Luottokamat

Moni bloggaaja on esitellyt luottokamansa; ne hyviksi havaitut suosikit joita ilman ei tule toimeen. Niinpä minäkin.
En osta mitään kallista kosmetiikkaa. Ensinnäkin sitä kuluu kohtuullisen paljon ja toisekseen, en ole huomannut mullistavia eroja selektiivisten ja markettimerkkien välillä. Ostan shampooni ym. kampaamotarvikekaupasta mutta ei ole maailmanloppu pestä tukkaa markettishampoolla. Myös ihoni voi ihan hyvin apteekin kosteusvoiteen kanssa, enkä näe mitään syytä vaihtaa. Olkoonkin, että minun iässäni  kai pitäisi panostaa enemmän ihonhoitoon ja ottaa käyttöön edes se silmänympärysvoide. Joulupukki toi kalliin Clarinsin, tuolla se pönöttää vessan kaapissa.

Tässä kuitenkin muutamia kestosuosikkejani pienten perusteluiden kera.

Gosh Velvet Touch Foundation Primer Cream -meikinalusvoide. Goshilla on useammalla eri koostumuksella olevia primereita mutta tämän olen todennut parhaaksi. Hieman samankaltainen kuin marketeissa myytävä L´Oréalin Studio Secrets mutta ei mene rakeiseksi iholla (olen kuullut tätä useammalta) ja pumppupullo on paljon hygieenisempi käyttää. Hinta n. 20€, Sokos ja Emotion myy.

Max Factor Miracle Touch -meikkivoide sävy 75 Golden. Hinta n. 18€.

Tigi Bed Head Superstar -tyvikohottaja ja Masterpiece -hiuskiinne. Pitää takuulla, pieni suihkaus riittää ja tykkään Tigin tuotteiden tuoksusta. Käytössä on monia muitakin mutta nämä kaksi ovat jääneet pysyviksi. Masterpieceä saa usein tarjouksista ota 2 maksa 1 -periaatteella jolloin hinta on n. 23€. 

Aqualan Plus, kasvoille ja koko vartalolle. Kuivuu hyvin, ei tahmaa. Iso pumppupullo on edullinen, n. 17€.

Sebastian Threads -kuitugeeli/vaha. Todella loistava tuote mutta jäi pois kun sarja uudistui taannoin. Hamstrasin kaikkialta varastoon mutta viimeisiä viedään silti. Ehkä jostain nettikaupasta löytyisi, tarve ei ole nyt kovin akuutti kun tukka on pitempi. Tämä oli kohtuullisen arvokasta mutta aika riittoisaa, tuubi maksoi n. 27€.

Blistex Medilip eli ex-Mirame. En lähde mihinkään ilman tätä ja näitä on kaikissa taskuissa, laukuissa ja monessa paikassa kotona. Onneksi ei maksa paljon:)

Luomivärisiveltimet, joissa on vaihdettavat päät. En muista, mistä olen nämä ostanut mutta noita vaahtomuovipäitä saa ihan Prismasta ym. Tosin muistan erään kerran, kun Savonlinnassa etsin paniikissa näitä kaikkialta, tuloksetta. Eli siis ainakin PK-seudun kaupoista pitäisi löytyä helposti. 
Valkoinen matta-luomiväri. Merkki voi vaihdella, tuon poimin mukaani Seppälän alekorista mutta joka tapauksessa sitä on aina oltava. Siinä ei saa olla mitään hileitä tai glitteriä vaan ehdoton vaatimus on mattakoostumus. 

Postailen näitä lisää kun mieleen tulee muita, nämä nyt osuivat kohdalle tällä kertaa. 

4 thoughts on “Luottokamat

 1. ”toisekseen, en ole huomannut mullistavia eroja selektiivisten ja markettimerkkien välillä”

  Olen kateellinen. Etenkin, kun vähän ottaa selvää, huomaa, että selektiiviset merkit monesti ovat ihan samaa kamaa kuin halvemmat. Siltikin, mä kasvoin niiden parissa, ja ärsyttävästi huomaan, että mä en vaan löydä täysin vastaavia tuotteita halpissarjoista.

  Ja sitten kun sille selekosmetiikan tielle on kerran joutunut, sitä selektiivisyyttä on ruvennut pitämään vähän itseisarvona, jossa ei ole yhtään sen enempää järkeä kuin siinäkään, että ostaisi vain tuttuja merkkejä Rainbown halparuokien sijaan. :/

  Pidä toi linja, kunpa mullakin olisi tuollainen. :)

 2. Ainakin 90-luvun alussa kauppiksessa opetettiin, että yli 90% selektiivisen kosmetiikan hinnasta muodostuu pakkauksesta ja brändistä. Voi olla, mutta kyllä mä silti ymmärrän, että jotkut haluavat maksaa siitä ylellisyyden tunteesta ja esteettisesti silmää miellyttävästä tuotteesta.
  Toisinaan käy niinkin, että ei löydy sitä tismalleen oikean sävyistä rajauskynää kuin Diorilta. Jopa minulle on käynyt:) Mutta käytössä on silti myöskin 2€ Seppälän kyniä.

  Kynsilakoissa on kyllä isoja eroja kalliissa ja halvoissa laadullisesti ja muutenkin. Ei se Wet N’ Wild vaan kestä samalla tavalla kuin OPI tai joku muu laadukkaampi merkki. Käytän molempia mutta jos se ei olisi kustannuskysymys, käyttäisin todennäköisesti vain niitä laadukkaampia.
  Vaihtelunhalun vuoksi joutuu tekemään kompromisseja, jos pari lakkaa riittäisi niin sehän olisi ihan sama mitä pullosta joutuisi pulittamaan.

  OIkeastaan samalla tavalla yritän luovia ruokakaupassa, leivinpaperi voi olla Xtraa mutta Pirkan sinihomejuustoa ei tartte toista kertaa ostaa *puistatus*. Kokeilemalla oppii:)

 3. Jälleenmyyjillä selektiivisessä kosmetiikassa on myös suurempi kate, pienillä yrittäjillä 50 prosentin luokkaa, suuremmista ketjuliikkeistä en tiedä mutta suunnilleen sama käsittääkseni. Markettipuolella kate ei tarvitse olla suuri, kun myyntivolyymi on suurempi.

  Mutta on se kiva tiedostaa asiat, ja tehdä silti siten kuin parhaaksi kokee. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *