Sissi – käsinmaalaus 1-0

Sain muistaakseni vuodenvaihteen tienoilla Sannalta haasteen maalata tämän vuoden aikana jotakin kynsille käsin akryylimaaleja käyttäen. Ajatelkaa, nyt mennään vasta helmikuussa ja haaste on selätetty! Win!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sisuunnuin koiranputkia muistuttavista kukista niin kovin, että kaivelin maalit ja pensselit esiin ja ryhdyin hommiin. Mainittakoon, että en omaa minkäänlaista taiteellista lahjakkuutta ja esim. tunnistettavan tikku-ukon piirtäminen on jo varsin hyvä suoritus.

Pohjiksi lakkasin kaksi vaivatonta kerrosta OPIn Hawaii-kokoelman mintunvihreää That’s Hula-rious!-lakkaa. Olin ajatellut hillota vielä tovin näitä pastellisia kevätihanuuksia ja käyttää ensin tummemmat talvilakat pois mutta ruusut vaativat kyllä vaalean taustan alleen.

Lakka on sävynsä puolesta kokoelmassani uniikki, siitäkin huolimatta, että omistan lukuisia useita wannabe-minttuja. Kaikki verrokit ovat kuitenkin enemmän tai vähemmän turkooseja kun näitä vertaa vierekkäin. Maailmalla kerrotaan, että lähinnä tätä olisi OPIn GGG eli Gargantuan Green Grape, joka myös käväisi lipastossani saaden lähtöpassit kulkematta lähtöruudun kautta. Sen koostumus on nätistikin sanottuna sysi*****.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sen kummemmin en osaa työvaiheista tai tekniikoista kertoa, suttasin maalia siveltimellä jonkinlaisiin muodostelmiin toivoen niiden lopulta muistuttavan ruusuja. Osa onnistui paremmin, osa huonommin mutta vallankin normaalilta katseluetäisyydeltä rykelmät menevät ihan kukista. Jopa jälkikasvun mielestä.

Käytin Mosaicin ohutta S-kokoista koristelusivellintä joka oli kyllä hyvä ja laadukkaan tuntuinen, ei harottavia karvoja tai muutakaan suoritusta haittaavaa. Kurjemmilla välineillä olisi saattanut mennä hermo. Dotting tool voisi toimia myös mutta ajattelin, että haasteen virheetön toteutus vaatii kyllä ihan pensseliä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ai miltä nyt tuntuu? No on kyllä voittajaolo:D En olisi itsekään uskonut, että onnistun näinkin hyvin ja olin varautunut teeskentelemään unohtaneeni koko haasteen jos se joskus olisi tullut puheeksi.

opi_thats_hularious_4

Nyt voinkin ottaa mukavan asennon koko loppuvuodeksi ja jäädä seurailemaan, miten käy Emmalle heitetyn vesimarmorointihaasteen kanssa;)
Aurinkoista viikkistä!

35 thoughts on “Sissi – käsinmaalaus 1-0

 1. Siis apua, olen suorastaan järkyttynyt o.O olin ihan varustautunut uskottelemaan itselleni että olet unohtanut koko jutun :D ei vaan lakkaus on kaunis ja kukkasetkin oikein sieviä, well done! Nyt vaan kauhulla odotan mitä mitä mut haastetaan tekemään..

    1. AAAAAA mä poistin sen just :D Ei siksi, ettei ne blogit olisi suosikkejani (lisäsin seurattavaksi bloglovinin kautta) vaan yritän jossain vaiheessa tehdä listan, joka myös päivittyy. Ei vaan mitään käryä, miten se tapahtuu mutta pitää konsultoida viisaampia:D

 2. Upeaa jälkeä. :) Mun on tosi vaikea uskoa, että sinulla ei muka olisi taiteellista lahjakkuutta. Katso nyt näitä kuvia, kyllähän nuo kynnet on joku lahjakas tehnyt!

  1. No kyllä mä nuorena tyttönä jotain piirtelin ja maalasin mutta varmaan 20 vuoteen en ole tarvikkeisiin koskenut. Mulla on tuttavapiirissä niin lahjakkaita piirtäjiä, että en kuunaan kehtaisi julkaista omiani missään:)

 3. Ahh sooo, miten upeat! Mä tässä ihan juur myös yritin ja yritykseksi kyllä jäi ja jos ne ois olleet ruskeita niin ne muistutta koiran jätöksiä mutta periksi en anna! Vielä mä maalan tunnistettavia ruusuja! Onnittelut voitosta!

  1. Saatoin nauraa tyrskähtää koiranjätöksille MUTTA kyllä nuo munkin menisi ihan niistä jos ne ois ruskeita. Joten älä sure, väri tekee tässä tosi paljon:)

 4. No ovat kyllä todella onnistuneet! :) Kelpaa aloittaa viikonloppu nyt ;) Tuo OPIn lakkakin on melko namun värinen ja jos koostumuskin oli iisi, niin lisätäänpäs listaan.. :D

  1. Oli kyllä etenkin tuon väriseksi lakaksi mainio! Jos en olisi maalaillut suht peittäviä päälle niin kolmas ohut kerros olisi voinut olla tarpeen mutta sanoisin, että varsin hyvälaatuinen yksilö kyllä tämä. Ja tosi nätti!

 5. Oi, miten upeat, eikä ihasteluani nyt yhtään vähennä se, että lisäksi rakastan ruusuja ja hei, sä selkeästi osaat piirtää muutakin kuin tikku-ukkoja. :D

  1. Kiitos! Tosiaan nuorena tuli piirreltyä mutta ei enää ikiaikoihin ja kyllä nekin asiat unohtuu…vähän sama kuin pianonsoitto, en osaisi enää sitäkään. Mutta koska tää kokeilu ei ollut ihan fiasko, saatan vielä toistekin intoutua suttailemaan jotain kynsille:)

 6. Oooh! Upeat ruusut! <3 Siis aivan järkkyhienot, miten sä edes onnistuit näin hyvin? :o <3 Mä yritän tasaisin väliajoin saada aikaan siedettäviä ruususia kynsille, mutta juuri tämäntyylisiin öljymaalauksista muistuttaviin romanttisiin ruusuihin ei taitoni koskaan riitä! Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sulle, haittaako, jos jään tuijottamaan näitä loppuaamuksi?

   1. No siis mä vaan suttasin sinne päin:D Ei kaikki ihan ainakaan lähietäisyydeltä oo niin ruusuisia mutta kaukaa ne erottaa mainiosti kukiksi ja olin kyllä ihan tyytyväinen saavutukseeni:D

    Ja hei, jos on esim. loma niin voi hyvikin olla aamu puoliltapäivin:)

  1. Kyllä mä uskallan tätä suositella. Eihän minttuiset lakat koskaan ihan täydellisiä ole mutta tämä on minusta vallan hyvä yksilö värisekseen:)

 7. Vähänkö hienot! Miulle tuollaiset ruusut on melkeinpä ne vaikeimmat, yritin joskus tosi huonolla menestyksellä, mutta sä oot kyllä onnistunut! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *