Liukuvärjäys akryylimaaleilla

Tiesittekö, että kynsille voi tehdä liukuvärin paitsi kynsilakoilla, myös akryylimaaleilla?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Käytin kahta RaPaintin maalia, valkoista ja turkoosia. Näitä kahta sekoittamalla syntyi kolmas sävy eli minttu tai vaaleampi turkoosi. Huomasin, kun en ollut purkkejani aukonut pitkään aikaan, että ne jymähtävät todella tiukkaan kiinni, ellei purkin suuta puhdista perusteellisesti käytön jälkeen. Kuuman veden alla liottaminen auttoi, mutta tämä näin varoituksen sanana jos ryhdytte joskus samaan puuhaan. Etenkin märillä pohjalakoilla, kuten minä tein.

Olisi suurta viisautta aina varata kaikki tarvitsemansa esille ja tarkistaa ETUKÄTEEN, että kaikki aukeaa ja on helposti saatavilla. Lakkapulloja varten mulla on sentään kynsitarvikelaatikossa papukaijapihdit, mutta niiden leuat eivät riitä tällaisiin purkkeihin. RaPaintin maalit ovat laadukkaita ja niissä on upeita sävyjä, mutta söpö purkki ei ole ihan se kaikkein käytännöllisin pakkausmuoto maaleille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEnsin kynsille tulee lakata normaalisti aluslakka ja vaikka kerros valkoista, jonka annetaan kuivua tai kuivatetaan pikakuivattajalla. En suosittele käyttämään maaleja suoraan kynnelle, vaan laittamaan aina vähintään aluslakan ja mielellään vaikka parikin kerrosta. Kynsinauhat ja sormet voi ja kannattaa suojata lateksilla. Mullakin on tuolla lateksia mutta sitä olisi totisesti pitänyt laittaa kaksi kertaa se määrä, jonka laitoin.

IMG_4999
Otin alustalta nail art-siveltimellä maalia raidoiksi kostutettuun meikkisieneen ja töpöttelin siitä kynnelle. Homma on todella sottaista, kuten ylemmistä puhelinkuvista voitte havaita, mutta siinä on muutamia etuja kynsilakoilla tehtyyn liukuväriin verrattuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ehkä kaikilla ei tule näin paljon sotkua mutta mä tykkään tehdä asiat silleen ronskilla otteella:)

Kaikkein tasaisimman ja kauneimman liu’un saa aikaan semikostealla sienellä, jossa ei ole kauheasti maalia. Kerroksia voi laittaa useampia ja ne kuivuvat hetkessä. Kuvat on vasemmasta kädestä, mutta oikea onnistui mulla paremmin kun olin ensin vähän treenaillut vasemman kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hyviä puolia:
-akryylimaaleilla saa täsmälleen haluamansa sävyt, koska niitä voi sekoitella loputtomasti
-kerrokset kuivuvat nopeasti
-liu’usta on kynsilakkoihin verrattuna helpompi saada tasainen
-maalikerroksesta ei tule paksua, toisin kuin kynsilakoilla helposti käy
-pieleen menneen voi pestä pois vedellä
-maali on lakkaa helpompi siistiä kynsinauhoita (ja minun tapauksessani sormilta)
-akryylimaaleja saa muutamalla eurolla esim. Lidlistä, Clas Ohlsonilta tai kirjakaupoista

Huonoja puolia:
-jotkut päällyslakat saavat jotkut akryylimaalit kupruilemaan
-jos maalia on liikaa, pinnasta voi jäädä röpelöinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kun liukuväri on valmis, päälle tulee laittaa (pikakuivattava) päällyslakka. Muista putsata sivellintä välissä, esim. pyyhkimällä sitä paperiin, ettei tummemmista kohdista leviä väriä vaaleampiin tai päin vastoin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Laitoin valmiin liukuvärjäyksen päälle pikakuivattajan, jonka päälle lisäsin siirtokuvat ja kauneimman hologlitterini, eli KBShimmerin I Only Have Ice For Youn. Lopuksi laitoin vielä kerroksen tavallista päällyslakkaa, sillä maalipinta imaisi yllättävän hanakasti päälle lisätyn lakkakerroksen, ja kynsien pinnasta ei tullut ihan tasaista.

Tuijottelukynnet, ihan ehdottomasti.

34 thoughts on “Liukuvärjäys akryylimaaleilla

 1. Mulla ei ole ikinä käynytkään mielessä kokeilla akryylimaaleja liukuun, mutta tuohan on ihan älyttömän hyvä idea! Täytyy ehdottomasti kokeilla joskus :)
  Kynnet ovat kokonaisuudessaan tosi kauniit <3

 2. Ihan tosi hyvä idea, eipä olis tullut itellä mieleenkään! Yllättävän sileä tosta pinnastakin tuli, jotenkin olisin odottanut isoakin röpelöä kun välillä niin meinaa käydä tavallisten mattakynsilakkojenkin kanssa. Värisävyistä tykkään tietysti ihan hulluna :)

  1. Tosi tasaiseen tulokseen pääsee, kunhan ei läärää liikaa maalia. Mulla ehkä oli sitä alussa vähän turhan paljon ennen kuin oivalsin, minkä verran sitä kuuluu laittaa.

 3. Aina kun nään noita liukuvärjäyksiä, innostun niistä, mutta koskaan en saa niitä onnistumaan. Vika tekniikassa, ehkä, tiedän. Todella tuijottelukynnet :)

  1. Oon minäkin poistanut useammat kun lakkaa tulee liikaa enkä kestä paksuja kerroksia kynsillä. Tässä maaliversiossa on se hyvä puoli, että nämä on helppo pestä pois ja aloittaa alusta:)

 4. Kivat ja raikkaat kynnet! :) Mä en oikein tykkää käyttää akryylimaaleja kun ne lähtee kynsiltä kulumaan nopeasti, vaikka ois paksu kerros päällyslakkaa päällä. :/

  1. Kiitti! Mä olin näillä kynsillä melkein viikon(!) ja ihan vähän kärkikulumaa tuli. Voisikohan maaleissa sittenkin olla eroja, toiset ei vaan kestä?

 5. Ihanat! Mä tilasin myös tuota lateksia, koska en vain kestä sitä siivoamista, vaikka rakastan liukuväriä. Näistä tuli kyllä todella ihanat!

  1. Se helpottaa elämää ihan älyttömästi. Välillä laiskuttani jätän laittamatta esim. mustalla leimatessa ja kadun sitä syvästi joka kerta:D

 6. Tosi kaunis lakkaus ja ihanat värit! Miten hyvin sulla kesti tuo lakkaus? Mä olen joskus tehnyt liukuvärin akryylimaaleilla, mutta maali on alkanut lohkeilla parissa päivässä.

  1. Mä olin näissä kynsissä melkein viikon :o Ei mitään sen kummempaa kulumaa tullut, eli kesti kuten kynsilakatkin. Mietin, voisiko maaleissa olla eroja?

 7. Voih että miten kauniin talvinen lakkaus! ♥♥ Itselläkin ollut tarkoituksena testata joskus liukua akryylimaaleilla, kun monesti niihin olen törmännyt erinäisissä youtube-videoissa. Hyvin näyttää sullakin toimivan, pitääkin siis muistaa itsekin tosiaan testata :)

  1. Tuolla parissa kommentissa tuli palautetta, ettei värit kestä kynsillä mutta ainakin nämä RaPaintit kesti hyvin. Olispa kiva nähdä, mitä sä loihdit maaleilla:)

 8. No voi jukra sun kanssas! Mä en ole eläissäni tehnyt yhtäkään liukuvärjäystä ees tavallisilla lakoilla. Tarttis varmaan koklata. Taas oot tehnyt upeaa jälkeä!

 9. Ihanat kynnet! Huippuidea, mutta myin juuri maalini pois, koska taiteilijaa musta ei koskaan tule. :D Onneksi tajunnut miten onnistuu kynsilakoillakin, meni siihen kuitenkin kauan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *