Näin muokkaan kuviani -haaste

Sain Korukynsillä-blogin Lunaliilta haasteen, jossa pyydetään kertomaan esimerkkikuvien avulla, miten kuvia muokataan blogia varten.

Säännöt:
1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!

Kiitos haasteesta, päätin tarttua tähän saman tien:) Valitsin viimeisimpien julkaisemieni kynsien kuvista sattumanvaraisesti pari kuvaa.
Tässä ensin alkuperäinen kuva:
Ja muokattu kuva:
Mitä tässä välissä sitten tapahtui? Ensin rajaan ja suoristan kuvaa tarvittaessa. Viimeaikaisissa postauksissa on ollut ns. nostokuvana eli ensimmäisenä kuvana aika samantapaisia kuvia, niitä joudun kyllä suoristamaan koska eihän ne pullot millintarkasti suorassa kameralle taltioidu, saati että rajaukset olisivat noin tarkat. 
Vasemmalla alkuperäinen, oikealla muokattu kuva.

Kuvia siis pitää rajata, suoristaa ja hiukan säätää. Yleensä lisään vähän kontrastia ja säädän valotusta, alkuperäinen kuva on aina vähän tunkkainen koska pokkarikamerassani ei ole valotuksen manuaalisäätöä kuten järjestelmäkameroissa.
Tarvittaessa terävöitän kuvaa hiukkasen ja jos joku helposti poistettava roska eksyy näkyville, siivoan sen pois. Pienennän kuvia reilusti, etten turhaan täyttäisi Bloggerin kuvatilaa ja kuvat latautuisivat myös mobiilikäyttäjille nopeasti. Kaikki kuvathan saa klikattua isommiksi halutessaan. 
Aika pieniä juttuja, aikaa näihin ei kulu juurikaan. Voisin tehdä samat asiat pro-tasolla, onhan läppärini dockissa siihen tarvittavat ohjelmat mutta en halua. Syy on oikeastaan se, että tämä on kynsiblogi ja harrasteblogi, ei ammattimainen kuvankäsittelyn ym. taidonnäyte. Lisäksi asettaisin itseni tuntien riman niin korkealle, että olisin jatkuvasti tyytymätön. Kuvien säätelyn sijasta lakkailen mieluumin senkin ajan kynsiäni:)
Niinpä menen sieltä, mistä aita on matalin (jälleen kerran:D) ja tyydyn iPhoton tarjoamiin mahdollisuuksiin. Vesileimaa en laita kuviini, itseäni kovin erottuvat leimat häiritsevät enkä pidä kuviani niin huippuina, että joku niitä haluaisi lainailla. Toki vesileima toimisi tavallaan tavaramerkkinä mutta en juurikaan kylvä kuvia muualle kuin tänne blogiin ja fb-sivulleni, joten kuvan katsoja tietää jo oletusarvoisesti, että kuva on ottamani:)
Haastan mukaan seuraavat bloggaajaneitoset:

17 thoughts on “Näin muokkaan kuviani -haaste

 1. Olitpas huippunopea! Samaa ohjelmaa tunnutaan käyttävän, ja musta toi iPhoto on todellakin ihan hyvä kuvanmuokkaukseen :) Kuitenkin aikalailla samoja juttuja (ne tärkeimmät kuten rajaus ja valotus) mitä ilmeisesti myös ammattilaisemmissa ohjelmissa on.

  Saanko muuten lisänä vielä kysyä, että miten oot päätynyt käyttämään mustaa taustaa? En nyt jaksa mennä tarkistamaan sun vanhempia kuvia, mutta jotenkin mun muisti sanoo, että aikaisemmin oli vaalea ja nyt olen kiinnittänyt huomiota, että sehän on tosiaan musta :D

  1. Vanhemmissa kuvissa on tosiaan vaalea tausta. Mua häiritsi se, että se ei ole koskaan täysin valkoinen vaan harmaa ja lisäksi mustasta taustasta tulee mielestäni kivaa kontrastia kuviin. Aika usein silmä poimi vaaleasta taustasta myös jotain pölyä, roskia ja kissankarvoja mitä oli eksynyt lightboksin staattiseen kankaaseen. Musta on anteeksiantavampi:) Toisaalta haittapuolena valoa tarvitaan enemmän koska musta ei heijasta sitä vaan ennemminkin imee. Seuraavalla Ikea-reissulla täytyy kotiuttaa kolmas tuommoinen valaisin.

  2. Aa, sullahan täyttyy kohta paikat noista valaisimista :D Mulla on vielä yksi, mutta toinen pitää hankkia, kun mun valolaatikko on matkalla Suomeen jo :) Sain vihdoin aikaiseksi oikein tilata sellaisen, kun omatekemät tuppaa mulla hajoamaan käytössä kun päällystän nenäliinalla :D

  3. No nenäliina ei tosiaan oo varmaan kovin pitkäikäinen ratkaisu:D Kyllä tuohon mun kuvauspisteeseen vielä yks lamppu onneksi sopii… :D

  4. Muakin kiinnosti tietää tuosta mustasta taustasta :) Onko se ihan paperia vai kangasta? Joutuuko sitä koskaan säätämään mustemmaksi vai näyttääkö aina mustalta? Saiko tuostakaan nyt mitään selvää :D Mietin siis vaan, että onko se joskus harmahtava vai aina ihan musta. Oon itse harkinnut joskus kokeilevani mustaa taustaa, kun muakin ärsyttää ettei tausta ole valkoinen vaan harmaa, tai eniten ärsyttää että se on siniharmaa tai keltaharmaa :D

   Mutta pakko vielä kehua sun kuvia, vaikka oon tainnut jo aika monesti niitä kehua :) Sun kuvat vaan ovat aina ilo silmälle ja tykkään sun tyylistä ottaa kuvia, sekä asetteluista <3

   PS. Olit laittanut tunnisteet aakkosjärjestykseen, jei! Kiitos kun toteutit toiveeni <3

  5. Se on käsipyyhe:DD Ehkä paras kolmen euron sijoitus tähän harrastukseen:) Etsin ensin jotain huopaa tms. mutta ei nyt helpolla löytynyt joten nappasin tuon mukaani. Tausta on ilahduttavan musta aina, joskus kuvissa on ollut liikaa valoa ja joudun säätämään sitä tummemmaksi.

   Varmaan joku kartonkikin toimisi hyvin?

   Iso kiitos kuvakehuista, olet kuitenkin idolini sillä rintamalla joten otan tuon mielihyvin vastaan:) Tunnisteet tosiaan on nyt aakkosjärjestyksessä kun en osannut muuta, on ne sentään vähän selkeämmät noin.

  6. Ai käsipyyhe! :D Reps :DDD Ihan mahtavaa! Ei siis tarvi olla mitään harvinaista ja kallista angorakaninkarvasta kudottua kangasta…

   Ei kestä kiittää :) Mutta minäkö sun idoli, aikamoista, oon kyllä imarreltu! Tuntuu jotenkin jännältä, että joku voi ajatella noin, ite kun nään omissa kuvissa aina ne huonot puolet. Mutta kiitos ihana, lämmitti mieltä kovasti <3

  7. Joo, parhaat konstit on halpoja ja yksinkertaisia:D

   Itsehän sitä aina näkeekin ne virheet ja paranettavat asiat, vaikka olisi paljon helpompaa ellei olisi niin pahuksen kriittinen aina. Mutta se on helpommin sanottu kuin tehty:)

 2. Sulla on niin nätit kuvat ennen muokkaustakin :) Mä itseasiassa parisen viikkoa sitten otin kuvat ja jätin myös lähes muokkaamattoman version koneelle, kun ajattelin kans näyttää miten käsittelen kuvia :D Mutta sitä oli jo rajattu, niin taidanpa tehdä uudet kuvat! Kiitos haasteesta, tää on hyvä :)

 3. Kiitos haasteesta! Vastaankin siihen varmasti aika pian, sillä oon näitä kuvanmuokkausjuttuja päässäni jo pohtinutkin, Kynsikoristeluissahan oli taannoin tästä juttua. Ja aikomuksena on tässä joku kaunis päivä askarrella (tai ostaa…) lightbox, syksy on kuitenkin jo melkein kynnyksellä, ja valoisa aika vähenemään päin :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *