Spotlight Whitening – valkoisemmat hampaat

Mä olen testaillut n. viikon ajan Spotlight Whitening-hampaidenvalkaisuliuskoja ja ajattelin kirjoitella nyt ajatuksia ja fiiliksiä niistä.


Spotlight Whitening-brändin takana ovat kaksi irlantilaista hammaslääkärisiskosta, Lisa ja Vanessa Creaven, jotka kehittivät valkaisuhoidon aluksi oman klinikkansa asiakkaille nähtyään tarpeen herkkien hampaiden valkaisumenetelmille.
Vaikuttavana aineena liuskoissa on pieni määrä vetyperoksidia, joka saattaa kuulostaa hurjalta, mutta määrä on pieni ja se on todettu turvalliseksi. Hoitolat käyttävät paljon suurempia pitoisuuksia vetyperoksidia tekemissään valkaisuhoidoissa, ja hoitojen jälkeen saattaakin ilmetä vihlontaa tai hampaiden herkistymistä.
Itseäni pelotti eniten ajatus hampaiden vihlonnasta, mutta ainakaan toistaiseksi mitään sellaista ei ole ilmaantunut.
Mulla on luonnostaankin kellertävät hampaat ja kahvin ja punaviinin nautiskelu ei varmasti asiaa ainakaan paranna. Käytän säännöllisesti valkaisevia hammastahnoja jotka tuovat hetkeksi illuusion valkoisemmista hampaista, mutta nehän eivät valkaise vaan ainoastaan taittavat keltaisuutta pois.

Pakkaus sisältää kahden viikon hoitojakson tarpeiksi yksittäispakattuja valkaisuliuskoja sekä hyvät ohjeet. Hampaat kuivataan paperilla ja liuskat asetellaan hampaiden päälle, lyhyempi alas ja pitempi ylös. Olen itse todennut helpommaksi laittaa ensin alahampaat ja sen jälkeen ylähampaat. Liuskoja voi myös hieman venyttää, jolloin ne asettuvat napakammin hammasrivistön päälle. Ihan ensimmäisellä käyttökerralla mulla oli vähällä tulla yökkäysrefleksi, kun suussa tuntui olevan jotain ”ylimääräistä” mutta seuraavilla käytökerroilla se jäi pois ja nyt viikon jälkeen tuskin huomaan koko liuskoja suussani. Ideaali vaikutusaika on tunti, jonka aikana pystyy kyllä puhumaan mutta ei esim. huutamaan kissalle, kuten itse huomasin;D Ässä tosin suhahtaa, joten esim. kovin tärkeitä puheluita en vaikutusaikana haluaisi hoitaa.

Vaikutusajan jälkeen liuskat poistetaan ja hampaat harjataan normaalisti. Liuska tavallaan sulaa tunnin aikana ja tarttuu yllättävän tiukasti kiinni hampaisiin. Olen käyttänyt paperia poistovaiheessa helpottamaan otteen saamista liukkaasta liuskasta. Hampaiden pinnalle jää tahmainen tunne joka kuitenkin katoaa täysin hampaat pesemällä.

Liuskat ovat varsin huomaamattomat, kuten kuvasta näkyy. Mun olisi ehkä pitänyt ottaa ennen ja jälkeen-kuvat, mutta totesin ennen-kuvat sen verran rivon näköisiksi, että en pysty julkaisemaan niitä täällä blogissa. Toisekseen on hankala saada parin viikon välein otettua valaistusolosuhteiltaan kaksi täysin identtistä kuvaa, joten niihin olisi kuitenkin tullut eroja.


Olen seurannut etenkin mahdollista vihlontaa todella tarkasti, mutta mitään sellaista ei ole hoidon tässä vaiheessa ilmaantunut. Multa on jäänyt parina päivänä hoito väliin, koska en ole ehtinyt käyttää päivästä tuntia hammashommiin. Siitä huolimatta näen ihan selvän muutoksen hampaissani lähtökohtaan nähden, eli liuskat kyllä toimivat. Valmistaja lupaa kahden viikon hoitojakson tulosten kestävän jopa kuusi kuukautta.

Valkaisuliuskoja ei ole suositeltavaa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Liuskat eivät myöskään valkaise hammaslaminaatteja tai -kruunuja.


Mielenkiinnolla testailen tuotetta vielä viikon ajan ja vaikka se ei tuokaan mulle filmitähden tasaista, virheetöntä hammasrivistöä, se tulee olemaan varmasti ainakin valkoisempi.

Spotlight Whitening-valkaisuliuskojen suositushinta on 49,90€ ja ne tulevat myyntiin syyskuun aikana mm. Sokokselle ja ovat jo saatavilla esim. Oletkaunis.fi-verkkokaupasta.


Tuote saatu pr-näytteenä 

10 thoughts on “Spotlight Whitening – valkoisemmat hampaat

 1. Mua kiinnostaa kovasti kokeilla tämmöisiä valkaisuliuskoja, mutta pelkään, että ne vie kiilteen tykkänään ja sitten on vielä ikävämmän näköistä (kahviholisti täällä) ;)
  Liuskat vaikuttaa helppokäyttöisiltä, enkä halua hammaslääkäriin tms. uhrata varojani, joten nämä sun liuskat vaikuttaa ihan passeleilta. Kiitos vinkistä:)

  1. Olen seurannut myös hampaiden pintaa ja ainoastaan heti liuskojen poiston jälkeen tehdyssä harjauksessa pinta tuntuu vähän tavallisesta poikkeavalta. Muuten kaikki tuntuu olevan kunnossa. Mullakaan ei ole halua maksaa kalliista valkaisuhoidosta ja jos tämä toimii, kuten nyt näyttäisi, niin uskallan ostaa jatkossakin.

 2. Kerrohan ihmeessä lopputuloksesta, itseäni alkoi ihan kiinnostamaan! :)
  Olen tottunut ”ylimääräiseen suussa”, yöt kun on pakko pitää purentakiskoja. Eli se ei ole ongelma.
  Tuota vihlontaa pelkään eniten, siksi en ole koskaan voinut oikein valkaisua harkitakaan (hammaslääkärikin varoitti). Narskuttelusta johtuen hampaat ovat jo valmiiksi arat, joten vähän pelottaa mietokin annos vetyperoksidia.

  1. Joo täytyy palata tähän kun saan kaikki liuskat käytettyä:)
   Mulla oli myös aikanaan purentakisko, ja sen käyttö oli hankalaa, koska otin sen aina yöllä unissani suusta pois. Narskuttelu on kyllä tosi ikävä vaiva, päätä särki ja leuat oli jumissa. Kisko kyllä auttoi pahimman yli. Kannattaa varmasti kuunnella hammaslääkäriä ja noudattaa suosituksia:)

  1. Mulla jäi eilen taas valkaisu väliin, joten ihan kahdessa viikossa en saa tahkottua tätä läpi. Lupaan palata tähän kun kaikki on käytetty:)

 3. Mulla on tulossa ennen/jälkeen-kuvat – mielenkiintoista, koska mun hammasluu on tosi epätasaisen värinen ja paikkoja yms. löytyy kyllä. Oon tosi ilonen, että eivät aiheuta vihlontaa!! Crestin liuskoja kokeilin aiemmin parin liuskan verran, mutta vihlonta niissä oli aivan kamala enkä pystynyt käyttämään niitä sitten loppupeleissä pidempään.

  1. Hyvähyvä! Pelkään myös tuota vihlontaa, mutta vaikka tämän kirjoittamisesta on jokunen päivä, ei mitään sellaista ole vieläkään ilmennyt. Toivottavasti ei sullakaan:)

  1. Ei ollenkaan pahalta, näissä on mieto mintun maku. Toki tuntuma on aluksi vähän outo, kun suussa on ”jotain ”ylimääräistä” mutta siihenkin tottuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *