Kynsibloggari nukkuu hanskat kädessä

Minulta kysellään aika usein blogissa ja sen ulkopuolella käsien- ja kynsienhoitorutiinejani ja -kikkojani.
Nyt kun lukijalta tuli jälleen toive, päätin tehdä ihan postauksen aiheesta. Joitakin yksittäisiä tuotteita olen esitellyt aiemminkin mutta tässä tulee kooste tällä hetkellä käytössä olevista tuotteista.

Postausta olisi rikastuttanut kuvat työvaiheista mutta kuvaamiseen tarvittaisiin apukäsiä ja sellaisia ei nyt ole saatavilla.

Aloitan tietenkin vanhojen lakkojen poistamisella. Käytän joko raakaa asetonia, Xtraa tai itse asetonista, glyserolista ja vedestä sekoittamaani poistoainetta, vähän riippuen millaisia lakkoja lähden poistamaan.
Paikattuihin kynsiin käytän Dependin punaetikettistä, asetonitonta poistoainetta.

Foliorulla on kaveri, vältän lakkojen hinkuttamista koska se ei ole hyväksi kynnelle eikä kynsinauhoille ja yleensä aiheuttaa vain hileisten lakkojen leviämisen pitkin sormia ja tykyttävän otsasuonen.
Paljon nopeampi ja vaivattomampi tapa on laittaa tilkka poistajaa vanupalaseen ja muhitella hetki foliossa.

Kun lakat on poistettu, siistin kynsinauhat. Ihan paras irrottaja on Nfu Oh’n Cuticle Remover ja työvälineenä toimii appelsiinipuutikku. Varpaankynsiä tai sinnikkäämpiä tapauksia varten minulla on myös metallinen kynsinauhantyönnin mutta sen kanssa kannattaa olla tosi varovainen. Enimmäkseen käytän sitä varpaankynsiä hoitaessani.

Ihan joka lakkauskerralla (uusin lakat n. 3 kertaa viikossa) en irrottele kynsinauhoja mutta vähintään joka toinen.

Kuvassa on myös bufferi, sipaisen havaitsemani epä- ja ylimääräiset kynnelle kuulumattomat asiat pois jo tässä vaiheessa jos niitä on. 

Cuticle Remover on erittäin tärkeää pestä huolellisesti käsistä heti toimenpiteen jälkeen, sillä se on kaustista eli syövyttävää (eli tässä tapauksessa lipeää).
Pesun yhteydessä käytän vielä käsien kuorinta-ainetta josta tein hiljattain oman postauksensa.

Tässä vaiheessa kynnet ovat paljaat ja siistit ja varsinainen lakkojen pohjustus voi alkaa. 
Ennen varsinaista aluslakkaa käytössä on nyt kolme tuotetta. Mavala Scientifique, joka ehkäisee liuskottumista ja kovettaa kynttä, tätä laitan pari kertaa viikossa. Joskus käyttö voi unohtuakin muutamaksi päiväksi mutta se ei ole niin tarkkaa. Varsinaisesti kynteni eivät liuskotu mutta kynnen malli asettaa haasteita niiden kestävyydelle ja selvästi tästä on ollut apua. Olen käyttänyt tuotetta useamman kuukauden ajan ja kynsien kulmat ovat kestäneet paremmin.
Yliannostelu ei kannata, silloin kynnet saattavat alkaa silkkaa kovuuttaan katkeilla. Scientifiqueta levitetään vain kynnen kärkiosaan.
Trindin Nail Balsamia ja Nail Repairia olen käyttänyt nyt jokusen viikon. Vielä en ole huomannut dramaattisia muutoksia tai eroja aiempaan mutta selvitystyö jatkuu. Nail Repair on osittain päällekkäinen tuote Scientifiquen kanssa ja ehkä kuuriluontoisesti voi käyttää molempia mutta uskoisin, että jommalla kummallakin pärjää.
Nail Balsamin päälle tulee sitten tavallinen aluslakka tai esim. Nfu Oh Aqua Base, riippuen millä aion lakata. Kuvassa on Gina Tricotin aluslakka, joka on ihan perusaluslakka ilman mitään ylimääräistä. Aluslakoista löytyy hoitavia vaihtoehtojakin n+1 kappaletta ja kokeilemalla varmasti se itselle parhaiten sopiva vaihtoehto.
Nail Repair toimisi ehkä yksistäänkin aluslakkana mutta sen päälle lakat levittyvät aika huonosti ainakin oman kokemukseni mukaan, niinpä laitan vielä tavis-aluslakan. Nail Repair on ärsyttävän hitaasti kuivuva ja olen kuullut, että jotkut laittavat sitä kaksikin kerrosta mutta itse en jaksaisi odotella. 
Kaikkia näitä tuotteita saa ostaa ihan marketeista ja tavarataloista, Gina Tricotia joko ketjun omista myymälöistä tai nettikaupasta.

Nyt kun kynsillä on aluslakka, pääsen lakkaamaan värilakoilla.
Joku voi ihmetellä käytettyä aikaa ja tosiaan, näihin rutiineihin menee joskus lähes sama aika kuin itse lakkaamiseen mutta uskon, että lopputulos on sen arvoinen. Kauniskaan lakka ei näytä hyvältä jos kynnet ja kädet ovat hoitamattomat ja epäsiistit.

Käsien ja kynsien hoitamisessa rasvaus on äärimmäisen tärkeää. Aivan erityisesti meillä, koska talven kuiva ilma ja pakkaset tekevät hallaa kynsillekin.

Minulla on käytössä melkoinen arsenaali erilaisia rasvoja, purkkeja on ripoteltu pitkin taloa ja tietenkin myös käsilaukkuun mukana kuljetettavaksi.

Kuvassa on nyt muutamia tuotteita, joista erityisesti suosittelen Lushin Lemony Flutteria, sheavoita sekä Burt’s Beesin kynsinauhavoidetta. Lemony Flutterin tuoksu ei ole erityisen hyvä mutta se on ehkä paras kosteuttaja. Se tosin myös sotkee ja tahrii, joten käytän sitä lähinnä öisin tai jos minulla on luppoaikaa eikä hetkeen tarvi koskea mihinkään. Lemony Flutteria saa Lushin omasta myymälästä asematunnelissa tai verkkokaupasta.

Burt’s Beesissä on todella hyvä, raikas sitruunan tuoksu ja purkki menee kätevästi käsilaukkuun.
Tätä on vähän huonosti saatavilla kivijalkakaupoista mutta netistä tilaamalla riittoisa purnukka ei ole kallis hankinta.

Sheavoita vatkailin jokin aika sitten itsekin ja jääkaapissa odottaa muutama purkki käyttöä. Käytän ensin loppuun tämän Ruohonjuuresta ostamani Flow kosmetiikan sheavoin. Sheavoi on täysin tuoksutonta ja ihan aidosti luomua ilman mitään keinotekoisia hajusteita tai väriaineita.

Dermosilin Primo on aika peruskamaa, ei hyvä eikä huono. Plussaa siitä, että se ei ole kovin rasvaista eli sitä on hyvä sipaista kynsinauhoille ennen kynsikuvien ottamista blogiin.

Vaseliinikin käy kynsinauhavoiteeksi, sekin on kyllä sangen sottaavaa mutta saatavuus on hyvä ja pieni purkki on söpö.

Öljyjä käytän harvemmin mutta kun öljyämiseen on aikaa ja tilaisuus, tykkään tästä ananaksen tuoksuisesta ONS-kynsinauhaöljystä.

Käsivoiteita on käytössäni vielä suurempi määrä kuin kynsinauhavoiteita, kuvassa nyt vain ensimmäisenä käteen osuneet tuotteet.
Burt’s Beesin pikkupurkki tuli joskus Livboxin mukana. Dermosilin Primo on ihan ok, tätä minulla on myös isommassa pumppupullossa. Tuoksu on miedon pähkinäinen, erittäin hyvä. Liikaa annostelemalla voide muuttuu kummallisesti rakeiseksi, en tiedä miksi.

Sante Goji & Oliivi on onneksi pian lopussa. Siinä on omituinen luonnonkosmetiikkamainen haju mutta itse voide imeytyy hyvin ja toimii kyllä.

Essencen käsivoiteet ovat mainioita, näitä kannattaa ottaa jos lakkoja tilailette nettikaupoista. Kätevä putkilo menee käsilaukkuunkin. Voiteita on useita erilaisia ja pakkaukset vaihtuvat tiheään.

Paras päivittäistavarakauppojen myymä käsivoide on minusta perinteinen Lemon Juice & Glyserine. En kuvannut käytössäni olevaa pumppupulloa, koska voide ei ole alkuperäispakkauksessa ja näyttää hyvin epämääräiseltä ja lähmäiseltä pyörittyään yöpöydälläni.

Sitä kuitenkin käytän useimmiten öisin. Tehokas kosteutuskuuri käsille on laittaa LJ&G:a ja Lemony Flutteria yöksi puuvillahanskojen sisään.

Siitä tuo otsikko. Lienee syytä tarkentaa, että käytän tätä hanskajuttua vain nukkuessani yksin, koska onhan se ehkä vähän koomista, etenkin, kun muuten nukun Eevan asussa:)

Minulle tulee näistä aina vähän Funny Games-olo, ehkä tiedätte kyseisen elokuvan.

Nämä ovat ihan tavalliset talouskäsineiden alle tarkoitetut suojahansikkaat, joita voi ostaa markettien siivoustarvikehyllystä. 
Toivottavasti tämä kieltämättä vähän pitkäksi venähtänyt postaus tyydytti tiedonjanoanne ja toi vastauksia kysymyksiin. Jos jokin unohtui mainita tai jäi askarruttamaan, niin sana on vapaa kommenttiboksissa:)

18 thoughts on “Kynsibloggari nukkuu hanskat kädessä

 1. Kiva postaus, oikein hyödyllinen. Käsittääkseni olet käyttänyt myös mavalan cutitle removeria? Miten se sun mielestä eroaa tuosta Nfu Oh’sta?

  1. Olen käyttänyt. Sehän ihan toimii mutta vaikutusaikaa pitää odotella ja ei se niin tehokas ole kuin Nufu, jota voi alkaa myös työstää heti levittämisen jälkeen. Mutta ei se huono ole ja saatavuuttakin ajatellen ihan käyttis kamaa:)

  2. Kiitos vastauksesta :) Helppo saatavuus on tosiaan plussaa ja kyllähän se toimii, lähinnä mietin olisiko Nfu oh siinä mielessä sitten parempi ettei sitä tarvitse muhitella, niin ei ehkä kuivattaiskaan niin pahasti kuin mavala. Kokeilemallahan tuo selviää :D

  3. Minusta Nufu ei mainittavasti kuivata, en ainakaan ole kokenut ongelmaksi asti. Tätä uskallan kyllä vilpittömästi suositella, on ihan huippu:)

 2. Tosi mielenkiintoinen ja hyödyllinenkin postaus :) Mua ärsyttää esim.Burt’s beesin kynsinauhavoiteessa se tahmaisuus! Tehokasta on kyllä, mutta voi itku kun sitä tuntuu olevan levittämisen jälkeen joka puolella. Lapsen vaatteissa päivällä, hiuksissa ja tyynyliinassa yöllä.. Ehkä pitäisi kokeilla nukkua ne hanskat kädessä, kuinkahan pahaa silmien muljauttelua patjan toiselta puolelta tulisi… :D

  1. Minusta se taas ei ole ollenkaan tahmeaa verrattuna Lemony Flutteriin joka on t a h m e a a :D
   Mä en kyllä kehtaa kanssanukkujan läsnä ollessa käyttää hanskoja, onhan ne nyt vähän koomiset kuitenkin:) Mutta kokeile?

 3. Kiitos hyödyllisestä postauksesta minunkin puolestani. Meillä patjan toinen puoli on tyytynyt kohtaloonsa, hanskat saavat olla kädessä tarvittaessa :) Lemony Flutter on todella tehokasta, hanskat ovat siksi varsin kätevät ettei leviä joka paikkaan vrt. Surya :)

 4. Hyödyllinen postaus ! Olis vielä kiva jos laittaisit kuvan kynsistäsi ilman lakkaa tai mitään (:

 5. NONNI nyt sä sitten tämmösen julkaiset, kun mä oon vasta kaks kuukautta aikonut tehdä samanlaisen jutun :D pitää vissiin lykätä sitä vielä toiset kaks kuukautta? se sun sheavoi on muutes ihan loistavaa tavaraa! (tuoksusta huolimatta)

  1. Eikä:) Varastinko mä sun idean? :DD
   Katoin just, että mulle tuli Mustikka, Vihreä omena ja Lemon Verbena -tuoksuöljyt eli tuossa on sekoitus noita kaikkia…onneksi se ei käsillä enää silleen tunnu. Seuraavan kerran tilaan vain sheavoita enkä mitään muuta.

 6. No voihan…
  Aikamoinen arsenaali sulla. Ei kyllä ole mikään ihme että kädet on niin hyvässä kunnossa…
  Tästä alkaa munkin taistelu!
  Kiitos paljon tästä postauksesta!

  1. Vähän on kieltämättä välineurheilun makua hommassa mutta ilmankaan ei osaa enää olla:) Jos haluaa hankkia vain muutamia tuotteita niin hyvä kynsinauhanirrottaja ja vaikka scientifique voisivat olla kannattavat hankinnat. Rasvaa jokaiselta varmaan löytyykin jo:)

 7. Jos noilla hoito-ohjeilla saisi vielä samanmuotoiset kynnet kuin sinulla, niin heti laajentaisin omaa arsenaaliani! Taitaa olla turha toivo…
  Minä laitan Trindiä aina sen kaksi kerrosta. Eka kuivuu melkeinpä heti, toisen päälle laitan pikakuivattajan. Trind toimii aika hyvin ridge fillerinäkin, eikä lakat ole minulla oikeastaan koskaan värjänneet kynsiä noiden aluskerrosten läpi.
  Mavalan Kynsinauhaveteen (Vesi? Olisin erittäin huolestunut, jos kotona hanasta tulisi senkaltaista ”vettä” :D ) olen ollut tyytyväinen, tosin muita en ole kokeillutkaan. En ole huomannut, että se mitenkään häiritsevästi kuivattaisi.
  Erittäin hyödylinen postaus kyllä, jospa tämä innostaisi minuakin rasvaamaan käsiäni enemmän. Kynsinauhoja kyllä hoidan, mutta muuten tuo rasvaus tahtoo jäädä. Lemony Flutter on kyllä ihana, ja suorastaan rakastan sen tuoksua!

  1. Minusta tuo Trind kuivuu rasittavan hitaasti:D Käytän sitä nyt siitäkin ilosta, että kaksi kerrosta aluslakkaa on parempi kuin yksi. Suoraan Trindin päälle en välitä lakata kun lakat levittyy niin huonosti. Värjäytymiseen vaikuttaa aika paljon sekin, kuinka usein lakkaa, mulla tahti on 3-4 kertaa viikossa ja väistämättä jatkuva kynsien rassaaminen aiheuttaa värjäytymiä.

   Se Mavalan ”vesi” on ihan ok, vähän hidas kyllä kun pitää odotella vaikutusta eikä se ole niin tehokas kuin Nufu mutta onhan se nyt helpommin ostettavissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *