Lempituoksut näppärästi mukaan

En usko olevani ainoa, joka haluaa kuljettaa käsilaukussa mukana kulloinkin käytössä olevaa tuoksua, jotta sitä voi tarpeen mukaan lisätä päivän mittaan. Se on joskus aika hankalaa isojen pullojen vuoksi ja sitäpaitsi ne nuhjaantuvat ikävän näköisiksi laukussa pyöriessään. Joistakin tuoksuista olen ostanut pienemmän pullon laukkuun, mutta aina sitä ei ole saatavilla tai pieni pullo on suhteettoman kallis.

Mua on oikeasti harmittanut vuosia tämä pieni, jokapäiväinen ongelma kunnes löysin ratkaisun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ta-daa! Uudelleentäytettävät 5ml pikkupullot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tilasin eBaysta kasan 5ml pulloja. Tilaus tuli reilussa parissa viikossa ja kahdeksalle pullolle tuli hintaa reilut 9€. Tilasin tarkoituksella eri värisiä, jotta niiden erottaminen toisistaan olisi helpompaa.

Tiedän, että vähän vastaavia on myynnissä ainakin Sokoksella ja Kicksissä aika kovaan 15€ kappalehintaan. Näissä pullo on yleensä irrotettava, pestävä ja lasia, mikä on tuoksun säilymisen kannalta muovipulloa parempi ratkaisu. Jos tykkää vaihdella tuoksua usein, pulloja pitäisi olla useampia tai yhtä saisi olla pesemässä jatkuvasti. Mulla on ollut joskus pieniä, lasisia täyttöpulloja ja käytännössä niitä ei saa täysin hajuttomiksi millään pesuaineella, eli mielestäni tällaiset ratkaisut sopivat lähinnä sellaiselle, joka käyttää usein samaa tuoksua tai esim. lempituoksun pakkaamiseen matkustettaessa ulkomaille.

Järkeilin, että pieni määrä tuoksua kuluu kuitenkin suhteellisen nopeasti, että se tuskin ehtii mennä muovipullossa miksikään tai jotenkin haihtua muovin läpi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ja näin se toimii:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pohjassa on silikoninen täyttöaukko. Tuoksu ei joudu täyttövaiheessa ilman kanssa kosketuksiin eli se siirtyy muuttumattomana kapselin sisälle asti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tuoksupullosta irrotetaan suutinosa ja pikkupullo täytetään pumppaamalla pohjan venttiilin kautta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pulloa ei tarvi täyttää ääriään myöten täyteen. 5ml tuoksua tarkoittaa n. 65 suihkausta, mikä on jo aika paljon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Koitin valita täyttöpullon väriä vähän tuoksupulloa mukaellen, mutta mun täytyy tehdä noihin vielä jotkut etiketit tai kirjoittaa esim. korkin alle hopeiseen osaan, mikä tuoksu on kyseessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vaikka tilasin kahdeksan pulloa, nehän ei käytännössä riittäneet mihinkään. Tarvisin ainakin toisen mokoman lisää, mutta sainpa nyt ainakin tämän hetkiset lempparit käteviin matkapakkauksiin. Aika kivan näköinen värisuora näistä tulikin:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kulkeeko teillä lempituoksu aina mukana vai riittääkö suihkaus aamulla?

28 thoughts on “Lempituoksut näppärästi mukaan

 1. Hei mahtava idea! Mä laitan vaan aamulla, mutta olisihan se kiva, jos voisi kuljettaa laukussakin. Ja vielä noin suloisia pikkupulloja!

 2. Tämä on niin hyvä idea! Mulla on yks tollanen pikkupullo, mutta eihän se tosiaan riitä alkuunkaan. Ilmeisesti noi sun edukkaammat versiot ei vuodakaan, joten voisin kyllä investoida samanlaisiin. Pitäis varmaan tilata kerralla noin viiskyt :D

 3. Ooh, miten ihanasti nuo värit sointuvatkin pulloihin tuossa vikassa kuvassa :D

  Mä en oikeastaan koskaan lisää päivän aikana tuoksua, mutta satunnaista matkaamista vartenhan nämä pikkupullot kyllä toimisi paremmin kuin täysikokoisen pullon/pullojen mukana roudaaminen :)

 4. Jos haluaa tilata Suomesta, niin Pakkaustukusta saa samanlaisia! :)

  Mä en oikeastaan päivän mittaan useinkaan lisää tuoksua (tai käyn joka tapauksessa kotona välissä lisäämässä). Mutta jos olisi tällaisia pikkupulloja, niin varmasti lisäisin! Jotkut tuoksut kun ihan vaatii sitä, ei kaikki voi olla hyperkestäviä Hypnotic Poisoneita :P

 5. Miulla oli semmonen Travalo, se oli kyllä ihan susi, vuoti jotenkin kai suihkepäästä ja sit oli kaikki kamat hajuvedessä.

 6. Nää on kyllä tosi näppäriä, mulla on vähän samantyyppisiä. Itse en uskaltaisi kovin montaa kerralla täyttää, kun mä pelkään, että se saattaisi haihtua, jos pidempään on käyttämättä ja sitten menee tuoksua hukkaan. :D Jos käyttää ahkeraan niin ei sitä vaaraa ole. :)

 7. Ihanan värikäs tuo viimeinen kuva! Ja nuo pikkupullot on herkullisen värisiä ❤ Haaveilin kauan Mark Jacobsin Dot-tuoksusta, mutta etenkin se korkki on aivan järjetön, ei sitä voi kuljettaa mukana! Löysin nyt keväällä Emotionista pienen täyttöpullon, ja samantien ostin myös Dotin. En muista pikkupullon hintaa, mutta ei se montaa euroa maksanut, oli tarjouksessa

 8. Mulla myös käytössä Travalo (ja toiminut täydellisesti vaikka erällä aiemmalla kommentoijalla näemmä ei). Omani ostin Siljalta. Plussaa siinä ehdottomasti helppo täyttäminen (sama mitä näytit kuvissa), sillä olen ostanut myös Kicksin version, mutta se on äärimmäisen hankala täyttää ja hajuvettä menee aina hukkaan.

  1. Mä kans kattelin sitä Kicksin pulloa mutta hylkäsin sen jo hinnan takia. Täyttömekanismi jäi arvoitukseksi, se kun ei oikein pakkauksen päältä käynyt ilmi.

 9. Huiman kätsän ja söpön näköisiä. Oon kamalan skeptisesti näitä kalliita pikkupulloja joskus katsellut kaupoissa enkä ole millään raaskinut ostaa. Kiitos vinkistä! :)

 10. MITÄ? TAAS uusi äkkitarve mulle! Mä aina suihkin tuoksua aamulla, enkä ikinä kuljeta mitään laukussa. Noi pikkuputelithan olis AIVAN ihanat. Mä Kicksissä näitä katselin, mutta tosiaan, niiden hinta on siellä aika suolainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *