Kosmetiikkaostokset – lokakuu

Mulla on kuukaudesta toiseen paukkunut kosmeostosbudjetti ja syys- ja lokakuun tilastot näyttävät aivan erityisen hurjilta. Olen laittanut 250€ jo pelkkiin joulukalentereihin ja luonnollisesti I love me-messut tekivät aikamoisen loven kukkaroon. Loppuvuoden aionkin kiristää kukkaronnyörejä: totaaliseen ostolakkoon en aio ryhtyä mutta tulen harkitsemaan ostoksiani tavallista huolellisemmin. Mulla on myös kaapit täynnä kosmetiikkaa, eli oikeasti en edes tarvitse juuri yhtään mitään.

Koska esittelin messuostokset jo omassa postauksessaan ja joulukalentereistakin on ollut juttua, niin käyn tässä läpi vain kaikki muut hankinnat.

3+1 päivää -tapahtumaa silmällä pitäen laadin ostosvinkkejä tännekin ja aika uskollisesti noudatin omaa ostoslistaani:D


Kävin Sokkarilla kahtena päivänä. Kerta olisi muuten riittänyt, mutta Mossan kasvoöljy oli tarjouksessa (12€) vain lauantaina.

Torstain ostoksiin hupeni 87,50€, sillä Moroccanoilin shampoo ja hoitsikka tekivät yhdessä jo 50€. L’Occitanen käsivoiteen säästän talven varalle, sillä mulla on vielä ”perusversiota” jäljellä ja sain itse asiassa kanta-asiakkaan synttärilahjana 75ml tuubin ostettuani kynsinauhavoiteen Loksun omasta myymälästä.


Kynsinauhavoiteelle jäi Bette Boxin -20% alekoodin jälkeen hintaa 12,50. Ilman tätä näppini eivät tule selviämään talvesta.

Tein myös tilauksen saksalaiseen Kosmetik4less-verkkokauppaan. Tykkäsin tästä Catricen meikinpohjustajasta aivan todella paljon ja olisin mielelläni ostanut uuden purkin, mutta tätähän ei tietenkään Suomesta enää saanut. Postikulut olivat aika kovat mutta tuotteen edullinen hinta kompensoi, yhteensä nämä tulivat maksamaan 23€ eli ei paha.


Tokmannin tarjouksesta mukaani lähti Lumenen Lähde tehokosteuttava seerumi 15€ hintaan. En ole vielä tätä korkannut vaan lähinnä hamstrasin lähestyvää kylmää ja kuivaa kautta ajatellen.

Näihin ostoksiin meni 150€ lähes sentilleen ja se jakautuu seuraavasti:

Meikit 23€
Ihonhoito 44,50
Kynnet 32,50
Hiukset 50€

Lisäksi käytin messuostoksiin perjantaina 109€ ja lauantaina 68€, Lookfantasticin Beauty Boxiin meni 15,50€ ja elevenin kalenteriin 145€. Loppusumma yhteensä hurjat 487,50. Onneksi joulu on vaan kerran vuodessa, sillä älyttömät kalenterihankinnat ovat nyrjäyttäneet budjetin aivan päälaelleen. Ehkä ero tasottuu vuositasolla mutta kyllähän tämä nyt näyttää ihan järjettömältä. En silti suostu potemaan tästä morkkista, sillä ilman joulukalentereita summa olisi ihan muiden kuukausien tasolla.

Lähtikö muilla lapasesta messujen ja muiden kinkereiden takia?

16 thoughts on “Kosmetiikkaostokset – lokakuu

 1. Mulla lähtee lapasesta aika usein, vaikken joulukalentereita yms. hommaisikaan.
  Olet saanut kuitenkin vastinetta rahoille oikein rutkasti.
  Harmittaa, että Catricen primeria ei saa Suomesta. Olisin niin kovasti sitä halunnut kokeilla, kun eka kerran luin sun blogista ko. tuotteesta. En taida kuitenkaan ruveta sitä tilailemaan ulkomailta.

  1. Tottahan se on, että vaikka kävi kalliiksi, niin tässä on pitkäksi aikaa vaikka mitä:)
   Mun tekisi melkein mieli aloittaa yhden naisen mielenosoitus Catricen primerin puolesta. Tai joku kansalaisadressi:D

 2. Aina on jotain vakkarituotteita, joita on pakko ostaa – maksoi mitä maksoi. Siihen päälle sitten heräteostokset.
  Morkkista turha potea, tuleehan näistä nyt niin hyvä mieli!
  Itsekin aina ajattelen, että ensi kuussa sitten en osta mitään heräteostoksia, enkä turhuuksia. Sellaista kuukautta kyllä ei ole vielä tullut vastaan… Aina löytyy jotain ihanaa. Pirskatti! :)

  1. Näin mullekin aina käy:D Siksi tuntuu liian ehdottomalta julistaa totaalista ostolakkoa, kyllä siihen pitää jättää pieni pelivara edes. Aina on myös jotain oikeasti tarpeellista kuten vaikkapa deodorantti, joita on useampi ihan loppusuoralla ja ilman ei voi olla:)

 3. SIIS. mä en ole muistanut täyttää mun ostostaulukkoa syys- tai lokakuussa, kuvittelin että ”kyllä mä muistan mitä oon ostanut” mutta paskanmarjat. Kirjanpitoni on siis aivan täysin retuperällä!!!

 4. Ohhoh mitkä shoppailut! :D Muttahei, onneksi keräsit kaikkea kosteuttavaa talven varalle niin ei haittaa vähän säästelläkään loppuvuodesta, vai mitä?

  1. No näinpä juuri, nyt ei tartte kyllä kauheasti mitään hankkia ja joulukalenterit tyydyttävät sen uusien tuotteiden saamisen fiilistä aika kivasti:)

 5. Mun täytyy varmaan kans ku vuosi vaihtuu niin ruveta kirjaamaan kaikki kosmeostokset euromäärinä ylös. Mielenkiintosta seurata kuinka paljon kaikkeen ”turhaan” sitä rahoja tuhlailee :DD

  1. Laita ihmeessä! Mulle tuli ihan yllärinä, että miten paljon rahaa oikeasti hupenee tavallaan huomaamatta. Kyllähän ne erityiset ostosreissut jäi mieleen, mutta tosi paljon tulee hankittua kaikkea ruokaostosten lomassa eikä sitä rahanmenoa silloin edes käsitä. Jos ei muuten, niin omaa kulutusta on kiva seurata ja ehkä myös vähän miettiä…tää koskee kyllä lähinnä mua:D

 6. Kaikkea kivaa on sulla kertynyt.. :) Niin on mullakin, mutta siihen ei tarvittu I love meetä eikä 3+1:stä! Kummastakaan en lunastanut mitään.

  Myöskään Elevenin kalenteria en tilannut. Ei niin etten olisi saanut, olin kotona sen päivän ja funtsin jonkin aikaa pistänkö koriin ja tulemaan, mutta päätin jättää muille. En tiedä olisko siihen vaikuttanut se, että en nähnyt sisältöä etukäteen. Kurkin kyllä ihan varmasti jos mahdollista mitä harkitsemani kalenterit sisältää, että tiedän mitä saan. Varmasti siihen vaikutti se, että mulla on työnsarkaa hyllyssä riittämiin :) Se ei kyllä näköjään ole estänyt tekemästä muutamia muita hankintoja… ;)

  1. Oot kyllä aika sitkeä sissi jos olet onnistunut käymään messuillakin ilman ostoksia!

   Mä luulin, että kaikki haluaa pitää kalenterin sisällön yllätyksenä mutta onhan se totta, että se saattaa hyvinkin vaikuttaa ostopäätökseen. Mietin, että onko meillä jopa täällä ihan laki tai asetus joka vaatii, että sisältö on oltava tiedossa ettei kenenkään tarvi ostaa sikaa säkissä. Toisaalta, vaikka näkisi yhteiskuvan sisällöstä niin jäähän siinä vielä yllätysmomenttia riittämiin kun ei tiedä, mistä luukusta mitäkin paljastuu:)

 7. :) Joo, näin pääsi käymään. Olin varmaan niin väsynyt työputken jälkeen kun sunnuntaina pääsin käymään messuilla, että katselin ja testailin vaan.

  1. Ihan kiva vaihtoehto tuokin, kyllähän maailmassa tavaraa riittää vaikka ei rynnikään tyhjentämään kukkaroaan jokaiselle tiskille:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *