Punaisen hiusvärin ylläpito

Punatukkainen tyttö tässä hei! Mulla on ollut melkeinpä aina enemmän tai vähemmän punaiset hiukset lukuunottamatta pieniä hairahduksia joskus kapinallisena teininä. Voitteko kuvitella mulle vitivalkoisen, pitkän ja kiharan tukat? En mäkään enää, onneksi.
Muutaman otteeseen olen myös viihtynyt brunettena, mutta punaisessa tunnen oloni kaikkein kotoisimmaksi.

Heinäkuun loppuneissa ja ostoksissa on aika paljon tukkajuttuja, ja päätin postata niistä ihan erikseen voidakseni kertoa vähän tarkemmin tuotteista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Värjään hiukseni itse -hui kauhistus- markettivärillä hiustenleikkuun jälkeen, koska mulla ei yksinkertaisesti ole varaa kantaa kampaajalle viiden viikon välein satasta. Se ei ole tämän jutun pointti, mutta kerron kuitenkin alustuksena, ennen kuin menen itse tuotteisiin:)  Mä myös pesen hiukset päivittäin, joten väri tosiaan joutuu koetukselle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nopein ja helpoin tapa saada eloa kulahtaneeseen väriin ovat erilaiset sävyttävät naamiot. Näitä voi sekoittaa hoitoaineeseen tai käyttää sellaisenaan. Mikään ei estä myöskään levittämästä maskeja kuiviin hiuksiin eikä mitään vahinkoa tapahdu, vaikka ylittäisi pakkauksen suositteleman vaikutusajan joka on yleensä 5-10min. Kannattaa laittaa kertishanskat käteen, sillä nämä kyllä värjäävät myös kädet ja ihon ja esim. kynsien alapuolelle tarttunut väri ei lähde pois kuin kasvattamalla. Hiusrajasta värjäytymät lähtevät hyvin misellivedellä, mutta jos tiedossa on tärkeä meno, kannattaa värikäsittely tehdä edellisenä iltana.
Sävytenaamiot kestävät hiuksissa jokusen pesun riippuen mm. hiusten kunnosta, omasta väristä ja vaikutusajasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Marketeista saatava Biozellin Color Mask näyttää testiturauksessa tummemmalta ja punaisemmalta kuin se hiuksiin levitettynä on. Tämä on varsin passeli sävy kuparinpunaisiin hiuksiin.

Plussat:
-saatavuus marketeista
-levittyy hyvin
-edullinen

Miinukset:
-ei kovin riittoisa
-aika rajattu sävyvalikoima
-värin joutuu valitsemaan sokkona, kaupoissa ei ole värikarttaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kampaamoista, kampaamokaupoista ja esim. Sokokselta ja Stockmannilta saatava KC Professionalin Color Mask ilahduttaa runsaalla sävyvalikoimalla, joita voi surutta sekoitella keskenään. Kuvassa oleva sävy on Pepper, jota ilmeisesti myydään nykyään nimellä Red. Mun kuparinpunaisille hiuksille Pepper on yksistään liian kirkas ja käytän tätä sekoitettuna vaaleampiin sävyihin.

Plussat:
-runsas sävyvalikoima
-usein tarjouksessa tai kampanjahinnalla

Miinukset:
-valkoinen tuubi menee nopeasti sottaisen näköiseksi
-tarttuu harmaisiin hiuksiin tiukemmin kuin muualle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uusimpana tuttavuutena joukossa on EVO Fabuloso Copper Conditioner. Pullossa on huiman kätevä pumppumekanismi, mikä tekee käytöstä siistiä ja helppoa. Hoitoaine levitetään pesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin, annetaan vaikuttaa 3min ja huuhdellaan.

Plussat:
-kätevä pumppumekanismi
-lyhyt vaikutusaika
-riittoisa

Miinukset:
-kampaamotuote, saatavuus rajoitetumpi kuin muilla tuotteilla
-joukon kallein (27€)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kun värjäyksesta alkaa olla kulunut nelisen viikkoa, tyvikasvuakin on näkyvissä jo ihan selvästi. Silloin tartun sävyvaahtopulloon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vaahto nappaa kiinni myöskin värjäämättömään hiukseen, vaikka kestovärin kaltaista peittävää tulosta sillä ei saa. Mun tyvikasvu on ihan rehellisen harmaa, joten kontrasti kuparinpunaiseen on aika erottuva. Kasvoja kehystävät vauvahiukset taas ovat luonnostaan tosi vaaleat ja näissä paikoissa värin haalistuminen näkyy selkeimmin ja häiritsee kaikkein eniten.

Mun kylppäristä löytyy tällä hetkellä Goldwellin Soft Color sävy 8K ja Schwarzkopfin Igora Expert Mousse 8-77. Näillä ei oikeastaan ole mitään eroa ja vaikka kyseessä on kahden eri valmistajan tuotteet, sekoittelen näitä ihan huoleti keskenään. Olen antanut vaahdon vaikuttaa vartin verran hiuksissa.

Plussat:
-voidaan käyttää värjäämättömiinkin hiuksiin
-helposti tasainen lopputulos
-kestää useamman pesun kuin naamiot
-pullosta saa useamman käsittelyn
-peittävämpi kuin maskit
-ei valu
-levittyy hyvin

Miinukset:
-saatavilla vain kampaamoista

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Saatavilla on myös väriä ylläpitäviä ja korostavia shampoita, esim. KC:n Color Maskit. Henk. koht. mielipiteeni on, että shampoon merkitys ei ole niin suuri, joten tällainen tuote on lähinnä extraa. Olen itse käyttänyt enimmäkseen muita shampoita, enkä välttämättä edes värjätyille hiuksille tarkoitettuja. Toki jos hiukset ovat kovin huonokuntoiset, kannattaa shampoon valintaankin kiinnittää huomiota.

Meillä on kotona valkoisissa suihkuverhoissa punaisia pilkkuja eri sävyissä ja kaikki mun valkoiset tyynyliinat ovat enemmän tai vähemmän pinttyneet punaisesta väristä. Olen luopunut käytännössä kokonaan valkoisten tai vaaleiden kylpypyyhkeiden käytöstä, koska väriä irtoaa aina sen verran, että nekin värjäytyvät. Yökylään mennessä aina pelottaa, että siellä on jotkut hienot valkoiset vuodevaatteet, jos mukana ei ole omia:D Arjen pieniä haasteita, mutta en silti vaihtaisi:)


EVOn hoitoaine saatu, muut tuotteet itse hankittuja. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä. 

6 thoughts on “Punaisen hiusvärin ylläpito

    1. Hyvä huomio, kiitos:) Mulla pysyy muutaman pesun mutta esim. Pepper-sävy tarttuu tosi tiukasti hiusten harmaantuneisiin osiin ja kestää pitempään kuin vaikkapa Golden Copper. Kaikilla ei tosin ole tällaista ongelmaa:D

  1. Mä olen myös käyttänyt noita Biozellin Color Maskeja! Mun tummanruskeisiin hiuksiin käytin sitä Chocolate vaihtoehtoa. En oikein osaa sanoa, että värjäsikö se, mutta sanoisin, että ainakin kirkasti väriä ja hiukset tuntuivat hoidetuilta! Nyt kun on kylmän ruskeat hiukset, niin kampaaja suositteli ennemmin noita KCn color maskeja. Niissä kun pitäisi löytyä jotain, joka taittaa lämpöä pois =)

    1. Ne oli alessa ainakin viimeksi kun kävin Sokkarilla ja kun tarjouksesta ostaa, niin tuubikoon ansiosta KC:t on edullisempia kuin Biozellit:) Sulla oli kyllä tosi kiva väri!

    1. Kiitos vinkistä, mä luulin, että kyseinen sarja on kokonaan lopetettu.
      Pärjään n. neljän viikon värjäysvälillä, mutta pituuksia sävyttelen colormaskeilla ja vastaavilla parin viikon välein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *