Mitä mä olen duunaillut?

Ihan hullun raskaat viikot takana. Olen sekä henkisesti että fyysisesti tosi poikki mutta niinpä vaan tästäkin on selvitty. Jos ikinä muutatte omakotitalosta jonnekin, kannattaa varata aikaa ja jaksua ainakin tuplamäärä normimuuttoon verrattuna.

Pääsiäisen alla sain tilaamani vaihtolavan ja 80 muuttolaatikkoa. Siinä ne pyhät menikin rattoisasti pakkaillessa ja varastoja tyhjentäessä. Meillä oli 30m2 vaja, autotalli, 40m2 saunarakennus sekä pihavaja asuinrakennuksen lisäksi. Noihin mahtuu sellainen määrä kamaa, että tuo valtava lava oli täynnä poisheitettävää muutamassa päivässä.

Uudessa kodissa kaappi- ja varastotilaa on tosi vähän, joten karsintaa piti suorittaa kovalla kädellä.
Let’s face it: jos et ole käyttänyt jotain tavaraa viiteen vuoteen, tuskin tulet sitä enää tarvitsemaankaan. Oli myös jotenkin tosi vapauttavaa hankkiutua eroon turhasta roinasta.

muuttokuva_1

muuttokuva_2
1.4. sain avaimet uuteen asuntoon ja hain maalit sekä muut remppavermeet. Samalla rautakauppareissulla mukaan tarttui pari mattoa ja muuta pientä sisustustavaraa.

muuttokuva_6
Olin alkuun katsonut, ettei maalattavia seiniä olisi kovin paljon, mutta päivänvalossa lähemmällä tarkastelulla kävi ilmi, että olisi hyvä maalata kaikki seinät. Teimme porukalla alkutyöt sunnuntaina 3.4, eli pakkeloinnit, lattioiden suojaukset ja listojen sekä pistorasioiden ym. teippaukset. Joku viitseliäämpi hc-remppaaja olisi tietenkin irrottanut kaikki nämä mutta me ei siihen nyt ryhdytty, kun tekemistä oli yllin kyllin ilman pipertämistäkin.

muuttokuva_7
Ikean reissu oli myös väistämätön tosiasia, ja mikäs sen mukavampaa kuin ängetä sinne satojen muiden kanssa viikonloppuna ja tyhjentää lompakkonsa sisältö kassalle vartin jonottamisen jälkeen. Mähän en ole mikään shoppailijatyyppi ja etenkin tungoksessa ihmisviha nostaa välittömästi päätään.

Ostoslistalla oli pari kylppärin kaappia, lapselle uusi patja, lamppuja, mattoja ja jotain astioita sekä pikkutavaraa. Sentään suurin osa saatiin hankittua mutta olin kyllä ihan kypsä kun autonovi pamahti kiinni lastauspaikalla. Alkaa nytkin mennä mittari punaiselle kun vaan ajattelenkin asiaa.
Koska aina sattuu jotain, olimme jollain käsittämättömällä tavalla onnistuneet hukkaamaan Antonius-korisarjan rungon matkalla autolta asunnolle eikä sitä löytynyt enää mistään. Kävin muuten männäviikolla uudelleen Ikeassa, ja mulla oli listalla neljä runkoa ja korit kolmeen kokonaisuuteen. Maksoin myös tästä määrästä tuotteita mutta kotona runkoja oli vain kolme. En taida uskaltautua ostoksille kolmatta kertaa.

muuttokuva_5
Välissä oli hyvä pitää taas pakkauspäivä ja tukkia vanhan kodin olohuonetta entisestään.

muuttokuva_8
Maalauspäivä oli tiistaina 5.4. Miehiä ei tarvittu mihinkään, kun tehokkaalla tyttöporukalla maalasimme koko kämpän kaikki seinäpinnat. Haluan tässä vielä kiittää kaikkia asianosaisia, joista ainakin muutamat ehkä lukevat tätä <3
Sähköputkimiestä kaivattiin vasta illalla laittamaan lamppuja kattoon ja kasaamaan valmiiksi kylppärin (kosmetiikka)kaapit.

Varsinainen muuttopäivä oli lauantai 9.4. Olin laskenut, että on järkevämpää ottaa muuttofirma hoitamaan homma kuin ahdistella kavereita, vuokrata pakettiauto ja ajaa kamoja itse koko viikonloppu. Noin neljässä tunnissa lähes koko irtaimisto oli siirtynyt vanhasta kodista autoon ja edelleen uuteen kotiin. Pari pakettiautollista herkimmin rikkoutuvia tavaroita kuljetettiin itse.

muuttokuva_10
muuttokuva_11
muuttokuva_13
Possupistekin alkaa hahmottua. Bongasin nettikirpparilta vielä yhden leveän Alexin ja silti tavaramäärää katsellessani epäilen, tuleeko kaikki mahtumaan laatikoihin. En haluaisi jättää pöydälle oikein mitään tavaraa esille.

muuttokuva_15
Kuvassa piste sen jälkeen, kun olen käyttänyt yhden kokonaisen päivän paikkojen järjestelyyn. Kahden rinnakkain olevan Alexin päälle pitäisi löytää sopiva pöytälevy kuvauslamppujen kiinnitystä varten. Pöydän oikealla puolella olevan Alexin haluaisin pyhittää luonnonvalokuvausta varten. Ikkunat ovat etelään, eli siihen paistaa aamupäivällä aurinko.

muuttokuva_14
Keittiökin saattaa vaatia vielä pientä hienosäätöä.

Oikeasti tää työmaa tuntuu loputtomalta mutta kuvia katsoessa tajuaa, että kyllähän tässä on jotain saatu jo aikaiseksikin.


Kynsiäkin olen aina jossain välissä lakkaillut lähinnä suojatakseni niitä pahemmilta vaurioilta. Kuvat on puhelinlaatua missä sattuu valaistusolosuhteissa. Ekana Picture Polish Spring:

muuttokuva_4
Sitten Picture Polish Bluebird kera leimausten.

muuttokuva_3
Jossain vaiheessa olin pakannut jo suurimman osan kynsikamoista ja mulle jäi enää jämädecalit koristeluja varten:D
Lakkana Lumene Metsämarjat. Kuva on otettu 6.4. eikä vielä yksikään kynsi ollut lohjennut kaikesta käsillä tekemisestä huolimatta. Olin pakannut, kantanut, kuurannut, maalannut, pessyt mattoja ja autonrenkaita ja ties vaikka mitä. Aikamoinen ihme.

muuttokuva_9
Vaikka kynsiä ei katkennut, olen ihan mustelmilla ja ruhjeilla ja kaksi varvastakin murtui. Voin kertoa, että kun potkaisee murtuneen varpaan lattialla lojuvaan metallilankakoriin niin, että kynnen alta tirskahtaa veri, se sattuu. Ihan vtusti.

Ehkä tää elämä alkaa vähitellen normalisoitua ja voin palata taas lempiaiheeni pariin blogissakin. Olen ehtinyt käydä parissa pr-tilaisuudessa joista on tarttunut mukaan mielenkiintoisia uutuustuotteita, joista haluan päästä kirjoittamaan. Höntsäilynurkkauksen esittelen sitten, kunhan se jossain vaiheessa valmistuu:)

26 thoughts on “Mitä mä olen duunaillut?

 1. Ohhoh, reipas sinä :) Niin se vain on kohta muutto enää muisto vain (ilmeisen tuskainen sellainen, mutta siltikin mennyttä :D) :) Toivottavasti jaksat vielä akuuteimman muuttohulinan jälkeen tedhä uudesta asunnosta kodin <3

  1. Kaikki semmonen pikkupipertely tapahtuu joskus tulevaisuudessa, mutta kyllä täällä nyt vähitellen alkaa kamat löytää paikkansa. Joka kerta ajattelen, että en muuta enää ikinä mutta kummasti se unohtuu muutamassa vuodessa:)

 2. Huhhuh! :-O Aikamoista meininkiä sielläkin. Tytär muuttaa kesäksi yo-kylän yksiöstään isompaan asuntoon ja katseli just ennen reissulle lähtöään meidän kotikeittiötä ja kaappeja, että ihan kauheeta olis muuttaa omakotitalosta muualle. Sitä tavaramäärää! Ihme, että olet vielä järjissäsi. Jos mulla olis muutto ja murtuneita varpaita, niin yhtä ainutta blogipostausta saati lakkausta en kyllä tasan saisi aikaiseksi. Voimia sulle ja muist huilata kans!

  1. Kyllä musta nyt tuntuu ihan hiton kivalta, kun saunan jälkeen istuin tähän koneelle ihan rauhassa lukemaan ja vastailemaan kommentteihin. Pahin häsä on takana ja loppu on semmosta hienosäätöä, jolla ei ole kiire. Olen mä kyllä tosi väsynyt ja saan oikein patistella itseäni, että alan kirjoittaa postausta maanantaiksi mutta eiköhän täältä taas jotain putkahda eetteriin. Rutiinit on parhautta:)

 3. On siinä kyllä ollut hommaa ja tekeminen ei varmasti lopu hetkessä. Mutta pahin on varmasti jo ohi! Mä varmaan saisin aika helposti meidän omakotitalon irtaimiston mahtumaan pienempään asuntoon, sillä kun meillä ei ole juuri yhtään varastotilaa, ei tule varastoituakaan ylimääräistä. :D

  1. Se on kyllä hyvä, ettei ole hulluna varastotilaa. Mitä enemmän sitä on, sitä varmemmin sinne kerääntyy lopulta kaikkien sukulaistenkin romuja.

 4. Monta kertaa kaksiollisen tavaraa muuttaneena voin nostaa hattua! Mahtava selviytyminen, jos olet samassa hötäkässä käynyt kolme kertaa ikeassa, maalannut kaikki uuden kodin seinät ja lakannut vielä kynnetkin :).

  Muutot on aina selviytymistaistelua siitä varsinaisesta paikasta A paikkaan B-tilanteesta siihen, että kaikki kodintavarat ovat paikallaan.

  Itse kilistäisin valkoviinit tässä vaiheessa, mutta toki punkkukin käy :)

  Ja lopuksi, onnea uuteen kotiin<3

  1. Olen muuttanut aika monta kertaa myöskin, mutta tämä oli kyllä ehdottomasti pahin kaikista. Mutta olo on nyt kyllä aika kevyt, kun on tullut hankkiuduttua ihan isolla kädellä eroon kaikesta turhasta tavarasta, ja se tietää sitäkin, että kun taas joskus muuttaa, se on vähän helpompaa. En yhtään ihmettele, että jossain on arvioitu, että ihmisen elämässä raskainta on ero, läheisen kuolema ja muutto. Mä kyllä allekirjoitan tämän nämä kaikki kokeneena.

   Kiitos paljon Pirjo <3 Kyllä tästä tulee kiva koti:)

 5. Mä vihaan muuttoa kuin myrkkyä, että pakko ihailla sun meininkiä =) Kilistele kunnolla kuplivan kanssa sitten, koska olet sen varmasti ansainnut =)

 6. Auh kuinka kirpas edes ajatella tuota varvashommaa. :O tsemppiä vielä loppurutistuksiin, mutta eiköhän pahin oo kuta kuinkin takanapäin! :)

  1. Onneksi oli niin paljon tekemistä, etten ole kauheasti ehtinyt sitä surra:D Mutta kipeä oli ja on vieläkin vähän. Nyt jo helpottaa, tänään kävin tekemässä loppusiivouksen vanhassa kodissa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *