Mummon vakstuuki

Meillä vallitsevassa härdellissä on se hyvä puoli, että saan postailtua ikuisuuden vanhat kynsikuvat pois roikkumasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tässä lakkauksessa käytin Essencen Wild White Ways-lakkaa, jota on kynsillä kaksi kerrosta. Sen päälle leimasin Colour Aliken 531:llä ruutukuvion Über Chicin laatasta 1-03.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ruudukon päälle lisäsin vielä söppänät siirtokuvat. Vähän tulee mummon pöytäliina mieleen mutta silleen nostalgisella ja lämpimällä tavalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kirjanpitoni mukaan olen pitänyt lakkausta viisi päivää, joten on mun täytynyt tästä tykätä vaikka muuten en enää muistakaan, mitä tapahtui tammikuussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mä tein uudenvuodenlupauksen laittaa ylös aina käyttämäni lakat ja kerrosten määrät, leimauslaattojen numerot jne ja sepäs onkin yllättäen pitänyt. Ja hyvä niin, koska muuten näidenkin kynsien sisältöä olisi vain voinut arvailla.

Ja hei, sunnuntaina ilmestyy sunnuntailiitekin pitkästä aikaa. Muksaa viikkistä!


Vakstuuki on lapsuudessani käytetty murresana ja tarkoittaa vahakankaista pöytäliinaa. Se tulee ruotsin kielen sanasta vaxduk.

24 thoughts on “Mummon vakstuuki

  1. Nättiä :) Ja vähän hyvä tuo listaus kaikista lakkauksen yksityiskohdista, kivempi lukeakin näin kuin, että ”en tiedä mitä käytin, kuinka paljon ja minkä aikaa” :D Oikeasti, lukijalle informatiivisempaa vaikka voihan sitä nauttia myös vain kauniista kynsikuvistakin :3 Hyvää pidennettyä viikonloppua, sunnuntailiitettä ootelessa o/

    1. Muakin on joskus harmittanut jos etin tietoa lakan peittävyydestä ym. eikä sitä kerrota. Tai ei ole lakkoja tai käytettyä laattaa ollenkaan, vielä tylsempää. Kiitos paljon ja samoin myöskin sulle mukavaa pyhää:)

  2. Kauniit vakstuukikynnet! Joskus lapsena muistan kuulleeni sanan vakstuuki jonkun vanhan sukulaisen suusta, mutta aikuisiällä en ole tainnut sanaan törmätä. Kyllä mäkin näin hienoilla kynsillä viihtyisin monta päivää :).

    1. Olen kuulut myös version ”vastuuki” eli taitaa olla vähän alueesta riippuvainen mitä käytetään. Meillä ei taas pöytäliinaa yleensä ole kuin jouluna joten puhun vain pöytäliinasta. Sain lapsuudessa trauman vakstuukeista:D

  3. Kyllä mullekin kelpasi tuommoiset tuukikynnet. Oikein sievät. Ja olen ihan pode tuommoisesta järjestelmällisyydestä, että on kirjannut kaikki lakkauksesta ylös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *