Sunnuntailiite: kesän tuoksut

Kesän päätteeksi luodaan katsaus sen aikana käyttämiini tuoksuihin. Mukana otannassa on kaksi Eau de Toilettea, yksi EdP ja yksi vartalotuoksu. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Yksi kiri selvästi ylitse muiden. L’Occitanen Citrus Verbenaa olen käyttänyt eniten ja tuoteperheestä löytyy oma postauksensakin täältä. Pullo on suuri ja painava, joten sen mukana kuljettaminen on hankalaa mutta korkki on onneksi irrotettavissa ja otin pikkuiseen pulloon tuoksua käsilaukkuun sijoitettavaksi.

Myös sarjan muut tuotteet ovat olleet liki päivittäisessä käytössä. Ihanaan sitrustuoksuun ei kyllästy ja se tuntuu edelleen raikkaalta ja tuoreelta. En onnistunut hankkimaan Citrus Verbena-suihkugeeliä, mutta tavallista Verbenaa voi käyttää hyvin yhdessä tämän kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen itselleni uusi tuoksu on L’Eau, joka on uusin tulokas Biothermin vartalotuoksuperheessä. Olen käyttänyt aiempina vuosina pari pulloa Eau De Paradisia ja Eau d’Energietä. Vartalotuoksut ovat mielestäni erityisesti kesän juttu, niinpä en kauaa empinyt toukokuussa Sokoksen ständillä kun nuuhkaisin uutuustuoksua. Tässäkin tuoksuvat sitrus-uutteet, mutta myös bergamotti, inkivääri, freesia ja lopuksi myski- ja seetripuu. Tuoksu ei kestä iholla kovin kauaa joten tätäkin olisi kivempi saada myös matkakokoisena. 100ml pullo maksaa n. 54€.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Viimeistään nyt kaikille lienee selvää, että olen hulluna sitrus- ja saippuatuoksuja:) Viime kesänä rakastuin Clean Cool Cottoniin ja käytin jo yhden pikkupullon loppuun. Omistan useampia Cleanin tuoksuja mutta tässä oli uudenlaista raikkautta joka vei jalat alta.
Sitruuna ja bergamotti näyttelevät tuoksussa pääosaa yhdistyen meripihkaan ja minttuun. EdP kestää varsin hyvin iholla, illalla suihkun jälkeen lisätyn tuoksun voi aistia iholta vielä aamulla muuttumattomana. 30ml EdP ovh on n. 49€. Käsilaukkuun mukaan sujahtaa kätevä 15ml pullo, joita on ollut myynnissä ainakin joissakin Kickseissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lopuksi uudelleenjulkaistu tuoksu muutaman vuoden takaa: Escada Taj Sunset. Pullossa ei juuri näy vajumaa, sillä käytössäni on ollut myös pienempi 30ml pullo. Alunperin tuoksu on julkaistu 2011 mutta kesällä 2014 tämä ilmestyi uudelleen kauppoihin yhdessä Born In Paradisen kanssa. Taj Sunset on kesätuoksu parhaimmillaan: hedelmäinen, makea ja siinä yhdistyvät mm. mango, veriappelsiini ja persikka lopulta myskiin ja santelipuuhun.

Hankin ensimmäiset Escadan kausituoksut jo 90-luvulla, joten meillä on pitkä yhteinen historia. Ihan jokaista tuoksua en ole nyt viime vuosina ostanut, koska en keräile hajuvesiä vaan hankin ne ensisijaisesti käyttöön.
Tämän kesän Turquoise Summerinkin jätin hyllyyn, sillä pidin Taj Sunsetista enemmän. Ainoastaan 2013 julkaistun Cherry In The Airin puutetta olen pikkuisen harmitellut ja jos se tulee uudelleen myyntiin, aion ehdottomasti hankkia sen itselleni.

Escadan kesätuoksujen keskihinnat n. 32€/30ml, 65€/50ml ja 80€/100ml

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Miltä te olette tänä kesänä tuoksuneet ja löytyikö tästä joukosta teidän suosikkejanne?

12 thoughts on “Sunnuntailiite: kesän tuoksut

  1. Se on rakkautta pullossa, tänäänkin oli käytössä ja vaikka vähän saatoin muuttohommissa hikoilla, oli silti jotenkin raikas olo eikä tuoksu muuttunut iholla:)

  1. No niinpäs näkyi olevan tällä hetkellä loppuunmyyty ainakin merkin omassa kaupassa. Uskoisin, että täydennystä on tulossa mutta suosio on ollut tosi kova. Minäkin haluaisin vielä suihkugeelin mutta sitäkään ei tällä hetkellä saa:/

  1. Hih, kiitos:) Niiden mukana tuli sisälle hämähäkki, siitä en nyt laittanut tänne kuvaa ja valitsin otokset, joissa se ei ole mukana:D

 1. Näistä tuoksuista mun kaapista ei löydy kuin tuo Escada. :D Tänä kesänä olen ehdottomasti tuoksunut eniten Hermesin Un Jardin Sur Le Nilille, mutta toiseksi eniten käyttämäni tuoksu on ollut Sensain Silk EdT. :)

  1. Noita multa ei taas löydy kumpaakaan mutta olenkin vähän rajoittunut tuoksujen suhteen ja mulla ei ole kovin suurta valikoimaa:)

 2. Mä ostin ton Taj Sunsetin sillon monta vuotta sitte ku se ekan kerran ilmesty kauppoihin ja siitä saakka se on ollu mun lemppari. Se oli mun eka ”oikee” hajuvesi :D. Ostin sitä sit varapullon nyt ku sitä taas kaupoista saa!

 3. Ihania kuvia! Meillä on kyllä niin samanlainen tuoksumaku, että epäilemättä tykästyisin myös mainitsemiisi Biothermeihin ja tohon Escadaan. Biothermeja oon joskus kaupassa tuoksutellutkin. Mä ostin sunnuntaina lomaloppumismasennuslääkkeeksi Cleanin Airin ja se on IHANA!! Käy nuuhkaisemassa :)

  1. Ai niin! Mun on pitänyt nuuskutella sitä kun Liisa siitä taannoin postasi mutta en oo muistanut. Täytyypä koittaa huomenna kaupunkireissulla:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *