Meikkimunan obduktio

Teurastin jo jonkin aikaa käyttämättömänä lojuneen Beautyblenderin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Se näyttää tässä ihan ookoolta. Väri on haalistunut epämääräiseksi, koska munaa on mm. keitetty ja tietenkin pesty lukemattomia kertoja. Tää on ollut mulla käytössä todella paljon kauemmin kuin suosituksen mukaiset 3kk. Pääsääntöisesti olen pessyt sientä marseillesaippualla, koska sellainen sattuu nököttämään tiskipöydällä, joka on lähinnä possuttelupistettäni.

En tiedä, mitä sienelle oli ”säilytyksen” (lue: lojui mun pöydällä korissa) aikana tapahtunut, mutta siihen oli tarttunut jotain epämääräistä kökköä, joka ei lähtenyt pesussakaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jep. Tää lähtee nyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaikesta puunaamisesta huolimatta sisällä oli vähän tummentumaa. Ei hometta tai mitään hälyttävää, mutta ihan puhtoinen se ei ollut. Tosin, pahempiakin on nähty. Sieni ei myöskään haissut epäilyttävältä tai ollut kovettunut sisältä mistään kohtaa.
Olin aika helpottunut, koska ajatus naamansa lääräämisestä homeisella meikkisienellä on kohtuullisen kuvottava. Niin erinomainen väline kuin kyseessä onkin, se vaatii kyllä jonkin verran huolenpitoa.
Mä olen huomannut, että sieni puhdistuu parhaiten kuivana, joten pesen sen aina ennen käyttöä ja jätän käytön jälkeen kuivumaan.

Jos mulle nousee jotain selittämätöntä reaktiota tai ryhelmää iholle, alan ensimmäisenä käydä mielessäni läpi mahdollisesti testaamiani uusia tuotteita. Jos sellaisia ei ole, mietin, olenko varmasti putsannut kaikki siveltimet ja kasvosienet ym huolellisesti. Ajatusketju päättyy yleensä raivokkaaseen välineiden jynssäämiseen ja keittelyyn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tällä hetkellä mulla on käytössä musta sieni. Sen materiaali on vähän huokoisempaa kuin tän pinkin ja oikeastaan tykkään siitä enemmän. Meikkivoide levittyy jotenkin…kevyempänä tai kuulaampana sen avulla. Me likes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikonloppu onkin hyvää aikaa meikkivälineiden perusteellisemmalle puhdistukselle. Mitäs muuta meinasitte puuhata?

22 thoughts on “Meikkimunan obduktio

 1. Minä en käytä meikkimunia ollenkaan. Ensinnäkään ne eivät mallaa käteeni laisinkaan. Olen vanhan koulukunnan tyttäriä ja omat räpylät tottelevat parhaiten meikkivoiteen levittäjinä. Toisekseen näen painajaisia halkaistuista ätlömunista, että moro vaan.

  Lämpöä viikonloppuuun!

  1. Sormin minäkin levitin meikkipohjan ennen näiden sienten löytymistä, tai sitten perinteisellä litteällä meikkisienellä. Niitä käytin vuosikaudet. Jossain vaiheessa käytin sormia ja lopuksi häivyttelin Beautyblenderillä. Melkeinpä ainoa tapa, josta en ole tykännyt on sivellin.

   Ihanaa viikonloppua sullekin:)

  1. Alan olla aika vakuuttunut siitä, että mun pitää se saada:) Varastossa olisi yksi käyttämätön punainenkin, mutta omiin näppeihin ja tarpeisiin istuu selvästi paremmin pehmeä ja huokoisempi sieni.

 2. Hah, helpotuksen huokaus varmaan, että sieni olikin kohtuullisen siistissä kunnossa halkaistunakin :D Näiden pesu on kyllä hieman rasittavaa, mutta kiitos tuosta kuivana pesemisvinkistä! :) Itse en kyllä viikonloppuna aio sivellinpesuihin ryhtyä, mutta jospa pääsisin kokeilemaan uusia PP:n lakkoja ;) Hyvää viikonloppua! :)

 3. Oikeesti mietin että uskaltaako tätä postausta edes lukea mutta otin sitten itseäni niskasta kiinni. Huh, ei ollut yhtään niin ällöä kun pelkäsin :)

  Hyvää alkavaa viikonloppua, menenkin tästä pesemään siveltimiä!

  1. No, mä olen vienyt tän lähes pakkomielteen tasolle joten olin jopa hämmästynyt, että tuolta ylipäätään löytyi tummentumaa sisältä. Oletin, et sieni on kuin uusi:D

  1. Tilasin joskus ammoisina aikoina ebaysta halpissieniä, ja ne tosiaan oli kovia kuin mitkä. Onnistuin saamaan yhden tosi pehmeän mutta kun tilasin samalta myyjältä uudelleen, tuli taas kovia. Sen koommin en ole noita halpissieniä tilaillutkaan.

 4. Nyt minä järkytän teitä, sillä minulla on ollut meikkimuna kolmisen kuukautta, ja olen pessyt sen sinä aikana kahdesti!
  No, totta puhuakseni, olen käyttänytkin sitä vain kahdesti :D Hirveän hyvä sillä on meikkivoide levittää, mutta oikeasti meikkaan todella harvoin. Täytyy katsoa, olisiko meidän kylällä myynnissä sitä nudea, tykkäisin vähän pehmeämmästä.

 5. Mä pesen meikkimunani ihan samalla tavalla. Se pitää kuitenkin kastella ennen käyttöä, joten pesen sen aina silloin. Ajattelin kokeilla myös sitä meikkimunan keittämistä, mutta kun meillä ei ole mikroa, niin en oikein tiedä haluanko laittaa meikkimunaani kattilaan XD
  Tästä postauksesta mulle jää todennäköisesti ikuisesti mieleen tuo kananmunaleikkuri ja meikkimuna. Mä melkein odotin postauksen loppupuolella meikkimunanviipaleita! Oma meikkimuna alkaa vedellä viimeisiään, mutta ajattelin odotella I love me -messuille asti ja etsiä sieltä uuden!

  1. No näinpä justiinsa, kun sen kuitenkin joutuu kastelemaan niin siinähän se sitten peseytyy samalla. Plus että se tosiaankin lähtee paremmin puhtaaksi kuivana.
   Olen kokeillut keitellä meikkimunaa vähän pitempäänkin, eikä sille tapahtunut mitään. Kokeile silti varauksella:)
   Mä itse asiassa silppusin sienen, koska ajattelin kokeilla sitä liukuvärjäyksessä. Sentään en tolla leikkurilla:D

 6. Huh, hyvä ettei ollut tän suurempia ”ylläreitä” odottamassa! :D Mulla ei BB:tä ole kun jotenkin just tää juttu arveluttaa (en halua maksaa 20€/3kk siitä että saan hieroa hometta naamaan) mutta ehkä mä vielä tän uskallan ostaa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *