Sunnuntailiite: höntsäilypiste

Aikaisempi postaukseni höntsäilypisteestäni on jo 1,5 vuoden takaa ja vaikka mitään isoja muutoksia ei ole tapahtunut, ajattelin kuitenkin päivittää nykytilanteen tännekin. Näitä on itsekin kiva lueskella ja melkein liikutuin, kun jossain tuli vastaan kuva ihan ekasta lakkojen säilytyssysteemistäni monen vuoden takaa. Lakat mahtuivat silloin kahteen muoviseen säilytyslaatikkoon:)

Mulla alkaa tulla tilat vastaan, enkä oikeasti kohta enää sovi tuohon nurkkaani ja pitäisi alkaa miettiä muita ratkaisuja. Ihan helpolla niitä ei tässä talossa eikä nykyisillä kalusteilla synnytetä, joten olen vaan lykännyt asiaa ja koettanut sopeutua. Pöydästä en haluaisi luopua, koska tason alle sijoitettu näppäimistö on tosi kätevä ja aivan erityisen paljon arvostan asetonia kestävää pöytälevyä. En käsitä, mikä superpinnoite siinä on, mutta se ei ole mennyt näiden vuosien aikana miksikään. Jos -tai kun- pöydän pinnalle menee lakkaa, kaadan asetonia suoraan sen päälle ja pyyhin sotkut pois.

Tältä possupiste näytti heinäkuussa 2014

tyopiste_1

Ja tältä se näyttää nyt. Mitä täällä tapahtuu?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Apua. Nyt kun näen kuvat tässä allekkain, kaman määrä valkenee mullekin. Pöytä ja lipastot ovat entisellään, valaisimetkin lukuunottamatta toista päivänvalolamppua. Vanha 24″ iMac-pöytäkoneeni on päässyt hyvin palvelleena viettämään eläkepäiviä ja tilalle tuli entistä suurempi 27″ iMac. Käsittelen kuvat useimmiten tässä ja postausten tekstit syntyvät keittiössä läppärillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tavaramäärä on levinnyt seinillekin, laitoin hiljattain tikkuviuhkat tuollaiseen naulakkoon, koska ne eivät enää sopineet mihinkään laatikkoon. Seinähyllyssä on satunnaisia lakkoja ja kaikenlaista roinaa. Ei kovin siistin näköistä.


Leveän Alexin päälle on ilmestynyt Ikeasta ostettu lokerikko ja pöydälle pari Tigerista ostettua samanhenkistä muovilokerikkoa. Näissä säilytän päivittäisessä käytössä olevia meikkejä. Siveltimet ovat niin ikään Ikeasta ostetuissa purkeissa. Tämä on vähän huono ratkaisu siinä mielessä, että vieressä on takka josta tulee nokea ja pölyä silloin kun sitä tarvii käyttää lämmitykseen, eli joka päivä ainakin nyt alkuvuodesta.

Työpiste on todella pimeä, joten päivälläkin tässä on pakko pitää valoja päällä. No, ainakaan auringonvalo ei pääse pilaamaan tuotteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuvia katsoessa tulee olo, että täällä vallitsee kauhea kaaos, mutta oikeasti löydän kaiken aika helposti.

Alex-laatikostojen sisältö ei ole kauheasti muuttunut. Ylimmässä on edelleen vanupuikot ja -laput, appelsiinipuutikkuja, haavateippiä (jonka käyttö kynsinauhojen suojauksessa on jäänyt vähälle, kiitos lateksisuojien) ja geelikynsitarvikkeita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Seuraavassa laatikossa on kaikki leimauslaatat omissa kansioissaan sekä osa siirtokuvista isossa Pueen-kansiossa. Lisäksi tuolla on koristehilepurkit (luoja tietää, koska niitäkin käyttäisin….), akryylimaalipurkkeja ja OPIn omissa laatikoissa olevia lakkoja. Musta nämä pinkit ei nyt ole kauhean hienoja, mutta alkuun ei ollut muita värejä saatavilla ja niinpä olen pakon edessä ostanut myöhemminkin vain niitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kolmannessa laatikossa on lisää siirtokuvia (MILVit ja avatut muut arkit), koristehyrriä, strasseja ja niittejä, vinyylejä ja muuta koristeluun tarvittavaa kilkettä. Osa noistakin joutaisi kiertoon, koska en käytä niitä ikinä mutta en jaksa alkaa käydä noita läpi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Neljännessä laatikossa on jo lakkoja. Kuvan, kuten muidenkin, sävyt on vähän sinne päin kehnosta valaistuksesta johtuen, mutta tässä laatikossa majailevat punaiset, pinkit ja lilat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Viides laatikko kätkee sisuksiinsa loput värilakat: ruskeat, harmaat, siniset, vihreät, korallit, oranssit. Mustat ja valkoiset ovat päällyslakkalaatikossa toisessa lipastossa.
Ahdasta alkaa olla, ja koska laatikon takaa on mahdoton ottaa mitään esille purkamatta kaikkea edestä pois, en ole edes ihan varma, mitä tuolla aivan takana on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alimmassa laatikossa on meikit. Tämäkin on ihan tosi piukkaan pakattu ja pelkään koko ajan, että jotain putoaa laatikon taakse ja joudun purkamaan koko lootan irti saadakseni sen sieltä. Niin käteviä kuin Ikean muovilokerikot ovatkin, ne haukkaavat aika paljon tilaa, joten vaihtamalla ne joihinkin muihin koreihin saisin pikkuisen lisätilaa käyttöön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Siirrytään seuraavaan laatikostoon.
Kapean Alexin ylimmässä laatikossa ovat alus-, päällys- ja hoitolakat, pois lukien useimmin käyttämäni, jotka ovat pöydällä ”kakkutelineessä”. Laatikossa on myös vesivärilakat, siistimissivelmiä ja näköjään myös muutama stamper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Seuraavassa laatikossa on leimauslakkoja ja -välineistöä. Aivan tupaten täynnä tämäkin….
Laatikossa on myös geelilakkoja ja China Glazen Electric Nights-lakat, koska käytän niitä lähinnä vain esim. vesimarmorointiin. Geelilakat voisin kyllä sijoittaa jonnekin toisaalle, koska laatikkoon pitää saada lisää tilaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kolmannessa laatikossa on tekstuuri- ja glitterlakat ja jostain kumman syystä myös Essien viime kevätkokoelman lakat, jotka olen säästänyt omassa rasiassaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Neljännessä laatikossa on puhdistuslappuja, foliota lakkojen poistoon, kasvopaperia, kumihanskat, kiekkoja, meikkisieniä töpöttelyyn ym sekalaista kamaa. Sekä todella kullanarvoiset pihdit jumittuneiden lakkapullojen avaamiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alin laatikko on vähän huonolla käytöllä sekalaisen roinan kaatopaikkana. Siveltimiä, kiertoon lähteviä lakkoja, tikkuja, jotka odottavat järjestelyä viuhkoihin omille paikoilleen (olen tosi saamaton siinä), tyhjiä lakkapulloja käyttöön X jne jne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huhhei, olipas kuvarikas katsaus. Kosmehömppäpisteeni ei tosiaankaan ole mikään minimalistisen sisustajan unelma, mutta kaikki on saatavilla ja sitä kaikkea on PALJON. Lakkoja voisi ainakin karsia nyt, kun R-kioski toi valikoimiin uuden, kohtuuhintaisen postitusmahdollisuuden pientavaroille. Kirppiskauppa on ollut pitkään jäissä ja siksi lakkojen määrä on mullakin räjähtänyt käsiin vaikka olen antanut niitä aika paljon eteenpäin kavereille.

Mulla on kuvauspiste erikseen, mutta siinä ei oikein ole mitään esittelemistä, koska kyseessä on vain lipasto, jonka päällä on pleksilevy ja musta huopaseinä kera kolmen päivänvalolampun. Tarvittaessa pystyn ottamaan esim. tutoriaalikuvia tässä työpöydälläkin, kahdella lampulla saa juuri riittävästi valoa.

Semmoista tällä kertaa. Onpas huojentavaa, että sää on lauhtumaan päin, en oikein olisi enää kestänyt pakkasta. Kivaa tulevaa viikkoa kaikille :)

22 thoughts on “Sunnuntailiite: höntsäilypiste

 1. Ihastuttava piste :). Mullakin on tarkoituksena saada meikit ja lakat samaan paikkaan. Mä luovuin noista pinkeistä laattakansioista, kun ne ottaa väriä itseensä joka paikasta. Ostin kolmea eri väriä ja nyt ne on kaikki laikukkaita, kun värit on siirtynyt yhdestä toiseen. Siirrän pyöreät laatat isoon kansioon keräilykorttitaskuihin, joihin saan jokaisen laatan mukaan kartongin testileimoilla (saas muuten nähdä millä vuosituhannella saan ne tehtyä :)).

  1. No tuommoista värjäytymisongelmaa tuntuu nyt olevan muillakin:/ Tarkistin omien laatikoiden pohjat ja yhdestä oli vähän jäänyt väriä pohjalevyyn.

   Aina on hyvä olla tavoitteita harrastuksessa joten tsemppiä koitokseen:D

 2. Huh heijaa, sä olet kyllä tilankäytön mestari! Mä tulisin hulluksi noin ahtaissa oloissa, vähän jo päässä pyörii kuvia katsellessa :D Ei vaan, on munkin tilat pikkuhiljaa käymässä ahtaiksi erityisesti koristeiden kannalta, eikä lakkakaapitkaan vedä enää kuin maksimissaan 20-30 uutta putelia, mutta tietenkin niitä koloja on lähinnä siellä täällä eli en voi ostaa 20 uutta Opia ja ajatella että niille olisi vielä tilaa. Seuraavaksi alankin varmaan keräilemään lakkoja johonkin väliaikaiseen koriin jos menee kaapin tilojen yli, ja kun niitä on vähän enemmän kuin pari hommaan Helmerin tai Alexin, ihan yhtä pulloa varten kun ei jaksaisi lipastoa lähteä hankkimaan – olisihan se aika surullinen näkykin kun jonkun jätti-Alexin pyhittäisi yhdelle lakalle :D

  1. Mulla vois olla periaattessa paikka korkealle Alexille toisessa huoneessa mutta pidän kuitenkin kätevämpänä, että kaikki rojut on samassa pisteessä ja käden ulottuvilla:) Joskus alkuaikoina lakkailin keittiön pöydän ääressä ja se vasta nuljua olikin, huono valo ja kaikki aina jossain kaukana. Voisin karsia helposti 100 lakkaa pois jolloin tilaa tulisi laatikoihinkin taas enemmän…kun vaan sais aikaiseksi.

  1. Noo eihän tämäkään ole erityisen edustava verrattuna esim. Emman ratkaisuihin mutta ehkä joku päivä mullakin on vähän paremmat tilat käytössä. Kiva näitä on aina lukea!

 3. Onpas kiva, kun oot saanut kaikki meikki-/kynsitarvikkeet saman pöydän ääreen, vaikkakin tila meinaa loppua kesken :D Mulla on kaikki kosme jemmattu eri puolille asuntoa lipastoihin ja kaappeihin ja varmaan se tavaranmäärä iskee vasten kasvoja siinä vaiheessa kun pääsemme muuttamaan miehekkeen kanssa samaan asuntoon.. Onneksi tuo on tietoinen tästä mun harrastustoiminnasta :D

  Toi Ärräpaketti on kyllä ihan mahtijuttu kynsikirppistelyn elvyttämiseen, inventaariopuuskaa odotellessa.. :’D

  Ps. Macin koneesta oon ehkä eniten kade koko sun höntsäilypisteellä ;)

  1. Pidän kyllä kätevänä sitä, että lakkaus- ja meikkihommelit on kaikki samassa. Toki kosmetiikkaa on sitten vessan kaapeissa, saunan pukuhuoneessa jne jne. Ois kyllä hienoa, kun olisi joku vasiten tähän varattu huone jonka oven voisi vetää kiinni kun ei halua katsella -tai selitellä vieraille, miksi kaikkea on niin paljon….

   Mäkin odotan sitä sysäystä, että saisin lakkoja karsittua ja myyntiin:D Toivottavasti joku päivä innostun, niin tulisi vähän laatikoihin lisää tilaa.
   Olen kyllä tykännyt tuosta koneesta, ainoa huono puoli on kiiltävä näyttö. Noissa vanhoissa oli mattanäyttö ja se on paaaaljon parempi työskentelyn kannalta, joskaan ei niin tyylikäs kuin kiiltävä.

 4. Näitä on niin kiva lukea! Ja sä oot kyllä tosi lahjakas organisoimaan ja järjestämään.

  Meikit on siitä harmillisia, että vaikka moni pakkaus on yksinään kaunis, niin isossa läjässä ne nätitkin yksilöt näyttää vaan tosi sekasortoisilta ja sotkuisilta. Sama siveltimien kanssa. Siks meikkipöydät varmaan keskimäärin näyttää aika kaoottisilta, vaikka kaikki oliskin oikeasti järjestyksessä.

  1. Tuossahan se syy tulikin! Tosiaan, tänne kyllä hukkuu kaikki yksittäiset somat pakkaukset ja näyttää vaan sekavalta. Tietenkin voisi laittaa kaiken johonkin nättiin laatikkoon mutta sit ne ei olisi niin helposti saatavilla.

  1. Jonkinlainen järjestelmällisyys on aina ollut mun parhaita puoliani, harmi vain, ettei se päde ihan kaikilla elämän osa-alueilla mutta kukapa olisi täydellinen:)

 5. Vitsi mikä järjestys! :) Mä en voi ikipäivänä tehdä tällaista postausta, kävisi kaikille selväksi että ihan vaan esitän olevani järjestelmällinen.. :’D

 6. Joo Sissi, tervetuloa vaan järjestämään minunkin possuilupisteeni kuosiin. Ihailtavan siistit laatikot, mulla tupaa aina menemään niin, että tungen laatikoihin vaan kaiken pois silmistä ja vaikka päältäpäin näyttää siistiltä, totuus on toinen :D

  1. Nää onkin ainoat laatikot, jotka mulla on kunnolla järjestyksessä:D Tai no, melkein ainoat. Ei puhuta esim. keittiön sekalaisesta kaapista, jossa on kaikkea kuiva-aineista keittokirjoihin ja kissanruoasta kattiloihin. SE ei kestä päivänvaloa:)

 7. Moi! Mulla on sama lipasto käytössä lakoille. Sulla näyttää olevan lakat lokeroissa, onko ne tohon lipastoon myytäviä vai ihan vaan jotain laatikoita? Täytyy kans hankkia jotain lokeroita ettei lakat heilu valtoimenaan.

  1. Mulla on ihan Ortrhexin markeista saatavia aterinlaatikoita, kun menivät aika sopivasti noihin. Osassa on Ikean jotain muovilokerikkoja, joiden nimeä en muista mutta ne ei mahdu mataliin laatikoihin. Lokerot kyllä helpottaa järjestyksenpitoa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *