Pilkkukuume

Pilkuilla on kiva koristella kynsiä. Jos joku tietää, miten pilkuista saa symmetrisiä, saman kokoisia ja miten pilkutetaan siten, että ne ovat linjassa keskenään, kertokoon minullekin. Hallitsen eri kokoisten, sinne tänne lätkittävien pilkkujen käytön mutta tällä kertaa olin vaikeuksissa. Yllättävää kyllä, oikea käsi onnistui paremmin -siitä otetut kuvat sen sijaan olivat kaikki epätarkkoja.

Googlettelin swatcheja Kikon lakoista ja vastaan tuli tämä lakkaus. Koska samainen Kiko nökötti syntipurkissani, päätin pölliä idean. Oma toteutukseni on vain hieman huojuvampi mutta livenä sitä ei huomaa.
Söpö periwinkle-sävyinen 635 vaati kolme kerrosta kunnolliseen peittävyyteen ja sen kaverina on tuttu Ginan White, kaksi kerrosta. Pilkut tein kahdella dotting toolilla ja toisena lakkana käytin Zoyan Sunshinea.

Vaikka lopputulos ei olekaan kuin oppikirjoista niin tykkään kynsistä. Pilkkutikku on ehkä paras koristeluväline eikä se ole niin justiinsa, vaikka pilkut vähän harottavat.

Otin jo perjantaina veden valmiiksi ”tekeentymään” vesimarmorointia varten. Nyt vain kävi niin, että viikonlopun upeat säät ovat houkutelleet ulkoilma-aktiviteetteihin ja olenkin puuhastellut kaikenlaista pihalla, joten vesi seisoo edelleen odottamassa. Ja pääsiäiskynnetkin jäi tekemättä mutta haitanneeko tuo. Muissa blogeissa on nähty toinen toistaan kivempia luomuksia kuitenkin.

Aurinkoista alkanutta:)

30 thoughts on “Pilkkukuume

  1. Itse en ole koskaan oppinut pilkutuksen jaloa taitoa, joten sitä koristelutyyliä tulee käytettyä liian vähän. Nämä näyttää mun silmille varsin mallikelpoisilta yksilöiltä, tykkään kovasti! :)

  2. Ihanat! Jotenkin sitä on ajatellut että miten/mihin pilkkuja voi käyttää, mutta pitäisi muistaa aina että mahdollisuuksia on rajattomasti :) Lisäksi tuo väriyhdistelmä on upea.

    1. Tuo on totta. Mullakin on vielä muutama idea takataskussa ja nettiä selaamalla tulee aina uusia, joten pilkkuja varmasti nähdään täällä jatkossakin:)

  3. Tosi kivat! Tykkään kovasti noista tekstuuripilkuista verrattuna tavallisiin, tuo vähän rouheampaa ilmettä. Mun pitäis kanssa treenata pilkuttamista enemmän, ei oo lähelläkään tuota tasoa valitettavasti omat taidot. :D Pitäisi vaan tarttua siihen dotting tooliin useammin.

    1. Vaikeinta on etukäteen hahmottaa, kuinka paljon ja minkä kokoisia pilkkuja riviin…sitten pitäisi vielä osata annostella lakkaa oikea määrä. Tosi hankalaa, joten harjoitellaan molemmat:)

  4. Mulle on kans ikuinen mysteeri, että millä niistä täplistä saa samankokoisia ja -muotoisia. Kun ei osaa niin ei osaa. :D Nää on upeat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *