Olaplex-uutuudet muotoiluvoide ja hiusöljy

Kirjoitin vuosi sitten blogiin Olaplexin shampoosta ja hoitoaineesta, jotka ostin beauty bloggers made me do it-hengessä eli yhtäkkiä kaikki puhuivat niistä ja mun oli pakko hommata tuotteet itsellenikin.

Kesällä, ollessani curly girl-metodilla, pidin taukoa näistä metodiin sopimattomista tuotteista, mutta syksyllä ostin uudet putelit jotka mulla edelleen on käytössä. Shampoon voisin ostaa vielä uudelleen, mutta hoitoaine ei ole niin mullistava, että ostaisin sitä enää jatkossa. Kaipaan silottavampaa fiilistä ja mun hiuksia on nyt vaalennettukin sen verran, ettei Olaplex-hoitoaineessa oikein tehot riitä etenkään lyhyellä vaikutusajalla.
Sebastianin Dark Oil Lightweight Conditioner on nykyinen luottohoitsikkani.

Hiuksiin jätettävät hoitoaineet ovat olleet mulle aina ongelmallisia. En ole joko hallinnut annostelua tai sitten mulla on ollut vääriä tuotteita, mutta aika montaa olen kokeillut ja saanut aina aikaiseksi lähmätukan. Niinpä olen pysytellyt hiusöljyissä ja Moroccanoilin öljy onkin ollut suosikkituotteeni vuosien ajan.

Noh, tästä alustuksesta päästään viimein aiheeseen eli No. 6 Bond Smoother-muotoiluvoiteeseen ja No. 7 Bonding Oiliin.


Otsikko on itse asiassa pikkuisen harhaanjohtava, sillä Bond Smoother ei ole enää ihan uusi tuote, mutta öljy sentään voidaan laskea uutuustuotteeksi:)

Kaikissa Oleplex-tuotteissahan on Olaplexin kehittämä ja patentoima ”Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate -aktiiviainesosa, täysin innovatiivinen uusi ainesosa, joka suojaa, ravitsee ja uudistaa hiuksia sekä palauttaa vaurioituneiden hiusten kunnon korjaamalla kemiallisessa käsittelyssä rikkoutuneita disulfidisidoksia.” (lähde: Olaplex)
Disulfidisidos on tutummalta nimeltään rikkisilta. Vastaavaa ainesosaa ei löydy mistään muista hiustuotteista.

No. 6 Bond Smoother korjaa, silottaa, tuo kiiltoa ja pehmentää pörrötukkaa sekä hillitsee hiusten sähköistymistä kivasti. Hassua, että mun hiukset eivät ole koskaan ennen olleet sähköiset, mutta parin viime vuoden aikana olen saanut tutustua tähänkin riesaan. Ja vaikka kaikki hoitoaineet lupaavat silottaa ja pehmentää, niin Bond Smootheria käytettäessä sen huomaa ihan oikeasti, eli hiukset ovat selkeästi paremman tuntuiset.


No. 7 Bonding Oil on vähän kuivaöljyn tyyppinen, koostumukseltaan ohut ja sisältää lämpösuojan 230°C asti, mikä on erityisen kiva juttu, vaikka aika harvakseltaan suoristan tai edes föönaan hiuksia. Bonding Oil myös tuo kiiltoa, kirkastaa hiusväriä ja vähentää pörröisyyttä.

Molemmissa tuotteissa on mieto, samantyyppinen tuoksu kuin shampoossa ja hoitoaineessa ja molempia voi käyttää sekä kuiviin että kosteisiin hiuksiin.

Kuten kaikki Olaplex- tuotteet, nämäkin ovat superriittoisia. Ihmettelin aluksi Bonding Oilin 30ml pullokokoa, hinnan ollessa kuitenkin sama kuin muillakin tuotteilla, mutta öljyä tarvii ihan älyttömän vähän verrattuna tavallisiin hiusöljyihin. Bond Smootherin annostelukin poikkeaa varmasti useimmista jätettävistä hoitsikoista, sillä sopiva määrä on pienen herneen verran mun hiusten pituuksiin.


Kuva on viimeisimmän kampaajakäynnin jälkeen, eli kuten näkyy, hiukset tykkäävät lennellä kaikkiin ilmansuuntiin. Sinä päivänä oli poikkeuksellisesti pakkasta useampi aste, jolloin ilma on kuivempaa. Kostealla säällä mun hiukset taas lähtevät mielellään kihartumaan varsinkin, jos niissä ei ole mitään aineita. Niinpä kaikki apu on tervetullutta.

Vaikka Olaplex-tuotteet ovat kertaostoksena kalliita, ne onneksi kestävät käytössä pitkään. Kannattaa kyttäillä tarjouksia ja etenkin Sokoksen Hiustenhellimisviikoilta näitä voi ostaa mukavalla alennuksella.

Onko kumpikaan näistä tai ylipäätään Olaplexin tuotteista teille tuttuja?

8 thoughts on “Olaplex-uutuudet muotoiluvoide ja hiusöljy

 1. Mä testasin Olaplexin shampoota ja hoitsikkaa samassa bloggaaja-aallossa, mutta mun tukalle ne eivät tehneet yhtä hyvää kuin normisti käytössä olevat Davinesit, joten en kirjoittanut kokeiluistani mihinkään mitään. :D

  Tää öljy pikkuisen kiinnostelee, mutta toistaiseksi oon vielä välttänyt houkutuksen. Jään seuraamaan, että käynnistitkö sä uuden aallon nyt näillä puheilla. :)

  1. Tiedän, että sulla on suosikkiöljy, jota lienee vaikea päihittää. Siinä mielessä olisi kiva lukea kokemuksia, jos tää sattuu joskus päätymään hyppysiisi:)

 2. Kiinnostuin! En pärjää ilman Olaplexeja, totesin sen taas viikonloppuna kun pakon edessä pesin hiukseni jollain hotellin all-in-one -shampoolla. Hiukset oli ihan kauheat sen jälkeen, likaisen näköiset ja sähköiset. Yök. Oon todella huono käyttämään öljyjä ja hiuksiin jätettäviä hoitoaineita, mutta Olaplexien kohdalla voisin kyllä tehdä poikkeuksen.

  1. Rohkenen väittää, että pärjäisit ainakin tuon jätettävän kanssa, sillä se ei tavallaan tunnu hiuksissa miltään, mutta jättää kuitenkin fiiliksen, että jotain sinne on laitettu, koska hiukset tuntuvat paremmilta.

   Oisin varmaan joutunut lähtemään pois kesken kaiken, jos omat tukka-aineet ois jääny matkasta ja mistään ei saisi korvaavia:D

 3. Onpas sun hiukset kasvaneet! Just hain olaplexin hoitoainetta emotionista ja myyjä esitteli samalla näitäkin purnukoita. Tulen hankkimaan ne kyllä kans…viimeistään hiustenhellimisviikolla?
  Tuo hoitoainetta oon käyttäny kaks pulloa ja on ihan parasta, kun kasvatan kans pidempää tukkaa.

  1. Mun hiukset on nyt ehkä suunnilleen siinä mitassa, jossa tykkään niitä pitää -ja myös sillä rajalla, että jos ne olisivat pidemmät, joutuisin maksamaan pitkien hiusten hinnan kampaajalle:D
   Hiustenhellimisviikot on kyllä parasta bestiä, silloin raaskii vähän ostaa varastoonkin näitä arvokkaampia tuotteita. Mun oli tarkoitus odottaa sinne asti, mutta en sitten vaan malttanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *