Lumene Ajaton, josta olisin halunnut pitää

Blogiini eivät yleensä päädy esiteltäväksi tuotteet, jotka ovat olleet itselleni epäsopivia tai joista en syystä tai toisesta ole pitänyt. Tällä kertaa teen poikkeuksen, sillä olen antanut nyt nähtävälle tuotesarjalle kolme tai neljä mahdollisuutta ja olisin ihan todella halunnut käyttää nämä loppuun, mutta joudun nostamaan kädet pystyyn todeten, etteivät nämä sovi iholleni.

Lumene lanseerasi Ajaton [Nordic Ageless]-tuotesarjan viime vuonna ja se on suunnattu aikuiselle iholle, eli n. 50 ikävuodesta eteenpäin. Tehoaineina ovat mm. puolukan kantasolu-uute, fermentoitu lakka ja kanervan kukkauute. Sarja on täydentynyt myöhemmin yövoiteella.


Tuotteiden koostumus on hyvin täyteläinen ja siksi alunperin kiinnostuinkin sarjasta. Hintatasoltaan Ajaton asettuu 40-50 euron luokkaan eli on selkeästi arvokkaampi kuin merkin muut tuotesarjat ja hätyyttelee jo joidenkin selektiivisten sarjojen hintatasoa. Pakkaukset ovat painavaa lasia ja elegantti, harkitun tyylikäs ulkoasu sekä värimaailma on todella kaunis. Voiteissa (pl. sy-voide) on aistikas, miellyttävä tuoksu. Jäin kaipaamaan vain spaattelia, se olisi ollut tervetullut lisä pakkaukseen.

Päivävoiteessa on suojakerroin 30, eli erillistä aurinkosuojavoidetta ei sen kanssa tarvitse. Jämäkkä voide soveltuu meikin alle mainiosti ja imeytyy nopeasti ihoon.

Tiivistetty seerumi aiheutti terminä hieman hämmennystä. Itse käytin testijaksojen aikana tätä yövoiteena, sillä kyseessä on oikeastaan ihan vain tavallista kasvovoidetta monipuolisempi voide, jossa on runsaasti vaikuttavia ainesosia. Koostumus on geelimäisempi ja liukuvampi kuin päivävoiteessa ja tuntuu iholla erittäin hyvältä.


Silmänympärysvoidetta olen pystynyt käyttämään ja tätä kirjoittaessani purkki alkaa olla loppusuoralla. Sen koostumus on keveämpi kuin päivävoiteen ja tiivistetyn seerumin, ja ilmeisesti siitä puuttuu se ainesosa, joka muissa on aiheuttanut itselleni ihoreaktioita. Koska voide on tuoksuton, epäilen syylliseksi jotakin hajustetta.


Mitä siis tapahtui?
Mä olen saanut aina muutaman päivän tuotteita käytettyäni ärhäkkää punaista röhelmää iholle. Äkäisimmät ovat äityneet pieniksi vesikelloiksi asti, onneksi niitä ei ole ollut montaa.
Etenkin poskien, kaulan ja suunympäryksen alueelle, mutta myös otsalle on ajoittain noussut muutama näppy. Koska en kerrasta uskonut, testasin voiteita useampaan otteeseen ja aina sama juttu: muutaman päivän käytön jälkeen iho alkoi reagoida. Vaihdettuani toisiin kasvovoiteisiin iho on rauhoittunut n. kolmen-neljän päivän kuluessa. Harmittaa ihan vietävästi, sillä ilman tätä ”pikku” ongelmaa tuotteet olisivat olleet todella mieleisiä. Tietenkin mun pitäisi yrittää etsiä pitkästä inci-listasta se allergiaa aiheuttanut osanen, jotta osaan välttää sitä jatkossa, mutta ihan helppoa se ei ole, sillä lista on pitkä eikä mun incilukutaitoni ole kummoinen.

Vaikka itse sain ikäviä sivuvaikutuksia tuotesarjasta, se ei tietenkään tee siitä huonoa. Oma ihoni on aika reaktioherkkä ja siksikin testaan tavallisesti tuotteita pitempään ennen kuin kirjoitan niistä. Ajaton sai monta mahdollisuutta ja olen aidosti pettynyt, etten pystynyt käyttämään tuotteita loppuun saakka. Onneksi Lumenelta löytyy lukuisia muita tuotteita, jotka sopivat iholleni.


Oletteko te saaneet allergisia reaktioita ihonhoitotuotteista?


Tuotteet pr-näytteitä

16 thoughts on “Lumene Ajaton, josta olisin halunnut pitää

 1. Hei!

  On kyllä ikävää, kun tavallaan haluaisi tykätä jostain, mutta se ei sovi. Mulla alkoi loppuvuodesta yksi päivä poltella naama. Iltaan mennessä kirveli jo kamalasti, ja lopulta se kesti lähes pari viikkoa, jonka aikana naaman iho myös kuoriutui. Kesti kauan keksiä mikä tuote sen aiheutti, ja syyttelin aluksi vääriäkin aineita. Nyt olen tullut tulokseen, että se oli Skin79 Golden Snail -BB-voide, mikä harmittaa, koska sen sävy oli minulle tosi hyvä.

  1. Sulle tulikin astetta järeämpi reaktio:o Nuo on aina ikäviä ja varsinkin, jos testailee ristiinrastiin uusia tuotteita, voi olla vaikea jäljittää syyllistä. Plus että vielä sekin mahdollisuus on, että tuote allergisoi vasta jonkin ajan kuluttua. Mä olen saanut myös apteekkisarjan tuotteesta vähän vastaavan reaktion kuin tästä Lumenesta, joten mistä tahansa voi löytyä herkistäviä ainesosia:/

 2. Mulla ei ole vuosikausiin tullut (onneksi) mitään allergisia reaktioita ihonhoitotuotteista, en ainakaan muista muuta kuin the Ordinaryn retinol-voiteen kamalat jälkiseuraukset, mutta se taas johtui täysin voiteen tappavasta tehokkuudesta, ettei iho kestänyt sitä;)

  Harmi tuon Ajattoman kanssa. Jos on hirveän pitkä inci, niin eihän siitä ota maallikko-erkkikään selvää mikä on se pahis ainesosa, en minä ainakaan ymmärrä niin paljon incien päälle. Jotkut jutut tunnistaa, mutta ei todellakan esim. eri ainesosien yhteispeliä.

  1. On tosi haastavaa metsästää reaktiota aiheuttanutta ainesosaa, kun bonuksena kun tulee vielä tuo eri osasten yhteensopivuus. Mäkin aika surutta kokeilen ja käyttelen kaikkea ristiin ja rastiin, joten siksikin annoin Ajattomalle useamman mahdollisuuden. Voiteet olisivat olleet niin ihania, että halusin olla aivan varma että reaktio johtuu juuri niistä.

 3. Mullahan tosi monet Lumenen voiteet ja nyt myös valitettavasti uusitut meikkivoiteet tekevät kipeitä ihonalaisia pahkuroita. Mitä vertasin esim. uutta CC-voidetta vanhaan, josta en saanut oireita, siellä on yks hajuste paljon korkeammalla INCI:issä (toki tää ei kerro silti vielä tavallaan mitään) kuin ennen. En oo keksinyt mitään muuta syytä, kuin et joku hajuste on se, joka Lumenen osassa tuotteita ei sovi mun iholle, jos sitä on riittävä pitoisuus. Esim. monia seerumeita kuitenkin pystyn käyttämään (en niitäkään ihan kaikkia), mutta voiteita en oikeastaan mitään. :( Poispestävät tuotteet ok, koska eivät ole iholla pidempiä aikoja.

  Et ole muuten ainoa, joka on saanut näistä Ajaton-sarjan tuotteista oireita. :(

  1. Hajusteettomuudessa on kyllä puolensa, vaikka itselleni tuoksut ovatkin tärkeitä ja mieluusti soisin esim. kasvovoiteessa olevan miedon, hyvän tuoksun. Koska silmänympärysvoiteesta ei tullut mitään, epäilen vahvasti syylliseksi juuri hajusteita.

 4. Mulla Lumenen mustikka-kaura huulirasva teki huuliin vesikelloja. Ensin luulin rohtuneiksi huuliksi, kun en peilistä ollut tarkemmin katsonut, niin fiksuna lisäsin rasvaa päivällä useita kertoja, ja illalla huulissa olikin sitten komeita vesikelloja/ryyhkää vierivieressä. Ikinä aiemmin en ole reaktioita saanut joten tämä kyllä hämmästytti.

  1. Huh, tuo kuulostaa jo tosi pelottavalta! Tuskinpa oli tarpeen kokeilla enää toista kertaa kyseistä huulirasvaa…

 5. Hmmm… mahtaako tuo mun suun ympärillä oleva punainen näppylä johtua tästä seerumista? Itsellä ei yleensä näppylöitä kasvoilla ole ja nyt kun tätä aloin miettimään niin se ilmaantu siihen pian sen jälkeen, kun aloitin seerumin käytön. Ei tullut kyllä mieleeni, että voisi siitä johtua mutta pitääkin alkaa tutkia asiaa.

  1. Kannattaa seurailla tilannetta! Suun ympärillä oleva ihottuma voisi olla esim. PODia ja musta tuntuu, että kun kerran saa sitä jostakin, jatkossa sitä tulee herkemmin:/

 6. No onpa harmillista. Mulla on harvoin iho-oireita mistään tuotteesta (koputtaa puuta) mutta yhdestä kasvojen aurinkosuojasta sain kerran naaman ihan kirkkaan punaiseksi. Onneksi oli vain näyte, niin ei tehnyt tiukkaa viskata pois sitä.

  1. Onneksi oli näyte eikä täysikokoinen. Mulla tuntuu kasvoille tarkoitetut aurinkosuoja aika herkästi tukkivan ihoa, mutta onneksi monissa primereissa ja meikkivoiteissa on nykyään korkeat suojakertoimet, joten erillinen aurinkosuoja ei ole aivan välttämätön enää.

 7. Mun iho ei reagoi yleensä mitenkään kummemmin, mutta näin Cittarissa ison hyllyn Method-pesuaineita ja saippuoita, ja siitä muistin yhden reaktion. Sain käsiini lähes ihottuman kaltaista kuivumista yhdestä ainesosasta.

  1. Poikaystävän luona on parhaillaan sellainen violetti vaahtoava Method-käsisaippua ja se kuivattaa käsiä aivan järjettömästi. Saman olen kyllä huomannut vaahtomaisissa käsipesutuotteissa noin yleensäkin, mutta tuo tuntuu olevan poikkeuksellisen kuivattavaa.

 8. Voi mikä harmi! Nuo purkit on tosiaan älyttömän kauniit ja tuotelupaukset kuulostaa niin hyvältä. Plääh :( mä en oo vielä saanut mitään reaktiota mistään kosmetiikasta (muistaakseni), saas nähdä milloin ”pääsen” senkin kokemaan…

  1. Toivottavasti ei tarvi kokea koskaan. Mulle tuntuu tulevan kaikki nää riemut vasta nyt iän karttuessa, nuorena ei ollut ees mitään allergioita. Väistämättä tulee mieleen, kuinka paljon on itse vaikuttanut asiaan valtavalla kemikaalikuormituksella vuosien ajan. Oikeastaan olisi parempi olla miettimättä asiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *