Ratkaisu kaikkiin päällyslakkaongelmiin

Hei! Iloksenne voin ilmoittaa, että minulla on ratkaisu ihan jokaiseen päällyslakkaongelmaan: käytetään mattalakkoja!
Ei enää kutistumista, jankkiintumista, kaljuuntuvia kärkiä – kun päällyslakka puuttuu kokonaan, sen vuoksi ei tarvitse menettää hermojaan. Ettekö innostu? No katsokaa nyt ensin ainakin tämä upeus ja miettikää sitten uudelleen:)

Zoya Veruschka on yksi uudelleenjulkaistun Matte Velvet-kokoelman lakoista. Minulla oli entuudestaan Savita ja koetin joskus hankkia näitä muitakin, tuloksetta. Niinpä otin ilolla vastaan uutisen kokoelman uudesta tulemisesta.

Lakkasin kynsille tavallisen aluslakan päälle kaksi helpohkoa kerrosta ihanaa metsänvihreää lakkaa, jonka koostumus on mattalakoille tyypillinen paksuhko, mutta hyvin tasoittuva. Siveltimenvetojen jäljet häipyvät näkyvistä lakan kuivuttua eli nopeasti, sillä näiden kanssa saa ihan hyvillä mielin lakata tarvitsemansa kerrokset peräjälkeen kuivattelematta välissä.

Lakka on ihana. Ja se on aika paljon sanottu ihmiseltä, joka ei erityisesti pidä vihreistä lakoista mutta tämä on niin…puhdas ja konstailematon sävy. Ja mattapinta on vaan niin mahtava, kuin samettia.

Halusin kokeilla ensimmäistä kertaa leimaamista värittömällä lakalla. Oli pakko valita kuvio, joka ei vaadi kohdistamista sillä kirkas lakka ei mainittavasti erotu valkoisesta stampperista:)

Testasin kiekolle leimaukseen pikakuivattajaa ja tavallista kirkasta lakkaa, en huomannut eroja mutta päädyin kuitenkin käyttämään ei-pikakuivattavaa kuvitellen, että se ei jämähdä niin nopeasti leimasimen tyynyyn.

Olisin ehkä toivonut hieman voimakkaampaa kontrastia matan ja kiiltävän välille, nyt leimausjälki jäi semi-mattaiseksi – luultavasti siksi, että lakkaa on kuitenkin tosi ohut kerros. Ero on jokatapauksessa selkeä ja kynnet aiheuttivat kantajassaan pakonomaista tarvetta vilkuilla ja silitellä niitä tämän tästä.

Sellaisen vinkin antaisin, jos haluatte kokeilla matan päälle leimaamista päällyslakalla, että kovin ohutta tai pientä piperrystä sisältävät kuvat eivät toimi kovin hyvin, ainakaan itse en testivaiheessa saanut ohutta viivaa leimautumaan laisinkaan. Melko peittävät, selkeät kuviot lienevät parhaita.

Valitsin MoYoun Fashionista-laatasta 12 yksinkertaisen kukkakuvion jonka kanssa ei ollut niin justiinsa, vaikka jokainen kukka ei ole ihan prikulleen suorassa.

Näillä eväin syntyivät kivat ja erilaiset kynnet. 
Aiheuttaako kokoelma kenessäkään muussa samanlaista hykertelyä kuin allekirjoittaneessa? 
Zoyan lakkoja voi tilata sähköpostitse maahantuojalta NailCityltä hintaan 15,50€/kpl tai ostaa suoraan jälleenmyyjien liikkeistä, esim. MiNailsilta.

Zoya Veruschka on saatu blogin kautta. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä. 

32 thoughts on “Ratkaisu kaikkiin päällyslakkaongelmiin

 1. Hyvältä näyttää kynnet! Mä oon kanssa antanut ihailevaa silmää samaiselle Zoyan kokoelmalle, ja toistaiseksi hommannut lakoista vain yhden. :)

  1. Mullakin oli ensin yksi:) Muistelen, että se kesti paljon huonommin kynsillä kuin tämä ja olen nyt ehtinyt kokeilla jo yhden toisenkin, siihen tosin laitoin päällyslakan. Liekö laatua parannettu, ehkä vanha kokoelma on eri koostumuksella.

 2. Tuo on niin mun suosikkijuttu kun leimauksessa leikitään matta/kiiltävä -kontrastilla! Ihana! Pitää varmaan itsekin uskaltautua testaamaan. Tulee niin kaunis ja jotenkin elegantti look kynsille, kun ne on koristeltu mutta hillityn herkästi (tulipa kuvailu :D:D). Nyt alkoi aivot raksuttaa seuraavia lakkailuja!

 3. Minulla on muutama vihreä kynsilakka, mutta en vain tykkää niistä! En tiedä, jotenkin ne vain eivät näytä kynsilläni hyvältä – pullossa ja itse väreinä niistä kyllä tykkään. Tunkkaiset? Liian valkoinen iho sormien päällä?

  Muttamutta tämä odottelee noutoa postissa, toivon että tämä ihanuus iskee!

 4. Aivan upeat! Veruschkassa on jotain erityistä, vaikka en minäkään olevinaan vihreistä niin tykkää (silti tänä syksynä ainakin kolme vihreää hankkinut). Minullakin on pöytälaatikossa matta + leimaus -lakkauskuvat odottamassa, juurikin tuolla violetilla Savitalla ja kieltämättä ensikosketus kokoelman lakkoihin aiheutti hykertelyä. Eipä olisi tullut mielenkään leimata kirkkaalla lakalla – tätä täytynee ensihädässä kokeilla.

  1. Kokeile ihmeessä, yhdistelmä on kyllä kiva ja vähän erilainen. Pari päivää näillä saattoi olla, leimaus tavallaan kului pois arjen askareissa kun päällyslakkaa ei ollut.

 5. Upea vihreä! Mulla ei edelleenkään taida olla yhtään Zoyaa (tai ehkä yksi on), mutta pitkään ne on olleet jo himotuslistalla… Upea yhdistelmä!

  1. Mulle on kertynyt suurehko kasa Zoyaa, onneksi sitä nykyään saa vähän paremmin kuin pari vuotta sitten:) Kiitos Mohn, nämä kynnet olivat kovasti omaankin mieleen:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *