Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit 2017

Viikonloppuna järjestettiin Helsingin Wanhassa Satamassa Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit, jonne vihdoinkin pääsin monen vuoden jahkailun ja aikomisen jälkeen.


Wanha Satama tarjoaa tapahtumille tyylikkäät, sopivasti rosoiset ja tunnelmalliset tilat, mutta valitettavasti festarien kävijämäärä oli tiloihin nähden aivan liian suuri. Mulla oli lehdistölippu, mutta emme tajunneet ostaa seuralaiselleni ennakkolippua ja niinpä jonottelimme jonkin aikaa kaatosateessa ulkona. Tämä oli tietysti oma moka mutta kummallekaan ei tullut mieleenkään, että tapahtuma olisi noin suosittu. Kahden päivän aikana se keräsi 9000 kävijää ja ensi vuonna tapahtuma järjestetään suuremmissa tiloissa.

Väkimäärän johdosta eri pisteille oli hankala päästä enkä saanut otettua oikein kunnon kuviakaan.


Muutamalla valmistajalla oli tarjolla tyylikkäitä  joulukalentereita vähän aikuisempaan makuun: yläkuvassa Haupt Lakritsin ja alakuvassa Lakridsin kalenterit.


Mua kiinnosti melkeinpä eniten Namituvan messupiste, jossa oli myynnissä mm. Salmiakki Finlandian 2017 voittanutta Rakkaussalmiakkia. Salmiakin ja vadelman liitto on makuhermoja kutkutteleva ja tätä sydämellistä herkkua soisi löytyvän laajemminkin kaupoista. Osastolla oli kaikkea muutakin ihanaa tarjolla, kuten kuvista näkyy.Herkkujen lisäksi edustettuna oli makeisaiheisia koruja ja jopa hieman kosmetiikkaa. Testasin lakritsantuoksuista vartalovoidetta, mutta en ehkä välttämättä haluaisi sivellä sitä koko kroppaan, vaikka mm. käsisaippuassa se toimii mainiosti.Pandalla oli aivan ihania lakuaiheisia mukeja, meikkipussukoita, kangaskasseja ja jopa lakanasetti. Ellei mun kaapit pursuaisi astioita, olisin varmasti ostanut itselleni suloisen mukin ^_^


Lakritsan ja salmiakin lisäksi tarjolla oli eksoottisempia herkkuja. Yllä oleva lakritsinmakuinen juoma oli jopa ihan hyvää, vaikka ajatus lakujuomasta tuntuu vähän vaikealta. Olen joskus maistanut lakritsajugurttia ja se jäi multa kyllä syömättä.


Mun messuostokset jäivät maltillisiksi ryysiksen vuoksi. Ostin pussin Rakkaussalmiakkia sekä käsintehdyn pikkulaukun Arkkikaupan kojusta. Tarjolla oli vaikka mitä kivoja, värikkäitä laukkuja mutta päädyin kuitenkin perusmustaan. Laukkuun mahtuu sopivasti puhelin, avaimet ja maksukortit ja sen saa kivasti olan yli. Olen haaveillut Marimekon Ebony-pikkulaukusta, mutta sen olkahihna on mulle liian lyhyt.

Summa summarum: kiva tapahtuma, mutta valtaisa väkimäärä jäi harmittamaan, sillä missasimme varmasti paljon kivoja juttuja tungoksen vuoksi. Toivottavasti ensi vuonna pääsee lakumessuilemaan vähän väljemmin:)

20 thoughts on “Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit 2017

 1. Ensi vuonna täytyy yrittää itsekin päästä paikalle. Ei ole lakun voittanutta:) Hyvä, että paikka muuttuu, eihän tuollaista ryysistä kestä erkkikään;)
  P.S. Oli kiva treffata eilen<3

  1. Mustakin oli aivan ihanaa tavata viimein! Toivottavasti ei jää ainoaksi kerraksi <3

   Toivon myös, että ensi vuonna olisi todellakin väljempää, koska tuossa ahtaudessa meni tapahtumasta osa sivu suun:/

 2. Heii kiva kun postasit tästä, mä olen miettinytkin että millaiset nuo on ja onko menemisen arvoiset. Pitää muistaa tää ens vuonna, vaikuttaa meinaan kivalta! Toki tuo ihmismassa on aika järkky :D

  Ja apua hyi, se lakritsijugurtti! Itsekin joskus ostin sitä, mutta se maistui _luonnottomalta_. Ei karkkia kuulu sekoittaa aamupalamuroihin :o

  1. I love me-ruuhka oli pientä tähän verrattuna, tai ehkä just siellä suosituimmilla ständeillä oli vastaava ryysis:D
   Olen myös vähän samoilla linjoilla, että karkki karkkina ja aamiainen aamiaisena, liian oudot tai villit makuyhdistelmät ei oikein toimi:)

 3. Ah ja voih, toi olis ollut niin mun paikka! <3 Paitsi karmeen ihmisryysiksen osalta :D

  Mulla olis mennyt varmaan niin paljon rahaa tonne – noi puiset lakujutut, Pandan jutut, joulukalenterit ja Rakkaussalmiakki vaikutti mielenkiintoisilta..!

  1. Tavallaan tuo ruuhka koitui kukkaroni onneksi, ei vaan pystynyt tuhlaamaan kauheasti rahaa:D Joulukalentereita näin muuten Stockallakin!

  1. Oli vähän vastaava ruuhka kuin jossain Olet kaunis-pisteellä:D
   Myös Gunrylla on lakun tuoksuista käsisaippuaa ja mulla on sitä vielä viime vuoden haalinnoista vähän jäljellä. Dermosililla tosin on huomattavasti tyylikkäämmät pakkaukset!

 4. Mä yritin etukäteen psyykata itseäni tuohon tungokseen, mutta kyl se ahdistus iski silti ja alun jälkeen huidottiin kyllä loppumessut aika nopeesti läpi. Mä en voi sietää tungosta, alkaa vaan ihmisviha nostaa siellä päätään :D Kaikki ne typerät, jotka ei voi väistää eikä liikkua muutenkaan mihinkään suuntaan. Onneksi sain ostettua itselleni tuon upean Lakridsin joulukalenterin ja isänpäivälahjaksi ostin extempore joulukalenterin Lakridsfabrikenilta. Jäi jotain kivaakin messuilta. Thank god ne on ens vuonna jossain muualla, oli nimittäin viime vuonna jo liian ahdasta, tästä vuodesta puhumattamaan.

  Sun pitää hei viimeistään ensi vuonna maistaa Salmiakkolaa, se on mannaa taivaasta! Ja jos et vielä testannut Lakridsia ja Lakridsfabrikenia, niin ne ovat myös mun ikisuosikkeja. Tuosta Rakkaussalmiakista en ole kuullutkaan ja se meni monen muun tavoin messuilla ihan ohi. Ja enpä huomannut noita lakukosmetiikkojakaan! Tosin muhun ei oikeen uppoa lakut ja salmiakit kuin omina itseinään.

  1. Mulle tapahtuu tuo sama ihmisviha-ilmiö ja aivan erityisesti ärsyynnyin lastenvaunuista. Siis en nyt tarkoita, että äitien ja perheiden pitäisi jäädä kotiin mutta vaunukansaa oli aika paljon ja tuntui, että aina kun käännyin mennäkseni jonnekin, edessä oli jotkut kärryt. Saan varmaan kaikkien pikkulasten vanhempien vihat niskoilleni tästä:D

   Hyvät maisteluvinkit ovat aina tervetulleita, joten kiitän niistä:)

 5. Nuo ois niin mun messut! Voisin elää lakritsilla ja salmiakilla (paitsi, että todennäköisesti en voisi, kun sitten olisi niin korkea verenpaine, että varmaan heittäisi veivin hetkessä…)

  1. Mulla oli nuorempana niin matala verenpaine, että saatoin syödä kaksin käsin salmiakkia ja silti pökräilin aina:D Nyt tilanne on tasoittunut mutta onhan se suolaista kamaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *