Kultakuume

Minulta toivottiin arvontapalautteissa vesimarmorointia vähän useammin, joten tämä on jo toinen lukijan toive, jonka toteutan:) Ensimmäinen toive koski sivupalkin tunnisteiden laittamista aakkosjärjestykseen tai erittelemistä kategorioittain. Tunnisteet ovat nyt aakkosjärjestyksessä, koska en OSAA laittaa niitä kategorioittain. Jotain sentään:)

Kullattujen varpaankynsieni innoittamana lähdin kokeilemaan, miten A Englandin lakat toimivat vesimarmoroinnissa ja Briarwoodin pariksi valitsin China Glazen Passionin. Passion on se must have -kullanvärinen leimauslakka ja toimii hyvin myös vesimarmoroinnissa. Sen sijaan en muista, että olisin nähnyt A Englandin lakoilla tehtyä marmorointia. Linkatkaa ihmeessä, jos tällainen löytyy.

Briarwood on viimeisimmän Burne-Jones Dream -kokoelman lakka ja muistuttaa ehkä aavistuksen OPIn Every Month Is Octoberfestiä mutta tässä on hienoinen holoshimmer mukana. Odottelen muuten vielä saman kokoelman Rose Boweria saapuvaksi pienen mutkan kautta, koska punaiset (holo)lakat nyt vaan ovat heikkouteni :) Kokoelman lakat ovat vielä huomisen Adeninassa tarjouksessa.

Lakka on todella pigmenttistä ja marmoroinnin pohjaksi riitti yksi nopeasti kuivuva kerros. Testaamattakin voisin uskoa, että Briarwood toimii myös leimailussa ja hyvin se käyttäytyi vedessäkin. Harmillisesti vain Passion valtaisi suurimman osan kynnen pinta-alasta ja Briarwoodin kaunis kimallus ei juuri erotu kapoisista raidoista.

Yritän työntää taka-alalle sen ajatuksen, että kynteni muistuttavat sitä marketin aulojen automaateissa myytävää lahjapaperia jota saa 3 metriä eurolla. Halusin tavoitella jotain muuta kuin sitä tavanomaista kuviota ja tällaiset näistä sitten tuli:)

Tein ensin vasemman käden ja oikea onnistuikin paremmin kun oli muutaman kynnen verran harjoitellut pitkästä aikaa. Kynsinauhojen siistimisessä meni aikaa varmaan yhtä paljon kuin koko operaatiossa muutoin ja otsalohko alkoi uhkaavasti pullistella. Kyllä, olin teipannut sormenpäät mutta silti lakkaa oli väärissä paikoissa ja voimakas pigmentti = voimakas tarttuvuus. Ihan normaalisti lakatessa Briarwoodin sai levitettyä niin siististi, ettei juuri mitään putsattavaa olisi jäänyt mutta tässä kokeilunhaluni kostautui:)

Kuvia on sitten melkoisesti molemmista käsistä. Ehdin kameroineni juuri ovesta sisään kun taivas aukesi ja vettä tuli hetken saavista kaatamalla.

Yritin myös ottaa kameran itselaukasimella tällaisen yhteiskuvan mutta jouduin rajaamaan sitä tolkuttomasti koska sormeni näyttivät nipulta bratwurstia.

A England Briarwood & China Glaze Passion

Tänään ja huomenna ehtii vielä osallistua arvontaani. Lomaketta ei ole näkynyt pitkään aikaan (!!) mutta jättäkää vastaukset viestikenttään niin lisään ne sitten taulukkoon.

Briarwood on saatu blogiyhteistyön kautta. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

53 thoughts on “Kultakuume

 1. Niin täydellisesti onnistuneet marmoroinnit! Tekisin varmaan itsekin useammin, jos saisin ne noin symmetrisiksi. Ah. :) Eikä nämä mun mielestä sitä lahjapaperia muistuta. :D

 2. Vautsi :) innostuit marmoroimaan. En ole ennen nähnytkään tuontyylistä ”marmoria” :D Ei yhtään hullumman näköinen ;) Harmi tosiaan kun tuo Briarwood jäi piiloon, mutta tosi upea lopputulos silti :D

  1. Joo, edellisestä tosiaan onkin aikaa! Oli ihan kivaa:) Samalla päätin, että teen jouluksi vihreän version näistä koska toisin päin tarkasteltuna kuvio muistuttaa kuusta:)

 3. Iiiihanat lakkaukset!!! Väreistä tulee mieleen jo orastavasti syksy sekä suklaa.. ja vähän sellainen kultainen ylellisyys. Ja voi kateus, miten hallitut marmorointikuviotkin.. :)

 4. Mitä piippiä?! Vesimarmoroinnit? WHAAT? :O Upeat! On jo 2,5 vuotta pitäny kokeilla vesimarmorointia, mutta minun on aivan turha odottaa itseltäni noin täydellisiä. Miten ihmeessä?

  1. Vahingossa? :D Rohkeasti vaan kokeilemaan, kannattaa etukäteen testailla lakkoja vedessä koska kaikki ei vaan toimi vaikka mitä tekisi. Ja harjoittelemalla kyllä oppii, mullakin oli pitkä aika edellisestä joten eka käsi ei onnistunut ihan niin nappiin. Kivaa puuhaa, vaikkakin suttuista ja aikaa vievää -sekä epäonnistuessaan hermoja raastavaa:D

 5. Todella tyylikkäät!!! :) Vaude!

  Haaveilin marmoroinnista pitkästä aikaa, mutta viikonloppuriennoissa kynnet kokivat kovia ja lyhenivät reippaasti, jonka myötä iski pieni masennus. Toki lyhyisiin kynsiin saa myös vaikka mitä, mutta…..

  1. Mulla muuten vaikutti tuo kynsien pituus; näiden jälkeen lyhensin taas jonkin verran. Ajattelin, että tosiaan pitempiin saa näyttävämpää ja onhan se kyllä tottakin. Eipä silti, kyllä saa lyhyisiinkin – ja kasvaahan ne taas:)

  1. Noo, mä en edes kuvittele, että voisin oppia maalaamaan mitään käsin edes ankaralla harjoittelulla :D Joten tyydyn kadehtimaan taitojasi vilpittömästi:)

 6. Täydelliset!!! Ihanat lakat!!! Kynnet on oikeesti upeet!!!!!! :)

  Harmi vaan että aina kun mä koitan vesimarmorointia, niin tulee vaan paksu klöntti… :)

  kirpunkynsiblogi.blogspot.fi

 7. Uskomattoman upeat! :) Kokeilin jokin aika sitten itse vesimrmorointia ensimmäisen kerran, ja voin sanoa, että sen räpeltämisen jälkeen arvostan entistä enemmän taitoa saada tehtyä upeat ja onnistuneet vesimarmorointikuviot! =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *