Sunnuntailiite: kauhugalleria

Päätin vyöryttää nähtäväksi verkkokalvojanne kirvelevän kollaasin blogin alkutaipaleen räpellyksiä, joiden olemassaolon mieluiten unohtaisi. Kuvat ovat kuitenkin tarpeellinen muistutus siitä, että mikä on kerran laitettu internetiin, pysyy siellä ikuisesti. Harmi.

Toisaalta tällainen katsaus menneeseen luo ehkä toivoa aloitteleville harrastajille. Kuvat ovat 3-4 vuoden takaa joten tälläkin saralla voi kehittyä.

Kynsiä olen lakkaillut reilut 20 vuotta, mutta viihdyin enimmäkseen yksivärisissä ja hyvin konservatiivisilla väreillä lakatuissa kynsissä. Tyypillinen kynsien pituus ja lakan väri oli kutakuinkin alla olevan kuvan mukainen. Muistelen, että kynsillä olisi OPIn Ate Berries In Canaries, sillä se oli yksi lempilakkojani ennen hurahtamista harrastukseen. Kuva on n. viiden vuoden takaa.

kynsikuva1
Sitten päätin opetella koristelemaan kynsiäni.

Hankin leimausvälineet ja koristelulakkoja. Tuolloin myynnissä oli oikeastaan vain Konadin laattoja ja ihan joitakin yksittäisiä muita merkkejä, joita ei saanut Suomesta. Ensimmäiset CesarsShopin tilaukset tein ennen blogin perustamista. Sittemmin liike on laajentunut nettikaupasta kivijalkamyymäläksi ja on nykyään blogini yhteistyökumppani. Minulla on ollut lisäksi ilo tutustua uutteraan ja upeaan Satuun blogikuvioiden ulkopuolellakin.

konadit3012_4

En oikein koskaan innostunut noista nail art-lakoista, vaikka ne olivat kovasti pinnalla siihen aikaan. Kuvaa katsoessa kyllä ymmärrän hyvin inhoni niitä kohtaan. Onhan tuossa teoriassa ihan yritystä mutta rajaus ei ole möykkyisyydestään huolimatta tarpeeksi peittävä. Leimauksen kohdistus on yllättävän hyvä, luultavasti en tänä päivänäkään onnistuisi noin hyvin:D


konadit1012
Onneksi kynsikansa on luopunut tästä muiden kuin lakkapullojen kanssa poseeraamisesta.
Tällä kertaa en onnistunut kohdistusten kanssa yhtä hyvin ja väriyhdistelmä saa aikaan epilepsiakohtauksen.


kynnet0601_4
Nämä ovat ehkä hirveintä ikinä. Tavoittelin glitterliukua, katsojan pääteltäväksi jää, onko toteutus todella kauhea vai pelkästään kauhea. Huhhuh, nyt kyllä melkein hävettää, ehkä myös vähän itkettää ja naurattaa.


pinkkipilvet6
Tarroja, voi helkkari sentään. Jokainen aloitteleva harrastaja on luultavasti erehtynyt kokeilemaan kynsitarroja. Tässä lakkauksessa olen päättänyt lyödä monta kärpästä yhdellä iskulla ja yhdistänyt töpöttelyn, ranskiskärjet ja tarrat. Tuohon aikaan ongelmana olivat vielä katkeilevat ja murtuvat kynnet enkä omistanut paikkausvälineitä, kuten etusormen kynnestä voi nähdä.
Please kill me.


lakkaukset1601_1
Taisin ylempänä mainita jotain noista nail art-lakoista…. Aika kaukana taiteesta ollaan nyt.


lakkaukset2201_4

….ja tarroista. Liukuvärjätty kärki, leimaus ja tarrat. Wow.


lakkaukset3101_1

Nykyään onneksi ymmärrän, että jos glitterlakassa on värillinen pohja, sillä ei voi töpötellä kärkiä jos alla on vaaleampi lakka.


lakkaukset2202_1
En oikeastaan tykkää ollenkaan cremelakka+glitterlakka-yhdistelmästä. Luultavasti inhoni johtuu näistä kynsistä. Ei. Vaan. Toimi.


lakkaukset1103_2
Omistan muuten vieläkin tässä lakkauksessa pohjana olevan IsaDoran Icy Lilacs-lakan. Tosi nätti pienellä shimmerillä varustettu vaalea lila, mutta muistelen, että lakka oli aika paksua ja kuivui hitaasti. Päällä jälleen leimaus ja kokonaisuuden kruunava PAKSU valkoinen kärki. Huhhuh.


lakkaukset2103_1
Ehkä aavistuksen onnistuneempi toteutus kärjen glitterliu’usta mutta onhan nämä nyt ihan kauheat.


lakkaukset293_1
Joku taisi hankkia dotting toolit:D No, ainakin on iloisia, pirteitä värejä ja retrohenkistä kukkaa.


lakkaukset2404_1
Tässä sentään tajusin failanneeni jo tekovaiheessa, ja vain toisen käden nimetön sai ylleen omituisia ruttopilkkuja. MIKSI?


lakkaukset2308_1
Syy inhota kuoppaisen vaikutelman jättäviä glittereitä, tässä kynsillä on China Glaze Snow Globe. Tosi hieno muuten tuo jättimäinen kukkastrassikin, puhumattakaan kärjen vetäytyneestä lakasta.


Kaikkia näitä lakkauksia yhdistävä tekijä on epäsiistit kynsinauhat ja lakkauksen rajat, omituiset värivalinnat ja eri tekniikoiden epäyhteensopiva yhdistely. Värisilmä onneksi kehittyy ajan myötä, samoin lakkaustaito. Alkuun koin oikean käden lakkaamisen hankalaksi huonommalla, eli vasemmalla kädellä, nykyään siinä ei oikeastaan ole mitään eroa. Usein käykin niin, että esim. leimausten kohdistaminen onnistuu paremmin oikeassa kädessä, mikä on vähän hassua. Kai siihen keskittyy paremmin kun kyseessä on huonompi käsi, josta harrastajat käyttävät termiä Cinderella hand.
Kuvat otan vasurista, sillä oikea ei taivu samalla tavalla kuviin ja kameran käyttö on helpompaa oikealla.

Myös poseeraukset näissä kuvissa ovat vähintäänkin jänniä…kynsikuvien tarkoitus kuitenkin on esitellä kynsiä eikä nyrkkiä. Alkuun kuvasin vessassa loisteputken valossa tai sään salliessa ulkona ja vasta paljon myöhemmin hankin lightboxin päivänvalolamppuineen. Nykyään olen luopunut boksin käytöstä ja kuvaan pöydällä, jossa on käytössä vain kulloinkin tilanteeseen sopivan värinen tausta.

Harrastuksen alussa kaikki lakat mahtuivat yhteen muovilaatikkoon…..

sa-25CC-2588ilytys3
….ja koristeluvälineet sekä alus- ja päällyslakat puolestaan kahteen pieneen koriin.

sa-25CC-2588ilytys4
Nykyään tarvitsen kaksi lipastoa ja sen lisäksi välineet vievät ison osan pöytätilasta.

Toivottavasti kukaan ei näe painajaisia ensi yönä. Joka tapauksessa oli aika hauska kaivella vanhoja ja kirjoittaa tätä postausta vaikka en oikein tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Taisin tehdä vähän molempia:)

46 thoughts on “Sunnuntailiite: kauhugalleria

 1. Tämä oli tosi hauska postaus! Itse olen vielä ihan lapsenkengissä mitä tulee kynsien koristeluun. Lakkoja kyllä löytyy paljon ja väri kynsissä vaihtuu ahkeraan, mutta vielä en ole leimasimiin tai muihinkaan uskaltanut tarttua. Tekisi kovasti mieli kokeilla koristeluita, mutta kun ei oikein tiedä mistä aloittaisi? Olen sinun blogiasi lukenut vasta hetken, enkä ole kovin syvällisesti ehtinyt vielä perehtyä aikaisempiin postauksiin menneiltä vuosilta. Löytyykö blogistasi mitään ”Kynsien koristelu for beginners”-tyyppistä postausta tai jos ei löydy, niin saisiko sellaista toivoa? :)

  1. Kiitos kommentista ja kiva, että olet löytänyt tiesi tänne:) Mulla ei juurikaan ole varsinaisia tutoriaaleja, koska olen ajatellut, että niitä on netissä jo tosi paljon, esim. Youtubesta löytyy hyvinkin seikkaperäisiä videoita. Olin kuitenkin joskus Emman apuna kuvaamassa pari tosi simppeliä tutoa, tässä linkit niihin niin pääset alkuun: http://wastinglifestyle.purkkimafia.fi/tutoriaali-water-decals-eli-siirtokuvat/
   http://wastinglifestyle.purkkimafia.fi/tutoriaali-vasta-alkajille-tarrat-strassit-fimot/

 2. Hihii, ihanaa että säkin teit tän postauksen! :) Täytyy kyllä myöntää, että en olisi tunnistanut näitä saman ihmisen tekemiksi jos mulle olisi näytetty näitä kuvia ilman tietoa tekijästä. :’D

 3. Aivan ihana postaus, hahahaaa <3 :D Virnuilin täällä ihan kympillä. Mutta aina on piristävää nähdä, ettei kukaan ole seppä syntyessään :)

 4. Noi ranskikset on kuin suoraan mun kädestä vuosi sitten. Oon edelleen aika avuton ranskiksissa, vaikka teipit onkin apuna. Ja sitten nuo glitterpommit! Mulla on kamalat kasat glitterlakkoja, kun ne oli vuosi sitten olevinaan niin ihania :). Oikein keräämällä keräsin tuollaisia kuoppaglittereitä, kun ja kaikki vaan seisoo laatikossa! Niin se mieli muuttuu. Jännä nähdä parin vuoden päästä mitä mieltä sitä on tämän hetkisistä luomuksistaan. Sulla on muuten samanlaiset pianistin sormet kuin mullakin, paitsi sun omat on kauniin suorat ja mun sormet vinoilee joka suuntaan :).

  1. No tuota, eipä multakaan synny edelleenkään semmoisia, ettei rajaa tarvisi peitellä jollain. Täytyy palata parin vuoden kuluttua nykyisiin postauksiin ja eiköhän niistäkin taas löydy sanomista:)
   Uskotko, jos kerron, että mulla oli nuorempana kompleksi pitkistä ja laihoista sormistani? :P

 5. Ihanuuksia, hih! Mulla on vasemmalla kädellä kameran käyttäminen miltei mahdotonta, olen niin voimakkaasti oikeakätinen ettei meinaa millään onnistua kuvaaminen saatika että saisin samalla vielä oikean käden sellaiseen asentoon ettei se näytä että joku on väkisin vääntänyt sen siihen luita katkomalla :D Ihanasti kehitys näkyy :)

  1. Mun kamera on vielä sen mallinen, että sitä on tosi hankala käyttää vasemmalla kädellä. Jos olisin vasuri, pitäisi varmasti turvautua jalustaan. Yleensä kuvaan vapaalla kädellä koska en jaksa viritellä sitä esille.

 6. Oppiminen on aina matka. Olisihan se masentavaa, jos mitään ei olisi muutamassa vuodessa tapahtunut. Se oma tyyli kuitenkin löytyy kokeilujen kautta. Tiesitkö, että esim. Post-it-laput ovat epäonnistumisen seurausta? Liiman pito oli huono, mutta tuotekehitys ideoi sille toisenlaisen käytön eli sen, joka on nyt käytössä Post-it-lapuissa. Tosin jotkut noista sun kynsistä, joita päivittelet, ovat näin maallikon silmissä ihan hyvät. Sulla on vielä tosi kauniit kädet ja kynnet, joista useimmat meistä näkee vain päiväunia eikä todellakaan painajaisia :-).

  1. Itse asiassa nyt kun sanot, niin muistelen kans joskus kuulleeni tuon post it-jutun:) Mutta joo, varmasti taas kun aikaa kuluu, löydän itse huomauttamista nykyisistä kynsistä ja kuvista, joihin olen tällä hetkellä aika tyytyväinen. Tosiaan, matkallahan tässä ollaan:)

 7. Voi eiiii, mä en voi uskoa että nää on oikeasti SUN – the kynsigurun – kynsiä! :D Näitä on kyllä lohdullista katsoa ja tajuta että itselläkin on toivoa kasvaa kynsikoristeluissa ees suht hyväksi. <3

 8. hahaha NAURUHIKI :DD enemmän nauroin sun kuvauksille kuin itse lakkauksille kylläkin. Oon oikeesti todella vaikuttunut siitä, kuinka vähän lakkaa on kynsinauhoilla! :D

 9. EPÄSIISTIT KYNSINAUHAT?! Siis anteeksi mutta MISSÄ :DDD Ihan heti ekasta kuvasta katsoin että onpa nätit kynsinauhat ja hyvin hoidetut kädet. Älä ikinä, ikinä mene mun blogiin katsomaan mun kynsikuvia!! Varmaan oksentaisit niistä kynsinauhoista :”D

 10. Kiva, kun täälläkin on tämä postaus! Täytyy kyllä olla eri mieltä, vaikka nämä eivät nykyistä uskomatonta tasoasi vastaakaan, niin monista lakkauksista myös pidin. Esimerkiksi nuo ”ruttopilkut” on mun mielestä ihanat, elävöittää leimakuviota nätisti ja kun keskittyy kokonaisuuteen, se on oikeasti kaunis! Monet muutkin olivat mielestäni nättejä :)

  1. Näinhän se on että muut katsoo aina vähän eri silmällä kynsiä kuin itse. Mä tosiaan mieluiten unohtaisin näiden olemassaolon mutta minkäs teet:D

 11. :D Mä oon saanut China Glazen Snow Globella aivan samanlaiset kynnet, ne ei päätyneet blogiin. Ihan kuin niissä olisi joku sieni, joka syövyttää kynttä. :D

  Noi retrokukat on jotenkin hellyyttävät, tulee 70-luku niin vahvasti mieleen.

 12. Hahaha okei, on nää aika kauheita : D MUTTA ainakin kehitys näkyy! Ja tää oli jotenkin tosi symppis postaus, ihana nähdä, ettei aina muillakaan mene ihan nappiin : D

 13. MITÄ nuo ruttopilkut on, ja MIKSI ne on tuntunut susta hyvältä idealta :DDD Mutta ihan mahtava postaus, näyttää hyvin tutulta. Noi vinot ranskiskärjet oli kyllä tosi pop jossain vaiheessa. :D

 14. Hah hah, tämä oli virkistävä postaus – ei yhtään kauhistuttava kuvasarja kuitenkaan. Kehitykseesi ja nykyiseen menoon nähden lakkaukset ja valokuvat tuolloin olivat tietysti vähän kehnompia. Noi retroilevat dottaing tool -kynnet on oikeastaan aika söpöt ja voisivat sopia hyvin tämänkin vuoden syksyyn.. ;)

  1. Pitäisi oikeastaan toteuttaa uusiksi jotain näistä. Jossain vaiheessa yritin mutta keskenhän se rupeama jäi kuten kaikki muutkin aloittamani teemat:D

 15. Kukaan ei ole seppä syntyissään. Jokaisella bloggaajalla taitaa olla blogin alkupään lakkaukset tätä luokkaa. Kyllä itelläki on surkuhupainen olo, ku kattoo omia ekoja kuvattuja lakkauksia. :D Mutta kehitystä on tapahtunu, sehän se on tärkeintä! Musta on aika mahtavaa se, että värisilmä ja lakkausten siistiminen yms. paranee koko ajan.

  1. Jotkut poistaa kaikki vanhat postaukset ja kävi kyllä itelläkin joskus mielessä mutta en sitten raaskinut. Se on historiaa ja onhan näihin ihan viihdyttävää palata:)

 16. Tosi hauska postaus! :) Oot kyllä kehittynyt valtavasti ihan joka saralla: itse lakkaamisessa, koristeiden käytössä ja yhdistelyssä, värivalinnoissa, kynsinauhojen huoltamisessa ja ihan eritoten valokuvaamisessa. Saat olla ylpeä itsestäsi, ihailen sinua suuresti :).

 17. Näitä on tosi kiva lukea ja nähdä miten jengi on kehittynyt :) No kyllähän nää kuvat ja eritoten sun kommentit hiemen naurattaan pisti :D Mut erityisesti kiinnitin huomiota siihen miten siistit lakkarajat sulla on ollu ihan alusta alkaen . Se varmaan johtuu siitä et olet paljon lakannut kynsiä jo ennen koristelujen aloittamista. Toi vaaleanpunaisen ja glitterin arpikudos yhdistelmä on kyllä ihan kamala :D

  1. No joo, saatoin tosiaan lähestyä aihetta vähän kieli poskessa ihan tarkoituksella. Ja oon samaa mieltä arpikudoksesta, repsahdin muuten termille:D

 18. Ahahahaha, hauskaa :D Mutta oikeasti monet näistä on tosi paljon paremmat kuin useimman ”normityypin” lakkaukset, vaikka olitkin vasta aloittelija.

  1. Ehkä lakkaaminen on multa ihan sujunutkin mutta nää koristeluhommat ei aina oo mennyt ihan putkeen -eikä tosin mene nykyäänkään, joka kerta ei vaan onnistu:D

 19. Ihana postaus! :D
  Hauska katsella erityisesti noita värivalintoja, kun sulla kaikki nykyään on niin harmonisia ja täydellisiä. Näköjään sekin kehittyy :)

  1. Tästä irtosi kyllä päivän naurun nini kirjoittajalle kuin lukijallekin:) Nykyään on siinäkin mielessä helpompaa koristella, että oikeastaan kaikkea löytyy ja hutiostoja tai outoja kokeiluja ei juuri tule tehtyä. Lakkasävyjäkin löytyy laatikoista vaikka miten paljon, joten on aika helppo löytää pomminvarmat kombot:)

 20. Hei, aivan ihana postaus. Näin aloittelijana vähän häpeän omia tekeleitäni mutta ehkä sitä vielä oppii:)
  Yksi lause erityisesti jäi mieleeni kun kerroit, että silloin kun kyntesi olivat katkeilevat ja murtuvat. Mitä teet kynsillesi, että saat niistä niin kauniit ja tasaiset?

  1. Kiitos kommentista! Yhtään ei kannata hävetä koska kuten näet, kaikki ovat olleet joskus lähtökuopissa:)
   Mulla on käytössä ollut jo parin vuoden ajan todella toimiviksi osoittautuneet hoitotuotteet: Mavala Scientifique-kynnenkovettaja max. kerran viikossa, Trind Nail Balsam ja Nail Repair joka lakkauskerralla. Kovettavat tuotteet (Mavala ja Nail Repair) sisältävät formaldehydiä mistä on hyvä aina varoittaa, koska joku voi olla yliherkkä sille.

   Näiden tuotteiden lisäksi tulee vielä tavallinen aluslakka (Essie First Base) ja käsiä ja kynsiä tulee rasvata ja öljytä aina kun mahdollista. Mulla ei ole kovin pitkät kynnet tällä hetkellä mutta näillä tuotteilla ja periaatteilla kynsiä ei ole katkeillut vaikka huushollaan yksin omakotitalossa ja täällä on paljon potentiaalisia vaaran paikkoja kynsille. Osittain toki kiitos kuuluu myös vanhemmilleni, olen saanut varsin vahvat kynnet geenilotossa mutta siltikin katkoin kynsiä vähän väliä ennen kuin aloin käyttää ko. tuotteita.

   Tulipa pitkä sepustus, toivottavasti tästä olisi apua:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *