Kuinka usein?

Muutamassa seuraamassani blogissa on vilahtanut tämä ”Kuinka usein?”- haaste, ja koska edellisestä blogihaasteesta on tosi kauan, päätin tarttua tähän. Mussa on kai sen verran tirkistelijää, että näitä on ollut kiva lukea:D

Vaihdat lakanat? Kerran viikossa, yleensä perjantaina tai lauantaina. Meillä on lauantaina saunavuoro ja vaikka en läheskään joka lauantai ole kotona silloin, niin tapa on jäänyt koska ihan parasta on saunan jälkeen pujahtaa puhtaisiin lakanoihin. Tyynyliinan vaihdan siinä välissä kerran.

Vaihdat pyyhkeet? Käytän enimmäkseen hamam-pyyhkeitä, jotka kuivuvat nopeasti. Kylpypyyhkeiden (mulla on oma hiuksille ja muulle kropalle) käyttöaika on max. viikko, käsipyyhkeet vaihdan pari kertaa viikossa. Inhoan froteepyyhkeitä, niistä tulee mun mielestä tosi nopeasti jotenkin ”tunkkaisia”, vaikka meillä onkin ihan toimiva ilmanvaihto asunnossa.

Peset hiukset? Joka päivä. Tää on vähän huono tapa, mutta en vaan siedä likaista tukkaa.

Soitat äidille/isälle? Ikävä kyllä kumpikaan vanhemmistani ei ole enää elossa.
Näet vanhempiasi?

Käyt leffassa? Kesällä harvemmin, talvella ehkä 1-2 kuukauden välein riippuen siitä, miten paljon kiinnostavia leffoja on menossa.

Föönaat hiukset? En koskaan, annan niiden kuivua itsekseen.

Putsaat lattiakaivot? Kerran viikossa vessan siivouksen yhteydessä.

Käyt metsässä? 1-2 kertaa viikossa eli aina kun käyn lenkillä.

Käyt suihkussa? 2 kertaa päivässä, mikä on aika paljon, mutta tääkin on sellainen tapa, josta en vaan osaa irrottautua. En pysty aamulla pukemaan vaatteita yönihkeälle iholle, enkä vastaavasti menemään illalla nukkumaan likaisena.

Sanot läheisillesi, että rakastat heitä? Liian harvoin. Myönnän, että meillä ei perheessä ole ihan hirveästi koskaan näytetty tunteita ja mäkään en ole sitä oppinut tekemään:/

Sanot miehellesi, että rakastat häntä? Ainakin viikoittain.

Tarkistat kuivakaapin sisällön? Huh, tunnen piston sisälläni. Onneksi täällä ei kysytä pakastimen sulattamisesta:D Yritän kerran vuoteen ratsata kaapit ja tietenkin aina uusia kuiva-aineita sinne laittaessani tsekkaan vähän tilannetta, mutta sellaisessa perusteellisessa siivouksessa olen laiska.

Luuttuat lattiat? Parin viikon välein.

Peset vessan? Kerran viikossa oikein perusteellisesti, ylläpitosiivousta tietty tarpeen mukaan.

Puhdistat liesituulettimen? Uh, tein sen juuri ja huomasin edellisestä kerrasta olleen liian pitkään. Päätin siinä rasvasuodatinta jynssätessäni ottaa sen tavaksi ainakin muutaman kuukauden välein.

Syöt noutoruokaa? Käyn kyllä mielelläni ulkona syömässä, mutta en juuri koskaan tilaa ruokaa kotiin. Varmaan joskus kesällä taisin napata sushiannoksen mukaani jostain raflasta. Pizzaa tilasin kaiketi 3,5v sitten muuton yhteydessä. Ylipäätään perinteiset kotiin tilattavat pizzat, kebabit ym muut jää multa syömättä. Mäkkäreissä ja vastaavissa pikaruokapaikoissa käyn lähinnä äärimmäisessä nälänhädässä ja kiireessä pari kertaa vuodessa.

Valehtelet? Olen surkea valehtelija, joten mun ei oikeastaan kannata harrastaa sitä ollenkaan. Toki mulla on sen verran tilannetajua, että saatan livauttaa jonkun pienen valkoisen joskus, jos sillä vältetään jonkun loukkaantuminen tai mielenpahoitus.

Riitelet suhteessa? Meillä on ollut isoja karikoita, mutta varsinaisesti ei riidellä sanan perinteisessä merkityksessä juuri koskaan.

Sheivaat? Kesällä useammin, talvella kerran viikossa. Kainalot kyllä miltei päivittäin.

Vaihdat hammasharjan? 2-3kk välein. Käytän nykyään sähköhammasharjaa, perinteisen käsikäyttöisen harjan sain kuukaudessa vaihtokuntoon.

Käyt kirjastossa? About kerran kuukaudessa riippuen, miten mulla on sieltä varauksia. En yleensä käy siellä hengaamassa ja etsimässä luettavaa, vaan varaan kiinnostavat kirjat netin kautta.

Peset peitot ja tyynyt? Pitäisi varmaan useammin, mutta about kerran vuodessa. Mulla on sellainen vesitäytteinen tyyny, joka pitää pestä käsin ja siksi käytän tyynyliinan alla erillistä tyynynsuojusta, jonka pesen n. kerran kuukaudessa.

Soitat anopille? Ei soitella, mutta nähtiin viimeksi eilen sunnuntaina, kun käytiin yhdessä leffassa.

Peset rintsikat? 2-3 käyttökerran jälkeen

Leivot? Buah, kerran vuodessa jos sitäkään.

Siivoat jääkaapin? Mun akilleen kantapää on kaikenlaiset kastikkeet, majoneesit ja systeemit, joita kertyy jääkaapin oveen. Niitä en tarkistele tarpeeksi usein, mutta muuten kyllä aina isommat ruokaostokset kaappiin latoessani käyn sisällön silmämääräisesti läpi. Pari kertaa vuodessa tyhjennän kaikki ja pesen hyllyt ja laatikot.

Käyt puntarilla? Joskus menee kuukausia, etten käy ollenkaan. Vaatteista kyllä huomaa, mihin suuntaan paino on muuttunut.

Komennat miestäsi? En ikinä. Me ollaan kohta viiskymppisiä, tässä iässä kyllä ihmiset osaavat toimia ilman komenteluakin.

Vierailet isovanhempiesi luona? Mulla on elossa enää yksi mummo, joka on sen verran dementoitunut, ettei enää tunne mua. Harvoin tulee käytyä:/

Peset pyykkiä? En nyt aivan joka päivä, mutta useamman kerran viikossa. Inhoan pursuavia pyykkikoreja.

Imuroit kotisi? Päivittäin enimmät roskat varsi-imurilla, kerran viikossa sit kunnolla tavallisella imurilla. Eläintaloudessa tulee aina jonkun verran sotkua, hiekkaa ja karvoja ym.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Ei koskaan.

Käyt kaupassa? Lähes joka päivä haen jotain pientä tarpeen mukaan, kun kuitenkin kuljen siitä ohi.

Peset ikkunat? Pari kertaa vuodessa ikkunat ja parvekelasit. Ai hitto että inhoan ikkunanpesua, vaikka se onkin palkitsevaa.

Vaihdat sukat? Päivittäin.

Olet eri mieltä miehesi kanssa? Silloin tällöin ja se on ihan ok.

Ostat uusia vaatteita? Lähinnä tarpeen mukaan, mutta sorrun kyllä joskus impulssiostoksiin jos löydän jotain kivaa. Katsoin juuri aiheeseen liittyvän dokumentin, josta tuli kyllä sen luokan ahdistus, että aion oikeasti miettiä jatkossa vaateostoksiani tarkemmin.

Siivoat? Kerran viikossa ns. viikkosiivouksen.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? Liian harvoin, eli yleensä silloin, kun koitan tunkea kaappiin jotain eikä siellä ole enää tilaa.

Siivoat lääkekaapin? Kts. yllä

Puhdistat hiukset harjasta? En jokaisen käyttökerran jälkeen, mutta heti kun alkaa näyttää että harjassa on vähänkin hiuksia. Pesen myös harjat ja kammat heti kun ne alkaa näyttää mun silmään likaisilta. Lähinnä niihin kertyy muotoilutuotejäämiä, jotka kyllä muuttavat harjat aika nopeasti ällöiksi.

Huhhuh, tulipas tästä vuodatus. Jos jaksoit lukea loppuun ja jos tartut haasteeseen, niin laita ihmeessä linkki kommenttikenttään. Kivaa viikkoa!

4 thoughts on “Kuinka usein?

    1. Noh, onneks tässä ei kysytty esim. kuinka usein siivoat lieden takaosan/alustan, koska siinä kohtaa mun olisi ollut pakko vähän kaunistella totuutta… :D

  1. Huh! Oot kyllä tosi säntillinen :D Meillä saattaa joskus mennä parikin viikkoa ennen kun jompikumpi kaivaa imurin esiin, vaikka jo parin päivän jälkeen meininki on kun preerialla konsanaan kun pölypallerot leijailee vastaan ovella :’D Mutta kyllä meillä ihan siistinä yleensä koti pidetään, pölyä, karvaa ja hiekkaa vastaan ei vaa meinaa arjessa jaksaa taistella :/

    1. Jos ei olis eläimiä niin pääsis kyllä paaaljon helpommalla siivouksissa. Mun pelastus on tosiaan varsi-imuri, tavallista en todellakaan jaksaisi kaivaa päivittäin esiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *