Pihtari

Kerroinkin teille edellisessä postauksessa lähes unohtaneeni koko Ahoyn olemassaolon, kunnes se sitten eräänä iltana Helmeriä penkoessa puolivahingossa sattui osumaan käteeni. Jätin lakan pöydälle ja päätin heti seuraavaksi lakata sillä koska se on yksinkertaisesti ihan *piiip* hieno. Eittämättä yksi kauneimpia China Glazen lakkoja ikinä.
En ole koskaan ihan täysin päässyt merkin kanssa sinuiksi, se aiheuttaa edelleen otsajuonteiden kurtistelua ja kulmien kohottelua etenkin uudempien kokoelmiensa kanssa. Kolmasosa omistamistani merkin lakoista on holoja, se ehkä kertoo jotain. Onneksi on näitä vanhoja helmiä.

Jellypohjainen Ahoy! ei ole hurjan peittävä ja lunttasin vanhasta blogimerkinnästä laittaneeni sitä aiemmin kolme kerrosta. Nyt lakkasin peittävyyttä antamaan pirtsakan Kiko 313:n ja kaksi kerrosta Ahoyta. Vaikka jellylakat peittävät vähän kehnommin, annan sen anteeksi koska rakastan niiden upeaa kiiltoa. Ihan hyvä konsti on laittaa alle jokin peittävä samansävyinen lakka.

Ahoyn sävy muuttuu valaistuksen mukaan aika paljon kuten näistä kuvistakin voi nähdä.

Olen pihdannut näitä nyt uhraamiani kukkasiirtokuvia koska en tiedä, mistä saisin näitä lisää. Tai tiedän, Adnailsilta, mutta sinne pitäisi tehdä kimppatilaus. Voisiko joku järjestää sellaisen ja ottaa minut mukaan?

Decalien panttaaminen on tosi tyhmää mutta ihminen nyt vaan on sellainen, ei raaski käyttää jotain käytettäväksi tarkoitettua koska se kuluu. Yritän kulumisen pelossa valita paljon lakkaa vaativiin koristeluihin, kuten vesimarmorointiin, mahdollisimman halpoja (ja jopa ”rumia”) lakkoja mikä on tosi tyhmää, koska vaikka aloittaisin nyt marmoroinnin millä tahansa lakoilla, olisin eläkkeellä ennen kun saisin kulutettua sillä tavoin lakkani loppuun. En pysty mitenkään perustelemaan tätä teille enkä edes itselleni.

Joka tapauksessa kukkadecalit ovat söpöt, Ahoy! on kerrassaan herrrrkullinen ja kokonaisuuden kruunaavat Swarovskit – jotka luonnollisesti kerään huolella talteen käytön jälkeen. Liotan asetonissa ja laitan takaisin rasiaan odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Ihminen nyt vaan on sellainen:)

Piti ihan ottaa ulkonakin kuva, omnom

Säästelettekö te asioita?

38 thoughts on “Pihtari

 1. Säästelen. Ja hamstraan. Huokaus.

  Ahoy! löytyy myös tästä residenssistä, joskin se taitaa olla korkkaamaton ja olen ihaillut vasta ainoastaan pullosta käsin. Eiköhän se tässä kesän tullessa kynsillekin asti pääse, ihana kun on!

 2. Luulen, että tämä säästely-ominaisuus kuuluu kaikille lakkailijoille. Ainoat lakat, jotka saan varmaan joskus käytettyä loppuun, on niitä minikokoisia, joista ei montaa kertaa lakkaakkaan. Ja niidenkin loppuunkuluttamisessa menee varmaan vuosia. Itse emmin yhden talouspaperitelineen lakkaamista aika kauan, koska musta halpislakka jota en edes kynsillä käytä, kuluu pian loppuun… Fiksua… :D

  1. On tullutkin hyvin lohdullinen olo näistä kommenteista:D Hassua tää säästely, koska kyse on kuitenkin aika materialistisesta harrastuksesta ja uutta tulee koko ajan markkinoille. Ei liene järjellä selitettävissä tämä:)

 3. Kyllä säästelen! Ja ymmärrän täysin mistä puhut! :D
  Kohta joku tulee taas tähän sanomaan ”Minkä ihmeen takia säästelet ymymymy” :D
  Kynnet on oikein kauniit!

 4. Siis kyllä niitä lakkoja täytyy säästää! Ja on pakko ostaa uusia, ettei vaan joudu käyttämään niitä edellisiä, ettei ne lopu. Mulla kun on niin surullisen vähän lakkoja vasta =/ Mitään semmosia kokeilemattomia lakkoja ei vaan ole =P
  Tämä on kyllä muuten todella hieno kesäväri =)

  1. Älä sure, voin kertoa että kyllä niitä lakkoja jotenkin mystisesti vaan kertyy lisää, jopa välillä tuntuu että ne lisääntyy keskenään Helmerissä:D

 5. kannatti ”tuhlaa” decalit, upeat kynnet! Ja samaa piheilyä harrastetaan täälläkin, enemmän just ton marmoroinnin kanssa kun olisi monta hyvää ideaa mutta ei sitten raaskisi pelkkiä ns. hyviä lakkoja käyttää siihen. :s

  1. Kiitos! Marmorointiin kuluu ihan hirmuisesti lakkaa, varsinkin, kun aina ei onnistu ja joutuu ottamaan lakat vedestä ja yrittämään uudelleen. Yhdellä Catricen lakalla olen kerran lakannut ja vissiin kahdesti marmoroinut ja siellä ei ole enää kuin ehkä sentti pohjalla:o

 6. Tuo lakka on kyllä ihana, miksei sitä tule itsekään käytettyä enempää? Tietysti Suomen pimeydessä se on aikalailla punaiseen taittava suurimman osan ajasta ja siitä en oikein tykkää. Mutta ihanat lakkaukset ja nuo water decalit, ihania!

  1. Tämä on kyllä enemmän kesä- kuin talvilakka. Vaikka ei silläkään kai väliä ole millä lakkailee milloinkin mutta ei näitäkään juttuja pysty järjellä selittämään;) Minä viihdyin näissä nyt neljä päivää mikä on aika hyvä saavutus:)

 7. Ihanat! On kyllä herkku sävy :)
  Tuttua tuo nuukailu, löytyy monta pulloa semmosia joita ei raaski käyttää kun ne kuluu, ei kyllä mitään järkeä. Sama decalien kanssa, en raaski usein käyttää kun yhestä arkista ei riitä ku kahteen kertaan jos joka kynnelle laittaa. Ja niinkin riittäis varmasti joka lakkaukseen vuoden ajaksi mokomia.. :D Ja kun useimmiten niitä on kuitenkin se kaks tai neljä kynsillä kerrallaan.. :P

  1. Ei kerrassaan mitään järkeä. Kunpa olisi naista ihan surutta vaan hassaamaan mitä mieli tekee, ja sitten voisi jonkin ajan kuluttua katsoa, että mikä OIKEASTI on päässyt loppumaan. Veikkaanpa, että ei juuri mikään tai ainakin tilalle olisi tullut jotain uutta kivaa…

 8. Kuulostaa harvinaisen tutulle. Mä välillä jopa mietin, että voinko jollain lakalla lakata kynnet, kun lakka kuluu. Parasta (tai typerintä) se on silloin, kun puhutaan vain yhden tai kahden kynnen lakkaamisesta per käsi… Ja yhtiä decaleja en voi käyttää, koska ne on mun ehdottomat lempparit ja mulla on niitä enää yhteen kertaan käytettäväksi. Mistäs sit saa uusia, en oo etsinnöistä huolimatta tismalleen samanlaisia vielä löytänyt? o.O Ja käytetyille strasseille on ihan omat rasiat, johon palautan ne käytön jälkeen :D Oivoi, ehkä pitäisi vaan alkaa käyttämään ja olla hamstraamatta, kun aina sitä jotain uutta kivaa kuitenkin tulee löydettyä.

  1. Sinäpä sen sanoit, kun koko ajan tulee kuitenkin uutta! Mutta me varmaan miellytään tiettyihin juttuihin ja niitä ei raaski sitten käyttää, etenkin, jos lisää ei saa. Toisaalta, vaikka kyseessä olisi joku VHTF-lakka, niin täydestä pullosta kuitenkin lakkailee sen 15 kertaa suunnilleen, että ei nekään ihan helpolla lopu. Nämä ei taida aina olla järjellä perusteltavia asioita:D

 9. Sun kynsillä tää lakka on, kuten sanoit, *piip* hieno!!! Ja koristelutkin on ihastuttavat! :)

  Oma Ahoynihan lähti jatkamaan elämäänsä muualle…

 10. Ahoy! on kyllä ehdottomasti yksi China Glaze suosikeistani ja silti olen käyttänyt sitä todennäköisesti ehkä yhden ainoan kerran ja siitäkin on jo useampi vuosi! :O Pitäisi ehkä kaivaa se esille, heh. :) Ja kyllä täälläkin pihtaillaan, oon esimerkiksi vähän jopa kauhuissani siitä, että olen kuluttanut Zoyan Dreamista jo ehkä maksimissaan 1/4. Kamalaa, sehän loppuu kohta! Tosin toisaalta jostain kumman syystä vesimarmorointiin käytän kyllä melkolailla mitä tahansa lakkaa ajattelematta, että se kuluu liikaa…

  Kynnet on jälleen kerran upeat! :)

  1. Oho, 1/4 on jo selkeä v a j u m a. Se on kyllä niin upea lakka, että siitä voisi hankkia vaikka varakappaleen? :D
   Jotenkin hullua, koska yhdestä pullosta lakkaa kuitenkin sen n. 15 kertaa ja jos menee parikin vuotta, ettei jotain lakkaa käytä ollenkaan niin ihmisikä ei riitä niiden loppumiseen. Ehkä on parempi, ettei ajattele asiaa:D

 11. Säästelenkö asioita? No, tuota. Tuolla lokerikoissa taitaa olla joitakin kymmeniä kiloja kivihelmiä ja makeanvedenhelmiä, joita ei meinaa raskia käyttää, koska ”sitten niitä ei enää ole”. Tokihan ne siellä laatikoissa pääsevät enemmän oikeuksiinsa kuin valmiina koruina? Just just. Säästän myös suklaata, koska jos syön sen, sitten sitä ei enää ole. Vaikka sitä saa kaupasta lisää. Huoh.

  Ahoy on kyllä todella kaunis. Jostain syystä myin sen pois, en kyllä tajua miksi? Oisko mulla ollut joku lähes-dupe… Anyway, IHANAT kynnet! Ja totta kai Swarovskit liotetaan puhtaaksi uudelleenkäyttöä varten!

  1. Oli ihana kuulla, että sussakin on vähän säästelijän vikaa, koska yleensä laitat lakatkin surutta kiertoon;) Syötäviä mä en säästele, minkä kyllä huomaakin aina kun koettaa ahtautua talven jäljiltä viime kesän vaatteisiin….
   Ahoy-kynnet on mulla neljättä päivää, olen vähän laiskasti lakkaillut. Kaikki kristallit on tallella vaikka ne oli vain kirkkaalla lakalla kiinni. Arvostan.

 12. No täällä taas huutelee kynsilakkaajien ernu. Mulla ei oo ainuttakaan tuplakappaletta kynsilakoista, eikä ole ollut. Ei edes ihan lemppareimmasta. Valitsen decaleista aina surutta käyttöön ne, jotka on omaan silmään kauneimmat ja sopivimmat ja jaan vähemmän mieleiset koristeet ja lakat useimmiten ystäväni tyttärelle tai tytärpuolelleni. Käytän marmorointeihin ihan samoja lakkoja, kuin normilakkauksiinkin ja saan kummia kiksejä etsiessäni laatikosta eniten vajuneita lakkoja. Swarovskeja mulla ei oo koskaan edes ollut, koska niiden kanssa todnäk. ryhtyisin pihtariksi (tai putsaajaksi :D).

  Ahoy! multa löytyy ja se on todellakin *piip* ihana. <3 Tuo ulkona otettu kuva, omnom!!! :)

 13. Ihanat, tuo Ahoy sopii sun ihosävylle loistavasti :) Mä meinasinkin edellisen postauksen yhteyteen kirjoittaa, miten sästelen lakkoja :D Esim. mun Ascalonista riittää ohentamatta enää yhteen kertaan, niin sillähän ei nyt sitten lakata enää ikinä. Fiilistellään vain hyllystä, miten ihana se on! :P

  1. Oho, eli lakat oikeasti saattaa loppua! Pelko on aiheellinen näin ollen. Olen ite saanut kulutettua loppuun kai vain mustia ja valkoisia ja joskus menneisyydessä, kun en omistanut ihan näin paljon lakkoja niin myös pari vaaleanpunaista OPIa:)

 14. Todella kauniit!
  Mulla on kans paljon ostettuja asioita, joita ”ei voi” käyttää. Esim. fimot, nehän loppuu heti ekan käytön jälkeen! :o :D Olen kyllä nyt yrittänyt päästä tästä eroon jos saisin joskus edes kokeiltua noita fimoja :D Ne on ollut mulla jo useamman vuoden….

  1. Kiitos:) Mä voin koettaa lohduttaa sillä, että yhdestä tangosta tulee varmaan joku 300 fimoviipaletta paitsi jos mä olen viipaloimassa;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *