Lierac vs. Mario Badescu – näppynitistäjät vertailussa

Mä en taatusti ole ainoa, joka kärsii yksittäisistä finneistä, mutta ei halua kuivattaa ihoa varsinaisilla aknen hoitoon tarkoitetuilla tuotteilla.
Silloin yksi ratkaisu voi olla näppyjen kukistamiseen tarkoitetut salisyylihappoa sisältävät täsmätuotteet, joista olen testaillut paria erilaista ja kerron käyttökokemuksistani nyt teillekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyseessä on kaksi niin inciltään kuin toimintaperiaatteeltaan miltei identtistä tuotetta. Molemmissa on sama idea: pullossa vaikuttavat ainesosat ovat kerroksittain, eikä niitä ole tarkoitus sekoittaa ravistamalla. Jos neste ja jauhe sekoittuvat, anna sakan laskeutua pohjalle ennen käyttöä.

Vanupuikko dipataan pohjalla olevaan jauheeseen ja tuputellaan näin muodostunut tahna finnin päälle. Tuote jää selvästi näkymään iholla, joten käytännössä näitä voi käyttää vain öisin.


Lierac Prescription Anti Blemish Dual Phaseen tutustuin näistä ensimmäisenä. Sitä on helpommin saatavilla Lieracin ihonhoitotuotteita myyvistä apteekeista ja esim. Apteekkituotteet.fi-verkkokaupasta.

Lieracin plussat ja miinukset:
+tehokkaampi, näppy kuivuu yhdessä yössä
+parempi saatavuus
+huuhtoutuu helpommin iholta
-melko kallis (n. 17€/15ml)
-tuote kuluu hieman epätasaisesti, pullon pohjalle jää aina jauhetta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mario Basescun Drying Lotionia olen tilannut eleven.fi-verkkokaupasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mario Badescun plussat ja miinukset:
+huomattavasti edullisempi hinta (12,70€)
+isompi pullo (29ml)
-pitää tilata netistä
-hankalampi pestä pois kasvoilta
-ei aivan yhtä tehokas 

Kumpikaan valmiste ei tuhoa tyynyliinoja tai pyyhkeitä, kuten esim. Basiron. Auringonoton kanssa tulee olla varovainen, mutta auringosta ei ole pelkoa taas pitkään aikaan jos pysyttelee kotimaassa. Kesällä iho on syytä suojata toki muutenkin, vaikka näitä tuotteita ei käyttäisikään.

Parhaiten liuokset toimivat puhkeamassa olevien finnien kohdalla, mutta olen saanut pahaenteisen punoittavan ihonalaisen paukamankin etenemisen pysäytettyä kummallakin tuotteella. Jos iho kaipaa kokonaisvaltaisempaa apua ja hoitoa, se voi löytyä Lierac Prescription-tuotteista tai Mario Badescun muista tuotteista.

Mä kuvittelin teini-iässä, että kun tulee aikuiseksi, ei tarvi enää murehtia finneistä. Kuinka väärässä olinkaan: nyt peilistä näkyy nainen, jolla on kasvoissa ryppy, jonka pohjalla on finni. Argh:D Palaan tähän aiheeseen 20v kuluttua uuden tilannekatsauksen merkeissä.


Postaus sisältää mainoslinkkejä, joista kertyvä tuotto käytetään blogin palvelinkuluihin. Käyttämällä linkkejä ostoksissasi, tuet Better Nail Dayn toimintaa. Kiitos!

13 thoughts on “Lierac vs. Mario Badescu – näppynitistäjät vertailussa

 1. Mielenkiintoisia nämä dippailutuotteet. En muista, että tällaisia olisi ollut kovin pitkään. En ole kumpaakaan käyttänyt, mutta eipä ole enää kovin paljon tarvettakaan. Vanhenemisen ainoa hyvä puoli taitaakin olla se, että finnejä ilmaantuu enää hyvin harvoin, ehkä yhden kerran kolmessa-neljässä kuukaudessa. Olen käyttänyt hyväksi toteamaani Himalaya Herbals Acne-n-Pimple Creamiä näpyn päälle heti, kun sellainen tekee tuloaan. HH:n voiteella olen saanut finninalun nitistettyä heti siihen paikkaan;) Ja elämä hymyilee :D

  1. Mustakin nämä on varsin uusi tuote, ongelma sen sijaan on ollut olemassa ihan teini-iästä asti. Laitan tuonkin tuotevinkin korvan taa, koska munhan on kokeiltava ihan kaikkia aseita tässä taistelussa:)

 2. Basiron kaveriksi on muuten tullut Dermalexiltä hoitovoide, jossa on sama aine kuin Basironissa, mutta se ei tahraa ja aurinkoakaan ei tarvitse varoa. :)

  1. Kiitos vinkistä! Täytyy tutkailla apteekissa:) Olisi nimittäin hyvä saada päiväkäyttöönkin jokin tuote, näistä ei siihen ole.

 3. Joo ei kai näistä näpyistä pääse koskaan eroon, ärsyttävää. Tosi osasin odottaa tätä, kun katsoin lapsena parhaan äidin kaverini kasvoja, joka totesi teini-ikänsä tulleen takaisin alle nelikymppisenä. :D

  1. Meillä on lasten kanssa käynyt niin, että tytär on perinyt isänsä paremmat ihogeenit ja poika valitettavasti mun. Tai ongelma on vielä pahempi, olen jopa harkinnut jäppisen kuskaamista ihotautilääkärille:/ Voi niitä onnellisia, joita on siunattu hyvällä iholla!

  1. Tiedän joitakin, joilla ei ole pumpulipuikkoja kotona ja musta se on niin kummallista:D Itse käytän niitä valtavia määriä. Pitäisi olla olemassa joku kestovanupuikko, jota voisi pestä ja käyttää uudelleen:)

 4. Tällainen tuotemuoto on mullekin ihan uusi konsepti. Voi kun näitä olisi ollut jo mun teini-iän aikaan, nimimerkillä hammastahnaa yöksi finnien päälle :DD Mulla on nyt melko hyvä tilanne ollut pitkään finnien suhteen eli niitä ei juuri ole, mutta hormonaalista ryhelmää ilmestyy kyllä aina kerran kuussa. Ei varsinaisesti montaa selkeää finniä, mutta sellaista kipeää punaista epämääräistä rökälettä. Auttaiskohan nää sellaiseenkin…

  1. Hammastahnaa mäkin olen joskus kokeillut, joskaan nykytiedon valossa se ei toimi:D Ja sitten tota Basironia ja vastaavia, jotka sulatti värit petivaatteista. Mä lähtisin sun ongelmassa etsimään ratkaisua muista tuotteista, mutta mistä, niin en osaa sanoa. Ehkä Lieracin keratolyyttinen liuos voisi toimia paikallishoitona? Ongelmahan näissä on se, että ne myös aina kuivattavat ihoa ja kuivaihoisena et varmasti kaipaa lisäkuivatusta:P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *