemusta :)

     1. Kiitos neuvosta, mun pitääkin tutustua tähän, koska näköjään löydän itseni säännöllisesti tuolta kirppikseltä ja oikein toivon löytäväni kaikkea kummallista:D Ja vois olla mielenkiintoista omiakin tuotteita käydä läpi, vaikka mulla ei _pitäisi_ olla mitään vanhentunutta, koska käyn säännöllisesti jemmojani läpi.

 2. Siis apua taas! :D Mä oon välillä kauhistellu tossa lähikirpulla myytävästä vanhentuneesta kosmetiikasta. Välillä tekee pahaa ihan kierrellä siellä, kun on jotain hyvin käytettyjä aarteita jostain 80-luvulta myynnissä pahimmillaan jopa useampien eurojen hintaan. Hitto samalla rahalla saa jo uusiakin! Hyrrrrrrr, puistattaa ihan.

  1. Älä muuta virka. Että joku näkee sen vaivan ja sit joku ostaa ja ja ja….kun tosiaan uutta saa ihan edullisesti niin kysynpä vaan, että MIKSI.

 3. Vaikka liikkeissä/kaupoissa on testerit testaamista varten, niin toisinaan hirvittää kun näkee jonkun antaumuksella sutivan niitä naamatauluunsa ihan urakalla. (Paikat joissa testerit jonkinlaisessa kontrollissa, on asia erikseen.) Mutta, nuo kirpparin tuotteet.. Apua! Ilmeisesti niitä myös ostetaan kun kerran niitä myydäänkin??? Itsellä ei juuri kirppareista kokemusta, mutta eikö monilla kirppareilla kiellettyä tuon tyyppisen kosmetiikan myynti! Toki vastuu on ostajan! Olisi mukava tietää minkä tyyppinen ostaa esim. tuon luomiväripaletin! Tosiaan, kaupoista ja netistä saa todella edullista kosmetiikkaa, montaa eri laatua. Onnea vaan ikuisuuden vanhojen ja klähmittyjen tuotteiden kanssa :(

  1. Jossain kaupoissa on oikein lappu, että testerit ei ole meikkaamista varten mutta aika usein näkee jonkun ihan reilusti vaan omaa naamaansa meikkaamassa. Oon koittanut tuijotella merkitsevästi ja pyöritellä silmiäni moiselle.
   Nettikirppareilla ollaan varmasti tarkempia näistä ja siellä yleensäkin myydään siistimpää kamaa, jämät päätyy sitten näille.

 4. Katos voihan sitä ostaa merkkihajuvesipullon ja asettaa näytille niin vieraat luulee, että oot jopa itse käyttänyt sen ja oot hieno lady!
  Tosta peruukista tulee mieleen vaan oma tukka, apua..:DD

 5. Mä en viittinyt edes livboxissa tullutta sävyttävää kasvojen aurinkovoidetta myydä pilkkahintaan, vaikka pumppupullosta vain vähän otin testatakseni että on aivan liian tumma. Mä oon suoraan ajatellu, etten viitti niitä edes tarjota.

  Se mikä mua eniten yököttää kirppareilla, on ne nuhjuiset rintsikat. Ei niitä osteta testaamatta!! Enkä mä ainakaan haluis kenenkään nuhjuseks käyttämiä halppis rintsikoita. Toki itsellä on paljon vanhoja ihan ok kuntoisia, joista toinen samalla varustuksella oleva vois olla ilonen (kalliiks tulee ostaa mun kokoa, kun vain erikoisliikkeistä saa), mutta silti jotenkin ällöä ajatella.

  1. Rintsikat ja ylipäätään alusvaatteet ei kyllä kuulu myöskään kirppareille, vaikka olis kuinka siistejä. Ehkä nyt jotkut sovitetut jos laput on vielä kiinni, voisin ostaakin. Ja kaverilta voisin kyllä ostaa tai ottaa vastaan kosmetiikkaa aika huoletta, se on jotenkin eri asia kun tietää mistä tuote on peräisin ja että kokeiltu on tosiaan vain varovasti kokeiltu:)

 6. Magnolia mielessä, eikös se ollut Yves Rocherin, eli Iirosäärin? Peruukki on kyllä suorastaan epäilyttävä, kumpaan päähän toi edes kuuluu? :O :D Kaikkee roskaa ihmiset edes viitsii laahata kirpikselle!

  1. Kyllä vaan, YR:n aarrehan se. Muistan tuoksun vielä elävästi, ei ollut lainkaan huono se.
   Mä nyt kyllä repesin ajatukselle peruukista tuolla …toisessa päässä, ois ainakin kunnon majava:DD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *