Rajoja hakemassa

Tämän blogin postaukset eivät yleensä tule ulos samassa järjestyksessä kuin niitä kirjoitan tai lakkaan kynsiä. Niinpä monikaan tuskin on huomannut, että kynteni ovat lyhentyneet huomattavasti siitä pituudesta, jossa niitä on totuttu näkemään. Käytin taas eräänä iltana huomattavan paljon aikaa vihaamaani viilausoperaatioon ja nyt oikeasti ollaan siinä pisteessä, että tämän pitemmälle rohkeuteni ei taida riittää. Pituus on ihan kiva, muoto on vielä vähän hakusessa ja muutama kynsi on omaan silmääni vähän muotopuoli mikä ehkä ei kuvissa näy.

Hauskimpia tällaiset kokeilut ovat silloin, kun niitä ei joudu tekemään pakon edessä. Yksikään kynsi ei ole katkennut/murtunut tämän vuoden aikana ja siitä ihan varmasti on osaltaan kiittäminen käyttämiäni hoitotuotteita. Kynnet ovat vahvat mutta joustavat, eivätkä liuskoitu. Ne ovat kyllä kuoppaiset ja uurteiset mutta siihen on muita syitä eikä asiaan voi vaikuttaa kynsien hoidolla sisäisesti tai ulkoisestikaan.

Tämän lyhyehkön ingressin jälkeen pääsen viimein asiaan eli tämänkertaisiin kynsiin.

KBShimmerin toinen kesäkokoelma, Late Summer, oli minusta kiinnostavampi kuin ensimmäinen, josta en hankkinut yhtään lakkaa. Tästä olisi löytynyt useampikin ostettava mutta karsin määrän maltilliseen kolmeen kappaleeseen. Yksi niistä on Mixed Peelings, jonka valkoisessa crellypohjassa on pirteän värisiä hex-glittereitä. Laitoin kaksi kerrosta valkoisen lakan päälle, glitteriä sai hieman kalastella mutta koska en paljosta välitäkään, olin tyytyväinen pullon antiin.

Mixed Peelingsin seuraan pääsi kaksi Julie G:n lakkaa, oranssi Old San Juan ja keltainen Canary Island. Kumpikin peitti kahdella kerroksella ja olin ihan tyytyväinen lakkojen laatuun. Ohuehkosta siveltimestä huolimatta lakat levittyivät mukisematta. Huomasin, että minulla on näille dupet OPIlta joten se lukija, joka oli kiinnostunut ostamaan Julie G:n lakkoja, voisi ilmoittautua:) Koetin selvitellä asiaa vanhoista postauksista ja kommenttilaatikosta mutta tuloksetta.

Halusin pitää koristelut simppeleinä ja niinpä yksinkertaisesti pilkutin puolikuun muotoon pilkkuja kynnen tyveen. Se tosin ei ollut yksinkertaista, piirsin jälleen mallin Sallyn kynillä mutta senkin sain tehdä muutaman kerran ennen kuin olin tyytyväinen. Onneksi väri lähtee pois huuhtaisemalla.

Kynsistä tuli tällä reseptillä kivat ja raikkaat.

Kuvien koko on aiheuttanut päänvaivaa, esteettistä silmääni häiritsee kun pysty- ja vaakakuvat ovat eri levyisiä. Jos taas pystykuvat pakottaa samaan leveyteen, niistä tulee tosi isoja ja pikagallupin mukaan lukijat eivät oikein pidä siitä, jos kuva ei mahdu kerralla näkyviin skrollaamatta. Kokeilen nyt ehkä hetken tätä vaakamallia. Mielipiteitä saa esittää:)

36 thoughts on “Rajoja hakemassa

 1. Kivalta näyttää tää lyhyempikin malli! Viilaaminen on kyllä yks argh, vihaan sitä itsekin. Kynnet on kyllä pirtsakat ja kesäiset, jospa ne inspiroisi kesää tulemaan takaisin. :)

 2. Voiku mä tykkään tuosta oranssin ja keltaisen yhdistelmästä :) Mullakin on ollut tuo sama kuvien leveysongelma. Oon miettinyt, että kuvajonon katkaiseminen tekstillä vaaka- ja pystykuvien välillä pienentäisi ärsytystä. Mutta sitä tekstiä ei läheskään aina riitä siihen hommaan. Tai sitten pitäisi aina löytää onnistuneiden kuvien joukosta kaksi pystykuvaa jotka voisi rinnastaa. Tällöin välttyisi leveyseroista :)

  1. Ah, tuttuja ongelmia ja pohdintoja täälläkin:D Kaikki kuvat ei oikein taivu leveään muotoonkaan ja esikatselukuvana pystykuva toimisi paremmin….ja vaakakuvat ei taas oikein rajaudu instagramiin…vaikeaa! Mulla olis usein tekstiä riittävästi mutta joku siinäkin vähän tökkii. En tiedä. Täytyy vissiin vaan testailla että löytyy sopiva kombo:)

 3. Ihanan kesäiset!
  Mä en syty noista valkeapohjaisista glitterlakoista, mutta tuolla tavalla yhdistettynä voisin kyllä käyttää. Hmm.. :D

  1. Mä voin sen sulle myydä jos haluat? En tosiaan tartte näin montaa keltsua:) Laita vaikka meiliä jos kiinnostaa tai huhuile facessa:)

  1. Haa! Näin etäisesti muistelinkin mutta en ollut ihan varma:) Keltaiselle dupe on I Just Can’t Cope-A-Cabana ja oranssille Where Did Suzi’s Man-go. Lisäksi samaan pakettiin voisi lähteä vielä kolmas Julie G, sininen Santorini.

 4. Oih nää on ihanat! Ja tuo KBShimmer on varmaan eka merkin lakka, joka alko kiinnostaa 8)

  BNW saapui muuten eilen mulle ehjänä, kiitos vielä! :)

  1. Mun kuvassa ei näy oikein yhtään vihreät hitulat mutta niitäkin tuolla siis on:) Kiva että lakka tuli perille, anna vaikka jollekin joka ansaitsee jotain oikein kaunista:)

  1. Olen myös hitaasti lämmennyt tällaisille glitterjutuille mutta nyt näitä on tullut hankittua ja taitaa joku olla vielä matkallakin….

 5. Kynsien lyhennys on peestä, pakon edessä. Itselläni meni totaalisen hermo kun kynnet napsui poikki, katkoin sitten itse kaikki, ja nyt niitä ei enää käytännössä ole. :/

 6. Ai kuinka kauniit!:) mun silmääni ei ollenkaan muotopuolet ja sopivan pituiset.Omia kynsiä kohtaan tosin on kovasti kriittisempi ja ei millään meinaa saada haluttua lopputulosta. Ainakin mulla on loputon viilauskriisi saada kynnet sopivan pyöreäkärkisiksi näyttämättä kuitenkaan ihan tyhmältä…

  1. Viimeistään siinä vaiheessa huomaa jotain korjattavaa, kun lakat on jo kynsillä ja eihän sille sitten mitään enää voi:P Tän lyhyemmäksi mä en kyllä voi näitä ottaa mutta muotoa voi vielä vähän hioa:) Kuvissa ei kaikki virheet tosiaan näy, omaan silmään ne kyllä pökkää.

 7. Lakkauksessa kaikki natsaa, kuten aina! :)

  Mulla on sama, kynsien pituus saattaa vaihdella postausten välillä paljonkin, sillä ne eivät juuri koskaan tule ajallaan tai lakkausjärjestyksessä. :D Ja se on ihan totta että niitä kynsiä on kiva kokeilumielessä lyhentää, mutta ei missään nimessä lohkeamisen vuoksi.

  1. Lukijat ei taida kiinnittää kynsien pituuteen läheskään niin paljon huomiota kuin itse tekee ja kuvissa ei edes ihan pienet erot näy, eikä oikein suuretkaan. Otin kaksi kuvaa vierekkäin mutta eipä niissä juuri eroja näkynyt vaikka todellisuudessa sitä oli parisen milliä:D

 8. Kynnet ei ole ainakaan yhtään liian lyhyet mun silmään. Eri juttu tietty mihin itse oot tottunut tai mistä pituudesta tykkäät :) Mixed Peelings näyttää pullossa ihanalta eli harmi, jos glittereitä joutuu kalastelemaan. Mutta kauniit on kynnet ja värit sopii hyvin yhteen <3

  Onkos monikin sanonut pystykuvien skrollaamista huonoksi jutuksi? Mullahan on pystykuvat ja vaakakuvat samanlevyisiä, koska itteeni häiritsee se sekavuus eri levyisissä kuvissa. Ja ettei ois liian helppoa niin haluan vielä, että kuvat ja tekstit on omassa blogissani samanlevyisiä :D Pystykuvia koitan laittaa vaan yhden tai pari, loput on sitten yleensä vaakakuvia.

  1. Kyllä tää totuttua lyhyempi mitta tuntuu vähän oudolta mutta aika nopeasti siihenkin sopeutuu. On kiva kun melkein voi tehdä sormenpäillä asioita:D

   Tein muutaman bloggaajakollegan keskuudessa pikagallupin noista kuvista. Mua ei ole häirinnyt, että kuvia joutuu skrollaamaan ja omaa silmää miellyttää eniten kyllä se että teksti ja kuvat on samanlevyisiä. Siksi haluaisin itekin niin. Taidan mennä nyt jotakuinkin tällä konseptilla jonkin aikaa ja kattoa mihin ratkaisuun päädyn. Tykkään kyllä kovasti kun sulla on selkeä ulkoasu ja isot kuvat, ei ole yhtään liian suuret minusta:)

 9. Onneksi kynnet on uusiutuva luonnovara, niin hyvin voi välillä lyhentääkin :)

  Tykkään kynsien sävymaailmasta, mutta tykkään myös hurjasti tuosta sun hiekkalaatikosta! <3

  1. Kyllä! Nyt nää on taas kasvanut ihan hulluna, joutunen lähipäivinä viilaamaan:o
   Mä tykkään hiekkiksesta kans, nyt mietin jo kuumeisesti että mitä kehittäisin talveksi:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *