Millainen blogi on kiinnostava?

Päivän ohikiitävä teema on lukulista ja ajattelin kirjoitella omia näkemyksiäni siitä, millainen blogi on kiinnostava. Keskityn nyt vain kynsi- (ja kosmetiikka)blogeihin, sillä ne ovat lähinnä sydäntäni.

Usein varsinkin aloittelevat bloggaajat miettivät, mistä niitä lukijoita saisi. Uskokaa pois, jos blogi on huolella tehty ja kiinnostava, lukijoita kyllä alkaa tupsahdella. Omaa blogia voi mainostaa vaikkapa facebookin kynsiaiheisissa ryhmissä, mutta toisten blogien kommenttibokseissa mainostamista ei yleensä pidetä kovin korrektina.

Oma aktiivisuus näyttelee suurta roolia. Kukaan ei tiedä sinusta tai blogistasi, ellet ole jossakin ”olemassa”. Ole siis aktiivinen: kommentoi blogeissa, osallistu, postaile säännöllisesti. Kaikki eivät todellakaan pysty postaamaan joka päivä mutta tiivistä postaustahtia tärkeämpänä pidän säännöllisyyttä. Pari kertaa viikossa on jo hyvä, etenkin, jos sisältöön on panostettu.
Aktiivisuus on tärkeää myös oman blogin kommenttiboksissa; vaikka ei olisi muuta sanottavaa kommentin jättänneelle lukijalle kuin kiitos tai hymiö, niin sekin kertoo, että vastaus on huomattu.

Kukaan ei jaksa seurata blogia, jossa valitetaan jatkuvaa kiirettä ja luvataan aktivoitua ”ihan kohta”. Lukija ei halua tuntea itseään taakaksi ja tällaiset blogit kyllä pudotan itse pois lukulistaltani. Elämäntilanteet vaihtelevat ja on täysin ymmärrettävää, jos blogi hiljenee tilapäisesti mutta jos syynä on vain ”on niin paljon kaikkea muuta” niin kannattaa ehkä harkita ilmoitusta blogin laittamista tauolle, ettei lukija käy turhaan kurkkimassa uusien postausten toivossa.

Itse pidän myös aiheessa pysyttelemistä varsin tärkeänä. Kirjoitin alussa, että tarkastelen asiaa kynsi- ja kosmeblogeja ajatellen. Jos blogi täyttyy kaikesta muusta, niin oma mielenkiintoni ainakin lopahtaa. Satunnaiset aiheesta poikkeamiset ovat kiinnostavia, itse ainakin luen mielelläni suosikkiblogeistani bloggaajien muistakin kuulumisista tai esim. matkoista. Ostospostauksetkin ovat ainakin harvakseltaan ihan ok mutta enemmän minua kuitenkin kiinnostaa lakoilla aikaansaadut kynnet.

Itse tein aikanaan päätöksen olla postaamatta ostoksia enää blogiin ja esittelen hankintani blogin fb-sivulla. Kun lakka pääsee käyttöön, kerron toki siitä (usein hyvinkin vuolassanaisesti :D) mutta loppujen lopuksi kuvat rivissä olevista pulloista eivät anna kovin paljon lukijalle. Olen myös pyrkinyt siihen, että fb-sivun sisältöä eroasi blogin sisällöstä ja fb tarjoaisi muutakin, kuin linkit viimeisimpiin postauksiin.

Muutamissa blogeissa on vilautettu lakkakokoelmia merkeittäin ja ne ovat jo paljon kiinnostavampia, etenkin, jos lakoista on kerrottu vähän enemmän.

Houkuttelevassa blogissa on myös hyvälaatuiset ja riittävän suuret kuvat. Blogin leveys ja kuvien koko vaihtelevat hyvinkin paljon, samoin laitteet, joilla lukijat blogia seuraavat joten näiden välillä täytyy yleensä päätyä kompromissiin. Kannattaa kysellä lukijoiden mielipidettä jos on epävarma. Itse en muista yhtään blogia, jonka kuvat olisivat liian suuria, sen sijaan turhan pieniä on paljon. Pääsääntöisesti suhailen netissä 17″ läppärillä ja jonkin verran iPadilla. Kuvat kannattaa myös pienentää katsojaystävällisemmiksi (mikä ei tarkoita kuvan fyysistä kokoa näytöllä vaan tiedoston kokoa) niin, että ne latautuvat vikkelästi kaikilla päätelaitteilla. Nykyiset kamerat tuottavat niin isoja ja raskaita kuvia, ettei niitä kannata ladata nettiin sellaisenaan.

Kuvien tulisi siis olla sen kokoisia, ettei niitä tarvitse erikseen klikkailla auki. Kynsi- ja meikkikuvissa valaistus, terävyys ja tarkennus ovat aika olennaisia. Itse en ainakaan jaksa arvailla, mitä kynsillä näkyy, jos tarkennus on taustalla näkyvässä muropaketissa. Kuvausolosuhteista voisi kirjoittaa kokonaan oman postauksensa ja aika paljon olen tästä paasannutkin, mutta taustaan kannattaa kiinnittää huomiota. Plussaa on siisti ja rauhallinen tausta ilman turhia härpäkkeitä. Ulkona luonnossa otetut kuvat ovat myös kivoja, ainakin minun mielestäni, otanhan niitä itsekin:) Kuvat kannattaa myös rajata niin, ettei niissä ole kovin paljoa aiheeseen liittymätöntä ja näin myös kuvattava kohde tulee lähemmäs katsojaa.

Paitsi kuvat, myös teksti näyttelee blogipostauksessa tärkeää roolia. Sujuvaa, virheetöntä tekstiä on mukava lukea ja vielä jos siinä on ripaus persoonallisuutta, se on aina plussaa. Harrasteblogien ei tarvitse olla otsa kurtussa kaikkia kielioppisääntöjä tiukasti noudattaen kirjoitettuja vaan niissä saa ja pitää näkyä kirjoittajan oma tyyli. Joku käyttää murretta ja joku kirjakieltä mutta toivottavaa on, ettei tekstissä olisi ihan valtavaa määrää kirjoitusvirheitä. Erityisesti yhdyssanavirheet ärsyttävät allekirjoittanutta. Teksti olisi myös hyvä oikolukea, tätähän en itse tee oikeastaan koskaan;)

Tekstin sisältöön kannattaa kiinnittää huomiota oikeinkirjoituksen lisäksi. Lukijaa kiinnostaa, millainen käytetty lakka oli laadultaan, ehkä sekin, mistä sen voi hankkia. Kysyä voi toki, mutta on vähän tylsää jos postauksessa on vain kuvat ja teksti ”saattoi peittää kahdella mutta vaati ehkä neljä kerrosta, kuivumisaikaa en muista”. Blogit näyttelevät sangen merkittävää osaa harrastajien tuotetietoutta ajatellen, mistään muualta emme saa niin paljon tietoa esim. lakoista kuin blogien välityksellä.

Nyt pitää tämän kaiken avautumiseni jälkeen muistaa, että blogi on aina kirjoittajansa näköinen ja kaikkia ei voi miellyttää. Pelkästään Suomessa on niin paljon kynsi- ja kosmetiikka-aiheisia blogeja, että jokaiselle löytyy varmasti mielekästä seurattavaa.
Nämä ovat myös omia näkemyksiäni, mielipiteitäni ja huomioita joita olen tehnyt muutamia vuosia blogimaailmassa seikkaillessani sekä oman ”bloggajaurani” aikana. Tärkeintä on, että bloggaus on hauskaa, vastavuoroista ja tuottaa mielihyvää.

Mukavia bloggaushetkiä ja sanahan on vapaa tähänkin postaukseen:)

74 thoughts on “Millainen blogi on kiinnostava?

 1. Hyviä pointteja, olen samoilla linjoilla itsekin. Kynsiblogeja luen kynsijuttujen takia, joten mua ei kiinnosta kirjoittajan lemmikkijutut tai dieettiasiat, mutta kukin saa toki kirjoittaa blogiinsa mitä haluaa, ja minä voin jättää lukematta jos ei kiinnosta :D

  Mua henk.koht. tuppaa vaivaamaan se, jos blogin kirjoittaja antaa joko suoraan tai rivien välissä ymmärtää, että se blogin pitäminen on taakka (”hei kuule, älä sitten enää mun takiani vaivaudu…”), mutta myös se, jos sitä blogia kirjoitetaan epätoivon vimmalla vain lukijoita miellyttämään. Kirjoittaja ei ole koskaan lukijalle velkaa lukijan toiveiden mukaisia juttuja, vaan lukijan pitäisi osata ottaa sisältö vastaan annettuna lahjana. Lukija voi jättää kommentteihin toiveita, jos haluaa kuulla jostain ohimennen mainitusta asiasta enemmän, tai jos on ihan selkeitä toiveita, mutta en lukijana halua, että minulta koko ajan kysellään, että mitä haluaisin lukea seuraavaksi ja pyydetään tai jopa kerjätään niitä toiveita.

  Mutta minä olenkin keski-ikäinen jäärä :D

  1. Mä tajusin enteriä painettuani, että tämäkin vuodatus oli vain pintaraapaisu ja aiheesta olisi voinut jatkaa toisen mokoman…joten voi olla, että tää jatkuu seuraavassa numerossa.
   Ideaalitilanteessa kai vallitsee jonkinlainen tasapaino lukijoiden odotusten ja toiveiden sekä tarjotun sisällön välillä. Ehkä tuolla lifestyle-puolella on annettu enemmän ”valtaa” lukijoille, videoiden ja kysymyspostausten ym. kautta.

   Multa toivottiin mm. teemaviikkoa arvonnan palautteissa mutta koska tiedän, että mä en vaan pysty semmoista toteuttamaan niin en edes yritä. Se kutistuisi kuitenkin teema-alkuviikoksi tai jotain :D

 2. Hei tämähän oli ihan loistava postaus! (: Taidankin heti ottaa opikseni ja ainakin kuvia täytyy ruveta pienentelemään, saa nähdä tarvitseeko rajatakkin. Olen ollut niin superlaiska että ladon vain kuvat sellaisenaan menemään, vaikka kyllähän se blogia hidastaa ihan tajuttomasti. Hyi minua. Täytyy tosiaan ruveta panostamaan.

 3. Hyvinkin pitkälti olen samaa mieltä asioista. Tähän voisi tehdä kakkososan aloittelvalle kynsiharrastajalle joka haaveilee myös bloggaajan urasta. ;) Tällaiset tietoiskut (vaikka onkin sinun mielipiteitäsi) kun leviäisivät blogeissa niin monta kiusallista tilannetta tulisi vältettyä. :)

  1. Kiva, tää olikin näköjään paljon ajatuksia herättänyt aihe kommenttitulvasta päätellen, ja mä kun mietin, jaksaako kukaan edes lukea loppuun:D

 4. Olen ihan samaa mieltä, lähes kaikesta :D Mutta erityisesti toisten kommenttilaatikkoihin mainostelu ei ole kivaa, varsinkaan, jos blogissa on jopa kolme postausta ja suttuisia kuvia suttuisista kynsistä. Itse en ole kenenkään blogissa omaani mainostanut, ja on mulla silti muutama lukija ;)

  Pitäisikin bloggarina ajatella, että tekee sellaista sisältöä, mitä itsekin haluaisi lukea. Itse en paljon kummempia ajattele, kunhan postailen vain. Mutta pieni panostus ei varmaan olis haitaksikaan ;)

  Tää postaus on hyvä mietinnän aihe monelle, tästä saa kyllä paljon irti!

  1. ”Kunhan postailen vain” -mentaliteetilla olet kuitenkin onnistunut saamaan aikaan blogin, jonka jokaisen postauksen luen ahnaasti läpi:) Fine!

   Nykyään kun on tuo fb, niin siellä saa helposti uudelle blogille näkyvyyttä. Kävin nimittäin tänään ”blogienne linkit” -listaa siellä läpi ja osa oli tosiaan semmoisia, missä kuvista ei saanut selvää ja valiteltiin vaan, kun ”ei ole lukioita” o.O

 5. Hyviä pointteja. Mielestäni hyvässä blogissa olisi hyvä näkyä kirjoittajan persoonallisuus. Tarkoitan tällä sitä, että blogi voi helposti olla hiukan tylsä, jos siitä puuttuu ”se jokin”. Blogissa voi olla upeita kuvia ja täydellistä tekstiä, mutta kokonaisuus voi olla persoonaton.

  Pidän blogistasi juuri sen takia, että tekstistäsi löytyy hauskoja humoristisia pilkahduksia. Toki siis kyntesi ja kuvasi ovat kauniita, mutta tällaisen hiukkasen oudolla huumorintajulla varustetun tyypin mielenkiinnon pitää yllä esimerkiksi tämä: ” lakka peitti kahdella kerroksella, joten laitoin kolme”!

  1. Hih, hauska kuulla:) Olen yrittänyt pysytellä suurimmaksi osaksi asialinjalla mutta myös mulla on hitusen vinksahtanut huumorintaju ja joskus se saattaa tekstistä näkyäkin:)

 6. Olen saanut juuri blogini kohtaan ”ensimmäinen lukija” ja jopa ensimmäinen sivukin on täyttynyt. On mukava lukea näitä totuuksia, mitkä kannattaa sisäistää itsekin. Missään en ole mainostellut, koska vertaan automaattisesti muiden upeisiin blogeihin, kuviin ja kynsiin. *huok* Pitäisi olla vain rohkea ja antaa mennä!

  (ps. kerroin juuri blogissani, että laitoin lukulistan kuntoon ja nyt olisi n. 100 lukematonta postausta… :D)

  1. Hei, aloitteleva bloggaaja on aina vähän hukassa ja epävarma ja nyt kun itekin katon omia vanhoja postauksiani, niin tekis mieli poistaa ne kaikki:D Vaan toisaalta, sehän kertoo siitäkin että kehitystä on tapahtunut ja eihän kukaan ole ns. seppä syntyessään.

   Ainakaan ei sulta lopu ihan heti luettava kesken:D

 7. Todella hyvä teksti ja samaa mieltä olen itsekkin. Etenkin juuri postauksen aiheet. Jos on kynsiblogi, niin pääpaino pitää olla kynsiaiheinen (toki siis jokaisen blogin sisältö on bloginpitäjän asia), mutta juuri nuo ”satunnaiset aiheesta poikkeamiset” tuovat jotenkin lisäarvoa ja mielenkiintoa esim. tämä postaus :D

  1. Tää jotenkin kumpusi tuolta kuvanmuokkaus-haasteesta ja tosiaan aloin tutkailla omia lukulistojani…sieltä löytyi useampia bittitaivaaseen kadonneita ja unohdettuja blogeja, ja siitä se ajatus sitten lähti:)

 8. Oon samaa mielta, oikeastaan kaikesta. Tahtoisin itsekkin omaan blogiini laadukkaita kuvia ja juuri sellaisia mistä tuossa puhuitkin, mutta mun ongelmana on se että bloggaan Ipadillä. Tässä on tosi huono kamera eikä yhtään kuvanmuokkaus ohjelmia :( Ja en myöskään osaa laittaa kuvia koneelle (pitäisijovarmaanopetella) :/ mutta mä koitan lohduttautua sillä etää useimmat bloggarit on aikuisia ja mä 12. Tarkotan siis useimpia blogeja joita luen :) Puhut kyllä asiaa tuossa sun tekstissä ja se voisi hyvin olla mun kirjottama :D Ajattelen ihan samoin. Mutta oon kuitenkin ylpeä 24 lukijasta jotka olen saanut alle puolessa vuodessa :)

  1. Padissa on muuten tosi huono kamera:/

   Aina pitää muistaa suhteuttaa; ei tosiaan nuorella ole ihan samoja mahdollisuuksia kuin aikuisilla mutta mä olen seurannut ja seuraan monia nuorten kirjoittamia blogeja jotka on laadukkaampia kuin aikuisten:) Eli jos tahtoa ja taitoa löytyy niin nuorikin lakkahörhöilijä voi saada aikaan tosi tasokkaan blogin. Tsemppiä!

  2. Oot oikeessa :) Siinä on myös se että oon hirveen huono käyttämään kaikkian ohjelmia, jonkun pitäisi olla pitämässä kädestä jotta oppisin käyttämään niitä :D

 9. Ihan loistava postaus. Ite kyllä pienen pistoksen tunsin ton kuvakoon suhteen, ja toistamiseen tänään jo, kun sain myös ton näin muokkaan kuviani-haasteen.. Mä kun en myöskään ole tehnyt kuville tasan mitään, pyrin vaan pokkarillani ottamaan sellasia kuvia mistä sais selvää. Ehkä se parannus kuvakoon suhteen ainakin pitäs tehdä tonne omaan.. :D
  No mut on se silti vielä vähän opettelua, kolmen kuukauden ikäinen blogi.. eikä kynsiharrastuskaan mikään hirveen vanha juttu mulle vielä ole :D
  Itelle on toisaalta saavutus myös se, että saan tekstiäkin aikaiseksi yllättävänkin paljon, en oo mikään hirveän ahkera ollu kirjoittamaan ikinä. Toisaalta ihan mukavaahan tuota on kirjoitella :)

  1. Mullakin on tuon asiallisemman tekstin kirjoitustaito ihan jäässä, huomasin se jo tätä tekstiä kirjoittaessa. Alku meni ihan hyvin mutta siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt täydentää ja editoida niin hyydyin täysin. Niinpä paljon jäi sanomatta mutta ihanaa, että tästä poiki näin vilkasta keskustelua!

   Mä tuonne kirjoitin jollekin, että kun katon noita mun alkupään postauksia niin tekis mieli pyyhkiä ne kokonaan pois ja tulee facepalm-olo, mutta olkoon siellä muistuttamassa siitä, että kehitystäkin on tapahtunut:)

  2. Noni, nappasin itteeni niskasta kiinni. Ehkä se on parempi että kuvan koko on kilotavuissa eikä megatavuissa.. :D Kun nyt tuo haastekin tuolla oli mulle. En silti ihan varma ole jaksaako ihan kaikkia vanhoja postauksia korjata, pieni hakeminen kuvissakin että mihis nämä nyt oli tallennettu.. :)

 10. Autss, tunnen niiiin tuon pistin sydämessäni, varsinkin blogin säännöllisen päivittämisen ja kommentoinnin/ kommentteihin vastaamiseen liittyen. Selaan nykyisin useimmiten puhelimella, joten kommentointi on hitaampaa ja työläämpää ja siksi monesti jää odottamaan sitä rauhallisempaa hetkeä, kun ehkä mahdollisesti kerkeän istahtaa koneelle.
  Hyvää ja täyttä asiaa oot kyllä kirjoittanut. Pitäis yrittää ottaa opiksi:D

  1. Mä en pääse tuolla iPadilla kommentoimaan blogeihin ollenkaan, joten jonkun verran käy niin, että kun olisin taas koneella ja voisin kommentoida, niin siellä on sitten jo uudet postaukset odottamassa. Toisaalta, eihän kaikkea voi ja ehdi mitenkään kommentoida vaikka haluaisikin, muuten blogien lueskelusta ja bloggamisesta tulisi kokopäivätyötä:)

   Eikä mullakaan niin kauhean säännöllinen postaustahti ole mutta aika vakiintunut kuitenkin. Jonkin verran seuraan blogeja, jotka päivittyy joka päivä samaan aikaan ja onhan se ihan kiva, kun tietää että aina on postaus luettavissa. Vähän kuin päivän lehti:) Mulla ei vaan aika riitä ja kun postailen pääsääntöisesti kynsiä vaan, niin ei riitä materiaalikaan koska en lakkaa joka päivä.

   Toivottavasti tästä ei tullut kenellekään kauheita tunnontuskia kuitenkaan:)

 11. Tässä on kyllä paljon fiksuja ajatuksia :) Mulle tärkeää kynsiblogissa on se, että se on siisti ja postaukset olisivat jotenkin ”yhteenkuuluvia”. Tasainen laatu ja vaikka melkein samanlainen käsipose joka postauksessa on siis mulle plussaa. Tietenkin välillä on kiva katsoa erilaisiakin postauksia, mutta mun mielestä blogissa olisi hyvä olla jonkunlainen selkeä tyyli. Esimerkiksi sun blogissa tykkään tasaisen laadukkaista kuvista joista näkee jo heti kenen blogi on kyseessä :)

  Itse tykkään lukea ostopostauksia, ja teenkin omassa blogissani niin että esittelen aina kuukauden ostokset kerrallaan. Olen todennut sen hyväksi tavaksi, ja siinä tulee vähän itsekin mietittyä sitä kuinka paljon lakkoja tuli hankittua. Parantamisen varaa mulla varmaan on eniten tekstissä, mutta luotan siihen että oma tyyli kehittyy kokemuksen myötä paremmaksi :)

  1. Nää kuvien yksityiskohdat multa jäi kokonaan käsittelemättä koska UNOHDIN:D Niihin täytyy vielä palata jatko-osassa tai jotain.

   Ostospostaus-koosteet on just hyviä, niitä onkin monessa seuraamassani blogissa. Mä kävin muuten katsomassa blogiasi ja ennen kuin ehdin enempää tutustua, niin pakko sanoa että kuvat on tosi laadukkaita ja ulkoasu miellyttää silmää kovin:) Pitää tutustua paremminkin!

 12. Varmaan joka ikisellä kynsiblogia kirjoittavalla on nyt tän jälkeen jotakin syyllisyydentunteita :D No ei vuan, mä oon itseasiassa ajatellut kirjoittaa samasta aiheesta, mutta ehdit ensin. Pirulainen. Tää on kyllä varsin tyhjentävä postaus, oot saanut kaikki tärkeimmät ydinasiat koottua yhteen :) Voin siis varmaan jättää oman juttuni kirjottamatta ja lisätä vaan linkin tähän postaukseen :D

  1. Ja mulla on kauhea olo kun aiheutan ihmisille huonoja fiiliksiä:DD

   Mulla jäi muutama juttu vielä mieleen, joten tää paasaus jatkuu tai täydentyy eli en päästä lukijoita ihan helpolla:D

 13. Oon nyt jäänyt pohtimaan tuota kuvien pienentämistä ennen julkaisua; en ole sitä suoraan sanottuna tullut edes ajatelleeksi. Suurin syy on tosiaan mun tekninen tietämättömyys ja se, etten tiedä miten mikäkin vaikuttaa mihinkin.
  Kiitos siis hyvistä vinkeistä!

  Sun blogi on kyllä kätevä; aina saa hyviä ideoita lakkauksiin ja teknistä tukea siinä sivussa, tattis!

  1. Mä taas innostuin vähän paasaamaan:D Mutta kivasti on virinnyt keskustelua, toivon vaan ettei keneltäkään nyt mene yöunet miettiessä, että täyttääkö oma blogi jotkut pahuksen standardit. Mä ainakin luen suurella ilolla sun kaikki postaukset:)

  1. :D Oon tässä jonkin aikaa taas morkkistellut, pitäis ihan ottaa asiakseen karsia vähän lakkoja kirpparille mutta tarvin siihen varmaan taas Emman apua kun ite en pysty:D

  1. Ainakin android-pohjaisiin puhelimiin ilmainen blogger-sovellus, helpompi käyttää kuin Facebook. Nokiaan ja/tai Iphoneen en tiedä onko bloggeria saatavilla.

  2. Hyvä kun kerroit.. Mä koitin tabletin selaimella kiroten kirjottaa postauksia lomareissulla ja ei tullu kyllä mitään… Jos ens kerralla onnistuis paremmin :D

 14. Tää oli hyvä postaus, pisti miettimään omaakin blogia. Ja katselemaan sitä lukijan silmin, parannettavaa löytyi. Varmasti kaikilla, sillä ihmisiä ollaan.

  Esimerkiksi tämä postaus ja Papun kommentti sai miettimään omaa kiireen valittelua, ei sitä ole tullut ajateltua, että se näyttäisi lukijan silmään siltä, että blogi olisi jotenkin taakka.

  Kommenteihin vastaaminen oli myös asia mikä pisti silmään tässä postauksessa, sitä ei voi tarpeeksi korostaa. Ymmärrän kyllä jos lukijoita on paljon, että välttämättä jokaiseen kommenttiin ei sillä sekunnilla kerkeä vastata, eikä välttämättä olleenkaan, mutta kyllähän se vain kannustaa lukijaa jatkamaan lukemista ja eritoten kommentointia, kun siihen on vastattu edes hymiöllä tahi kiitoksella.

  Oikeinkirjoitus on tietysti tärkeää, oma silmäni on jotenkin heikko sille niin omassa kuin muidenkin blogeissa, oikoluen tekstit, mutta silti sinne tuntuu lipsahtelevan tämän tästä kirjoitusvirheitä. Toisaalta, olenpahan armollinen lukija myös muille bloggaajille kun silmäni sujuvasti sivuuttavat yksittäiset kirjoitusvirheet :D

  Kiitos tästä postauksesta! Se on aina välillä hyvä herätä katselemaan omaakin blogia lukijan silmin, vaikka itselle sitä kirjoitetaan niin kyllähän ne lukijat on mukavia ja merkitsee. Muuten kynnet voisi kuvata vaikka vaan omaksi ilokseen :)

  1. Veriana kirjotti kans hyvin tossa alempana kiireen valittelusta.

   Tuosta kommenttien lukemisesta ja vastaamisesta oli vastikään juttua täällä: http://pinkbubbleblog.blogspot.fi/2013/07/miksei-bloggari-vastaa.html
   Tuo blogi on ihan älyttömän kiinnostava, löysin ihan sattumalta jonkun toisen blogin kautta. Jos bloggaaminen kiinnostaa pintaa syvemmältä, kannattaa tutustua :)

   Mulle käy ainakin niin, että en edes huomaa yksittäisiä, pieniä kirjoitusvirheitä vaan luen ne sujuvasti oikein. Niinpä niitä sattuu itselle ja niitä sattuu kaikille, ei siihen maailma kaadu. Mua häiritsee paljon enemmän just yhdysanavirheet ja sellainen teksti, että sen olisi tuottanut joku ekaluokkalainen joka vasta opettelee kirjoittamaan.

   Ei tehdä kivasta harrastuksesta liian kurttuotsaista kuitenkaan, mä taisin aiheuttaa aika monelle tästä huonoja fiiliksiä vaikka parannettavaa olisi itselläkin:)

  2. Nääh, ei mulle tullut lainkaan huono fiilis tästä postauksesta. Itseasiassa enneminkin innostunut fiilis, kun sai omalla tavallaan rehellistä palautetta, ei tälläisiä asioita tulla kommenttiboksiin sanomaan, joten tälläinen yleinen herättely on ihan hyvästä.

   Ja toi oli tosi loistava postaus Pink Bubblessa ja olen samaa mieltä sen kiinnostavuudesta. Sieltä saa aika usein samankaltaista herättelyä ja oman blogin tarkastelua kuin tämä postaus oli. Ei tokikaan niin kohdistettua, kun kyseessä on yleisesti ja lähinnä muotibloggausta ruotiva blogi.

   Ja itse varmaan jaksan jauhaa kommentteihin vastaamisen tärkeydestä siksi, että kun itse jännityneenä aloittelijana rustasin ensimmäistä kommenttia ja siihen vastattiin, niin intouduin sitten kommentoimaan lisää ja muuallekin (Vähän aiheen ohi, kiitos kun vastasit. Rustasin nimittäin ensimmäisen kommenttini tänne.)

   Ja mä pääsin otsakurtuista harrastuksen suhteen sillä, kun avauduin siitä blogissa ja siihen postaukseen tulleiden kommenttien myötä :D

  3. Avautuminen näköjään tuottaa paljon hyvää ainakin täällä blogosfääreissä:) Ja olen tosi iloinen, jos olen onnistunut ruokkimaan kommentoinnin kipinää omalta osaltani! Kynsiblogeissa on ehkä sen verran pienemmät piirit, että varmaan jokaisessa blogissa saa vastauksen mutta tuolla muoti- ja lifestylepuolella lukijamäärät on niin valtavia, että ei kai sitä voi odottaa että kommenttiin vastattaisiin. Lueskelen muutamia sieltä ja joskus kommentoinkin, mutta en tosiaan käy tarkistamassa, onko mulle vastattu.

 15. Paljon olet jo kommentteja saanutkin, mutta pitänee upottaa omakin lusikka soppaan. Välillä on omassakin blogissa(omasta mielestä) pitkähköjä välejä postauksilla, mutta olen erityisesti välttänyt mainitsemasta siitä joka kerta. Sillä jos tauko ei ole ollut viikkoja/kuukausia, hyvin harva lukija sitä on oikeasti huomannut. Enemmän ne vaan tosiaan ärsyttää ne valittelut että kun nyt tuli taas tämmöinen tauko ja on ollut sitä sun tätä :)

  En nyt ala kirjoittamaan tähän omaa romaania, mutta muistakin kohdista olen jokseenkin samaa mieltä :D

  1. Totta muuten. Tää on vähän sama juttu kuin se, että itse joudun istumaan käsieni päällä ettei sortuisi joka kerta narisemaan siitä, mikä kaikki meni kynsien kanssa pieleen. Kun se ei välttämättä tosiaan lopputuloksessa näy mutta siitä tulee lukijalle vähän kurja fiilis jos samaa toistetaan joka postauksessa. Mulla on tosi paha tapa aina kaivella virheitä tekemisistäni ja tää on kyllä yksi kehityskohde jota työstän.

   Kun nyt mietin, niin sun blogi tosiaan päivittyy harvakseltaan, mutta siihen on tottunut eikä edes odota kovin tiivistä päivitystahtia. Mulla on lukulistalla monta muutakin tällaista jokusen kerran kuukaudessa päivittyvää ja sekin on vallan ok. Säännöllisyyttä sekin on:)

  1. Aika vihreä mäkin olen pitkän linjan bloggaajiin verrattuna mutta toki blogeja seurannut pitkään. Tästä virisi tosi hyvin keskustelua, oon kyllä iloinen:)

 16. Hyviä pointteja täynnä koko asiapostaus!

  Mäkin tätä asiaa tänään mietin pienissä aivoissani, kun tuota kuvankäsittelyhaastetta kirjoittelin. Mun blogilla on ikää nyt öö… kolme, neljä kuukautta? ja mä ainakin itsessäni huomaan, kuinka mua kiinnostaa nyt, kun alkuinnostus hurahduksen jälkeen oli ja meni, millaista sisältöä blogiin tuotan – yritän kehittyä lakkaajana ja kuvaajana sen, minkä pystyn, ajan myötähän otteet molempiin varmasti paranee. Ainakin minä luotan siihen :D

  Mä voisinkin tässä nyt tunnustaa, että mua ärsyttää lukijoiden ja heidän mielipiteidensä yltiömäinen kalastelu. On ihan ok, että linkkaa blogiaan satunnaisesti sinne sun tänne, on ok, että sivupalkissa on kysely, että haluutteko tätä vai tuota vai kenties sitä. Mutta kun joka ikisessä postauksessa on kysymyksiä yleisölle ja pyyntöjä, mitä bloggaaja tekis seuraavaksi kynsilleen tai blogilleen, mennään mun kipurajan yli. Minä ainakin itse kirjoitan blogia kynsistä siksi, että mä harrastan kynsilakkoja ja haluan tuoda mun aikaansaannokset ja mielipiteet ja kokemukset lakoista julki, koska kynsilakkoihin hurahtaneelle kynsilakkamaailma nyt on vaan mieletön ja mahtava ja herättää tunteita. Ehkä karusti sanottu, mutta mä en ainakaan pääperiaatteelta bloggaa lukijoiden vuoksi, vaan mä bloggaan omien lakkauksieni julkituomisen takia, bloggaus on mulle harrastus siinä missä kynsien lakkauskin, bloggaus on mulle myös olennainen osa kynsiharrastusta. Lukijat ja kommentit on plussaa, hyvin suurta plussaa, mutta mä bloggaisin varmaan ilman yhtäkään seuraajaa. Eli mun pointti tässä vuodatuksessa oli, että ainakin minä oon sen verran itsekeskeinen, että mun blogi on mun blogi, jossa käsitellään sellasta kynsitaidetta, mitä minä teen, ja sitä käsitellään mun ehdoilla. Totta kai, kuten kaikessa elämässä, yritän olla ”kohtelias” ja blogimaailmassa se tarkoittaa sitä, että teksti on luettavaa, kuvat käypiä ja postauksia tulee kohtuullisen tasaisin väliajoin. Ja ei saa käsittää mua väärin – tykkään kovasti, että on lukijoita ja kun kommentteja ja mielipiteitä tulee mun aikaansaannoksista, mutta ne ei ole se syy, miksi kirjoitan blogia. Siksi mua vähän ärsyttää lukea (ja en oikeastaan luekaan) sellaisia blogeja, joissa kirjoittaja tuntuu harrastavan persuksiennuolentaa. Musta bloggauskin pitäis hoitaa rehellisesti sellasena, millainen itsekin on. Parhaita blogeja, niin kosmetiikka- kuin muidenkin blogien osalta, ovat ne, joista näkee tekstin takaa vilahtavan kirjoittajan persoonan. Kysymykset postauksien lopussa (”Hitti vai huti”, ”Mitä mieltä sinä olet tästä lakasta”) on musta niin nähty :D Mutta mää nyt oon tämmönen helposti provosoituva whinettäjäakka muutenkin…

  1. Ta-daa, piti oikein ajatuksella lukea ja pariin kertaan:) Tosiaan. Monessa blogissa heitetään pallo lukijoille ja lopussa on melkein aina jokin kysymys. Ajattelen niin, että se on pelinavauksena kommenteille, toivotaan keskustelua joko aiheesta tai aiheen vierestä. Ja ehkä vähän muitakin kommentteja, kuin ”ihana lakka!”. Itsekin joskus pistän postauksen loppuun jonkun kysymyksen jos ei tunnu oikein löytyvän muuta tapaa ”päättää” postaus.

   Sulla on erittäin hyvä ajatus ”minun blogini, minun kynteni”, voi kun itsekin osaisin olla noin varma. Mulla on aina ollut vähän heikko itsetunto ja se varmaan vaikuttaa tähän bloggaukseenkin, tosin olen saanut tästä kivasti boostausta kun olen huomannut, että hei mähän osaan jotain. Enemmän pitäs vaan luottaa itseensä ja olla morkkistelematta siitä, että mulla on vaan nyt taas näitä decaleja kynsillä, koittakaa kestää:)

 17. Hei tosi hyvä kirjoitus! Jatkoa odotellessa. Minäkään en ole kuvakokoon liiemmin kiinnittänyt huomiota, joten siitä olisi kiva kuulla lisää. Blogini on jo puolitoista vuotta vanha ja uudistumisen tarpeessa. Ulkoasu ei vastaa minua tippaakaan ja muutenkin kaipaa muutosta. Löysin monta kehityskohtaa itsestäni ja blogistani :)

 18. Aikamoinen pisto tuntui täälläkin ja paljon asiaa mitä en ole edes pienessä mielessäni tullut ajatelleeksi. Todella hyvä, ajatuksia herättävä ja tarpeellinen postaus (ainakin itselleni) ja jatkoa odotan innolla. Itse luen usein postauksia bloglovinista kännykällä ja suuresti harmittaa kun kaikki kuva eivät lataudu mutta en tullut ajatelleeksikaan että se johtuu liian suuresta kuvakoosta. Nyt pitääkin perehtyä kuvankäsittelyn saloihin, koska mä olen omani jopa järkkärillä otetut tunkenut muokkaamatta blogiin :D

  1. Bloggerissa voi olla häikkääkin eikä kuvat lataudu sen vuoksi mutta latausnopeuteen vaikuttaa tosi paljon kuvan koko. Netistä löytyy hyvin neuvoja kuvien pienentämiseen mutta jos joskus innostun, saatanpa itsekin aiheesta jotain raapustella:)

 19. Yhden asian unohdin tuossa aiemmin tuoda esiin: musta on ihan kauheaa lukea keskitettyä tekstiä blogeissa. Se kun näyttää erikokoisilla näytöillä ihan erilaiselta, ja on tosi hankalaa keskittyä lukemaan tekstiä, joka hyppää pitkästä rivistä keskellä ruutua olevaan lyhyeen rivinpätkään, jota seuraa taas pitkä koko tekstipalstan levyinen rivi. AAAAaaAAAAAaaaaaa! Käyttäkää tasausta tai pitäkää teksti vasemmassa reunassa, keskitetty sopii lähinnä… no.. uh, runoille ja ruokareseptien ainesosalistoille, ehkä?

  1. Joo! Tosiaan, se on raskasta lukea, samoin on turhan krumeluurilla fontilla kirjoitettu teksti. Voihan se olla jonkun mielestä persoonallista ja hauskaa mutta lukijaa ajatellen kannattaa valita joku perusfontti.

  1. Mun pitää miettiä asiaa. En uskalla luvata, kun tavallaan ei haluaisi nostaa joitakin ylitse muiden jos lukulistalla on kuitenkin kymmeniä blogeja jotka ovat syystä tai toisesta sinne päätyneet:/ Eli en lupaa mutta harkitsen:)

 20. Hyvä postaus. Olen pääpiirteittäin samaa mieltä :) Itsekään en välttämättä jaksa lukea ostospostauksia, mutta tiedän, että monet tykkää niistä. Niitä on kiva kirjoitella, joten miksipä en tekisi sitä lukioideni tähden.

  Mielestäni tuossa asiassa pitää löytää ns. kultainen keskitie, lukijoiden miellyttämisessä siis. Liika lukijoiden mukaan meneminen on pitemmän päälle stressaavaa ja aina on joku, joka ei tykkää kuitenkaan. Mutta jos ei lukijoita ota yhtään huomioon, miksi ylipäätään kirjottaa blogia julkisesti? Alottelevat bloggaajat (ja minkään kahden vuoden jälkeen) eivät tiedä välttämättä, mikä lukijoita oikeesti kiinnostaa ja mielipiteitä on monia, ei tämä helppoa ole. Toisaalta, pitää tehdä sitä, mikä on itselle mieleistä, kyllä ne lukijat sen mukaan blogiin valikoituu. Tästä saisi postauksen jos toisenkin.

  Yksi, mistä sain usealta negatiivista palautetta blogissani, oli kuvien koko. Siis se koko, millaisina ne on tuolla tekstin seassa. Lukijat siis pitivät kuviani liian pieninä. Nyt kun asiasta mainitsit, vertasin meidän blogien kuvia ja sulla on vielä pienemmät. Voinen siis huokaista helpotuksesta? ;) Sulla on sentä yli tuplat lukijoita muhun nähden :DD

  1. Mulla on vain tässä postauksessa pienemmät kuvat, kun ne ei ole tässä pääosassa vaan vain rytmittämässä tekstiä.
   Eli normaalisti ne on huomattavasti suuremmat, silloin kun tarkoitus on esitellä kynsiä:)

   Multa on toivottu teemaviikkoja ja muita, mutta en kyllä pysty niitä lupaamaan. Siltä osin täytynee tuottaa lukijoille pettymys. Erilaisia koriselutekniikoita on myös toivottu mutta ne ei vaan ole mun juttu, onneksi on sitten muita blogeja jotka tarjoaa niitä enemmän:)

  2. Äh, voi vitsi. Enpä tajunnut katsoa muita postauksia ollenkaan, kun vertasin kuvien kokoja. Mulla ”isompi koko” menee reunan yli :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *