Miksi? Miksimiksimiksi??

Käytän maitoa vain kahvissa. Miksi aina käy niin, että purkin pohjalle jää pikkiriikkinen tilkka? Sitä jää niin vähän, että se ei riitä oikeasti mihinkään ja seuraava maitoa tarvitseva ärsyyntyisi pohjalle jätetystä lirusta. Se ei mahdu kuppiin ja jos mahtuisi, kahvista tulisi kylmää. Oletteko koskaan saaneet maitoa menemään tasan niin, että purkki tyhjentyy kokonaan ja kahvi on sopivan kuumaa? Minä en.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pop-up -ikkunat. Ihan jäätävän ärsyttävää, kun menee jollekin nettisivulle tarkistaakseen nopeasti jonkun jutun, ja ruutuun pamahtaa joku ”TILAA UUTISKIRJE!” -mainos. Tai ”osallistu kyselyyn!” Saatana. EN HALUA UUTISKIRJETTÄ, vastata kyselyyn, rekisteröityä käyttäjäksi, lukea lisää, tykätä mistään tai kenestäkään. Haluan vain tarvitsemani tiedon, kiitos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vähintään yhtä ärsyttäviä ovat nettikauppojen ”Hei, tervetuloa Xxxxx:lle! Mitä olet etsimässä?” -asiakasneuvojat, jotka hyökkäävät sivupalkista kimppuun heti, kun sivun on saanut auki. Yleensä suljen ikkunan saman tien, koska tulee olo, että missään ei saa olla rauhassa. Ennen nettikauppoja markkinoitiin ”tee ostokset rauhassa kotonasi” -periaatteella.
Joo-o, eipä päde enää sekään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Ihmiset, jotka jäävät torikokoustamaan liukuportaiden/hihnojen, ovien tai kauppojen sisääntuloporttien tukkeeksi. Kehtaavat vielä mulkoilla, jos liukuhihna kuljettaa väistämättä ostoskärrysi heitä päin.
-Ihmiset, jotka rämppäävät junan ovenavauspainiketta ennen kuin juna on pysähtynyt. Kerron teille nyt Suuren Uutisen: ovi ei aukea, jos juna liikkuu. Se aukeaa vasta, kun juna on pysähtynyt ja silloin siihen syttyy silloin vihreä valo. NYT voit painaa painiketta.
Idea myös on, että junasta poistutaan ensin ja vasta sitten otetaan junaan pyrkivät matkustajat kyytiin. Kaikki eivät tätä aina muista.
-Ihmiset, jotka huutavat puhelimeen parvekkeella klo 02.
-Ihmiset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Entäs sitten palvelut, joilla on aukioloajat X ja lopussa lukee ”tai sopimuksen mukaan”. Yleensä kyse on esimerkiksi hierojasta tai kampaamosta.
Jos liike menee tavallisesti kiinni klo 18, mutta et ehdi siiheksi ja ehdotat tulevasi 18.30, niin sepä ei käykään, koska ”suljemme klo 18”. Häh? Miksi teillä lukee ovessa ”sopimuksen mukaan”, kun teille ei kuitenkaan käy mikään?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Somekäyttäytyminen. Kamoon, tiedän muutenkin, että on perjantai tai maanantai, ei tartte jakaa jotain ”hupi”kuvaa aiheeseen liittyen. Salamyhkäiset päivitykset, joissa ei kerrota mitään mutta vihjaillaan, että jotain jännää on tulossa. Jos kysyt asiasta, niin ”ei sitä voi kertoa täällä”.
No shit, olisit ollut hiljaa.
Mä voisin kirjoittaa kokonaisen kirjan ihmisten ärsyttävästä somekäyttäytymisestä. Jos joku muu kirjoittaisi sen, mut olisi mainittu siinä, koska varmasti ärsytän jotakuta. Pystyn elämään asian kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lakkaukset, jotka ei onnistu. Nätti lakka, kiva visio, mutta ei vaan toimi. Tai nätti lakka, et keksi koristeluja, pakko laittaa jotain = ei toimi. Kuvat on tärähtäneitä/valotus tai tarkennus pielessä, sillä et viitsinyt kuvattuasi tarkistaa, onnistuivatko ne. Leimaukset on täynnä reikiä. Kynsillä se näytti peittävältä, mutta kuvissa näkyy selvästi kaljumpia kohtia. Kynnestä sojottaa karva. Kynsinauhat piti olla ihan ok, mutta lähikuvat paljastavat karun totuuden. Vähemmän olisi ollut enemmän, olisitpa ymmärtänyt lopettaa ajoissa.

—rant over—

Viime viikko oli paska. Tulkoon tästä parempi.


Artikkelikuva memeshappen.com

Kuva 1:
China Glaze We Got The Beet x2
Essie Good As Gold x1 & Cirque Ica Valley x1
Pueen 41 & China Glaze 2030

Kuva 2:
Lumene Aamukaste x2
Zoya Stevie x2
RockNailStar vinyylit

Kuva 3:
OPI Spare Me A French Quarter? x2
MoYou Orchid Chic & BP-73

Kuva 4:
I Love Nail Polish A Few Shah x2
Dashica White & Pueen SE02B

Kuva 5:
Kiko 510 x2
Dashica black/white & Delush Polish Enchanted DP01

Kuva 6:
Glam Polish Girl On Fire x2
MILV siirtokuvat 

46 thoughts on “Miksi? Miksimiksimiksi??

 1. Vaadin postausta ihmisten ärsyttävästä somekäyttäytymisestä! ^_^ Ei voinu ku nauraa tätä postausta lukiessa. Itellä ollu monet kerrat samat ärsyyntymisen aiheet. Mää mietin vakavasti semmosten blogien/sivustojen seuraamisen lopettamista, joissa pölähtää häiritsevä ponnahusikkuna esiin sivulle mennessä. Mitäpä iloa sivusta on enää jos sinne mennessä joka kerta ärsyyntyy? :D

  1. Mä en uskalla ehkä kirjoittaa semmoista, koska mulla ei ole sen jälkeen enää yhtään kaveria facessa:D
   Mua muuten ärsyttää jo se googlen vaatima sivun yläreunaan poksahtava evästejuttu!

 2. Amen, niin tapahtukoon.
  Täällä toivotaan työviikkoa ilman paniikkikohtausta, kaksi viikkoa mennyt persiilleen kun myyjä makaa kippurassa wcn lattialla ja kakoo tyhjää. Olkoon tämä viikko parempi. Kumpikohan muuttuisi helpommin, ihmisten käyttäytyminen sun lähelläsi vai mun autonominen hermostoni?

  1. No nyt on sanottava, että sun kaksi viikkoa kuulostaa huomattavan ikävältä ja mun harminaiheet lähinnä arkisilta ja vähän keljuttavilta. Luulenpa, että jollain mielikuvaharjoittelulla pääsisin eroon näistä omistani. Tsemppiä!

 3. Hahaa. :D Tänään juuri aamulla mielessäni marmatin ihmisiä ”on se kumma ku pitää pyörä kaupan pihassa laittaa parkkiin kylki kylkeen mun pyörän kanssa vaikka tilaa ois kuinka paljon!” (jouduin nostamaan pyörää, että sain sen telineestä..) ja joku muukin juttu oli aamulla mitä itsekseni marmatin, mut sitä en enää muista :D

  1. Totta muuten! Tila on kummallinen käsite, sama toistuu vaikka parkkipaikoilla. Kaikkien pitää päästä oven eteen, ja sit venkslataan autoa siihen ruutuun vaikka samassa ajassa olis jo kävellyt alueen toisesta laidasta. Mä olen yksi niistä venkslaajista…. :D

 4. AAMEN. Kaikkiin kohtiin. Ja ei mee maito tasan täälläkään, koskaan. KOSKAAN. Ja kahdet ekat kynnet on niin kauniit että tihrustan itkua kateudesta. Muutkin on kyllä nättejä, ei sillä :)

  1. No nythän esim. tänä aamuna kävi vuorostaan niin, että maitoa jäi UUPUMAAN se ruokalusikallinen, että piti sitten avata uusi tölkki. Ei oo koskaan kohdallaan.

  1. Eipä kestä:) Mä lisäsin lakkojen tiedot tuonne alas, koska mulla on kaikki tallella, kiitos täsmällisen kirjanpitoni! :D

 5. Ihana tuo violetinpunainen OPI, jonka päällä on mustikkaleimat (tai ruusut). Mikä se on? Tosi kaunis kokonaisuus.

  1. Kiitos Auli! Mun mielestä ne on mustikoita, mutta kaikki muut pitää ruusuina:) Siinä on OPI Spare Me A French Quarter? ja leimaus
   MoYou Orchid Chicillä laatasta BP-73

 6. Allekirjoitan kaiken. :D Toi nettikaupoissa oleva apu on hyvä, mutta se automaattisesti pompahtava kysely on ärsyttävä. Pitäisi olla niin, että jos sitä palvelua haluat, klikkaat ITSE sen ikkunan auki, ei niin, että se pamahtaa siihen automaattisesti.

  1. Joo, semmoisesta palvelusta minäkin tykkään. Nyt eilen kävin jossain apteekkiverkkokaupassa, jossa sivupalkissa luki että ovat paikalla klo silloin ja silloin, ja jos tarvit apua klikkaa tästä. Näin sen pitäisi toimia.

 7. Loistava postaus, ja yhdyn niin moneen ärsytyskohtaan! :D Just tänään kaupassa kirosin ihmisiä jotka mm. tukkivat kärryllään hyllynedustan jotta kukaan muu ei missään nimessä pääse tuotteisiin käsiksi (kuinka vaikeaa on jättää se kärry esim. metrin etäisyydelle…), jäävät tönöttämään ja järjestelemään lompakkoaan kassalle vaikka seuraava on jonossa ja ostokset melkein jo menneet loppuun. Tuntuu muutenkin että toisten ihmisten huomiointi ei oo kaikille mikään itsestäänselvyys, ehkä koulujen opetussuunnitelmaan pitäis lisätä ”sosiaaliset taidot”. Ai niin, ja liian lähelle tulevat ihmiset kassajonossa. Ugh. :D Sitten kun yrität siirtyä kauemmas, tulee lähemmäs. Päässäni huudan ”mulla on reviiri ja sä oot sillä painu helvettiin siitä!!”.

  Maanantai, onneks tää on kohta ohi. Ihania kynsiä kuvituksena <3

  1. SIIS JUURI TUO! Mä kävin eilen paikallisessa elintarvikeliikkeessä, ja sama täti onnistui kahdessa eri hyllyvälissä blokkaamaan kaiken muun liikenteen jättämällä kiesinsä siihen poikittain.
   Mä aina mulkoilen vihaisesti niitä, jotka tunkee niskaan jonossa. Se kun ei yhtään sen nopeammin etene, vaikka tehdään miten tiivis jono. Häiritsee sekin, että ei saa rauhassa laittaa pin-koodia kun joku on siinä ihan iholla. Hemmetti.

 8. Minäkin käytän maitoa vain kahvissa, ja tuon tilkkaongelman olen ratkaissut niin, että kaadan sen kahvimukiin ja tarvittaessa lisään tilkan kahvia. Ai ei mahdu mukiin? No hörppää sitä mukia vajaammaksi :D

  Kulkuväylille pysähtelevät ihmiset >:o Minä olin se kiltti tyttö. Olin se, joka aina väisti. ”Anteeksi, pääsisinkö tästä…” ”Anteeksi, voisitteko väistää…” Ei enää. Jossain vaiheessa mitta tuli täyteen, ja jos joku kaupassa parkkeeraa ostoskärrynsä sen hyllyn eteen, josta tarvitsen jotain, siirrän sen kärryn pois edestä. Jos siihen ovelle/portaiden päähän/mihin tahansa kulkuväylälle täytyy jäädä torikokousta pitämään, sanon suoraan: ”Siihen kulkuväylällekö sitä pitää jäädä parveilemaan?” Saan pahoja mulkaisuja osakseni, mutta mitä siitä, voisi sitä omalla järjellä vähän ajatella, missä sen torikokouksensa pitää. Nyt joku voi saada sellaisen käsityksen, että olen MINÄMINÄ-tyyppi, mutta ei, en ole :)

  1. Mä en jaksa tommosta järjestelyä sen kahvin kanssa:D Hommahan kyllä ratkeaa noin, se on totta, mutta se on myös tavattoman vaivalloista.
   Olen myös ollut tuollainen anteeksianteeksi-tyyppi, mutta ihmiset on mun mielestä nykyään todella röyhkeitä ja välinpitämättömiä, joten olen huomannut itsessäni samoja piirteitä kuin sulla. Säätänä!

 9. Ihmiset todellaki :DD Mulla on pari facebook kaveria ketä harrastaa just tota, että eka vihjaillaan jotain (vaikkapa haukutaan ihmisiä ilman nimeä) ja sit ku joku kysyy et mikä juttu tää on ni vastataan ”tietäjät tietää, en viitti tähän kirjottaa” tai ”laitan sulle yv ni kerron siel lisää”. Miksi pitää edes alottaa, jos ei voi sitä kuitenkaan julkisesti viedä loppuun asti. Ärsyttävästä somekäyttäytymisestä vois kirjottaa parin kirjan verran :D

  1. Hah, tuo on NIIN totta. Luulenpa, että jokaisen tuttavapiiriin mahtuu jokunen tuollainen tyyppi. Todella rasittavaa. Olen pitkälti piilottanut tai jopa poistanut kavereista, koska ärsyynnyn liikaa.

 10. Maitotilkan jääminen purkkiin on kyllä raivostuttavaa. :D Ja sitä ei voi mitenkään pestä poiskaan, kun jokin pistää vastaan. Näitä pieniä ärsytyksen kohteita on kyllä aika paljonki. Todella kivoja kynsiä, varsinkin nuo We Got The Beet-kynnet.

  1. Tulee huono omatunto, jos sen lirun kaataa viemäriin. Tuntuu tuhlaukselta. Pitää siis valita ärsyyntymisen ja tuhlaamisen välillä ja molemmat on huonoja vaihtoehtoja.

 11. Minä voin sitten kirjoittaa sen somekäyttäytymisen jatko-osan. Onneksi en juo kahvia, se ärsytys mulla sentään säästyy, mutta kaikki muut kyllä allekirjoitan.
  Mua ärsyttää noiden verkkokauppojen asiakaspalveluikkunat, kun pienemmissä firmoissa se tyyppi ei edes ole siellä töissä vaan isommassa asiakaspalvelupopuppi-ikkunayrityksessä, eikä oikeasti tiedä paljon sen kaupan tuotteista. Mutta pitäähän sitä palvelua tarjota kuitenkin.
  Ja kynsijututkin ärsyttää kun ei vaan aina jaksa tarkistaa kuvia. Tai siis ei koskaan ennen postauksen kirjoittamista. :D

  1. Huomasin muuten tuon, ettei ne tiedä mitään kun kyselin rautakaupasta jotain yksityiskohtaa keittiön hanasta. Se meni sit kuitenkin ihan mallikkaasti ja ne laittoi yhteydenottopyynnön liikkeen omalle henkilökunnalle. Olis tosiaan kiva, jos se tyyppi oikeasti olisi töissä siinä liikkeessä, muuten palvelu on vähän turha.

 12. Ihana postaus! Mä nauroin täällä kipurassa! Tiedätkö, että kun sen nappulan painaa junassa alas just ennen kun juna pysähtyy, niin se ovi aukeaa heti kun se aktivoituu. Tää on mun taktiikka! Mä myös muistaakseni luin jostain sun postauksesta, että yrität mennä piiloon kaupassa, jos joku tuttu tulee. Mietin, että miten monta kertaa olet ollut hyllyn takana Myyrmannissa, kun kävelen ohi ;) Se ainoa kerta, kun en muka nähnyt sua, vaikka kävelit ihan ohi oli kai niinku pakkorako. =P

  1. No nythän tätä tuli kokeiltua, ja tosiaan se ovi aukesi heti. Mutta ei tarttenu kuitenkaan rämpyttää:D
   Nyt mua naurattaa toi ajatus meistä väijymässä toisiamme jossain hyllyväleissä:DDD

 13. Vähän tohon junien ovenavausnappiproblematiikkaan liittyen ne napit mitä pitää painaa, jotta liikennevalot vaihtuu kävelijöille: Jos siinä on jo joku odottamassa ja siinä laitteessa palaa se oranssi valo merkkinä siitä että sitä on JO painettu, niin se valo ei varmasti vaihdu yhtään sen nopeammin vaikka SINÄ kävisit sitä itse uudestaan painamassa! Miksi sitä pitää painaa uudestaan?! Miksi??? Luuleeko nää tyypit että niillä on joku magic touch että kun Hän tulee ja painaa niin sitten se vaihtuu ihan hetkessä?

  1. Haha, totta:D Ne ei kai USKO, että sitä tosiaan on painettu jo. Sama hisseissä. Aina pitää painaa sitä nappulaa, vaikka siinä jo palaisi valo merkiksi siitä, että hissi on menossa ko. kerrokseen:D

 14. No tuo sopimuksen mukaan aukioloajat on vähän hankala juttu :)
  Joskus joutuu tehdä pidempiä päiviä kun kaikki asiakkaat ei pääse ”toimistoaikaan”, mutta pakko johonkin on aina vetää raja. Ei oikein jaksa montaa kertaa viikossa 9-10h päiviä.

  1. Totta, kyllä mä ymmärrän tämänkin pointin. Nykyään käytän kampaamoa, jossa on nettivarauskalenteri, se on todella kätevä eikä jätä tulkinnanvaraa.

 15. Entäs ihmisten parkkihallikäyttäytyminen? Jos parkkihallissa sattuu jostain kumman syystä käymään niin että siellä on runsaasti TILAA ja autoja vain muutama (aika harvoin kylläkin pk-seudulla), niin eikös ne autot parkkeerata ihan vieri viereen, vaikka tilaa olisi hurumykket, ettei tarvi kylki kyljessä nysvätä. Onko autoilijoilla jokin läheisriippuvuus, kun ei uskalleta ottaa vähän välimatkaa siihen toiseen autoon?

  1. Mä laitoinkin tuonne ylemmäs, että se tosiaan johtunee siitä, et kaikki haluaa mahdollisimman lähelle ovia. Viis siitä, että nopeammin kävelisi pitemmältä ja ennen kaikkea olisi MUKAVAMPAA kun ei tarttis pujotella sieltä ahtaista ovien väleistä kun kaikki on ihan sumpussa. Ei ihme, että autojen kyljet on ajan mittaan ihan täynnä pieniä painaumia kun jotkut paukuttaa ihan surutta ovilla toisten autojen kylkiin.

 16. Täydellisen ihana kirjoitus! Mullakin on tänään ollut tällainen päivä, ihana kun ei ole ainut ;) Mitä sitä suotta kaunistelemaan, aina ei osaa sanoa selvää syytäkään mutta joskus vaan —-ttaa ankarasti ;)’ Huomenna jaksaa taas sitten ehkä hymyillä ja kuunnella p:aa. Ja väistellä niitä tyyppejä liukuportaiden edessä… ehkä..<3

  1. Olet oikeassa:) Välillä ketuttaa mutta esim. tänään on ollut vallan mukava päivä. Sillä taas jaksaa ottaa vastaan yhden tai parikin ankeampaa päivää <3

  1. No se on kyllä semmoinen, että vähintään kerran päivässä menee hermo kanssaeläjiin tavalla tai toisella:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *