Parhaista Parhaat 2013

Olipas kuulkaa homma valita 10 lempparilakkaa tältä vuodelta. Kaikki lakat ovat myös tänä vuonna julkaistuja, se tosin ei ollut tarkoituksellista vaan ajattelin vain listata tänä vuonna käyttämiäni lakkoja välittämättä siitä, milloin kokoelmat ovat ilmestyneet.
Paremmuusjärjestykseen en ala näitä laittamaan, se olisi jo mahdoton tehtävä. Koska vain 10 sai valita, moni tavalla tai toisella mieleiseksi noussut jäi pois ja toisaalta taas nostin listaukseen esim. Vuoden Yllättäjän vaikka väri ei niin ihmeellinen olekaan mutta lakalla on muita avuja. 

Indielakkojen osuus joukkiossa on 50%. Se selittyy pitkälti sillä, että tänä vuonna olen lopullisesti mennyt sekaisin indieistä ja niissä on julkaistu monta mielenkiintoista kokoelmaa.
Aloitan sillä Vuoden Yllättäjällä: tittelin pokkaa itselleen Color Clubin Wicker Park ja perusteluiksi riittänee, että tämä on ensimmäinen hyvälaatuinen Color Clubin cremelakka, jota olen ikinä käyttänyt ja tiedän, etten ole mielipiteeni kanssa yksin:) Eikä väri nyt hullumpi ole, perusnätti vaalea lila mutta jonkun muun merkin edustajana tämä ei olisi täällä. 

Tekstuurilakat jyräsivät toden teolla tietoisuuteemme tänä vuonna. Kokoelmia tuli ulos melkoinen määrä ja itsellenikin hiekkalakkoja on siunaantunut kiitettävästi. Pari päivää sitten sain vielä hyppysiini Kikon viimeisimmän tekstuurikokoelman joten testaamattomissakin on taas 8 hiekkista.
Valitsin näistä mukaan yhden vaikka tosi kivoja oli paljon. Zoya Tomoko on kuitenkin aika uniikki tässä porukassa ja olen käyttänyt sitä myös tässä lakkauksessa ihan hiljattain. Tulin hankkineeksi itselleni joululahjaksi OPIn My Favorite Ornamentin, joka ei ole ”virallinen” tekstuurilakka mutta varsin lähellä. Lakat ovat sen verran samanlaisia, että molempia tuskin tarvii mutta jos suurennuslasilla tarkastelee, niin MFO on aavistuksen suurempirakeista ja sävy on hitusen kylmempi. Mutta, erot ovat todella pieniä. 
Kullanvärinen tekstuurilakka on monikäyttöinen ja juhlava ja tätä käytin myös K&T-lehden pikkujoulukynsissä. Godiva oli toinen vaihtoehto suosikkitekstuuriksi mutta koska vain yhden voi valita niin….
Sitten niitä indielakkoja. Metsästin täydellistä punaista hololakkaa ja käsiini päätyi Emily De Mollyn Seeing Red. Vastaavia on toki muitakin mutta yksi riittää minulle, onhan tämä nyt vallan upea jopa ei-lineaaristen holojen ystävälle.

Jatketaan punaisilla holoilla. I Love Nail Polishin A Few Shahin esittelin pienimuotoisen avautumisen säestämänä ja sen tehtävä oli demota yhtä mieluisimmista koristelutavoistani, joka on pomminvarma eikä petä koskaan. Tämän lakan sävy on mielestäni poikkeuksellisen kaunis eikä itseltäni löydy mitään vastaavaa, joka olisi lähelläkään tätä.

Valittuun joukkoon mahtui peräti kaksi piCture pOlishin lakkaa. Merkki yltää lähestulkoon ykkössijalle indie-suosikeissani eli tykkään näistä ihan possuna ja eteenpäin ovat päätyneet vain ei-mieluisat sävyt, laadun puolesta yksikään ei ole tuottanut pettymystä. Pullo on kivan mallinen ja kumisesta korkista saa hyvän otteen.

O’Haraa olen käyttänyt parikin kertaa, ihan äskettäinkin näissä jouluaiheisissa kynsissä.
Tämä on lähestulkoon yhdellä kerroksella peittävä, vaikka olen aina sanonut että one coater on urbaanilegenda. Lakan väri on päin honkia ottamissani kuvissa joten etsikää netistä parempia, ette kadu:)

Toinen saman merkin parhaimmistoa edustava on Lagoon, jonka on suunnitellut Fashion Polish-blogin kirjoittaja. Tämäkin lakka osoittautui hankalaksi ikuistaa täsmälleen oikean sävyisenä kynsillä mutta tässä alla olevassa pullokuvassa se on kohtuullisen lähellä totuutta. Ihana on hän.

Cirquen lakoissa on muitakin helmiä mutta tähän koosteeseen otin kuitenkin vain yhden. Bejeweled avasi oven sinisten lakkojen maailmaan ja tämän myötä olen löytänyt muitakin sinisiä ihanuuksia. Sininen väri ei lukeudu suosikkeihini oikein missään mutta kuka voi pitää näin upeaa lakkaa rumana koska se on sininen? Ei kukaan. 

Essie kohensi suosiotaan Helmerissäni todella merkittävästi tänä vuonna. Jos tammikuussa minulla oli ehkä 10 Essien lakkaa, nyt niitä on 30 ja kirpputorikauppa on kuitenkin käynyt todella vilkkaana tämänkin merkin osalta. Essien kokoelmia putkahteli kauppojen hyllyille kuin sieniä sateella ja vaikka tässä paikalla olisi voinut olla joku toinenkin, otin pienen harkinnan jälkeen mukaan The Girls Are Outin. Laadullisesti lakka oli taattua Essietä ja väri sopi minulle lukuisten huti-pinkkien jälkeen. 
Essie löysi mainion shimmerin lakkoihinsa koska se ei jää ihailtavaksi vain pulloon vaan erottuu myös kynsillä. 

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä lakka, jonka sijoittaisin kärkikolmikkoon, mikäli tässä taistossa jaettaisiin mitalisijoja.
OPIn Miss Universe-kokoelma ilmestyi loppuvuodesta ja käsitti kolme lakkaa. Hankin niistä kaksi, I’m Feeling Sashyn ja tämän. This Gown Needs A Crown oli aluksi epäkiinnostava, sillä ajattelin sen olevan vain jokin random-hopeinen lakka, kyllähän niitä maailmaan mahtuu. Mutta ei, asia ei ole niin. Ihastuin ikihyviksi semi-mattaiseen lopputulokseen jota olisi voinut vain silitellä. Päällyslakan kanssakin lakka on ihan mahdottoman upea enkä ole kuullut kenenkään pettyneen tähän.

Sashy odottelee vielä purkkini uumenissa eli siitä ei ole käyttökokemuksia. Olisiko se mahtunut tähän joukkoon, mene ja tiedä mutta epäilen, että ei.

Lopuksi halpismerkki L.A. Girlin Brilliant Blue jonka linkkaan Zoyan Dreamiin, sillä tästä ei ole olemassa postausta. Lakka on 100% dupe Dreamille mutta tykkäsin tämän jämäkästä levittyvyydestä enemmän kuin Dreamista, joka sai muuttaa uuteen kotiin. Väri on ihan käsittämättömän hieno. Ja sininen:)

Tällainen porukka tänä vuonna. Ilahduttavan monipuolinen joukko, on eri värejä ja koostumuksia laidasta laitaan. Löytyikö joukosta teidän suosikkejanne?

Katsotaan, jaksanko listata vielä 10 suosikkilakkaustani jossain vaiheessa, tähän samaan postaukseen en niitä nyt laittanut kun pituutta tuli ilmankin ihan kiitettävästi.

Huomenna sitten vuoden viimeiset lakkaukset ja niin on tämäkin kynsivuosi saateltu päätökseen:)

34 thoughts on “Parhaista Parhaat 2013

 1. Aika namuja koko kymppi :) Tuon Brilliant bluen klikkasin äkkiä kotiin päin, siitä Zoyasta olin jo ostopäätöksen tehnyt mutta näiden suositusten perusteella suunnitelma muuttui :)

 2. Mä just eilen illalla kolusin Ebayta noiden LA Girlien perässä, ja siinä vaiheessa, kun olin ostoskoriin saanut pari Splatteria ja jonkun-en-muista-minkä, hermo meni ja en jaksanut enää selata enkä etsiä, ja klikkasin vaan ne kolme lakkaa tulemaan. Ja nyt mua harmittaa, miksen mä jatkanu selailua. Tuo Brilliant Blue ja se violetti sisarensa mun on saatava!

 3. Ha-haa, arvasin oikein!! ;)
  Kivan listauksen teit sinäkin – sikälikin että sieltä nousi nyt mua houkutttelemaan tuo This Gown Needs A Grown jota mä olen kanssa erehtynyt luulemaan tylsäksi perushopeaksi… Onkohan koostumus sama kuin tulevissa Gweninkultaisessa ja mustassa lakassa?!
  Houkutukseksi jäi näistä nyt myös Picture Polishin Lagoon, jota muistan silmäilleeni ihailevasti aiemminkin…

  Toivottavasti ehdit tehdä vielä suosikki-manit postauksen! Mäkin oon suunnitellut sellaista mutta aika käy vähiin kun tänään menee ilta töissä ja huomenna aamu… :/

  Jos tämä jää vuoden viimeiseksi kommentikseni blogiisi niin hyvää uutta vuotta, Sissi! ♥

  1. Mä oletan, että TGNAG on samanlainen mattasatiini kuin se gwen-kultainen, ainakin parin blogimerkinnän mukaan olisi. Samoin se musta mutta en varmaan osaa kuitenkaan olla ilman päällyslakkaa, joten musta lienee vähän tarpeeton hankinta mulle.
   Mulla ei ole enää tän vuoden kuvia tallella, joten taitaa kaatua siihen tuo lakkauspostaus:/ Kuvat on toki blogissa mutta omalta koneelta olen *köh* poistanut ne kaikki.

   Hyvää uutta vuotta sullekin:)

 4. Yksi sama lakka kuuluu ainakin mun 10 lempilakan joukkoon meinaan Tomoko<3! Sulla on kyllä tuolla muitakin ihania, mutta niitä en VIELÄ omista :D

 5. Tuo ILNP: vaaleanpunainen näyttää tosi ihanalta. Oon itse vaan lähinnä kuolaillut indielakkoja ja Zoyia, kun ne ovat hiukan tyyriitä meikäläisen budjetille.

  1. Se on tosi nätti holo kyllä:) Ja tyyriitä nää on munkin budjetille mutta tingin sitten jostain muusta, lakat on oikeastaan ainoa johon törsään rahaa:)

 6. Tuo Lagoon olis kyllä niin miun värinen ja näköinen lakka, mutta noiden hinta on vielä jättänyt ne kaupan puolelle. Ehkä vielä joskus raaskin sen tilata. Ihania lakkoja kyllä muutenkin koko lista täynnä :)

  1. Se on kyllä sangen uniikki tapaus myös, en keksi oikein mitään millä sen voisi korvata:/ Ehkä yksi tosi mieluisa lakka on kivempi kuin kaksi ei-niin-kivaa?

 7. Kas vain. The Girls Are Out on ainoa, joka mulla noista on, enkä sitäkään ole käyttänyt, kuin pienessä osassa lakkausta :D. Ihania lakkoja kaikki tyynni :).

 8. The Girls Are Out on ainoa, jonka minäkin näistä omistan, paitsi tietystihän löytyy se Zoyan Dream myös. :) Todella kauniita lakkoja kaikki kuitenkin, tuo Lagoon on kyllä pistettävä tilaukseen joku kerta kun sitä oon jo useaan otteeseen kuolaillut, mutta viimeksi Harlow&Co:lta tilatessa koitin vähän edes rajoittaa tilausta ja otin vaan Siren Songin Picture Polisheista. Tuon ILNP:n ottaisin kyllä itselleni ehdottomasti myös!

  1. Siren Song on kyllä tosi kaunis myös, onneksi omistan se jo:) Aina sitä joutuu vähän jarruttelemaan kun tilailee -tai sitten joku on loppu, näin käy lähes aina. Siksi minullakaan ei ole Freya’s Catsia -vielä…

  1. Mä kadehdin vastavuoroisesti sulta esim. sitä punaista Kikon kesälakkaa jota sain lainata ja jonka tärväsin koristelemalla sen jouluteemalla :DD

 9. Mulla on vielä joulu päällä ja siksipä nuo punaiset houkuttelee eniten, vaikka kaikki noista kauniita ovatkin! Jos joskus haluat luopua Seeing redistä tai O’harasta niin täällä ois niille koti;) Tai jos joskus tilaat jotain ja tarvit postikuluille kattajaa niin täältä löytyy! Nimim. Paypaliton edelleen:D

 10. Haa yksi sama lakka kuin mun top kympissä :D This Gown Needs A Crown <3 Tuo L.A. Girlin BB näyttää kyllä kauniilta, täytyy katsoa tulisko jossain vaiheessa hankittua se taikka Zoya.

  1. Se on häkellyttävän upea, nyt klikkailin ostoskoriin gwen-kokoelman kultaisen vastaavan ja odotukset on tosi korkealla sen suhteen:) Toivottavasti ei tarvi pettyä! Zoya tai BB ei taatusti ole pettymyksiä vaikka ei sinisen ylin ystävä olisikaan, suosittelen:)

  2. Mäkin klikkasin sen itelleni ebaystä, mukaan lähti myös se pinkki Hey Baby :) Toivotaan tosiaan ettei tarvi pettyä, mutta mitä noita swatceja on katellut, niin hyvältä näyttää ja vaikuttaa!

   Mulla on tullut sinisiin ihastus joskus syksyllä, mutta sävyllä on väliä. Sähkönsininen miellyttää tällä hetkellä eniten, ja siksi ehkä pieni epäilys on noiden Zoyan ja BB:n suhteen. Taittaako ne luonnossa violettiin tai vihreään, osaatko sanoa? Tai onko joku muu lakka, johon niitä vois verrata sävyn puolesta? Usein kuvista ei voi tietää, kun sinisiä on niin hankala kuvata, että tulisi just se oikea sävy ilmi.

  3. Kyllä niitä on ihan kehuttu joten jos vaan väri sopii niin ilman muuta:) Mä olen vähän varovainen pinkkien kanssa kun ne ei oikein mulle sovi.

   Kumpikaan noista sinisistä ei taita sävyä mihinkään, ne on ihan puhtaasti sinisiä ja siksi tykkäänkin niistä kovasti. En tykkään duo- tai multichromeista tai esim. siniseen shiftaavasta pinkistä, joten arvostan tällaisia puhtaita sävyjä:)

 11. Miten sun – joka olet vannoutunut violetin rakastaja – listasi on näin puna- ja sinipainotteinen? :DDD Kaunokaisia ovat kyllä, en sinänsä ihmettele yhtään noista :)

  1. Tästä taisi tulla takinkäännön vuosi:) Olen opetellut tykkäämään uusista väreistä, kuten nyt vaikka sinisestä. Punaisista olen tykännyt aina mutta taisin jossain vaiheessa käyttää kiintiön täyteen ja tuli muutaman vuoden paussi, nyt olen taas ilokseni löytänyt ne uudelleen.

 12. Mun on jo pitkään pitänyt tulla kommentoimaan, mutta käyn niin harvakseltaan läppärillä netissä, että aina jää (mobiilikommentointi on ihan hanurista). Ihania lakkoja, niistä kauneimpana tuo upea ILNP:n A Few Shah <3 Voi että kun joskus sen vielä saisin! Ja mä kuulun sitten sinne vähemmistöön, laitoin Gownin myyntiin yhden kokeilun jälkeen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *