Oletteko valmiita: joulukalenterisekoilu alkaa taas

Whoa, enpä uskoisi syyskuussa kirjoittavani joulukalentereista, mutta ensimmäiset kalenterit tulevat myyntiin tuota pikaa ja suosituimmat myydään loppuun tunneissa. Mun on myönnettävä, että mua sekä ahdistaa että v*****aa koko kalenterihassle, mutta oikeastaan siitä syystä halusinkin kirjoittaa aiheesta.

Viime vuonna kalenterisekoilu tuntui saavan vielä aiempia vuosia suuremmat mittasuhteet, enkä yhtään epäile, etteikö tänä vuonna kävisi samoin.
Mulla oli viime jouluna peräti neljä kalenteria: Lookfantastic, eleven ja Lumene sekä pr-lahjana saatu L’Occitane. Kirjoitin kalenterimietteitä lokakuussa ja nyt aihe on taas ajankohtainen. Mitä viime vuoden kalentereista jäi käteen ja opinko mitään?

Tänä vuonna aion tutkia kalenterisisällöt etukäteen, enkä osta ns. sikaa säkissä. Koska ensimmäisen luukun avaamiseen ostohetkestä on helposti pari kuukautta, sisällön ehtii unohtaa eikä kuvista muutenkaan selviä, mikä tuote kätkeytyy mihinkin luukkuun.

***Spoiler alert***
Tämän linkin takaa löytyy koko joukko kalentereita sisältöineen, joten linkki kannattaa avata omalla vastuulla.
***Spoiler alert***

Kävin itse stalkkaamassa linkin kuvat ja päätin niiden perusteella, että jätän LF:n kalenterin tänä vuonna hankkimatta. Sen sijaan Lumenen sisältö näyttää timanttiselta, joten se on ostoslistallani ja myös Rituals kiinnostaa, koska merkki on vähän vieraampi. eleven-verkkokaupan kalenterista tuskin tulee etukäteen paljastuksia, mutta viime vuoden kalenteri oli itselleni kokonaisuutena pettymys, vaikka osa tuotteista olikin mieleisiä.

L’Occitanen kalenterin anti on ollut taattua laatua vuodesta toiseen ja useimmat tuotteet entuudestaan tuttuja. Pullokoot ovat myös järkeviä ja olen saanut valtaosan kalenteriannista käytettyä pois.
Toisaalta taas sisältö on hyvin samankaltainen joka vuosi, sillä merkille ei tule kovin paljon uutuuksia vuoden aikana.

Lumenen kalenteri oli loistava, eikä vähiten siksi, että onnistuin hankkimaan sen joulukuun puolivälissä puoleen hintaan. Ilman kalenteria olisin tuskin koskaan tullut tutustuneeksi esim. silmämeikinpohjustajaan, joka on kova haastaja tavallisesti käyttämälleni UDEPP:lle.

Raaka totuus lopulta kuitenkin on, että suurin osa kalentereista tulleista tuotteista on mulla edelleen käyttämättöminä. Todennäköisesti avaamattomia tuotteita päätyy Joulupuu-keräykseen, eli tavallaan hyvä kiertää, mutta ollakseni täysin rehellinen, olisin selvinnyt mainiosti ilman suurinta osaa saamistani pikkupurkeista. Mulle sitäpaitsi tulee kuukausittain kaksi kauneusboksia, joista saan jatkuvasti lisää näyte- ja matkakokoisia purnukoita eikä niitä tule käytettyä samaan tahtiin pois.

Ylipäätään kynnys ottaa käyttöön pieni kasvovoide aiemmin tuntemattomalta merkiltä on mulle aika korkea, koska ihoni saattaa reagoida uuteen tuotteeseen, ja jos taas tuote on mieleinen, niin täysikokoisen hinta voi olla itselleni saavuttamattomissa. Toki olen löytänyt lukuisia suosikkejakin testaamalla tuotetta ensin näytekoossa, mutta rajansa kaikella.


Luukkujen aukomisen tuoma pieni jännitys on kivaa ja ihana aloitus päivälle, mutta sen fiiliksen aikaansaamiseen riittää vähempikin määrä kalentereita. Viime joulu oli poikkeus, sillä aiemmin mulla onkin ollut vain yksi kalenteri. Nyt haluan palata tähän ja kaksi kalenteria on aivan ehdoton maksimi itselleni.

Mitä veikkaatte, onnistunko pysymään tässä päätöksessäni? Millaisia ajatuksia kosmetiikkajoulukalenterit herättävät? Aiotteko hankkia jonkun?

34 thoughts on “Oletteko valmiita: joulukalenterisekoilu alkaa taas

 1. Saatiin viime vuonna Lumenen kalenteri töissä yhdessä kollegan kanssa ja vaikka luukkuja oli kiva availla, niin sisältö ei ihan huimasti vakuuttanut. Toki voi johtua siitä, että Lumene on jotenkin tippunut mielessäni tylsääkin tylsempään kategoriaan, erityisesti värikosmetiikassa, ja en koe brändiuudistuksen tuoneen tuotteisiin mitään, mikä oikeuttaa hintojen nostamisen.

  Jos joku nyt kiinnostelisi, niin ehkä Charlotte Tilbury, mutta ehkä käytän summan mieluummin siihen, että tilaan brändiltä mieluisia ja itseäni eniten kiinnostavia tuotteita joululahjaksi.

  Se että kalenterit ilmestyvät kauppohin fyysisesti nähtäviksi ja hipelöitäviksi pistää kyllä munkin päätöksessä pysymisen koville, mutta yritetään edes! ;)

  1. Onneksi kalentereissa riittää vaihtoehtoja, joten jokainen sellaista himoitseva löytää varmasti mieleisensä. Yksi vaihtoehto toki on käyttää summa muutaman lempituotteen hankkimiseen, silloin tosin jää yllätysmomentti pois mutta ainakin saa mieluisia tuotteita:)

 2. Lumene kiinnostaa kovasti! Viime vuonna harmitti kun en sitä tajunnut hankkia käsiini, kun Lumenelta ylipäätään tulee todella paljon itselle mieluisia ja sopivia tuotteita. Loccitanen kalenteri minulla oli myös joku vuosi, mutta en ehkä uudelleen hankkisi juurikin sen vuodesta toiseen samankaltaisena pysyvän sisällön vuoksi.

  1. Musta tuntuu, että tänä vuonna kalenterit viedään nopeasti kaupoista, koska viime vuoden toteutus oli niin onnistunut. En itsekään uskalla jättää hankintaa sen varaan, että sen saisi kalastettua puoleen hintaan jostain ystävämyynnistä. Sisältö on vieläpä mukavan poikkeava viime vuodesta:)

 3. Heräsin eilen siihen todellisuuteen, että jouluun on 3.5 kuukautta aikaa, kun säkköpostiin tuli Ritualsin joulukalenterimainos. HIEMAN alkoi ahdistaa, että jo näin aikaisin niitä myydään…

  Mutta siis, myönnän, että kävin katsomassa sisällön ja tsekkasin myös sun linkistä, mitä muuta olisi joulukuulle luvassa. Viime jouluna mulla oli L’occitanen deluxe-malli, mikä oli tosi kiva. Body Shopin kalenteri kiinnostaisi, samoin tuo Lumene. Baborilla on ollut ampullikalenteri, jota saa saksalaisen Kosmetikkaufhausin Kautta. Ah, jouluisia valintoja syyskuun alussa, todellisia ensimmäisen maailman ongelmia…

  1. Mä kävin juuri ennen kommentteihin vastaamista palloilemassa Ritualsin sivuilla:P En ihan vielä latonut kalenteria ostoskoriin ja vaikka mun tekisi sitä mieli, niin toinen puoli toivoo, että se myytäisiin loppuun äkkiä….
   Body Shopin kalenteria mullakaan ei ole koskaan ollut ja se on ehkä sellainen, jonka voi hankkia yhtenä jouluna, mutta sisältö tosiaan on aika itseään toistava vuodesta toiseen. L’Occitanen deluxe olisi kyllä ollut kivaa vaihtelua peruskalenterille. Tämä on todellakin länsimaisen ihmisen ahdistusta ja varsinainen ensimmäisen maailman ongelma:D

   1. Mä taas olisin ostanut Ritualsin kalenterin, mutta sitä ei toimitetakaan Suomeen. Tuli pyyntö poistaa tuote korista: ”WE’RE SORRY! Unfortunately we are not able to deliver below product(s) to the chosen shipping address. Please remove the marked product(s) if you would like to continue to the checkout.”
    Onko aiemmin onnistunut?

    1. Mä en itse ole tilannut, mutta ainakin Kissis-Heini oli onnistuneesti tilannut kalenterin ja se oli saapunut muutamassa päivässä kotiovelle. Jossain oli tästä juttua ja neuvoksi oli ehdotettu selaimen vaihtamista jolloin tilaus voisi onnistua. Kannattanee kokeilla ?

    2. Harmi, ettei tilaus onnistunut. Olisikohan niin, että ovat sittemmin muuttaneet käytäntöjä jos postitus Suomeen tulee kalliiksi. En keksi oikein muuta selitystä:/

     1. No nyt selvis! Johtuu postinumerosta, kyselin Ritualsilta suoraan, missä vika.
      UPS ei toimita postinumeroihin 10000 – 99999.
      Asia hoitunee helsinkiläisen ystävän kautta. Pakkohan se nyt on saada!

     2. No onpas kummallinen juttu! Mut jos järjestyy välikäden kautta, niin sentään saat kalenterin:) Itse tilasin muuten tänään Lumenen ja se taitaa jäädä nyt mun ainoaksi rahatilanteesta johtuen.

 4. Mulle kun ei kauneusbokseja tule, niin joulukalenterien matkakokoisillekin tuotteille on ihan hyvin tilausta – ja nyt kun sanon tämän, tajuan että noh, suurin osa niistä matkakokoisista on viime joululta vielä korkkaamatta tai puolillaan. Mutta vain siksi, että olen maanisesti säästellyt niitä vain matkoille, eikä niitä matkoja ole niin paljoa että saisin niiden aikana purkkeja tyhjennettyä. Ehkä pitäisi ymmärtää ottaa tuotteita käyttöön ihan arkielämässäkin.

  Kalenterin tuoma ilo joulukuun aamuina on sen verran mulla arvossaan, että ehdottomasti haluan tänäkin vuonna ainakin yhden kalenterin. Lumene vakuutti viimeksi sen verran, että huoletta uskallan maksaa siitä nyt täydenkin summan vaikken ole sisältöä kurkkinutkaan. L’Occitanesta kiinnostaisi se luksusversio, kun tavallinen kaltsu mulla on ollut jo niin monta kertaa. Muuten en oo perehtynyt vielä oikein mihinkään kalentereihin, en osaa vielä orientoitua…

  1. Moni oli jo tilannut LF:n kalenterin ja kävin vielä uudelleen pällistelemässä sisältöä. Siinä oli jonkin verran samoja tuotteita, joita on tullut bokseissa, joten itse en tällä kertaa siitä innostu.
   Lumene tosiaan on ostoslistalla ja sen kaveriksi pitäisi saada jokin ”erikoisempaa” sisältöä tarjoava, mutta vaihtoehtojen runsaus hämmentää ja mitä enemmän noita selaa, sitä enemmän sekoaa. Kyllä on vaikeaa:D

  1. Varmasti jännää seurata sivusta tätä sekoilua:D Mähän olen meidän perheessä ainoa, joka kalentereista enää innostuu, eli lapset ovat jo ohittaneet sen iän vuosia sitten….sain kieltämättä kotona vähän silmien pyörittelyä aiheen tiimoilta…

 5. Pitää itsekin alkaa tehdä koontia ja pohdintaa noista joulukalentereista. Mammalomalaisen budjetti ei kovin venyvä ole, joten hirmuisen kallista/montaa joulukalenteria ei tässä taloudessa tule olemaan – toisena pointtina myös tuo sun mainitsemasi purkkien ja purnukoiden vuori, joka odottaa kaapissa korkkaamistaan :D

  1. Mä yritän myös olla nyt järkevä ja opiskelijabudjetti myös rajoittaa shoppailua. Saas nähdä, miten tässä käy:D

 6. Mä iskin silmäni ekaa kertaa Glossyboxiin ja Ritualsin kalenteria olen havitellut jo pari vuotta. Jos nämä kaksi saisin, olisin iloinen. :)

  Viime vuonna Lookfantsun ja NYXin kalenterit oli kivoja molemmat, mutta en ostaisi niitä enää uudelleen. Kiehl’sillä oli viime vuonna liikaa näytepussukkakokoja ja Lumenen ihonhoito sopii mulle vaihtelevasti. TBS:n ja Kicksin kalentereista en ole toistaiseksi löytänyt riittävästi kiinnostavaa sisältöä. Lush olisi kiva, jos siellä ei olisi lainkaan kylpypalloja ja Benefitin olisi huippusöpö, mutta olen kokeillut tuotteita riittävästi ymmärtääkseni, että en saisi toiveilleni vastinetta kalenterista. Cliniquenkin saattaisi olla hauska ja Selfridgesin kalenteria pidän varmuuden vuoksi silmällä, mutta kyllä mun ultimaattinen märkä päiväuni olisi MACin joulukalenteri. Siitä ei joulunodotus mitenkään enää paranisi! :D :D

  1. Glossyboksin sisältö kiinnostelee ihan todella paljon muakin! LF:n sisältö tosiaan on aika samankaltainen kuin vuosi sitten ja vaikka tykkäsin siitä, niin en halua sitä tänä vuonna. TBS-kalenterista pitäisi saada se kallein versio, että se kiinnostaisi tarpeeksi ja mieluummin kyllä sillä rahalla käännyn muiden vaihtoehtojen puoleen.
   NYX olisi mustakin kiva jos käyttäisin vähän rohkeammin eri huulipunasävyjä, mutta nudetyttönä sisällöstä lähtisi varmaan 2/3 eteenpäin, ei kovin kannattavaa:D

 7. Mua ei kosmetiikkajoulukalenterit pahemmin kiinnosta. Tai sen verran, että on kivaa seurata blogeista, että mitä luukkujen takaa paljastuu. Ite aion hommata taas ainakin yhden teejoulukalenterin. On niin kivaa testata eri teemakuja.

  1. Teekalenteri on varmasti järkevämpikin valinta, sillä sisältö tulee todennäköisesti käytettyä aika lailla saman tien pois, sen sijaan, että pussit jäisivät vuodeksi laatikoihin pyörimään:D

   1. Mää otin viime vuoden kalenterin hyötykäyttöön ja säilytän nyt siinä korviksia! Tosi kätevää! Tarvin kyllä vielä toisen, että saan kaikki korvikset järkevästi. :D

 8. Mulla on ollut joulukalentereita seuraavilta merkeiltä: Ciaté, TBS ja L’Occitane. Kynsilakkakalenteri oli kyllä kiva, olisi ehkä ihan kiva kokeilla esim Essien joulukalenteria. Siinä vaan on vaarana saada lakkoja, joita jo omistaa. TBS ei enää merkkinä kiinnosta, joten sen ohitan. L’Occitanen kaikki tuotteet on tosi kivoja, mutta tosiaan, niissä on tosi vähän uutuuksia… joten se on vaan tuttu ja turvallinen.
  Lumenen viime vuoden kalenteri oli aika wau! Toisaalta, olisi kiva suosia suomalaista…

  Hmm, en tämän kirjoittamani tekstin avulla tullut yhtään viisaammaksi, että minkä kalenterin meinaan hankkia :D

  1. En muistanutkaan Essien kalenteria! Siinä oli kyllä kiva sisältö sikäli kun instasta kuvia bongailin.
   Mä ajattelin myös, että aiheesta kirjoittaminen jotenkin selkiyttäisi ajatuksia, mutta toisin kävi. Hämmentää entistä enemmän:D

 9. Lumene kiinnostaa kyllä, harmittaa kun en viime vuonna ostanut. Lf taitaa jäädä multakin välistä tänä vuonna. Ehkä. :)

  1. Mä olen päätökseni LF:stä tehnyt eli skippaan sen ja ehkä boksikin lähtee tauolle. Mutta Lumenen ostan heti kun tulee jossain vastaan:)

 10. Lumene kiinnostaa ja samoten revolution jos heiltä tulee kalenteri. Viime vuonna oli dermosil ja balea ja niistä baleaa en tule saamaan jos en saksaan mene ja dermosilia en osta uudestaan.

  1. Ai niin Dermosilkin! Nämä kommentit lisäävät vaihtoehtoja entisestään:D Mä en muistanut, että niiltäkin oli kalenteri. Ilmeisesti se ei kuitenkaan ollut ostamisen arvoinen, vaikka merkillä onkin paljon kivoja tuotteita, harmi:/

 11. Lumene ja Loksu-kalenterit on mulla tänä vuonna listalla mikäli onnistun niitä saamaan, muut saa tällä kertaa jäädä.

 12. Ennakkotilasin tänään sen LF:n kalenterin.. Nyt jäi vähän harmittamaan(kommenttien perusteella), onkohan sisältö ihan tylsä kuitenkin:( 4. LF:n kalenteri peräkkäin mulle. Tyytyväinen ainakin edellisinä vuosina oon ollut. Ja tilaan myös säännöllisesti beauty boxia.

  1. Eräässä ryhmässä käytiin juuri tänään keskustelua aiheesta ja sisältö tuntuu jakavan mielipiteitä. Minusta siellä oli sekä tosi kivoja että vähän tylsiä juttuja mutta rahalle kalenterissa kuitenkin saa hyvin vastinetta. Toivottavasti se tuottaa sulle iloa joulukuun aamuina:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *