Muistakaa pestä kädet!

Käsien pesu – tuo päivittäin useita kertoja toistuva ja niin tarpeellinen toimenpide. Olen aika neuroottinen käsien jynssääjä, pesen kädet esim. aina kotiin tullessani ja ennen kuin alan tehdä ruokaa. Uskon, että huolellinen käsihygienia ihan saippuaa käyttäen on paras tapa estää kaikenlaisten ällöbakteerien leviäminen. Joskus yleisissä vessoissa huomaa, miten todella monet jättävät kätensä pesemättä ja se, jos mikä saa välttelemään kaupungilla kulkiessa ovenkahvoja ja liukuportaiden hihnoja. En silti käytä käsidesejä tai desinfioivia pesuaineita, koska sekään ei ole hyväksi. Terveen järjen käyttö on sallittua:)

Meillä käytetään kotona yleensä jotain muita kuin ihan niitä marketin perus-käsisaippuoita, tarkoitan Bliviä ja vastaavia. Niissä ei ole mitään vikaa, mutta musta on silti kiva ostaa jotain vähän erilaista. Nyt syksyllä esim. huomasin lähi-Cittariini rantautuneen Method-merkin tuotteita pienellä valikoimalla, ja toivonkin, että niitä tulee lisää. Nestesaippuat ovat todella ihania, mun suosikki on piparminttu-vanilja.

Sitä odotellessa pesen käteni vessassa tällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Siis lakritsisaippuaa!!!! Ihan törkeän ihanalta tuoksuvaa lakusaippuaa ^-^

Gunry ei ole mikään kallis merkki, tämä 500ml saippuaputeli kustansi alle 3€ ja muutama päivä sitten ostin saman merkin polkakarkilta tuoksuvia saippuoita vieläkin edullisemmin, hinta taisi olla 2 pulloa 3€. Löysin näistä tosi niukalti tietoa netistä, mutta näitä neljää saippuaa oli ainakin mun kaupassa. Kuva löytyi Gunryn ruotsalaisilta fb-sivuilta.
Piparkakun tuoksu oli yllättävän aito. Tietenkin nuo kaikki läpi, mähän haistelen lattianpesuaineita myöten ihan kaikki ennen ostopäätöstä:D

14908301_1419246788096848_3130130187834550436_n

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Näitä Scents of the world-tuoteperheen saippuoita on kolme muutakin: kukkaiset Edelweiss (eli alppitähti), Roses ja Mimosa. Joudun ehkä ostamaan varastoon yhden lakrisin, koska sitä ei joka päivä saippuoissa tule vastaan. Mä en olisi uskonut sekoavani tällä tavoin niinkin arkisesta asiasta kuin nestesaippuasta, mutta elämä on ihmeellistä.

Meillä on viikonloppuna tiedossa varastonsiivoustalkoot. Olen pienesti huolissani kynsistä, joten täytyy muistaa laittaa hanskat käteen. Varasto on siinä tilassa, johon muuttomiehet sen keväällä jättivät ja nyt on ihan pakko käydä sen kimppuun, koska kaipaan esim. jouluvaloja, jotka on siellä jossain. Inhoan jo valmiiksi koko hommaa mutta eipä auta.

Kivaa viikkistä teille, joiden viikonloppu menee mukavammissa merkeissä:)

30 thoughts on “Muistakaa pestä kädet!

 1. Minä olen tarkka käsien pesusta. Ihan on samat kuviot kuin sinulla. Pesen käsiäni varmaan kymmeniä kertoja päivässä, jollen enemmänkin. Pesun päälle sitten käsien rasvaus, niin on siinä käsien veivaamista yhdelle naiselle riittämiin. Käytän tämän lisäksi myös käsidesiä pesun jälkeen varsinkin, kun liikun kaupungilla ja jos joudun käymään yleisessä vessassa. Käsidesi kulkee aina matkassa varmuuden vuoksi. Vältän myös koskemasta mihinkään yleisissä kulkuvälineissä. Syksy ja talvi ovat siitä hyviä, että voi pitää koko ajan hanskoja, mutta muulloin joudun taiteilemaan, etten joudu koskemaan mihinkään. Jos joudun käsin koskemaan jotain yököttävän epämiellyttävissä kulkuvälineissä, heti tilaisuuden tullen kädet pesemään ja käsidesit siihen päälle.
  Ihania nuo Gunryn saippua. Niitä pitää kyllä tutkia tarkemmin. En ole viime aikoina ihan hirveän usein käynytkään Cittarissa, mutta nyt teenkin pienen ekskursion:)

  1. Mä käytän käsidesiä kotona vain, jos meillä on joku jossain vatsataudissa tms, silloin tosin desinfioin myös ovenkahvoja jne ja sillä onkin useimmiten saatu tartunta rajattua vain siihen, joka taudin toi kotiin. Ja toki sit esim. sairaaloissa tai vastaavissa paikoissa kyllä lorautan käsidesiä. Tai jos aion syödä, eikä ole mahdollista käydä pesemässä käsiä sitä ennen. Eli joo, kyllähän niitäkin tulee jsokus käytettyä. Ja hanskat pidän aina visusti kädessä kaupungilla:D

 2. Itsekin olen samalla tavalla tarkka käsienpesun suhteen, mutta kotioloissa välttelen erinäisiä antibakteerisia aineita – ne ovat kotioloissa mun mielestä ihan turhakkeita normaalioloissa..

  Tuo lakritsikäsisaippua kuullostaa herkulliselta, pitää tsekata sattuisiko joskus itselläni vastaan :)

  1. Näinpä juuri, liika desinfioiminen ei ole hyväksi. Ollaan joskus naurettu, että meillä on lapset kontanneet vauvoina koirankarvoissa, eikä kummallakaan ole mitään allergioita, mutta eihän asia ole ihan noin yksioikoinen. Niin moni muukin asia vaikuttaa siihen. Se on kuitenkin ihan kiistaton tosiasia, että liialla antibakteeristen aineiden käytöllä tehdään hallaa paitsi ympäristölle, myös itselle.

 3. Mä olen sitä mieltä, että me eletään ylihygienisessä maailmassa, mistä johtuu nuo ihmisten sairauskierteet yms. Ihmiset desinfioi ja pesee itsestään pois ne hyvätkin bakteerit, jotka suojaavat meitä kaikkia tauteja vastaan. Jokapäiväiset suihkut ja jatkuva käsien hinkkaaminen, se ei vaan ole hirveän järkevää. Tiedän, että joissain ammateissa tuo on pakollista. Ja pakko toki sinne suihkuun on mennä jos hikoaa, mutta jos ei hikoa, niin turhaa sitä koko kroppaa kastelee. Pesee vain ne kriittiset paikat päivän päätteeksi. Tottakai kädet pitää pestä vessassa käynnin jälkeen, ennen ruuanlaittoa yms. ihan perusjuttuja. Mutta joka tilanteessa, no way! Olen tässä asiassa vastarannankiiski. Itsellä on tuttuja jotka kävelevät Suomessa käsidesi käsilaukussa ja kieltämättä vähän pyörittelen päätäni tälle villitykselle. Ulkomailla varsinkin ennen ruokailun aloittamista käytän käsidesiä itsekin, mutta Suomessa. :o Olen ollut viimeisen reilun viiden vuoden kerran flunssassa, tämä oli viime keväänä maaliskuussa. Muuta pientä pään viiraamista ( :D ) lukuunottamatta olen ollut terve kuin ”pukki” ja olen varma, että sillä on vaikutusta, että annan myös niiden hyvien bakteerien elää itsessäni, enkä hinkkaa niitä hysteerisenä pois, ne suojelevat, kun tulee tarvetta.

  1. Olen osittain samaa mieltä, tosin itsehän käyn jopa kaksi kertaa päivässä suihkussa koska mun iho sen kestää. Se on kyllä ihan totta, että jos ympäristö on liian steriili, se ei tosiaan ole hyväksi. Ihan normaali perussiivous on viisainta, paitsi jos joku tuo meille jonkun mahapöpön, niin sitten kaivan käsidesit kotonakin esiin.
   Meillä on kyllä sairastettu vuosien varrella, mutta koulut ja päiväkodit on sellaisia tautipesiä, että siellä leviää väkisinkin kaikki eikä siihen voi oikein vaikuttaa. Täitä ei luojan kiitos ole koskaan ollut, niitä mä pelkäsin aina kaikista eniten. Niin ja kihomatoja, niitäkin oli päikkärissä säännöllisesti. Yök:D

   1. Joo siis täit, hyi yök, alkaa kutisemaan pää jo pelkästä ajatuksesta. :D :D :D

    Mun mies raahaa kanssa työpaikalta meille kotiin vaikka mitä tauteja (paljon lapsiperheellisiä työkavereina), mutta jostain syystä ne ei vaan tartu muhun. Pitää olla onnellinen näiden omien tehokkaiden bakteereiden kanssa. :p

  1. Tänään spottasin jotain muitakin Gunryja Cittarissa, että sieltä voisi käydä etsimässä. Ovat tosiaan aivan ihania ja edullisia:)

 4. Houkuttelevia. Arvaas, lukasin tämän nopsaan aamulla, kävin apteekissa jossa on Cittari niinku metrin päässä ja unohdin koko homman vaikka piti mennä kyyläämään. Puolustaudun sillä että olin kuumeessa enkä oikein muistanut omaa nimeänikään!

  1. No voi vihtori! Kuumeessa ei kyllä pitäis kotoa poistua, vaikka kyllähän se vaan joskus on pakko. Paranemisia, ja uudella onnella seuraavan kerran kauppareissulle:)

 5. Liukuportaiden hihnat on sellainen paikka, mihin en ikinä koske! Mä en ole neuroottinen käsienpesijä, mutta tietyt paikat välttelen ja kuljen aika pitkälle hanskat käsissä kaupoissa. :D Mä oon tykännyt myös käyttää jotain erilaista saippuaa käsien pesemiseen, inhoan sitä tavallista saippuan hajua, joten kaikki muu on tervetullutta.

  1. Liukuportaissa on jo se kumimateriaali jotenkin sen näköistä, että se imee sisäänsä ihan kaiken mitä siihen laitetaan:D Näitä Gunryja kannattaa tiirailla, samoin nuo Methodit on kivoja. Niitä oon löytänyt myös esim. K-Raudastakin.

 6. Gunry tuotteet ovat edullisia ja ihania.Harmi vaan kun tosi vähän suomessa tarjolla
  Täytyy kattoo jos löytäs itekki
  Muutamia perussaippuoita ihan s-marketissa mut haluun jotain erikoisempaa

 7. Mä olen tarkka, mutta en todellakaan ihan joka välissä ole käsiä pesemässä ja käsidesit jätän muille. Mulla aikoinaan kun opettelin tehostetun käsien pesemisen ( kun tulee työpaikalle/kotiin), flunssat vähenivät. Kotona käytän nyt palasaippuaa, mutta tosi usein olen ostanut Lactolinen pesunestessä, joka ei ole liian kuivattavaa käsille ja josta herkkismiehenikin tykkää :)

  1. Ihan varmasti ainakin osan flunssapöpöistä pystyy järkevällä käsihygienialla torjumaan. Kunpa vaan kaikki sen oppisivat ja muistaisivat, etenkin just tää aika vuodesta alkaa olla sitä, kun kaikki mahdolliset pöpöt jyllää.
   Se kääntöpuolihan siinä tietysti on, että saa olla koko ajan rasvaamassakin koska saippuat kuivattaa.

 8. Täällä yks käsipesufriikki lisää. Mutta karkkilakkolaiselle lakuntuoksuista käsisaippuaa? Mä hörähdin ääneen, kun ajattelin, miten mun sylkirauhaset innostuisi tosta tuoksusta ja seisoisin vessan peilin ääressä silmät lasittuneina ja kuola lavuaariin valuen. Menossa päivä nro 233. Eilen ostin Prismasta joulua varten jemmaan ekan Mon Cheri -konvehtirasian. Jouluna ratkean luvalla.

 9. Lakusaippua kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta, rakastan kaikkia ihanan tuoksuisia saippuoita. <3__<3 Ja myös toinen käsienpesuneurootikko ilmoittautuu!

  1. Tää laku on nätimpi kuin ne matalat, ihan tavallisen näköiset Gunryn purkit. Harmi, että ainakin tosta meidän Cittarista tää on nyt loppu, mutta stalkkaan hyllyt läpi joka kerta käydessäni:)

 10. Minä en ole mitenkään ylihysteerinen käsienpesijä, sanoisin että aika ”normaali” (kuka määrittää normaalin), eli vessakäynnin yhteydessä, ruokaa laittaessa jne. Viime vuonna en siarastanut yhtään kertaa, tänä vuonna se kostautui, sillä juuri nyt olen toista kertaa flunssassa (jo kaksi viikkoa, jee…).

  Täytyykin meidän Cittarista katsoa noita, minäkin haluan lakritsisaippuan! Oli sinne tullut Laveran tuotteitakin, mutta ei sitä appelsiinikäsivoidetta, jota haluaisin. Appelsiinia löytyy kyllä dödönä, jalkavoiteena ym.

  1. Noo musta noi sun tottumukset kuulostaa ihan normaaleilta mutta kyllä on ihan tosi paljon ihmisiä, jotka ei pese vessakäynnin jälkeen käsiä ja SE on ällöä.
   Meilläkin on Laveraa lähi-Cittarissa, myös käsivoidetta, jonka ostan heti kun saan mun 73465837 käsivoidetta kulutettua loppuun tai edes vähemmäksi:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *