Sunnuntailiite: ilmainen kasvonaamio

Olisiko kiva saada jotakin ilmaiseksi ja tehdä samalla pieni ekoteko? Minusta ainakin on ja kun eräänä päivänä huomasin viettäneeni koko tähänastisen elämäni pimennossa LUSHin palautuskampanjan osalta, halusin kirjoittaa siitä siltä varalta, että on muitakin tiedottomia.

Ideana on ”roskat sulle, naamio mulle”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vein kuvassa näkyvän kasan tyhjiä purkkeja LUSHin myymälään ja poistuin sieltä mukanani mm. ilmainen kasvonaamio. Eli: kun palauttaa viisi kierrätysmerkillä varustettua tyhjää, pestyä mustaa muovipurkkia, saa ilmaisen tuorekasvonaamion. Etu on ihan rahanarvoinen, sillä naamioiden hinta on 13,50€.

Tuorekasvonaamiot ovat jääkaappitavaraa ja säilyvät n. kuukauden ajan valmistusajankohdasta. Käsin Suomessa valmistetun naamion ehtii hyvin käyttää siinä ajassa ja ainakin kaltaistani laiskimusta viimeinen käyttöpäivä motivoi, muuten saattaisin helposti luistella hommasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tällä kertaa halusin kokeilla jotain uutta ja koska naamani oli riehaantunut kukkimaan aika lailla, valitsin altaasta Love Lettucen. Naamio sisältää mm. agarmerilevähyytelöä, kaoliinisavea, hunajaa , glyserolia ja manteliöljyä. Kuorivina aineina on jauhettuja mantelinkuoria. Tuoksu tulee laventelista. En ole laventelin ylin ystävä, mutta minusta tämä tuoksui lähinnä ”yrttiselle” eikä mitenkään epämiellyttävälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naamio levitetään reiluna kerroksena puhdistetulle iholle ja annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia. Itse annoin olla maksimivaikutusajan, koska naamio ei tuntunut mitenkään ikävälle tai kihelmöivälle. Naamio kuivui 10 minuutissa eikä rapissut toisin kuin aiemmin testaamani Catastrophe Cosmetic, josta varisi kappaleita läppärin näppäimistölle:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaikutusajan päätyttyä menin suihkuun ja huuhtelin pienin, pyörittelevin liikkein naamion kasvoiltani. Vaikka kuorivat partikkelit ovat aika kookkaita, ne eivät tunnu teräviltä. Vältin silti tarpeetonta voimankäyttöä varmuuden vuoksi.

Suihkun jälkeen pyyhin kasvot normaalisti kasvovedellä. Iho tuntui sileältä, hieman pintakuivalta ja hörppäsi seerumin hetkessä. Seerumi myös kihelmöi iholla hetkisen eli jotain oli selvästi tapahtunut. Kosteusvoiteeksi olisin voinut valita jonkun vähän tavallista (Biotherm Aquasourcea) tuhdimman mutta muistan sen seuraavalla käyttökerralla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitäs tuumaatte? Tuntuuko ajatus tyhjien purnukoiden säilömisestä kotona turhalta tai häiritsevältä? Jos itse ei saa viittä purkkia kasaan missään järkevässä ajassa, voi tietenkin kerätä vaikka kimpan kaverin kanssa:)

12 thoughts on “Sunnuntailiite: ilmainen kasvonaamio

  1. Mun mielestä tuo on ihan mahtava idea! :) Harmi, etten asu lähellä Helsinkiä, niin en pääsisi tuota etua hyödyntämään, enkä ylipäätään kierrättämään noita purkkeja.

    1. Idea on kyllä tosi hyvä mutta en ollenkaan kirjoittaessani ajatellut, että kaikkihan tosiaan eivät asu lähellä myymälää. Harmi, jos haluaisi kierrättää ja se on mahdotonta välimatkan vuoksi:/

  2. Tämä on varmasti hyvä diili niille, jotka muutenkin säännöllisesti käyttävät Lushin tuotteita. Itsehän olen kokeillut vain Lemony Flutteria, joka sai häädön kahden käyttökerran jälkeen löyhkänsä vuoksi. Mitään muuta Lushin tuotetta en ole käyttänyt, koska en kykene asioimaan Lushilla – liikkeissä on niin hirveän voimakas haju, että se ahdistaa henkeä. :-/

  3. Lushilla on kyllä ihania tuotteita, mutta harvemmin raaskin ostaa. Itse löysin tuollaisen Wholly Hemp -palvelun, josta saa kuukausittain helposti kotiin ihania luonnonkosmetiikkatuotteita, esittelin sen blogissani. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *