Lempituotteeni Mádaralta

Hellou ja kivaa alkanutta viikkoa!
Olen kirjoitellut täällä aiemmin Mossasta ja nyt esittelen muutamia tuotteita niin ikään latvialaiselta luonnonkosmetiikkamerkiltä, Mádaralta. Mulla on muitakin Mádaran tuotteita käytössä mutta nämä nyt nähtävät ovat nousseet tämän hetkisiksi suosikeikseni.


Kasvonaamiot ovat asettuneet luontevaksi osaksi ihonhoitorutiinejani. Tämän olen joutunut opettelemaan, aikaisemmin muistin naamiot joskus ja jouluna, mutta säännöllisen käytön myötä iho on voinut selkeästi paremmin, mikä edelleen motivoi pitämään kiinni opituista tavoista.


Sekaihoisena olen iloinnut aivan erityisesti mudan ja turpeen ihoa syväpuhdistavista ominaisuuksista. Muta supistaa ihohuokosia, imee itseensä epäpuhtauksia, elvyttää ja virkistää ihoa.

Mádaran Detox Ultra Purifying Mask on tehokkain testaamistani naamioista ja sen huomaa konkreettisesti käytön jälkeen; iho reagoi voimakkaalla punoituksella, joka kuitenkin rauhoittuu jonkin ajan kuluttua. Ei siis kannata säikähtää mahdollista reaktiota, se menee kyllä ohi. Ohjeen mukainen vaikutusaika on 5-10 minuuttia, mutta suosittelen aloittamaan varovasti ja ensin lyhyemmällä ajalla. Omalle iholle sopiva aika löytyy kokeilemalla eikä naamiota myöskään ole välttämätöntä levittää koko kasvojen alueelle.


Olen täällä blogissakin valitellut moneen kertaan ihon kuivumista tämän talven aikana. Vaikka kovia pakkasia ei ole ollut, meillä on kotona aivan käsittämättömän kuiva huoneilma, minkä huomaan myös käsissä ja kynsissä, joita saa rasvata hulluna koko ajan.

Taistelussa kasvojen ihon kuivumista vastaan koen hyötyneeni eniten kosteuttavien tuotteiden kerrostamisesta. Se voi tuntua aluksi vaivalloiselta, mutta kun hommaan tulee rutiini, se sujuu aika itsestään.
Mádaran SOS Hydra Repair Intensive Serum on kosteuttavin seerumi, jota olen koskaan kokeillut. Koostumus on fluidimainen ja seerumiksi yllättävänkin paksu. Tutun hyaluronihapon lisäksi vaikuttavina aineina ovat mm. pellavansiemen, nokkonen ja pioni. Tuoksu on mieto ja pehmeä, eikä jää mitenkään iholle leijumaan. Tätä seerumia olen käyttänyt erityisesti yötä vasten.


Seerumin jälkeen iholle tulee vielä ennen kosteusvoidetta öljy. Olen liputtanut Mossan Vitamin Oil Cocktailin puolesta, mutta kuullut myös monen kuivaihoisemman todenneen, etteivät sen kosteustehot riitä.
Mádaralta löytyy kolme erilaista kasvoöljyä ja ikääntyvälle iholle suunnattu Age Recovery onkin selvästi Mossaa kosteuttavampi tuote.

Öljyssä on runsain mitoin luonnon tarjoamia tehokkaita siemenöjyjä tomaatista, pihlajasta, porkkanasta, karpalosta ja vadelmista. Antioksidanttiset mustaherukansiemen- ja tyrninöljy tarjoavat suojaa ulkoisilta ärsykkeiltä ja A-vitamiinia sisältävä ruusunmarjaöljy hidastaa ikääntymisen vaikutuksia.

Kuivaöljy sopii myös meikin alle ja siinä on miellyttävä tuoksu. Miten ihmeessä pärjäsin aikaisemmin ilman kasvoöljyä? Ja mikä on se seuraava tuote, joka tähän komboon vielä lisätään ja löydän taas itseni ihmettelemästä, miten tulin ilman sitä toimeen?


Viimeisenä iholle tulee kosteusvoide. Mádaran uusimpien tuotteiden joukkoon kuuluva Smart Antioxidants Fine Line Minimising Fluid Day on kevyt päivävoide, joka sopii normaalille ja sekaiholle. Kuivalle iholle löytyy täyteläisempi voideversio.

Smart Antioxidants-yhdiste sisältää ikääntymisen merkkejä vastaan suojelevia jäkälää, sammalta, saniaista ja poimulehteä ja nämä samat ainesosat löytyvät molemmista tuotteista. Hygieeninen pumppupullo on miellyttävä käyttää, pumppumekanismi toimii moitteetta ja kevyt emulsio jättää iholle meikin alle hyvin sopivan mattaisehkon pinnan. Tuoksu on hyvin mieto ja puhdas.


Kaikki tuotteet ovat vegaaneja, eläinkokeettomia ja Ecocert-sertifioituja.
Mádaraa myy esim. Hyvinvoinnin tavaratalo, The Natural Goods Company sekä Sokos ja Stockmann

Oletteko huomanneet ihonhoitorutiinienne muuttuvan esim. iän myötä tai tehneet uusia, kivoja löytöjä kuten mulla nuo öljyt?


Tuotteet saatu pr-näytteinä. Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista kertyvä komissio käytetään blogin palvelinkuluihin. 

16 thoughts on “Lempituotteeni Mádaralta

 1. Olipa osuva postaus. Mulle muutti just viikonloppuna Madaran yövoide joka on ensimmäinen kosketukseni kyseiseen merkkiin. Mossan kasvoöljyä nuuskutin ja miellytti sekin mutta ei lähtenyt vielä mukaan.

  1. Mulla ei ole yövoidekokemusta (vielä) mutta eiköhän sitäkin tule jossain vaiheessa testattua. Merkki on kyllä vienyt sydämeni täysin ja Mossa myöskin:)

 2. Suuri ihonhotorutiinin muutos oli muutto Suomeen 5 Egyptin vuoden jälkeen. Iho muuttui ilmastoon reagoidessa. Ja täällä tarjontaa on ihan eri malliin. Itselläni myös on herännyt rakkaus naamioihin. Hyaluronihappo on myös saatava päivittäin iholle-eräänlainen riippuvuussuhde :)
  Olen allerginen limonellalle ja linaloolille ja siksi juuri mikään Madaran kasvotuotteista ei sovi minulle. Käytössä sarjasta on misellivesi ja siitä kyllä tykkään. Pidin myös hyaluronihappoa sisältävästä spray-kasvovedestä vaikka itse spray-sumutin oli surkea. Käytössä myös hoitoaine ja tykkään tosi paljon.

  1. Mulla odottaa misellivesi edellisen putelin tyhjenemistä ja pääsen siihen käsiksi ihan kohta:))
   Allergiat rajoittaa aika lailla, mutta tarjontaa alkaa onneksi olla niin paljon, että vaihtoehdot ei heti lopu kesken.

   Ihonhoitorutiinit menee varmasti uusiksi kun muuttaa tänne kylmään ja kuivaan ilmanalaan. Onneksi edes kesä on tulossa:)

 3. Màdaran SOS seerumi on ihan parhautta. Ehdottomasti yksi parhaita löytöjä on ollut aikoinaan misellivesi, sen jälkeen, kun en enää puhdistanut kasvoja aamuisin vedellä, ihoni muuttui radikaalista parempaan suuntaan. :)

  1. Kesällä SOS saattaa olla mun iholle liikaa, mutta nyt näin talvella se on todella hyvä. Kuivempi-ihoiselle menee varmasti kesälläkin ja voihan sitä aina keventää päivävoidetta. Mulla odottelee misellivesi tosiaan testausvuoroa, jostain syystä vesiä on kertynyt kaappiin koko läjä ja ne kuluu aika hitaasti. Mutta hyvää kannattaa odottaa:)

 4. Oi, onpa mielenkiintoisen kuuloisia tuotteita! Itseltä ei edelleenkään Mossaa tai Madaraa löydy, mutta kovasti olisi tarkoitus aloittaa näihin tutustuminen. Tuo naamio kuulostaa sellaiselta tuotteelta, joka voisi kuulua kivaan ”aloituspakettiin” :)

 5. 24 vuoden rajapyykki oli itellä se kun aloin kuivahtaa toden teolla (herkkä ja kuiva couperosaan taipuva iho perittynä). Tänäkin talvena pitkään yritin pärjätä vain tuhdilla voiteella, mutta kyllähän auttamatta tuli vastaan se hetki että täytyy olla millin rasvakerros tai posket menee punasek. Seerumi, öljy, voide viritelmä on kyllä työläämpi käyttää, mutta sillä tavoin kasvot saa kyllä helpommin pidettyä tyytyväisinä ilman että kiiltää kohtuuttomasti. Toi seerumi on kyllä aika hyvä ja tykkään kun se ei itsessään lisää kiiltoa vaan jättää aika mattaseksi kasvot.

  1. Olen myös kerrostamisen kannalla, eli mieluummin useampi tuote päällekkäin kuin yksi kerros paksua voidetta. Aluksi se tuntuu työläältä, mutta kun hommaan tulee rutiini, se menee ihan itsestään. Onneksi on kesä tulossa, niin pääsee ihonhoidossakin vähän helpommalla ja kuiva- ja herkkäihoinenkin iho voi varmasti paremmin kun ilma ei ole niin raaka:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *