Paljonko kulutin rahaa kosmetiikkaan vuonna 2017?

Vuosi sitten näihin samoihin aikoihin julkaisin yhteenvedon vuoden 2016 kosmetiikkakuluista. Jatkoin edelleen viime vuoden ajan ja kirjanpitoa ja nyt alkanutkaan vuosi ei tee poikkeusta, eli kirjaan jatkossakin ostokseni ylös. Olen pyrkinyt olemaan säntillinen ja olemaan huijaamatta itseäni, vaikka kieltämättä välillä itseänikin hirvittää ja houkutus jättää laittamatta etenkin arvokkaampia heräteostoksia ylös on ollut suuri. Jotain vanupuikkoja, lappuja, hammastahnoja ja sheivausjuttuja en taulukoi, koska summat ovat pieniä ja nämä ostokset eivät ole edes kosmetiikkaa vaan hygieniajuttuja. Raja kosmetiikan ja hygieniajuttujen välillä on vähän häilyvä, laitan kuitenkin menoihin mm. kalliimmat suihkugeelit mutta en parin euron markettisuihkaria (joita en kyllä juuri edes osta).

Tammikuussa mulla oli morkkis, sillä olin juuri tehnyt edellisen vuoden koontipostauksen ostoksista. Kuluttamani summa oli pienin koko vuonna 2017. Smashboxin Ablaze-paletti puhutti kosmekansaa eikä syyttä; kyseessä on erittäin hyvälaatuinen ja kaunis paletti. Käytän edelleen ainakin viikoittain.

Meikit 49,50€
Ihonhoito 14,85€
Hygienia
Hiukset
Kynnet 20,25€

Yhteensä 84,60€Helmikuussa tilanne jo normalisoitui ja silloin pysyin myös asettamassani budjetissa. Kuukauden helmiä olivat mm. Mossan superhyvä kasvoöljy ja Lumenen Valo-kasvosuihke.


Meikit 36€
Ihonhoito 67,50€
Hygienia 5,10€
Hiukset 30,30€
Kynnet 69€

Yhteensä 207,90€


 

Maaliskuussa  lähti jo vähän käsistä. Tilasin Lookfantasticin Beauty Boxin, joka mulle tulee edelleen, ja aleshoppailin Sokoksen 3+1-päivillä.

Meikit 35€
Hygienia 10€
Ihonhoito 115,10€
Kynnet 17,50€
Hiukset 19,50€
Muuta 140,50€ (LF ja Sokos)

Yhteensä 337,60€


Huhtikuussa sairastin pitkään ja hartaasti flussaa, joten mulla oli yllin kyllin aikaa luuhata nettikaupoissa. Mulla oli käynnissä myös hiusten vaalennusprosessi, joten jouduin ostamaan purkkitolkulla erilaisia suoravärejä ym ym.

Meikit 37,70
Hygienia 2,50
Ihonhoito 58,70
Kynnet 45,50
Hiukset 99,50

Muuta:
LF Beauty Box 15,50
Kampaaja 35€
Eleven-tilaus 52,40

Yhteensä 343,80€


Toukokuussa koitin taas himmailla ja onnistuinkin. ColourPopille sujahti taas tilaus mutta puolustuksekseni voin sanoa, että merkin luomivärit ovat olleet mulla miltei päivittäisessä käytössä ja suosikkisävyistäni olen hankkinut jo varakappaleet.

Meikit 85€
Hygienia
Ihonhoito 7,70
Kynnet
Hiukset 37€
Muuta 45,50

Yhteensä 175,20€


Kesäkuussa piipahdin lahden takana Tallinnassa kosmetiikkabloggaajien kimppamatkalla. Olin ihan varannut erikseen höntsäilybudjetin reissua varten, mutta kumma kyllä en saanut hankittua kauheasti mitään reissusta. Kuukauden parasta antia oli Ritualsin Happy Mist-tuoksu, josta tykkäsin älyttömästi ja sitä on vielä tilkka jäljellä. Tuoksu tuo edelleen mieleen kesän ja saatanpa hankkia uuden pullon tulevaksi kesäksi.

Meikit 70,70
Hygienia 7€
Ihonhoito 35€
Hiukset 8€
LF BeautyBox 15,50

Yhteensä 136,20€


Heinäkuussa tilasin ison kasan leimauslaattoja ja ihastuin Glamglown naamioihin. Kuukausi oli melkoista kulutusjuhlaa ja loppusumma pompsahti taas alkamaan kolmosella.


Naamiosetti oli muuten todella hyvä ostos, joten jos näette tällaisen jossain, napatkaa ihmeessä ostoskoriin.

Meikit 16,50
Hygienia 19€
Ihonhoito 98€
Kynnet 113€
Hiukset 52€
Muuta 15,50€

Yhteensä 304€


Elokuussa saapui viimein kesä edes jotenkin. Meikkipaletit olivat pinnalla ja koska en osannut päättää, jouduin hankkimaan sekä UD Naked Heatin että Anastasian Modern Renaissancen. Hupsista. Näitä ei vaan voi verrata keskenään, vaikka sävymaailma onkin samanhenkinen.

Kuukauden saldo pysyi melkein budjetissa, jei.

Meikit 128€
Ihonhoito 18€
Kynnet ja kädet 8,50
Hiukset 67,50
LF Beauty Box 15,50

Yhteensä 237,50€


Syyskuussa ostin mm. Picture Polishin lakkoja. Harvemmin hankin kaikkia julkaistuja lakkoja, mutta tällä kertaa kävi niin.
Ennakkotilasin myös Lookfantasticin joulukalenterin, joka kasvatti kuukauden loppusummaa rutkasti.

Meikit 48,50
Ihonhoito 21€
Kynnet 63€
Hiukset 60€
Lookfantastic 115,50

Yhteensä 308€


Lokakuussa oli I love me-messut JA 3+1-päivää sekä tietty Hullarit. Sokokselle humpsahtikin melkoinen summa kerralla. Mulla on muuten edelleen korkkaamatta tuo ”talven varalle” ostamani käsivoide….
Lokakuussa tilasin myös elevenin joulukalenterin ja messuillekin upposi lähemmäs parisen sataa. Huhhei.

Lokakuun ostoksiin meni 150€ lähes sentilleen ja se jakautuu seuraavasti:

Meikit 23€
Ihonhoito 44,50
Kynnet 32,50
Hiukset 50€

Lisäksi käytin messuostoksiin perjantaina 109€ ja lauantaina 68€, Lookfantasticin Beauty Boxiin meni 15,50€ ja elevenin joulukalenteriin 145€. Loppusumma yhteensä hurjat 487,50€. En pysty sanomaan tähän mitään viisasta. 


Marraskuussa oli vähän morkkis lokakuun vuoksi. Pysyttelin poissa nettikaupoista ja kaukana black friday-tarjouksista, mutta sain kuitenkin jonnekin kulutettua aika paljon rahaa. Parhaita hankintoja olivat Anastasian väritön kulmageeli sekä Zoevalta tilaamani siveltimet.

Meikit 157,50
Hygienia 34€
Ihonhoito 16€
Kynnet 30€
Hiukset 13,50
LFBeautyBox 15,50

Yhteensä 266,50€


Joulukuun ostokset nähtiinkin tällä ihan vasta.
Mukana oli useita helmiä, kuten alelöydöt Clean Skin-tuoksu ja Moroccanoil hiusöljy-käsivoidesetti. Molemmissa oli aleprosentit kohdallaan. Vuoden viimeinen kuukausi ei ollut kukkarolle armollinen, ja kun tähän päälle lisätään vielä joululahjat sun muut, niin toinen puoli musta haluaisi luopua kaikesta ja muuttaa luostariin elämään askeesissa.

Meikit 37,80
Hygienia 9€
Ihonhoito 63,20
Kynnet 25€
Hiukset 89€
Tuoksut 39,50€
LF Beauty Box 15,50
Lumene-joulukalenteri 45€

Yhteensä 324€


Jos ynnään vielä eri kategoriat kuukausittain vuosi 2017 näyttää tältä:

Meikit 725,20
Hygienia 86,60
Ihonhoito 559,55
Kynnet 424,25
Hiukset 526,30
Muut 903,90

Muut-osiossa on kauneusboksit, messuostoksia, aleshoppailuja, joulukalenterit ym. joita en ole osannut tai jaksanut eritellä tarkemmin.

Koko vuoden saldo on siis 3225,80€joka tekee keskimäärin 268,80€ per kuukausi. Mun itselleni asettama budjetti on n. 200€ kuukaudessa, eli kyllähän mä olen törsännyt enemmän kuin olisi hyvä. Summa tulee edelleen tupakkarahoista, eli lopetettuani tupakoinnin ”annoin itselleni luvan” kuluttaa siihen käytetyt rahat kosmetiikkaan. Noh, meni vähän enemmän, mutta olen kuitenkin edelleen savuton ja nyt 20.1. tulee kuluneeksi 7v savutonta loppuelämää.
Sain loppuvuodesta astmadiagnoosin, joten varmaan arvaatte, että en aio enää koskaan palata tuohon paheeseen.

Tänä vuonna jatkanen samoilla linjoilla, tosin mulla ei ole mitään pakkomiellettä saada tuota summaa käytettyä kosmeostoksiin joka kuukausi. Lupaan olla menemättä tulevana jouluna mukaan joulukalenterisekoiluun ja mietin tarkkaan, mitkä kalenterit hankin.

Vertailun vuoksi vuoden 2016 saldo, yhteensä 2181,60€ (sekä kampaajalle kannetut 209€)

Olihan tämä vähän pysäyttävä yhteenveto kuitenkin. Millaisia ajatuksia tämä teissä herättää? Entä kuinka moni on kirjannut hankintansa ylös ja millaisia summia olette saaneet?

26 thoughts on “Paljonko kulutin rahaa kosmetiikkaan vuonna 2017?

 1. Pitääkin itse myös koota nämä kaikki omalta kohdalta yhteen ja katsoa kuinka ostokset kuukausittain oikein jakautuikaan. Itse koen äärettömän mielenkiintoiseksi paitsi seurata omaa kulutusta niin myös päästä kurkistelemaan muiden kulutustottumuksia :D

 2. Kyllähän tuo aika isolta summalta näyttää vaikka kuukausitasolla usein näyttää maltilliselta. Täytyy kyllä antaa tunnustusta, koska itse en ehkä edes uskaltaisi pitää kirjaa, eikä järjestelmällisyyteni (järjestäytymättömyys) riittää. Elän siis tyytyväisempänä ilman kirjanpitoa :)

  1. Olisin varmasti itsekin onnellisempi jos en tietäisi, kuinka paljon mulla kuluu. Toisaalta olen miltei aina laittanut suunnilleen samalla tavalla rahaa kosmetiikkaan, mutta se kyllä konkretisoituu, kun summat näkee paperilla.

 3. Jeejee, mullakin on tää postaus tekeillä! Sain äsken oon ihan hirveä ihminen -fiiliksen, koska koin jotain käsittämätöntä mielihyvää, että mulla alkaa vain yksi kk kakkosella ja muut ovat vähemmän. Sorry :P Muuten meillä näyttää aika samanlaiselta, mutta mulla ei mene kynsiin juuri mitään, enkä tilaa mitään bokseja.

  Tupakkaraha on just oikeutettua käyttää kosmeen!! Mä taas mietin aina baareissa hihkuvia kavereita, joilla menee helposti satku per ilta siellä :D

  1. On tosi terapeuttista huomata, että joku muu törsää vielä enemmän kuin itse:D

   Mäkään en käy baareissa juuri ollenkaan, joten sekin raha ”säästyy” kosmetiikkaan:)
   Mulla meni kynsijuttuihin varmasti aikaisemmin enemmän kuin nykyään, mutta nyt lootat on niin täynnä lakkoja, ettei niitä juurikaan tule enää hankittua.

 4. Ei ole tullut kirjoiteltua menoja ylös, mutta voisin alkaa niin tekemään, vaikka kovin suuria summia mulla ei kosmetiikkaan palakaan. Mua kiinnostaa toi sun kokoama Colorpop-paletti, ootko esitellyt sen joskus täällä blogissa? Kiinnostaisi tietää sävyt ja swatchitsin olisi jees, koska oon pohtinut oman paletin kokoamista.

 5. Mä en enää jaksanut laskea koko vuoden yhteissaldoa ja päätin, etten jatkossa seuraa enää kuukausitasollakaan. Tiedän oman kulutustasoni, eikä se siitä muutu kuukausi-/vuosiseurannasta huolimatta. Jos nyt oikein rikkaaksi tulisin, niin sitten voisi hieman mennä eri lukemille, ainakin hetkellisesti, mutta muuten lukemat tulevat pysymään vallitsevalla tasolla, koska sehän on mulle se minimi, heh;) Mun mielestä sun summa on ihan kohtuullinen kuukausitasolla (samaa tasoa kuin mullakin, siis), joten go for it girl:)

  1. Mulla oli aika iso harppaus vuodesta 2016 vuoteen 2017, mutta muuten noin takapuolituntumalla sanoisin, että kulutus on kutakuinkin samaa luokkaa ollut vaikka kuinka kauan. Nykyään hankin enemmän ihonhoitojuttuja kun taas ennen ostin enemmän selektiivistä kosmetiikkaa. Silloin tosin ei ollut järkeviä edullisia vaihtoehtojakaan samalla tavalla kuin nykyään, eikä tullut osteltua kosmea netistä.

 6. Minä kirjasin kanssa ylös, hieman yli tonni meni vuodessa – eli noin 100e kuukaudessa. Varastot kuitenkin täyttyivät nopeammin kuin tyhjenivät joten nyt alotin ostolakon. Katsotaan miten hyvin pää kestää. :-D

 7. Tää postaus oli kivasti rakennettu; pelkän luettelemisen sijaan kävit koko vuoden kosmekuukausina läpi :D Mun vuosisaldo oli aika tarkkaan 2,5tonnia, mukaan mahtui alle satasen kuukausia ja sitten 500e ylittäviä kuukausia :’D Toisaalta koen, että kirjaaminen pitää ostelua hallinnassa ja että pysyn kärryillä siinä, kuinka kauan jokin tuote kestää, mutta sitten taas jos jonain kuukautena on menty ali mielikuvitusbudjetin, niin silloin myös herkästi annan itselleni luvan ostella turhiakin tuotteita. Lisäksi rahan seuraaminen ajoittain johtaa edullisemman tuotteen ostoon, joka ei kuitenkaan vastaa tarvetta ja sitten joudun ostamaan kuitenkin vielä sen kalliimman luottotuotteeni :o Ehkä tänä vuonna aion olla seuraamatta kk-ostoja liian tarkasti (kirjaamista kuitenkaan unohtamatta) ja ostan niitä luottotuotteita, vaikka ”budjetti” paukkuisi yli :)

  1. Kirjanpidon hyviä puolia on juuri tuo, että homma pysyy jotenkin hallinnassa ja pystyy seuraamaan, milloin joku tuote on hankittu. Mulla on toi sama, että on oikeasti vaan viisaampaa ostaa kerralla se hyväksi havaittu vähän arvokkaampi tuote kuin koettaa löytää edullisista korvaavaa. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa hiuslakka, ihan turha ostaa muuta kuin Moroccanoilia, koska se vaan toimii parhaiten.

 8. Mulla puuttuu kesäkuukaudet kokonaan, mutta en mä tainnut hirvittävästi silloin laittaa kosmeen rahaa. Sain jotain 1700 euroa kuitenkin ilman noitakin kuukausia, että menee sitä täälläkin! :O Ai kamala!

 9. Mulla loppui ostosten kirjaaminen heinäkuulle. Harmittaa. Joitain merkintöjä on vielä elokuulla, mutta sen jälkeen ei yhtään mitään. Muuttoon ynnä muuhun meni kaikki rahat enkä sitten jaksanut enää kirjata mitään, kun pari kuukautta jäi väliin ja kirjanpito oli ihan sekaisin :D siihen saakka mulla oli mennyt suurinpiirtein satanen kuussa, vaihteluväli 11-163 euroa. Satasta enempää en haluaisikaan säännöllisesti laittaa, enkä ehkä pystyisikään koska rahareikiähän riittää. Jossain välissä oli niin tiukkaa etten voinut ostaa mitään turhaa ja jotenkin se jäi päälle, tänäänkin tunsin hullua morkkista koska ostin 26 eurolla hajuveden jota en tarvitse :D

  Vähänkö tuli ikävä kesää kun katsoi noita sun kesäkuvia! <3

  1. Muuttoon menee kyllä kaikki irtoava raha ja vähän ylikin, mullakin oli silloin niukemmat kuukaudet kosmetiikkaostosten tiimoilta.
   Tuoksut on kyllä tavallaan ”turhia” ostoksia, koska kumpikaan meistä ei TARVITSE uusia tuoksuja. Mä ostin viime vuonna kaksi, joten ne ei onneksi ole kovin suuri ongelma tässä kokonaisuudessa. Luomivärit on toinen, joita en tarttis enää ikinä, mutta silti huomaan jo nyt himoitsevani sitä tulevaa ABH:n palettia….

 10. Mä taisin kirjata säntillisen epäsäntillisesti ostoksiani viime vuonna jonnekin kesän korville, alkusyksyyn..mutta en tiedä, miksi se sitten jäi :D Sen muistan, että joulukuussa en tainnut kuluttaa lantin lanttia kosmetiikkaan, mutta rahaa menikin sitten kaikkeen muuhun, kodin sisustamisjuttuihin jne. Nyt kyllä pitää ottaa käyttöön ostoksien ylöskirjaaminen, sillä onhan se hyvä tietää, mihin rahansa truuttaa ^_^

  1. Muutto ja sisustus ovat kyllä tyyristä lystiä. Mäkin olen tehnyt nyt loppu- ja alkuvuodesta jonkin verran kodin hankintoja mutta toisaalta ne ilahduttavat joka päivä ja muitakin kuin itseä:)

 11. Näitä on kiva lukea, näkee kaikki yhdessä. Pitää muistaa, että tupakkakin taitaa maksaa tänä päivänä enemmän kuin silloin kun lopetit, joten luulen, että siltä osin oot ihan budjetissa. :D

  1. Mä koitin etsiä tupakan hintoja netistä mutta en löytänyt. Ilmeisesti maksaa ihan reippaasti enemmän kuin silloin, joten ehkä tätä ei kannata surra liikaa:D Joka tapauksessa elämäni paras päätös <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *