Kuhan lakkasin osa 2

Olen taas lakkaillut. Osa näistä on vähän tuoreempia, osa jo kaukaa viime syksyltä.

Tästä ekasta lakkauksesta tykkäsin kovasti. Värilakkana on Essien talvikokoelman upea Ready To Boa ja leimaukseen olen käyttänyt Creative Shopin laattaa CS41.

Mun kirjanpito on lipsunut samaan tahtiin kuin into julkaista lakkauspostauksia, eli en ole kirjannut ylös käyttämääni leimauslakkaa. Veikkaisin kuitenkin, että kyseessä on MoYoun Dream Holiday, koska en omista toista yhtä pigmenttistä kirkasta turkoosia.

Picture Polish Arabian pääsi kynsille, kun jossain vaiheessa innostuin lakkaamaan uudellaan lähes kaikilla omistamillani PP:n punaisilla lakoilla. Ja niitähän piisaa.

Muistan, että tein lakkauksen kiireessä kun mulla oli jotain menoa mutta en sitten kuitenkaan tykännyt näistä niin paljon, että olisin saanut postausta aikaiseksi. Arabian on kyllä tosi kaunis, mutta olisi toiminut paremmin ilman noita käyttämiäni siirtokuvia.

Viimeisen lakkauksen kohdalla palataan ajassa taakse päin niinkin kauas kuin elokuun alkuun:)

Essien Good As Goldin päällä on kerros Zoyan Levi -tekstuurilakkaa ja leimaus on tehty Pet’lan Golden Russian-laatasta. Käytin leimauslakkana MoYoun Gold Espressoa.

Tietääkö kukaan, mihin tämä Pet’lan luonut Petra on kadonnut? Fb-sivu lakkasi päivittymästä aikaa sitten ja munkin laattainnostus jäi tähän yhteen kappaleeseen.

Joka tapauksessa koukeroinen leimakuvio sopi tosi kivasti kultaiseen lakkaan. Levi imi päällyslakkaa kuin sieni, muistelen, että vielä kolmannenkin kerroksen jälkeen pinta ei ollut täysin tasainen. Se jotenkin ärsytti, vaikka olisihan tuo pitänyt arvata ja niinpä kuvat jäivät pölyttymään arkistoon ja julkaisematta.


Tätä kirjoittaessani tunsin piston sisälläni lakkauskirjanpidon laiminlyönnistä. Niinpä otin itseäni niskasta kiinni ja hankin järeän kalenterin, johon laitan aina jatkossa ylös käyttämäni lakat ja tarvikkeet. En lähtenyt bujo-vaikeiluun, vaan menin tällaisella Postin tarjoamalla 5,95€ hintaisella valmiilla ratkaisulla. Bujoilu on eittämättä kivaa näpertelyä, mutta mä askartelen ja tuunailen niin paljon muuta, että saan käsillä tekemisen tarpeen tyydytettyä ilman sitäkin.

Pidättekös kirjaa tekemistänne kynsistä?


Essien Ready To Boa saatu pr-näytteenä.

24 thoughts on “Kuhan lakkasin osa 2

 1. Ai mika kirjanpito, musta on paljon hauskempaa arvuutella jalkikateen, etta mika lakka ja laatta jne nyt olikaan kaytossa joskus kuukausi(a) sitten.. tosin oon kaikilla muillakin elamani osa-alueilla tasmalleen yhta epajarjestelmallinen, valilla alan muka aina pitamaan jotain systeemia ja jaksan max. viikon.. :D

  1. Haha, etpä ole ainoa tuntemani yhtä kaoottista elämää elävä. Joillekin se on vaan tapa elää ja ovat hyväksyneet sen osaksi persoonaa, ja tylsäähän se olis, jos me oltaisiin kaikki samanlaisia:D

 2. Nättejä lakkauksia kaikki, etenkin tuo Arabian ja sen koristelut miellyttää omaa silmää kovastikin! :D Kalenteri on ihan hyvä kaveri, itse haluaisin enemmän hyödyntää älyluuria asioiden muistamiseen/kirjaamiseen, mutta kun tunnun olevan ”vanhan liiton” paperi&kynä -ihminen kuitenkin, niin kalenteri on vielä ollut parempi ratkaisu :D

  1. Minä oon kans vanhan liiton paperikalenterin kannattaja! En luota puhelimen kalenteriin ja jotenkin mulle on rauhoittavaa aina tsekata tulevan viikon näkymä kerralla konkreettisesti, niin tiedän sitten, mihin varautua:) Mulla on pienin mahdollinen taskukalenteri käytössä, jolloin se ei vie paljon tilaa laukussa. Puhelimeen laitan harvoin muistutuksia, koska mä huomaan ärsyyntyväni sen jatkuvasta piipittelystä ja kilahtelusta.

 3. Ai että pidänkö kirjaa lakkauksista? Pidän kirjaa _kaikesta_ :D Mun isosta pöytäkalenterista löytyy kaikki: merkkaan kaikki tekemäni lakkaukset tarvikkeineen, listaan millon oon lyhentäny kynnet tai poistanu kynsinauhat. Tilauksien tekemis-, lähetys- ja saapumispäivät on merkattu, kuten myös tilauksien sisällöt lueteltu. Kaikki kosmetiikka-aiheiset ostokset on myös pakko listata, niin voi sitten tarkistaa, mitä on tullu kuukauden sisään ostettua.

  Ai niin, kyllä mä silti merkkaan myös tapahtumat kalenteriin :D

  Kynnet ovat jälleen niin kauniita! Tykkään eniten viimeisistä, koska Levi <3

  1. Mä jäin melkein sanattomaksi:o Ihailtavaa järjestelmällisyyttä, johon en tule ikinä itse pääsemään. Kosmeostoksista mulla on excel-taulukko ja siihen olen jo rutinoitunut sitä vuoden ajan käytettyäni.
   Sä tulet pääsemään elämässä pitkälle *kumartaa* :)

 4. Mä pidän kirjaa ainoastaan mun salikäynneistä ja siellä käyttämistäni painoista niin että näen kehityksen. Kynnetkin on tällä hetkellä sen verran talven korventamat ja lakattomat ettei edes olisi mitään kirjattavaa, en kyllä ole terästäytynyt muutenkaan sillä saralla vaikka kyllä se monesti helpottaisi eloa. Tuo eka Essiekin oli joskus ostoslistalla mutta kun ei ole tullut vastaan niin on jäänyt ja nyt harmittaa kun se on hirmu nätti! Kivoja lakkauksia! :)

  1. Toi talvikokoelma meni jotenkin tosi nopeasti ohi, mä näin niitä kaupoissa mutta kun ne oli myyty, niin lisää ei enää tullut.
   Toivottavasti sulla kynnet tulee leudompien ilmojen myötä siihen kuntoon, että pääset lakkailupuuhiin, koska onhan se vaan niin mukavaa touhua:)

 5. Kaunis varsinkin tuo turkoosin ja tummanruskean yhdistelmä :) Kyllä mulla on excel-kirjanpito. Tosin sen verran vähän harrastan vielä koristeluja (lähinnä MILVejä ja joskus jonkun merkin tarroja), että koristeluita en kirjaa ylös, ainoastaan käyttämäni lakat :) Ja sama kirjanpito on myös päivittäin luomivärien ja huulimeikkien osalta :D

  1. Eli sulla on varsin kattava kirjanpito:) En mäkään kauheasti enää koristele, mutta en muista edes käyttämiäni lakkoja koska saattaa mennä kuukausia, ennen kuin innostun kirjoittamaan kynsistä tänne blogiin.

  1. Jos muistaa ilmankin tai postailee someen heti tuoreeltaan, niin eipä sitä tarvikaan:) Jos taas kuukausien viiveellä, niin taatusti ei muista edes värilakkaa, vaikka miten kuvittelisi, että kyllä mä nyt tämän muistan:D

 6. Mä yleensä kirjoitan postaukset melkein heti lakkauksen tehtyäni, joten en muuten pidä kirjaa niistä. Mutta tuo turkoosi leimauslakka on kyllä siirtynyt mun himotuslistalle! ♥

  1. Mäkin silloin joskus vuosia sitten postasin saman tien niin ei mulla ollut tarvetta pistää mitään ylös. Joskus taas tein sitä, että kirjoitin luonnoksen valmiiksi ja siinä oli käytetyt lakat ja muut. Kaikenlaista systeemiä on kyllä tullu kokeiltua:D

 7. Wohoouu miten erityisesti nuo ruskealla leimatut kultakynnet ovat onnistuneet! <3

  Mitään muuta kirjaa en pidä tehdyistä kynsistä kuin blogi. :)

  1. Ei sitä vaan muista vaikka kuinka kuvittelee. Tai jos jättää lakat pöydälle niin siihenhän ne jää eikä niitä pysty enää yhdistämään kuviin sitten joskus.

 8. Mä otan aina valokuvauksen yhteydessä kuvat käytetyistä lakoista ja laatoista/tarvikkeista. Sitten ne on siinä samassa syltyssä kynsikuvien kanssa ja lakkauksista on helppo kirjottaa. Tosin kerrosmääriä en voi valokuvata joten ne on tavallisten lakkausten kohalla aika arvauksen tasolla, jos lakkauksen tekemisestä on vierähtänyt kauan aikaa. Swatch-hommat on asia erikseen, niitä varten mulla on muistikirja johon sutaisen näytteen lakasta ja lyhyen arvion kirjoitan siihen viereen.

  Mieletön muuten toi turkoosi leimauslakka! Kauniita lakkauksia kaikki :)

  1. Oon muuten kans tehnyt tota tarvikkeiden kuvausta joskus, mutta jostain syystä se sitten jäi. Se ei kyllä toimisi enää, koska kuvat on niin kaaoksessa JA yleensä kirjoitan postaukset läppärillä ja kuvat on pöytäkoneella, enkä jaksa nousta tarkistamaan. Eli ei toimi mulla:D
   Jos swatchaisin enemmän, niin joku kirjanpito siihen olisi kyllä tarpeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *